Rozdielne názory s manželom

23. mar 2022

S manželom sme už viac ako 20 rokov spolu, ale všimla som si, že v poslednej dobe máme často rozdielne názory na veľa vecí. Od maličkosti až po dosť dôležité veci. A mne sa preto s ním čím ďalej, tým ťažšie komunikuje. Mali ste to doma niektorá takto? Ako ste to riešili? Maličkosti sú jedna vec, ale čo tie vážnejšie témy. Je to zvláštne, lebo kedysi sme mali rovnaké, resp. veľmi podobné názory, vedeli sme dohodnúť a nájsť kompromis. Teraz nie a máme tichú domácnosť aj pre somarinu.

andrejkap123
23. mar 2022

Keby si napisala priklad o vaznejsej teme v com sa nezhodnete to by pomohlo….

heidy222
23. mar 2022

Mozno travit spolu viac casu a komunikovat aby jeden druheho pochopil preco Ma taky a taky nazor

autor
23. mar 2022

@andrejkap123 vážnejšia téma? Pre každého je to niečo iné. Ale napr. pre manžela je vážne, že najstarší syn trávi veľa času na mobile. Čo je na jednej strane pravda, ale zas on nehrá hry, on si pozerá videá, najčastejšie dokumenty o vesmíre, 2. sv. vojne, či o formuli. Alebo napr. máme dosť rozdielne názory na situáciu na UA.

autor
23. mar 2022

@heidy222 bohužiaľ, pracuje na týždňovky, do toho ja pracujem niektoré víkendy, času na seba máme málo, to je pravda, ale bohužiaľ, on si niektoré veci nevie dať vysvetliť. Ja sa s ním snažím komunikovať normálne, chcem si veci vysvetliť, skúsiť nájsť kompromis, aspoň tam kde je možný, ale on si ide vždy tvrdo za svojím. A nepripúšťa iný názor. A pritom taký nebol. Áno, bol tvrdohlavý, mal svoje názory, ale vedel pochopiť aj iný názor a vedeli sme dospieť k nejakému kompromisu, teraz mám pocit, že to možné nie je.

tosomja
23. mar 2022

Na Ukrajinu mame aj my rozdielny názor, práve kvôli tomu to nerozoberame. Stačilo raz. Teraz len odpoviem, že dobre.
Zase, na mobile by nemal byt dlho, aj keď len pozerá videa, to ako keby tvoj muž si ľahol na gauč, pustil telku a povedal, že veď on nehrá, len pozerá správy. Celý deň.
Mimo toho mate ešte vôbec nejaké spoločne zážitky, viete vyjsť vy dvaja sami, viete si urobiť čas jeden na druhého?
Možno aj stereotyp vám zabíja vzťah.

autor
23. mar 2022

@tosomja veď ja som s ním tému UA ani nechcela rozoberať, vedela som, aký bude mať názor, len začal o jej hovoriť so synom a ten to pochopil úplne zle, tak som ho len poprosila, aby s ním o tom radšej nehovoril, prípadne s ním o tom debatoval, ale nie ku len povedal nejaký názor a nepočkal na to, či to pochopil. A už sme sa pochytili. A čo sa týka mobilu, nie je tam celý deň, už keď začína pekné počasie, chodí von, pomáha mi s domácnosťou aj s nákupmi, často si len tak pustí pesničky, keď prídem za ním alebo on za mnou a pokecáme o čomkoľvek. Len je tam na podľa manžela príliš dlho. Niekedy áno, ale skôr nie.

autor
23. mar 2022

@tosomja ale je fakt, že času na seba máme veľmi málo, celkovo si slabšie rozumieme a odzrkadľuje sa to na všetkom. Viem, že sa musíme porozprávať, len sa bojím, že ti skončí hádkou. On všetko berie ako útok na seba.

diamond007
23. mar 2022

Zlatá stredná cesta, dohodnúť sa čo vám obom bude vyhovovať. Je samozrejme že ľudia sa vyvíjajú 🙂

heidy222
23. mar 2022

No musite Si nejak vytvorit cas na Seba inak to nepojde a tym myslim pekny vecer, vikend spolu prec a pod. Lebo jasne doma medzi varenim vecere a pod je atmosfera Ina Ako ked Mate 100% cas Len na Seba a znova jeden druheho spoznat.

diamond007
23. mar 2022

Tak Ukrajina ani mobil nie je vážnejšia téma prepana 🤦🤦🤦 vážne temy sú podpora, pochopenie, choroba, problémy s deťmi a pod....

sintra
23. mar 2022

@diamond007 vies co, toto ma kazdy inak. Pre mna napriklad je tema vojny na Ukrajine vazna tema. A postoj voci nej je pre mna u cloveka dost dolezity. Neviem si predstavit, ze by to moj partner napr.schvaloval.

tosomja
23. mar 2022

Tak sa nemusíte baviť o problémoch. Skúste ísť tam, kde ste chodili na začiatkoch vzťahu. Pozdvihnite to pekne prečo ste sa dali dokopy. My napríklad chodíme na miesta, kde má brava keď sme sa stretávali tajné 🙈 a teraz to ukazujeme deťom.

diamond007
23. mar 2022

@sintra ja zas si neviem predstaviť človeka čo vojnu schvaľuje... Ak taký existuje tak môže ísť do boja. Avšak nemyslím že toto je nejaka vážna téma. To je ako očkovanie na covid. Kto chce a bojí sa choroby nech ide, kto nechce nech nejde.

autor
23. mar 2022

@diamond007 veď ja viem, že ľudia sa menia, to je ok, za tie roky som si zvykla, len mám pocit, že čím je starší, tým je viac zaťatý a neprístupný na kompromis. A to je problém. Ťažko sa hľadá zlatá stredná cesta. A viem, že ľudia riešia aj vážnejšie veci, aj tým sme si prešli, aj to sme riešili, preto som napísala, že je ťažko vybrať vážnu tému. Z toho čo nás trápi je toto pre nás vážna téma. Pre každého je to niečo iné.

autor
23. mar 2022

@heidy222 asi hej, už sme takto zažehnali pár problémov, budem dúfať, že to pomôže aj teraz a nájdeme k sebe opäť cestu ako sa vedieť dohodnúť a nájsť kompromisy.

autor
23. mar 2022

@tosomja to nepôjde, žili sme úplne inde ako teraz, ale chápem, čo chceš povedať. Veď ja sa problémovým témam vyhýbam, ale tiež to nie je riešenie. Lebo nedá sa im vyhýbať navždy.

gladys_07
23. mar 2022

@diamond007 no „musim“ aj ja s tebou nesuhlasit. Vojna na UA je vazna tema. Samozrejme nie jej schvalenie ale mas tam milion nuans o ktorych sa da dobre povadit (nemali Putina provokovat, nepomahame uz privelmi?, atd atd)
Takisto cas na mobile, ergo otazky vychovy, velmi dolezite aby mali rodicia zhodu

diamond007
23. mar 2022

@gladys_07 myslím že vážna téma je, čo robiť ak príde vojna k nám atď a nie na Ukrajine. Áno, nie je pekne že tam je vojna ale tým to končí. Či myslíte si drahé ženy že zapredane médiá vám povedia pravdu? Haha... Takže nie, nezaujíma ma podľa markízy kto koho provokoval, kto čo má robiť a pod.

Podalsie nenapísala som že výchova nie je podstatná. Ale snáď keď muž vraví že syn je veľa na mobile, priznala to aj autorka. Tak aký rozpor? Čo viac treba? Tak si sadnem s mužom, poviem čo je pre syna prijateľné z mojej, ty z tvojej strany a problém vyriešený.

janickacrazy
23. mar 2022

@diamond007 bohužiaľ som stretla takých ľudí, ktorí tu vojnu schvaľujú a úplne ma to šokovalo ti poviem, že riadne som ich prehodnotila

gladys_07
23. mar 2022

@diamond007 “ nie je pekne že tam je vojna ale tým to končí” Vazne? Nadhera

Ale nejdem dalej spamovat autorke diskusiu, o tomto to nemalo byt

oli18
23. mar 2022

Ak sa manžel veľmi zmenil, pouvažuj, či nemá priestor na tyždňovke na iný vzťah. Veľa chlapov na turnusoch má.

andrejka1974
23. mar 2022

Asi ste sa vzdialili a vekom sa muži často uzatvárajú do seba sú nevrli prchky a ťažšie sa s nimi vychádzaoj je často ticho uzavretý nechce sa mu rozprávať proste je už zo všetkého vyčerpaný a ja ho v tom nechcem nechávať tak sa ho snažím rozveseliť čo mu občas lezie na nervy skúste sa porozprávať skúste vypnúť sadnúť si na spoločnú večeru a spomínať aké to bolo predtým keď ste spolu randili alebo si zaspominajte na lumpariny z detstva alebo čo vám syn vyparatil keď bol malý poteší sa a bude opäť v pohode ako býva aj môj

deti95060810
23. mar 2022

tak aj u nás ba dokonca aj v rodine sú rôzne názory na vojnu , na situáciu v Ukrajine, na pomoc utečencom.... ale nikto sa neháda... Každý si povie svoje argumenty a tým to končí... načo hádky....

autor
24. mar 2022

@diamond007 lenže to je problém že nie je ochotný pristúpiť k nejakému kompromisu.

autor
24. mar 2022

@oli18 nemyslím si, chodí domov tak často, ako sa dá, berie si často náhradné volno, aby mohol ísť domov, a byť doma s nami, pričom o NV mi nemusí nič povedať a ja sa to nedozviem. Nemala by som odkiaľ. Nemá problém s tým, aby som mu išla do mobilu. Hoci aj uprostred týždňa príde na otočku domov. Ale samozrejme ruku do ohňa za to nedám. Ale na 99%som si istá, že nikoho nemá.

autor
24. mar 2022

@andrejka1974 ďakujem 😘

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
24. mar 2022

S tým.pc to je aj u nás. Môj mm je doma zhruba od 18. No a vtedy už aj deti pozaliezane v izbe a na Pc. Lenže! Dovtedy mi pomáhali a pracovali. Ale to on uz nevidí. Jasne, že oprate, povysavane, navarenu večeru nevidno. Takže, to riešim tak, že majú dovolene Pc po škole a večer sa buď učia alebo upratujú. A takto sú spokojní všetci.

autor
24. mar 2022

@elizabet173 áno, sú témy, ktorým sa dá vyhnúť a nerozprávať sa o nich, ale nie všetkým. Mňa trápi to, že kedysi sme tieto problémy nemali, po 20 rokoch vzťahu mám občas pocit, že mám vedľa seba neznámeho človeka.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz