Rozchod z rozumu
Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama
@karolinakr nebolo to tak, ze sme sa stretli a rozhodli sa ostat spolu. rozhodli sme sa, ze sa skusime este chvilu nezavazne stretavat a tak nejako sme sa opatovne zblizili.
neviem, co znamena, ze mam daleko naviac, ako to myslis?
ja sa teraz citim stastna a naplnena. venujem sa sebe, svojim zaujmom, svojej kariere, detom a vztah je len ako taka ceresnicka na torte. sme tu pre seba, ale nie sme na sebe zavisli, v tomto momente mi to uplne vyhovuje tak ako to je.
Jasne, ja ta neodhovaram od ničoho
@karolinakr dakujem za odkaz na knihu, ale ja chodim niekolko krat do mesiaca na terapiu, kde riesim tieto veci, to mi vyrazne pomohlo pochopit a prijat samu seba a aj partnera.
super 👍
Autor príspevku ako si na Tom teraz ?
@niktooooo ahoj. Dakujem ze si si spomenula. Momentalne je situacia dlhodobo stabilna, nemame ziadne vacsie konflikty a sebakriticky musim priznat ze to je viac o mne nez o nom, ja som kludnejsia a vyrovnanejsia a on mi stale viac dava najavo ako mu na mne zalezi, planuje spolocnu buducnost, atd.
Aj ked, uprimne priznavam, ze mam z takychto planov trochu strach. Ale aj on. Rozpravali sme sa o tom otvorene. Konecne zacinam prijimat ze sa pred nim nemusim na nic hrat a berie ma taku aka som
Ahoj dievčence .
Ja som si tiež myslela že sa rozvádzam z rozumu no teraz viem že to bola moja samovražda . Nás vzťah bol búrlivák a niekoľko krát som odišla k rodičom . Odišla som aj po poslednej hádke a on sľuboval ako zmení to a tamto ...A zmenil on je dnes šťastne ženatý a ja s deckami u rodičov dodnes plačem do vankúša lebo ho stále milujem. Dnes mám o pár rokov viac a už nikdy bi som ho nenechala odísť ak ho ľúbim. Rozum išiel bokom hneď keď som si uvedomila že sakra ja toho chlapa milujem a on už ma nechce. Dnes vidím ako si šťastne chodí na výlet s novou rodinkou a ja s plačom vysvetľujem synom že to ja som bola hlúpa a nie ocko. Niekedy stačí ak si chlap uvedomí že ťa môže stratiť a zmení sa . Ak ho ľúbiš tak ho nenechaj druhej.
@absolventka spomienkový optimizmus … posuň sa ďale veď si sa s ním hádala až si odchádzala a chcela ho zmeniť … Tak asi to nebolo niečo kde si bola spokoná. Neplač do vankúša ale nájdi si niekoho s kým aj Ty budes chodit šťastná na výlety, Načo sa poňizujes ešte aj pred synmi … Robíme chyby, ale postav sa tomu čelom. To chceš donekonečna banovať … Move on ✌🏼
@absolventka vies čo, ty si typicky pripad človeka, čo si idealizuje polovičku
1.Keby ta tak strašne miloval, tak nenajde si hned inu, ale by truchlil a snažil sa ta kontaktovat a presvedcit na navrat, robil by vselijake romanticke gesta, cakal ta večer pri brane atd
2.ked je hned po rozvode štastny s inou, asi necitil to iste čo ty tak hlboko
3.nazyvaš rozvod samovraždou - urobila si si z chlapa najvyššie božstvo - rozvod neni koniec sveta a života, ale oficialny rozchod dvoch ludi, čo už spolu nechcu zdielat spoločny život
4.stale ho miluješ - a načo prosim ťa, bolelo, prebolelo, choď dalej..nemaš čo plakat, pokial nebol kvalitny muž - preto asi rozvod prebehol- mama by mi dala také kapky, ešte by ma vysmiala..
5.vylez z tej izby a vankuš daj na bok, tuto kapitolu uzavri a začni pozerat po inych a možnože lepšich
Toto je iny pohlad na tuto situaciu, sebalutost ta rozožiera zvnutra, nič ti nepomôže..
Toto ber ako novy začiatok a nie koniec sveta
@absolventka a okrem toho par krat ste sa rozišli, asi take terno nebol
@karolinakr
Nakoniec našla ako správne zmanipulovaná kopec chýb v sebe (v ňom nie) a pokracuje ďalej v chorom vzťahu.
@katkami123 len marni čas, vonku začina jar, slniečko svieti, priroda sa prebudza a ona len v tej izbe s vankúšom 🤣
no nekašlala by som na to?
@karolinakr
Keď ten chlap je asi poloboh.
tak som sa preluskala všetkymi stranami
autorka možem sa spytat, ako fungujete dnes a ci ste stale spolu?

Tak zostali ste spolu? Ja si myslim, že maš ďaleko najviac, ale ak sa neuraziš, ponuknem ti tuto knihu Heinz Peter Röhr Psychoterapia zavislostí..Keď budeš mať čas, kukni do nej..Mne sa velmi pačila, či teba oslovi.🙄.Presne o tychto koreňoch v detstve hovorí, daj si ju ako darcek pod stromček..