icon

Rozchody v dlhoročných vzťahoch

4. jan 2022

Ahojte baby, tak ma napadlo, keď sme vo vzťahu s niekým, s kým sa naozaj máme radi, klape nám to, chceme byť spolu, hodime sa k sebe, prečo sa niekedy takéto vzťahy rozpadajú po dlhých rokoch? Čo sa môže stať zrazu také?
Prípadne iná myslienka, niektoré vzťahy ktoré sa rozvádzajú - porovnávam to teraz napríklad s mojimi rodičmi a partnerovymi, oba páry rozvedené, či aj na začiatku to nebolo také ,,práve orechové,, a či sa brali viacmenej pre tehotenstvo...alebo či sa proste niekde pokazilo ... Ďakujem za názory ❤️

poopsie
5. jan 2022

Veru máme, len ja sa narozdiel od teba nečudujem pri takej somarine...

0silvia0
5. jan 2022

@poopsie tak my mame dobre vztahy v rodine a svadbu nam rodicia tiez neplatili, a to som sa vydavala pred 20timi rokmi, nie je to samozrejmost.

poopsie
5. jan 2022

@0silvia0 ja nevravím nikde, že je to samozrejmosť ale keď sa chcem vydať, tak sa vydám aj keď mám 10 eur vo vačku... Ale veď, keď si niekto nezakladá na zdrape papiera, tak to už sú jeho problémy, keď si myslí, že v nemocnici bude mávať životnou poistkou...

0silvia0
5. jan 2022

@poopsie ano, to mas pravdu.

h2
5. jan 2022

@poopsie A Ty si sem z akého dôvodu prišla pľuť jedovaté sliny? Myslíš, že ak niekto nemal svadbu, nemôže mať idylický vzťah? Tak isto to, že žijú v podnájme s tým nemá vôbec, ale vôbec nič spoločné. A ani to, že niekto si platí svadbu sám, neznamená, že má s rodičmi zlé vzťahy.

jana_eyre_2
5. jan 2022

@poopsie zase si nemyslím že autorka to berie ako zdrap papiera, ako píše vydávať sa chce, ale zatiaľ to majú vyriešené takto a neskôr to doriesia..

Ja som sa za svojho muža vydala po 8mich rokoch , s ročným prvým synom.. proste sa nám to najprv nechcelo riešiť, lebo sme toho mali na riešenie dosť ineho.. ale mali sme majetok ošetrený inak a aj poistky tak ako autorka.. a ani to nebolo o tom že by si ma nechcel zobrať, proste pre nás to bolia priorita c.31, ktorú sme si odskrtli keď prišiel čas..

kvetinka75
5. jan 2022

@0silvia0 veru, ľudia sa menia. Ja som sa tiež zmenila. Som sebavedomejšia, viac si verím, aj viac riskujem , pribudli mi nové vášne, koníčky. Zmenil sa rebríček hodnôt.

janewithane
5. jan 2022

@poopsie no ak ziju v zahranici tam je to skutocne inak ( s tymi poistkami). Ktovie aj ci by vobec mali na nieco potom narok ak na SVK neplatia odvody, netusim ake výhody su v Uk.
Avsak autorka aj ja som v tomto konzerva a pravne by som to dala do poriadku tak ci tak, party so satami mozte spravit aj neskor.. Som inak videla nadherne photoshootingy z mini svadieb s minimalistickymi satami.

babulkomale
5. jan 2022

Neber to v zlom, ved ti ti piseme skusenosti, postrehy...ak su ine ako si cakala tak bohuzial, taky je zivot.
Kazdopadne ano, moze ta ktokolvek opustit aj ako zenaty, hlavne ak sa dvaja brali napriklad kvoli fyzickemu vzhladu, zalubenosti, tehotenstvu...ale je tam zopar velkych ALE.

Pobyt v nemocnici, informacie, rozhodovanie o dalsom postupe ked je manzel v bezvedomi, vdovske, sirotske, dedenie - to nie je o tom ze by ti malo ist o majetky, ide o pravne postavenie teba a deti pred zakonom. Staci jedna autonehoda a je vymalovane. Lenze na to malokto mysli a potom je velmi prekvapeny.
Tiez zivotne poistky zivitela rodiny...posite ie hypoteky atd., Je toho vela a rozhodne to nie je len papier.
Ja som sa dlho nechcela vydavat 😃 ale po par vztahoch co nikam neviedli som si povedala ze to bude taky test dalsieho chlapa - ci chce ist dalej ako za level "priatelka mi perie trenky"… najprv sme sa bavili o spolocnom byvani a on mi povedal ze on nebude kocovat po podnajmoch a zenach, ze on ked sa s niekym nastahuje dokopy tak jedine s manzelkou 😱
A zakratko ma poziadal o ruku. Mal vtedy 27 rokov a presne vedel co chce, manzelku a rodinu a to som si na ňom velmi ocenila.

babulkomale
5. jan 2022

Tak to mate super poriesene s poistkou, tal by to malo byt a chapem prenajom domu ked ste v GB. Tu sa to fin.neoplati takze to berieme inac samozrejme.

klaudi31
5. jan 2022

ˇ5ažko povedať, prečo sa vzťahy po rokoch rozpadajú. Mnohí ak by sa pozreli späť, by si možno manžela alebo manželku spätne už ani nevzali

barborachors
5. jan 2022

@heleninamama Neda mi nereagovat. Mas uplnu pravdu, tiez to tak vnimam. Otazka, co s tym? Da sa proti tomu nejako “bojovat”? Mas dobry a triezvy pohlad na vec, ale skus poradit, ako zatocit s tymto fenomenom, lebo mne sa az nozik otvara, ked si predstavim, ze ja by som tak dopadla 😀 Tak zena sa obetuje, nici si telo (a priznajme si, velakrat aj dusu, poporodne depky atd, stresy s deckami) rodi na ukor vlastneho pohodlia ci kariery a stara sa a chlap nic? To kde sme? Tak teda, co je spravne? Mat len 1 dieta ak vobec, vela vlastnych penazi na udrzbu (co ja viem, na plastiky a fitko) a vela kamosiek a konickov, aby o nas chlap mal stale zaujem bojovat, lebo vieme zit aj bez neho? Ci ako? Vsak ten isty stereotyp pride aj s tou jeho novou zenou ci rodinou, po dvoch rokoch hormony opadnu a potom co? Bude hladat do penzie ci ako? Je nejaka sanca ze tento nefer kolobeh prirody zvlada niekto bez nevery ci druhej puberty u chlapa? Alebo vytazit chlapa ako to pojde, aby nemal cas na hovadiny? Samozrejme tak, aby to nebolo podozrive? Otazka, ako teda ma zit obycajna zena ak tuzi po rodine, domove a pokoji?

matabb73
5. jan 2022

@barborachors po mojim dlhoročnom pozorovaní som zistila, že je skoro jedno aká je žena (jasné, že nie doslovne), ale je veľmi dôležité ako je nastavený muž. Čo je pre neho prioritou v živote. Aj je chlap rodinne nastavený, je úplne jedno, či je žena pekná alebo škaredá, či je pokojná alebo divoška, snaží sa aj tak rodinu udržať a nehľadá bokovky. Videla som veľa manželstiev, kde žena nič moc a klapalo im to a zas také, kde žena bola kočka, inteligentná a pokojná, manželstvo fungovalo a aj tak so chlap našiel inú. Proste, tá jeho bola už opozeraná a nezaujímavá. Jedných takých poznám, čo sa rozviedli po vyše 25 ročnom harmonickom manželstve. Všetci sme boli v šoku. Dôležite je len jedno: aby sa o udržanie manželstva snažili obaja. Pokiaľ je to len jeden a druhý hľadá úniky, je len otázkou času kedy sa rozvedú.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
5. jan 2022

Ja som vďačná za každú odpoveď, ja som nechcela poukazovať na niekoho chyby alebo sa vystatovať svojím vzťahom, len ma to tak proste napadlo, konkrétne jeden večer, že či aj naši boli šťastní a spokojní aspoň na začiatku, alebo ako to bolo, lebo ja si ich pamätám už len väčšinou rozhádaných, nechcela som nikoho urážať ani nič. Len proste presne tieto dôvody ma zaujímali, ktoré ste mi písali ❤️

autor
5. jan 2022

@poopsie v nemocnici? Sa vždy pýtajú na osobu, ktorú budú kontaktovať v prípade potreby, nedajbože v prípade bezvedomia, jeho obvodný lekár má záznam, že ja som jeho partnerka a majú kontaktovať mňa, vypisuje sa to pri registrácii u lekára, ten tieto informácie v prípade potreby posunie nemocnici (majú prepojené systémy)🤷 nepotrebujem ho mať na papieri z úradu, aby mi povedali informácie ako na Slovensku,

h2
5. jan 2022

Presne to s tou nemocnicou som tu už veľakrát čítala, že neposkytnú informácie, ak nie ste manželia a podobne. Mňa by fakt zaujímalo, či sa nájde niekto, kto reálne musel v nemocnici vyťahovať občiansky, aby dokázal, že sú naozaj manželia. Moja skúsenosť je taká, že bez problémov poskytnú informácie komukoľvek, kto sa prihlási, ako rodinný príslušník.

elizabet173
5. jan 2022

@h2 nie som vydatá, písala som to dnes v inej téme, že vyše desať rokov žijem s partnerom a NIKDY nebol v nemocnici problém, veď vždy uvedieme t.č. jeden druhého a sestrička nie je oprávnená ma legitimovať. Za mojím otcom chodila do nemocnice aj švagriná, v živote sa nikto nepýtal, či je dcéra alebo nevesta, alebo kto. A to bol hospitalizovaný určite viac ako desať krát za päť rokov a v rôznych nemocniciach. Toto by som ako problém nevidela., veď polovica párov žije dnes bez sobáša.

h2
5. jan 2022

@elizabet173 Ani ja nie som vydatá. Hoci tu veľakrát spomínam môjho muža, manželia nie sme. Bol so mnou pri pôrode, nie priamo v sále, to som nechcela, ale hneď ho zavolali a malého videl skôr, než ja, čo som bola v narkóze. Ja som zase bola s ním, ako doprovod, keď bol na operácii očí. Nikto sa ma ani len nepýtal, či som jeho manželka. Rovnako pri mame, keď bola na operácii. Len som spomenula, že som jej dcéra. Nikto odo mňa nepýtal žiadne doklady.

poopsie
5. jan 2022

@h2 možno práve preto, že nepostupujú v medziach zákona?! 🤷‍♀️Tak ako teraz.... Všade navôkol... Problém by nastal, keby sa ten z tej kómy preberie a dá ich na súd za nedodržanie GDPR.. Ale to už pracuje fantázia... Ináč ja mám s manželom krásny vzťah, tiež neriešime malicherne problémy... ALE, keď človek musí riešiť aj iné problémy môžu prísť konflikty... Keď nič nemám nemusím nič deliť 🤷‍♀️ nemám dom tak neriešim ani prerábanie, nežijem pri svokre... Nemusím riešiť svokru... Atď..

poopsie
5. jan 2022

Tak presne píšeš, ze rodičov si pamätáš už len rozhádaných... Ale čo sa medzi nimi stalo sa musíš spýtať mami... Každý má nejaký dôvod, suseda odišla lebo jej muž pozeral len fotbal a bol domased, nedával jej lásku, ďalšia odišla lebo pil pivo, fajčil cigarety, v noci strašne chrápal a alkohol sa jej strašne hnusil, aj to jedno pivo.... Ďalší sa rozviedli lebo nebol rešpekt on bol despots, dostalo sa jej len nadávok, ďalšia zistila, že nechodí do práce, že neplatil inkaso - rok a aj nejaká ina žena tam bola, ďalší nabuchal milenku 🤷‍♀️čo pár to iný dôvod

liusa82
5. jan 2022

čo sa má kedy skončiť,vtedy sa aj skončí a čo nové začať tak aj začne.Podla mňa osud aj ked niekto bude namietať

h2
5. jan 2022

@poopsie Trochu nechápem. Problémy predsa môžu prísť bez ohľadu na to, či dvaja spolu žijú v manželstve, alebo nie. Dokonca, podľa toho, čo píšeš, by to malo byť tak, že keď nemám manžela a nemám svokru, nemusím ich riešiť a nemám problémy. 😀 (Viem, takto si to nemyslela. Ale neviem, ako teda.)

poopsie
5. jan 2022

@h2 no, že pri istých životných situáciách sa každý správa nejakým spôsobom... A keď nezažívam tie situácie, tak sa ten partner nevyfarbí... Napríklad čo sa týka konkrétne mňa, nechávam mužovi voľnú ruku čo sa týka domu a okolia domu...no susedovci to majú naopak, ženská zavelí a on musí skákať, povedala, že bude plot tak sa musel postaviť plot... A tam sú tie hrany čo sa začnú brúsiť, lebo on chcel spraviť prístrešok... 🤷‍♀️Chápeš?

h2
5. jan 2022

@poopsie Ale ako to súvisí s tým, že nie sú manželia? Myslela som, že toto tu riešime.

poopsie
5. jan 2022

@h2 tiež je to životná situácia, ktorá ti dá do života istý druh skúsenosti s človekom 🤷‍♀️to bol len príklad... mne to nevadí, že nie sú zobratí 🤣ale proste tým niekedy vznikajú problémy vo vzťahu, keď sú zrazu rozdielne názory a treba robiť kompromisy 🤷‍♀️

ailiba
5. jan 2022

Z vlastnej skúsenosti si myslím, že na začiatku je človek zamilovany, ale nie všetci dokážeme dlhodobo spolu žiť a stále sa cítiť vo vzťahu dobre. Mnohé vzťahy sa nerozvedu, napriek tomu, že spolužitie je niekedy až skoro neúnosné, alebo naopak prepadne do ľahostajnosti. A niektorí si zase povedia, že už nechcú byť v takomto vzťahu. Nikdy nevidíme do vzťahu druhých, ale čo ja poznám, tak od začiatku človek cíti, že to nie je úplne ono... Časom sa to ešte prehlbuje. Proste partnerstvo ma byt o davani a prianí, energia musí prudit. Takže podľa mňa je niekedy aj chyba v tom, že na vzťahoch malo pracujeme. Iba prehlbujemé ruinu.

dankanka
5. jan 2022

@poopsie fiha..ani ja nerozumiem preco dvom zdravym mladym ludom by mal svadbu platit ktosi iny..

poopsie
6. jan 2022

@dankanka ja nerozumiem prečo by vlastne mali rodičia vôbec pomáhať mladým 🤷‍♀️načo by som pomahala dcére po 18.. Však mi už dozrela a odpadla...budem sa tváriť, že je to cudzí človek a nič jej nedám do štartu.. Ja si dám spraviť plastiky, kúpim si nové auto a možno sa jej na ulici nepozdravim 🤔

dankanka
6. jan 2022

@poopsie tak asi som bola vychovavana k vacsej samostatnosti a nezavislosti..