icon

Rozchod z rozumu

10. júl 2023

Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama

autor
19. júl 2023

@akiana ja som to vzdy brala tak, ze problem bol v tom, ze pil alkohol, a ked pil, tak chcel byt sam. ale on ocividne preferuje samotu, aj ked nepije.

autor
19. júl 2023

@akiana jedna jeho byvala mi o nom povedala, ze on je taky, ze on Ta vzdy presvedci o tom, ze na chybe si Ty.

autor
19. júl 2023

a jeden ten vztah skoncil 15 rokov dozadu a ten druhy 6-7 rokov dozadu, takze to uz je vsetko prebolene a zahojene. ja som ale s nimi nikdy neriesila napriamo aky je, usudzujem len z toho, ako sa s nim bavia a z nejakych utrzkov.

katkami123
19. júl 2023

@silvia1983
Autorka pozri si komentár od tejto pani/slečny o 11:55. Tam to máš všetko jasne zhrnuté. Tvoj problém je, že si to nechceš pripustiť a snažíš sa ho neustále vnútorne ospravedlňovať. Vidíš, on sa ti niekedy v živote aj ospravedlnil? Lebo ďalší znak narcisa je, že si nikdy nedokáže priznat chybu, aj keď je očividné, že ju urobil a hodí vinu na niekoho iného.

katkami123
19. júl 2023

Čiže jedna ex ťa aj pred ním “varovala”, že ta bude presviedčať, že na vine si vždy ty. Aj si si jej slova vzala vtedy k srdcu? Lebo začiatky tvojej diskusie tu vyzerali hrozne, za všetko si obviňovala seba.

katkami123
19. júl 2023

@akiana
Súhlasím, tiež som si všimla ten protiklad. Napíšem jej, že sa vyžíval vo vzťahoch trápením žien, podľa toho, čo vyššie písala a hneď druhy príspevok mi dá v znení “ale on predsa nie je taký”. Tak buď taký v ich vzťahu bol, alebo ho má autorka len neustálu potrebu ospravedlňovať i keď podľa opisu je to čistý odpad a normalna žena by radšej bola sama ako s ním.

Autorka, prečo máš potrebu ho neustále ospravedllnovat?

katkami123
19. júl 2023

“ co mal tu prvu, tak viem, ze ona sa pri nom strasne trapila. ze on na sezonu odcestoval za pracou a za dlhe mesiace ich jediny kontakt bol, ze jej denne na par minut zavolal.”

“ tie dva tri dni sa jej venoval, a potom mal zas tyzdne iba sam pre seba.”

- autorka, ale toto si ty na začiatku písala,nie? Tak potom trápil tie ženy rovnako ako aj teba alebo nie? Potom si vedela už od začiatku, že je to ch*j, ale všetko si ignorovala. Prečo? Keď sa pri ňom strašne trápila, ako si napísala, ako vieš, že majú dobre vzťahy? Máš o tom dôkaz?

akiana
19. júl 2023

Este raz - on nepreferuje samotu. On chce mat nejaku zenu, ktora nanho caka, ktora sa mu doprosuje, ktora poslusne koriguje kazdu svoju chybicku, ako si on zmysli, pretoze je to NARCISTA, clovek s NARCISTICKOU poruchou osobnosti, a oni toto robia. Normalnemu cloveku by bolo protivne, mat 2,5 roka niekoho, kto za nim dolieza a koho v skutocnosti nechce. On nie je nejaky nepochopeny samotar, on cielene robi veci, ktore stimuluju potreby jeho poruchy. Chory clovek.

lavender273
21. júl 2023

Autorka dufam ze sa uz citis lepsie 🙂 Pevne dufam ze mu nenapises v slabej chvilke. Ten by sa s radostou priplazil naspat. Mal by si na kom vybijat ego.

katkami123
22. júl 2023

Autorka, ako si dopadla? Ste opäť v kontakte, všakže?
Keďže sa tu už neozyvas.

anetkaadamko
22. júl 2023

@katkami123 určite jej prepacil jej spravanie...ona šťastná mu odpustila a žili šťastne až do smrti...

katkami123
22. júl 2023

@anetkaadamko
Hej, teraz s ňou už bude ešte viac zametať, lebo mu ukázala, že môže.

anetkaadamko
22. júl 2023

@katkami123 ak je to tak, tak idylka vydrží aj 2 mesiace. Dúfam, že sa mýlim....

katkami123
22. júl 2023

@anetkaadamko
Tak zase ktorá iná by sa nechala komandovať a dvíhal by si na nej svoje biedne sebavedomie? Ešte tie jeho 2 predchádzajúce sa ONY rozišli S NÍM.

akiana
22. júl 2023

Do pol roka tu bude stvrty prispevok 🙃

karolinakr
22. júl 2023

@katkami123 hahaakurat som to včera chcela napisat a predbehla si ma

karolinakr
22. júl 2023

Ja by som len chcela napisat všetkym zučastnenym, život ma naučil, nikdy nepros čliveka, ktory škodi a ubližuje sam sebe, aby to nerobil
Ak si vyčerpal všetky možnosti ako mu otvorit oči a on ta neposlucha, nechaj ho, lebo nakoniec svoj hnev obrati proti tebe. Ak je večny stažovateĺ, nie si povinny počuvat jeho vylevy.Väčšina je sucitna, počuva to znova a znova, ale ty maš pravo povedat človek, že sam si za to môže a jediny zodpovedny je on sam.
Vola sa to tvrda laska.
Ta najviac zabera, lebo ked človek padne na hubu a rozbije si kolena, ma sam šancu na reparat, ktory može skončit uspešne..
Su aj taki, ktorí nie, ale tam bohužial už nepomôže asi nič

karolinakr
22. júl 2023

Veĺa krat aj ti ludia na to dojdu po rokoch, ach ja debil; nemal som toto, nemal som hento, prečo som nepočuval
Ale každemu sa asi aspoň raz v živote stalo, že neposluchol
Ked sa pouči, tak dobre.Ked nie, jeho škoda

karolinakr
22. júl 2023

Tam bola jedna žienka, 20 stran diskusie, sedi v izbičke, manžel na ňu utoči, vulgarne jej nadava, boji sa ist von; ma milenky, po radach, nech sa odsťahuje, chcela zmazat diskusiu, za rok sa zas ozvala, že manžel na ňu utoči, nešla ani k štedrovečernemu stolu, zas sa pyta čo robit, a tak stale dokola.Este klamala, ze sestra jej dala peniaze a sa sťahuje
zas ju msju všetci lutovat, prinajhoršom zmaže diskusiu

katkami123
22. júl 2023

@karolinakr
Spomínam si na tu diskusiu. To bola katastrofa. Ale vraj tieto ženy už ani nemajú silu odísť - žijú si život - dnes bol zlý deň, zajtra bude možno lepší a nejak prežívajú, zo dňa na deň, až dožijú a keď sa pozrú spätne, život jedno veľké trápenie.

karolinakr
22. júl 2023

@katkami123 inak ja ju lutujem, aj dnes som si na ňu spomenula. Ked si predstavim, že moja mama by tak trpela..Ale dala som jej link na youtube To vsechno z lasky a tie ženy tiež volali na linku pomoci po 18, 17, 12 rokoch tak som ju chcela povzbudit, zrejme bezvýsledne

katkami123
22. júl 2023

@karolinakr
Take zeny sú už úplne zdeptané, nepoznajú iný život, potrebuju pomoc z okolia, niekoho, kto ich doslova vytiahne za ruku z tej izby von a všetko potrebné zariadi. Podobne som riešila s mojou babkou. Jej sa rozjasnilo až v domove dôchodcov.

autor
22. júl 2023

@lavender273 nepisem mu, nemam nanho cislo. a stale mi strasne chyba :(

autor
22. júl 2023

@katkami123 nie, nie sme v kontakte. v utorok pisal, ci ma prist na oslavu. odpisala som, ze nie. v stredu mi volal, ze ma pre moje deti nejake veci od kolegu (deti sa kamaratia), tak som mu povedala, nech mi to necha pred domom.
odvtedy sa neozval. a ja sa nemam ako.
bola som vcera s kamaratom sportovat, tak som sa trosku rozptylila, ale nemozem expartnera dostat z hlavy. uz neviem, co mam robit, stale nanho myslim :( teraz som aj tyzden bez deti, tak je to o to narocnejsie sa nejako rozptylit.

katkami123
22. júl 2023

Ono to prejde si čerstvo po rozchode. V tých vieách, ktoré som ti tu dala to Ján Dvořák popisuje tieto tvoje stavy. Je to vraj všetko aj chemicky proces, ktorý ti jeho spravanie vytvára v mozgu, od ktorého sa časom stavas závislá - to čakanie na neho a neistota, potom sa zrazu zjaví, tak ti mozog zas vychrlí veľké mnozstvo dopamínu a ty si šťastná, teraz mozgu chýbajú tie chemické procesy (keď ta trýznil a zase bolo všetko Ok), máš také akoby aj stavy keď sa narkomani liečia od závislosti od drogy a aj akoby tvoje telo/mozog si tie “dávky” opäť pýta. Skús to pozrieť, on to tam presne vysvetľuje v ktorej časti mozgu sa vtedy pri tých jednotlivých fázach čo vytvára, keď títo manipulátori manipulujú svoje obete.

romanovic
27. júl 2023

@autorka Ako to zvladas?

eludka
27. júl 2023

Príležitosť potrénovať vnútornú silu.

katkami123
30. júl 2023

Autorka, skús si prečítať tento článok :
https://www.postoj.sk/133393/manzelstvo-najviac...

autor
19. okt 2023

@romanovic
@eludka
@katkami123
@karolinakr
@akiana
@anetkaadamko
@lavender273
ahojte, kedze ste mi venovali tolko casu, tak som vam prisla napisat sucasny stav.
mali sme no contact 2 tyzdne. ja som ten cas venovala sebe. a odvtedy si kazdy den snazim najst kusok casu na seba. potom sme sa stretli a porozpravali sa.
a tak nejako sme si postupne zas zacali hladat cestu k sebe. ja som nanho prestala v niektorych veciach tlacit a on sa o to viac snazi.
momentalne fungujeme v podstate bez hadok a napatia. aj ked obcas vznikne nejaky konflikt, tak si ho dokazeme v klude vykomunikovat.
musim si sebakriticky priznat, ze ta hlavna zmena sa udiala vo mne. ako ste mi pisali, mala som problem so sebalaskou a s hranicami. a na tom velmi intenzivne pracujem. uz nie som na nom emocionalne zavisla, naucila som sa fungovat stastne aj sama. a jeho to o to viac ku mne taha tym padom. na druhu stranu mi dava prvy krat pocitit svoju lasku, hovori mi, ze ma lubi, hocikedy mi donesie kvety, travi u mna ovela viac casu nez predtym.
momentalne sa citim s nim stastna a naplnena a myslim, ze on to vnima rovnako. obaja sme sa posunuli.

autor
19. okt 2023

@katkami123 dakujem. ano, presne tam bol u mna problem. v traumach z detstva, ktore spracuvavam.