icon

Rozdielne názory s manželom

23. mar 2022

S manželom sme už viac ako 20 rokov spolu, ale všimla som si, že v poslednej dobe máme často rozdielne názory na veľa vecí. Od maličkosti až po dosť dôležité veci. A mne sa preto s ním čím ďalej, tým ťažšie komunikuje. Mali ste to doma niektorá takto? Ako ste to riešili? Maličkosti sú jedna vec, ale čo tie vážnejšie témy. Je to zvláštne, lebo kedysi sme mali rovnaké, resp. veľmi podobné názory, vedeli sme dohodnúť a nájsť kompromis. Teraz nie a máme tichú domácnosť aj pre somarinu.

Strana
z2
vikinka007
24. mar 2022

Každý človek sa vekom mení, ja som s mužom tiež už 22 rokov a tých spoločných tém máme málo, záľuby žiadne. Sama som už rozhovory vzdala, muž je zataty a presvedčený o svojej pravde. Aši ti neporadím, len som ta chcela podporiť, že to nie je tvoja chyba. Skus si nájsť nejakú butlavu vrbu, príp.konícek, ktorý ťa bude baviť a rýchlejšie ti ujde čas.

autor
24. mar 2022

@vikinka007 ďakujem za odozvu. Príde mi to zvláštne, veď tými rokmi by si podľa mňa mali manželia viac rozumieť, mať toho viac spoločného. Ale to mám asi ružové okuliare. Je zvláštne, ako sa jeho negatívne vlastnosti stupňujú, resp. zvýrazňujú. By ma zaujímalo, či ma aj on tak vníma a aj moje negatívne vlastnosti a zlozvyky sú intenzívnejšie.

autor
24. mar 2022

@elizabet173 možno hej, možno človek tým, že tie problémy prežíva a už o nich nehovorí len teoreticky mení svoje postoje, tým, že si človek niečo odžil a má nejaké tie skúsenosti pozerá na svet inou optikou a tým pádom sa mení aj jeho pohľad na svet. Ono je ok mať rozdielne názory (samozrejme v určitých medziach), len je vyčerpávajúce sa o tom dohadovať, prípadne vedieť, že toto je téma, kde sa nezhodneme a nemôcť sa o tom porozprávať.

Strana
z2