Rozchod z rozumu
Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama
Vies tvoj problem je, ze sa odmietas poucit. Hovoril ti, co mu vadi, odmietala si to zmenit. Teraz ti to baby hovoria, ze nech neobvinujes len seba, napriek tomu to robis a ides to iste ako pokazena platna. Tak hrozi toto iste spravanie aj v buducnosti, proste ty si ides svoje. Nic v zlom, ale toto skus dako eliminovat. Strasne negativne si nastavena
@mircalla nie. Taka situacia nebola ze by niekde skysol a neozval. Ozval sa vzdy a nahneval sa, ked ja som mala problem s tym, ze uprednostnil kysnutie predo mnou
@mircalla ja som sa to vzdy snazila zmenit, co mi vycital. Ale nedokazala som zabranit svojim emociam. Vedela som len ovplyvnit svoju reakciu ciastocne. A to mu bolo malo.
Ano. Som teraz negativne nastavena. Velmi. Neviem to stale nejako prijat ze uz sa s nim neuvidim 😔
@dadis dakujem za clanok. Pana Tomsika poznam, aj narcisticku poruchu osobnosti a tu expartner nema
@karolinakr ano. Nemala som vela vztahov. Jedno mamzelstvo a tento. Nic ine
...veď sme ženy, sme citlivé, vnimavé, emočne nastavené, tiež neviem byť ignorant a nad vecou, keď túžim byť s niekym a on to má na háku. Ako potláčať svoje emócie? Dusiť to v sebe? To sa nedá dlhodobo... tiež som hľadala vinu v sebe, vnímala sa negatívne, štvalo ma veľa vecí, aj že mám doma pecivála, tým som si tiež prešla. Ale som aká som a meniť sa v mojom veku nebudem, ani jeho nezmením. Ale dalo to veľa energie na tom pracovať, zmeniť to nastavenie. Ak mu nie si dosť dobrá, nech ide, príde niekto, kto ťa ocení... a bude si vážiť, že chceš byť s ním a si aká si.
Tak uz tomu nerozumiem. Pisala si, ze posledny konflikt bol, ze pozeral u rodicov cyklistiku a neozval sa, hoci ste mali plany
Ale nesranduj
""on bol tym najlepsim, co ma v zivote stretlo. ja som mu ozaj ako partnerovi nemala co vycitat. :(""
Nie, nebol stále Ta na niečo upozorňoval, chcel meniť, možno si ho z jeho pohľadu dusila láskou vy ste neboli kompaktibilni.Ty z lasky k nemu by si sa prispôsobila dočasne...vinu hodil na teba, že si nepracovala na zlých pov.crtach a teraz máš výčitky, že KVOLi tebe to krachlo
Ľúbiš ho a si zaslepena ja som v takýchto veciach realistka nebolo by to dobre.Chcel Ta meniť, ovládať.Snad Ta nenapadne mu písať, prosit sa o ďalšiu šancu.Nepochybila si!
dohoda bola, že od rodičov sa ozve sadol k TV a zabudol...odsmutis si to a nájdeš si nového priatela
@mircalla nie. Nepozeral cyklistiku, isiel si po bicykel a neozval sa, lebo si ho chystal. A ja som mala nervy lebo som hodinu a pol cakala, kym sa ozval. Prosila som ho aby dal vediet ked pride k rodicom. A on na to zabudol. A ja som mu to vytkla ze uz hodinu a pol cakam a ze nedviha ani sa neozyva.
@luccija nie. Nie. On si nesadol k TV. On si chystal bicykel. Neviem z coho vzniklo ze si siel sadnut k TV, to by neurobil. Ja som hysacila, lebo si siel po bycikel a hodinu a pol sa neozval, tak som nevedela co sa deje. Byva odo mna 5 minut autom. Takze ja som zlyhala, lebo som hysacila, ze preco sa neozyva a co sa deje.
Autorka, ty si neodohnala dobreho chlapa. Rozisiel sa s tebou niekto, kto evidentne nie je zrely na vazny vztah. Nikto, kto aspon trochu respektuke tvoj cas, ta nenecha cakat 1,5 hodiny.
Tak vies, ked sa niekto s niekym chce stykat, nepotrebuje vyhrazky ani telefonaty.Ja tiež nemam rada nedodržane dohody..Len nechapem, prečo ho vidis ako najlepšieho
Prepac, uz to zacina byt mierne otravne. 1. je najlepsi 2. vsetko je tvoja chyba
Prepac ale toto je fakt chore ako ho obranujes.Ani trosku nedavas sancu tomu,ze nemame ruzove okuliare ako ty ale rad radom ti tvrdime,ze problem bol v nom a v tom ze nemate rovnake ocakavania.Ak stale nie,nuz tak trp.Pekny den.
@mircalla ja sa na to neviem zatial pozerat s odstupom a nadhladom. Preto mi pomaha citat nazory inych ludi. Lebo v tom vztahu to bolo presne takto. Pri hocijakom konflitke bol zaver to, ze ja som zle reagovala.
Skus mi povedat nazor na pokracovanie situacie s bicyklom.
Nastval sa na mna, ze som mu vytkla ze sa neozval.
Potom sme sli na bicykel. Ako sme sa stretli, tak este na mna nakrical na ulici - nekrical uplne, ale mal zvyseny rozculeny hlas.
A potom mi povedal, ze on sa citi zle, ze na mna krical na ulici, ze som ho az tak vytocila.
V zmysle ze ja som sa chovala az tak priserne, ze som ho donutila na mna kricat.
@maminkadeticiek potrebujem byt o tom presviedcana trochu, ano. Dakujem za trpezlivost a cas
aha, takže TY za to môžeš, že on na teba kričel, hoci on nedodržal, čo sľúbil... príde ti to fakt normálne??
Naco? Pojdes si aj tak svoje, ze on vsetko spravne....Jedine, co ti poviem je, ze je dost urazlivy. To je jeho chyba. Dalsia je, ze vzdy sa zbavi zodpovednosti a vsetko robi podla neho spravne a peklo su ti druhi. Ty zase reagujes nepriemerane a impulzivne. Takze ho to nici. Vobec sa k sebe nehodite
Opakujem sa opat - chyba je na oboch stranach. On ma neustale pocit, ze mu krivdis a neprimerane reagujes, ale podla mna obcas mas na to dovod, mna by tiez dost vytacal
Takze ak ti dava lekcie, ze sa mas zmenit, on by sa mal zmenit tiez - mat sebareflexiu a vediet si aspon obcas uznat chybu. Spytaj sa sama seba, ze kolkokrat daco uznal?
@akiana ano. Tiez zacinam mat pocit, ze on nie je zrely na vztah.
S tymto time managmentom sme mali vecny problem.
On neznasal ked som sa ho opytala, ze kolko asi mu bude nieco trvat. Tak ja som sa uz naucila to cca odhadovat. Ale skutocne by mi nenapadlo, ze ist sa prezliezt a nachystat bicykel by mohlo trvat 1,5 hodiny.
Ktore som mohla travit inak nez cakanim. Keby aspon dvihol. Ale on nic. Vsak dobre, stane sa. Ale bola to moja chyba, lebo som sa ho opytala, ze preco sa neozval, ze uz nanho cakam 1,5 hodiny.
@autor ak ta on neakceptoval taku, aka si, tak nebol pre teba, chapem, ze sa citis velmi zle, v najhorsom by som isla za psychiatrom, nech ti na cas predpise nieco, zazila si traumu, ako ked ti niekto zomrie, prisla si o cloveka. To nie je hanba, ani to nebude dlhodobe liecenie, ale potrebujes pomoct v tejto faze, mozno naozaj tie prve tri mesiace. Urcite najdes niekoho, kto ta bude mat rad taku, aka si. Predstav si, ze by ste este mali spolocne dieta a potom by odisiel. Ake stare mas deti?
@autor vyzeras byt ako fajn zena, podla toho co pises, inteligentna, rozumna, drz sa, zelam ti vela sil. este som nedocitala, co presne mu prekazalo, ale ak si sa pytala na to, kolko casu mu bude nieco trvat atd... proste prakticke veci, tak to mu nemalo co prekazat, je to uplne normalna vec, aby si sa ty mohla zatial zariadit. On jednoucho hodil na teba, ze ty si na vine a pritom to tak vobec nemusi byt.
@luccija presne
@autor ty si nepochybila, robila si uplne normalne veci, ktore JEMU vadili. On nie je dokonaly.Keby bol tolerantny a mily, tak by mu to nevadilo. Praveze sam, by ti povedal: "vies co, idem si po bicykel o hodinu pridem. " zvihol by mobil a komunikoval by. On je na vine kvoli sposobu komunikacie s tebou.
A najma sa mu ozaj neozyvaj. Podla mna 100% cakal, ze mu budes vyvolavat (je tak zvyknuty). Tak to nepokaz a ukaz mu, ze mas daku hrdost a tentoraz mu nebudes vyvolavat
Aha, ja nehovorim, ze je narcista, nepoznam ho a viem o nom len to, co pises. Ale maj na pamati, ze jeden z vyraznych crtov tejto poruchy je neustale hadzanie zodpovednosti za vlastne spravanie na inych. Priklad: vy ste boli na niecom dohodnuti, co prislo z jeho iniciativy. On tu dohodu nedodrzal, nechal ta cakat hodinu a pol, nedal ti ani vediet, ze bude meskat, na co si ty pochopitelne reagovala negativne. On na teba zacal ziapat na ulici - co je TVOJA VINA, lebo TY si tak priserne reagovala na jeho zlyhanie. Uz vidis, kam tym mierim? Dalsia klasika su tieto pocity partnera po rozchode s narcistom - on bol dokonaly a vsetko je tvoja chyba, ty si odohnala dobreho chlapa lebo si nedokazala zmenit komplet celu svoju osobnost na jeho zelanie. Chpeme sa?
@akiana hmm, mne to tiež tak príde... ☹
Dalsi red flag: synovec ako zamienka na to, nechavat si u teba otvorenr zadne vratka, lebo narcisti sa radi vracaju a robia to takmer vzdy. Tvoj syn nie je jedine dieta na svete a jeho synovec nema nejake postihnutie socialneho spravania - neexistuje dovod, aby ti liezol na oci tesne po rozchode.

To si nemyslim. Ste dohodnuti a on niekde skysne miesto toho a cumi na telku a neozve sa? To v pohode tiez nie je. Neospravedlnuj ho zbytocne. Moc si ho glorifikujes