Rozchod z rozumu
Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama
Autorka vymaž si to číslo z ktorého ti napísal - tu pomôže len táto rada.
@katkami123 momentalne som v stadiu robit len to, na co sa citim. a odpisat nechcem. telefon som odlozila, ani som tu spravu neotvorila. a ano, vymazat by bolo najlepsie, to mi nenapadlo.
@katkami123 vidis, ukazuje sa, ze do toho vidite ozaj lepsie ako ja. ja by som sa zaprisahala, ze sa uz neozve. velmi ma to prekvapilo.
a citim sa teraz lepsie, lebo to potvrdzuje to, co ste mi pisali cely cas a comu som sa ja zdrahala uverit. a konecne zo mna opadol ten priserny pocit viny voci nemu.
Jak to,ze ti pise,ked si ho zablokovala? Ci nie?
Ked budes chciet odpisat,napis tu.
Ked odpises,pokazi ti zase cely vecer aj zajtrajsok.
Vymaz,zablokuj a napis si na papier,co by si mu chcela povedat.
Az zacnes zurit a budes mat chut mu jednu vrazit,bude to na dobrej ceste
Ak chceš, mozes mi napísať správu. Ja som s takým podobným chodila súce iba rok, ale hoovering som si od neho zažívala dalsich 10 rokov. Raz mi od neho prišli sms, že sa akože pomýlil, potom bol chvíľu veľký kamoš s mojim otcom… to najlepšie sa neozyvať. A keď mu napíšeš pravdu, alebo čo cítiš, tak ťa vysmeje a urobí z teba blbca. Jemu stačí ten pocit, že odpíses, že sú tam stále tie city a to mu dvihne ego, potom ťa zas poníži. Preto Radim vymazať tel.č., lebo budeš mať nutkanie odpísať. Keby bol normálny, slusne ti napíše toto a tamto ma mrzí, rad by som sa s tebou porozprával, chýbaš mi… ale je to sraľo, takto napíše niečo trápne a neutrálne ako - ahoj, si tu, čo sa dá NASCHVÁL vyložiť milióntimi spôsobmi. Už by som nemíňali vo svojom živote energiu na ľudí, ktorí potrebuju hrať nejaké hry. Keď nevie priamo povedať čo je vo veci, tak dovidenia, nech sa ozve, až keď vypoti niečo zmysluplne.
V podstate u mna sa to zlomilo, keď som si povedala, že už meninám energiu na chlapov, ktorí nedokážu priamo vyjadrit svoje city, povedať priamo - páčiš sa mi, pôjdeš so mnou von? - teda priamo, čo cítia. Ale potrebuju hrať nejaké trápne hry na mačku a na myš, žiť ťahmi a protiťahmi, kde ja si mám domýšľať ako to asi myslel a o čo mu asi tak vlastne môže ísť. Takých som prenechávali iným ženám, nech sa tie doťahujú ak ich to baví. Rozhodla som sa, že budem radšej sama ako nejaký takýto vzťah. Nakoniec som stretla svojho manžela, ktorý tieto kritéria soĺňal a je chlap tam, kde treba, ozve sa, kde treba, vie normálne zadefinovať svoju myšlienku, nemusím byť telepat (občas) a rozumieme si. Na inú povahu, kde chlapi rozprávajú tajomne v hádankach, treba pomaly čítať myšlienky asi a rôzne slovné hrátky už dávno nemám záujem. Keď s tebou nemieni normálne a slusne komunikovať, kašli na neho. Aby ti nedokázal napísať, že mu chýbaš, ale ahoj, si tu - ako pribrzdený… no kašli na neho. V konečnom dôsledku aj to, že neodpovedáš, je odpoveď. Napísal by ti ešte niečo také, tak sa ho opýtaj, že či ma absťaky, že nemá koho hodinu zo svojho okolia deptať kvôli tónu hlasu.
@trdelnik234 nezablokovala, len vymazala, aby ma nelakalo mu pisat. necakala som vobec, ze on sa ozve prvy.
nemam chut mu odpisat vobec nic.
@trdelnik234 no. tak daleko zatial nie som 🙂
@katkami123 ano, presne. uplne trapne to napisal. este potom dopisal dobru noc po francuzsky. ste mi ho uplne znechutili baby, som rada, ze sa mi venujete a pisete mi, lebo vsak ked si precitam prve strany temy, tak som bola uplne inak nastavena.
Sa tu rehocem,ze po francuzsky🤣🤣🤣
Uz nevedel,jak uputat
Joj,Ty este budes rada,ze odisiel sam
@trdelnik234 asi chcel byt romanticky 😀
akurat ma tak nastval. rozisiel sa so mnou. potom sa neozyva, a potom zacne pisat ako keby sa nechumelilo. a ked neodpisem, tak aj tak napise este raz.
Tak som si precitala tych nespocetne vela stran. Bol presvedceny, ze budes prosit, aby sa vratil a prepocital sa. Celkom sa bavim, ako sa popalil Som rada, ze si nakonec pochopila, ze chyba bola /podla mna/ dost v nom.
On sa bude chcet urcite k tebe vratit. Bola si idealna osoba na riesenie jeho frustracie. Tak sa tu pripnem az to mozem sledovat co vymysli. Teda ak nam das vediet... 🙂
@autorka - ja som ti pisala, ze sa ozve 😀, je to trapny predvidatelny chudak... 🙏dakuj Bohu, ze ta osvietilo a nepodsuvas sa mu. Ale priprav sa na to, ze, ak urazis jeho ego, tym ze ho ignorujes, tak to nenecha len tak (on isiel na istotu, ze na tu spravu zareagujes a pocikas sa od stastia). Moze prist z jeho strany nejaky premysleny tah - ohivaranie, bude ta vinit za rozpad vztahu a i viac - zalezi, ci ma len mierne crty alebo ma psychopatiu. V oboch pripadoch pripade hraj sivu skalu. Nereaguj, neprovokuj spokojnostou, stastim, pri kontakte bud smutna, neutralna, nereaguj..len : ano viem, chapem, rozumiem, dobre si to myslel, viem ze si mal pravdu, niet cesty spat...ale vracat sa k nemu uz nikdy nevracaj, nevysvetluj, nechci zadostucinenie, nedokazuj svoju hodnotu a tvoju pravdu, necakaj vysvetlenie, ospravedlnie. Tato rovnica nema riesenie, lebo on rozmysla inak.
"bonne nuit" 🤣🙏💋
Autorka skús si viac prečítať o tom hooveringu a presne takto fungujú narcisovia. Najskôr ťa dodeptá, ty sa trápiš a nevieš ako ďalej a potom sa ozve a tvári akoby sa nič nestalo. Dlží ti vysvetlenie a ospravedlnenie, ale toho sa nedočkáš, pretože on si myslí, že jeho vadné chovanie k tebe je v poriadku a máš mu to, že sa k tebe chová ako k handre, ešte akceptovať a byť za to pomaly vďačná. No prerátal sa blbeček, nech si cvičí psa na dvore a nie teba.
Toto asi poznáš aj od svojich rodičov, keď mali výstup, tiež sa ti asi neospravedlnili za svoje konanie, ale tvárili sa potom akoby nič, všetko v poriadku a ešte ty si sa musela tváriť, že je všetko v poriadku. Teraz si už ale dospelá a máš právo zachovať sa podľa seba, keď ťa vytočil a zdeptal, nie si povinná sa tváriť, že je všetko v poriadku. Keď s tebou nedokáže byť a si teda taka strašná povaha podľa neho, tak nech ti teraz nevypisuje ch*joviny, nech si nájde tú lepšiu, ktorá by ho aj realne chcela.
@katkami123 rodicia sa chovali este extremnejsie. urobili vystup a donutili mna aby som sa im sla ospravedlnit za to ako kvoli mne chovali
@dadis pocika od šťastia 😅
No… však s týmto si vo vzťahu zatiaľ iba rok… nevieš, čo by bolo za 5-10 rokov, kam by to dotiahol, takíto stupňujú svoje chovanie po kvapkách.
@dadis
So všetkým súhlasím okrem tohto “ neprovokuj spokojnostou, stastim, pri kontakte bud smutna, neutralna, nereaguj.” ja nechápem, prečo by sa autorka nemohla už konečne chovat tak ako to cíti a zas by mala úst podľa nejakej šablóny. Kvôli čomu? Veď psychopat bude ubližovať či je smutná či je šťastná, jemu je to jedno, prečo by mala mať celoživotný blok vyjadrit svoje emócie ešte aj pred jej ex s ktorým už nemá nič? Keď bude spokojná, nech je spokojná a kľudne a bez výčitiek ma právo to dať svetu vedieť a vôbec ju nemusí zaujimat kto to ako vezme. Ona mu nie je povinná NIČ. Vôbec mu nemusí odpovedať podľa šablóny, hrať smútok, kvôli čomu, pre pána? 😳😳 už nedeptá len ju, sle aj jej deti, ktoré za ním plačú. Autorka môže jedine poslat sms, ktorú som poslala kedysi ja svojmu ex po sérii “vraj zle poslanýchbsms mne, ktoré mali ísť niekomu inému” :”Prosím ťa, vymaž si moje telefónne číslo a nikdy viac ma už nekontaktuj. Ďakujem.” To je všetko, on na ňu neberie žiaden ohľad, ani na jej deti, raz by mi decko revalo za takým chu*jom, ktorý mi za 2 dni napíše akoby nič bonna note, tak mu píšem toto a viac už nemáme o čom, nech si svoju dôležitosť ukazuje doma mamke, nie na mojich deťoch. A z vysoka by som 💩💩💩 na to ako sa mám a nemám chovať a už vôbec by som pri ňom nestrážila emócie, just by som sa usmievala, keď budem chcieť, nech sa aj poserie a poohovara ma aj v televíznych novinách. Teraz má priestor, keď ho chcel.
@katkami123
Ty si skvela.Ze "nech ma poohovara aj v televiznych novinach"🤣🤣🤣🤣🤣. Bus plny ludi a ja sa rehlim
@katkami123 Mam s tym bohuzial osobnu skusenost, no contact, ak len nahodou nejaky kontakt je, tak odporuca sa robit sivu skalu, bez emocii, ci negativnych, pozitivnych, ona musi toho narcisa "unudit" neutralnym spravanim, aby nemal o nu zaujem, lebo jeho ego je posilnovane dramou. Je to oficialne taktika, ktoru odporucaju teraupeti. Ale nevieme istotne na akej skale sa on nachadza, ono sa to vacsinou prejavi az vtedy, ked prestane mat nad nou moc a kontrolu. Mozno ma len slabe crty a je viac rozmaznany neschopny mamanek - tzv. mamin jebo, povolanim syn 😀
@dadis Presne ako vravis, ale podla opisu je tam tych crtov dost. Splna aj charakteristicky hoovering. V pripade, ze by autorka na pokusy o navrat reagovala prirodzene a sice konfrontaciou dovodov, preco vztah skoncil, zacnu znova vybuchy zlosti, obvinovanie z obvinovania, gaslightovanie a popieranie toho, co sa stalo.

To je ten hoovering o ktorom som písala a dávala ti článok. On ťa len potrebuje cvičiť. Keď sa necítiš odpovedať, neodpovedaj.