icon

Rozdielne prežívanie Vianoc: Problém vo vzťahu?

17. dec 2023

Ahojte
Ako ste nastavené a vy a vaši partneri čo sa týka Vianoc ?
Ja Vianoce milujem všetko s tým spojené mám to tak od malička ,chodievam do kostola ,navštevujem rodinu, zdobenie domácnosti svetielka ,upratovanie a pečenie…no proste veľmi sa na ne teším. A potom je tu môj partner ktorý sa vyjadrí že neznáša Vianoce ,že to je vlastne jeden deň,najradšej by šiel niekam na výlet,lyžovačku, na dovolenku. Tak sa zamýšľam či táto rozdielnosť nespôsobí v budúcnosti len problémy. Zatiaľ ich trávime osobitne tak sa má to netýka,ale…

Strana
z3
reanda
17. dec 2023

@minenkak myslis, ze z toho, co a ako pises, sa neda vycitat, kto a co si? ja viem, ze som na verejnom fore, kludne si tu o sebe a svojom decku 😀 pis, co chces, ale na mna reagovat nemusis, je to zbytocne

mondolina
17. dec 2023

@terezka1947
napr. ja. tiež to len pretrpím a som rada keď začne zas normálny deň 😉
so svojou rodinou som každý deň v roku a nemám pocit že cez Vianoce sme si bližší.

minenkak
17. dec 2023

Mimo témy, čo je zle oslovovať dieťa,decko

minenkak
17. dec 2023

@reanda myslím , že sa absolútne nič zle či dobré nedá vyčítať z toho čo píšem

terezka1947
17. dec 2023

@minenkak koho by iritovala vianočná výzdoba,koledy hoci od fyzickej,čím ti to môže vadiť?a že konzum?
No veď sú 3dni zavreté obchody,musia ľudia tie tri dni z niečoho variť,niečo jesť. A kupujú sa darčeky vo velom,lebo každý každému naraz kupujeme darčeky.
V čom by mňa malo vyrušovať,že ľudia naháňajú niečo pre iných.
Ja nemám rada síce nejaké špeciálne módne trendy vo farbách stromcekov,či čohokoľvek,ale zase...keď niekto to chce mať takto,prečo nie....robí to atmosféru pár dní do roka.

minenkak
17. dec 2023

@terezka1947 ešte raz nie každému sa páči vianočná výzdoba ani všetka tá romantika okolo

terezka1947
17. dec 2023

@minenkak v poriadku. Ozaj sa nemusí každému.

mikadooo
17. dec 2023

@reanda neviem... Všetko. Podľa mňa to už je podvedomá reakcia, pavlovov reflex 🤷.

reanda
17. dec 2023

@mikadooo zvlastny pristup na dospelu osobu, nechat si riadit zivot podvedomymi reflexami..

mikadooo
17. dec 2023

@reanda aj také sme... zvláštne, že sa nájde aj nedokonalá mater na koňovi, však? Treba si rýchlo kopnúť.

mondolina
17. dec 2023

@reanda
toto bolo načo dobré? cítiš sa teraz lepšie? Vianoce sviatky pokoja a mieru 🙈

reanda
17. dec 2023
minenkak
17. dec 2023

@mondolina nerieš ju mňa už tiež zjebala,že som necitliva a každý čo nemá Vianoce rad je chronický sťažovateľ a neviem čo ešte, nerieš Vianoce

mondolina
17. dec 2023

@reanda
sviatočné voľné dni nemá každý. niektorí aj pracujú.
a to že niekto " nemá rád Vianoce" neznamená, že je zlý človek.

reanda
17. dec 2023

@mikadooo @mondolina ked niekomu napises svoj nazor, to je kopnutie? mne to proste nepride zrele, uvedomovat si, ze som v niecom ovplyvnena podvedomymi vzorcami, co mi zneprijemnuju zivot a nic s tym nerobit, este to obhajovat ako normalne.. ako v tomto pripade, ze je normalne, ze niekto neznasa vianoce.. no nie, nie je to normalne.. ze ten sviatok niekomu nic nehovori a nebavi ho to, prosim, ale ze ich niekto doslova neznasa a len ich pretrpi, tak to teda normalne nie je, tak by bolo ok to aspon priznat..

lenkalienka321
17. dec 2023

Tak podľa toho, čo píšeš, nie sú Vianoce ten naj problém. Lebo ak sa niekto vyjadrí, že neznáša Vianoce, (ktoré, povedzme si to na rovinu, idú aj tak často v réžii ženy, lebo veď ona zvykne zdobiť a piecť), a ty ich zboznujes, zrejme si aj kresťansky založená, tak to nebude asi len jeden deň v roku, kedy sa nezhodnete. A to už stojí za rozhovor. Takéto výroky, že "neznášam" treba trošku preskumat. A možno aj zistiť si, ako to má partnerova rodina.

gta5man
17. dec 2023

@amelia89 zaujímavé sú aj dušičky u nich, že idú kempovať na hroby, kopa svetla, také sko halloween nejaký eňoňuňos či jak sa to volá. Videl som o tom aj rozprávku.V južnej amerike to fičí ale to sú vlastne španieli.

namornicka
17. dec 2023

@mikadooo nemyslela som, že srat na celé Vianoce, len sa kvôli tomu veľmi nestresovať. Tvoje deti (aj moje aj všetky ostatné) sa tešia na darčeky, stromček, prázdniny, rozprávky. Nič z toho stresujúce až tak nie je. Stresujúce je ak chce niekto veľmi všetko upratať, veľa napiecť a variť a povedzme absolvovať návštevy kde sa mu veľmi nechce a otravuje ho to 😄 Túto stresujúcu časť môžeš eliminovať lebo deťom toto ku šťastiu nechýba. Ale tak to je moja úvaha, tvoje pocity to nezmení a máš na ne nárok, pár dni vydržís a máš pokoj. Je zas nemám rada veľkonočné zvyky, tváriť sa že aká sranda 👀

amelia89
18. dec 2023

@gta5man 👀 V Mexicu,dia de los muertos. Nie “nefici” to v Spanielsku.

terezka1947
18. dec 2023

Väčšinou,čo tak sledujem v okolí,ľudia sa na Vianoce tešia. Málo ľudí poznám,čo nie....a ti poväčšinou majú nejakú buď chvíľkovú traumu,spájajúcu sa s Vianocami alebo jednoducho je to o pohodlnosti postarať sa o tých pár dni-zvladnut ich s prípravou,návštevou rodiny,či nejakým odopretim si vlastného komfortu-co tiež nechápem celkom,lebo ženy kľudne môžu fakt nerobiť vôbec nič v dnešnej dobe,kúpia koláče,upratujeme celý rok a do vázy dať zopár vetvičiek,darčeky sa dajú kúpiť cez net,čiže neviem si celkom predstaviť,aký stres a zhon prežívajú. Lebo keď aj,tak to nie je ich stres a zhon,ale ľudí,čo tie sviatky vnímajú inak.
A potom sa nedivím,že žena,kt.nevari doma napíše status,o plných nákupných košíkov,regáloch prázdnych,olych parkoviskach. Kto má doma len 4clennu rodinu a sú 3-4dni doma,tak musí z niečo urobiť raňajky,obed a večeru a pomimo aj nejaký koláč,či sladkosť,atď. To v prípade,že si nikto nedopraje nič viac,len bežné štyri dni doma. A možno práve toto-byt doma s rodinou,toto vytvára stres rodinám .....veď čo budú robiť,o čom sa baviť,kto uvarí,kto upečie...odrazu musia byť zavretí spolu a prúser. Tak...nie jevtompruser,môžu si objednať hotel s aj Vianoce vyriešené.
Čiže prečo neznášať Vianoce?vždy je za tým niečo. To nie Vianoce sú na vine😊

gta5man
18. dec 2023

@amelia89 ano to preeeesne. A jakže veď mexičania sú španieli. Oni čo robia na vianoce?

amelia89
18. dec 2023

@gta5man ty si troll?

gta5man
18. dec 2023

Nie. To je rozprávková bytosť. Ja som človek zvedavý na všetko. Mexičania ako slávia vianoce? Španieli ako? Som len zvedavý, zaujímajú ma veci. Aj v TV pozerávam dokumentárne keď dávajú o kultúrach že oni čo ako robia. Aj to s tým cintorínom som videl v TV.

gta5man
18. dec 2023

V západnej Európe a v severnej Amerike je skôr Santa Claus, a vo východnej je ježiško že dáva darčeky. Španieli sú v západnej geopolitickej časti a ich kolónie zase v amerike. Tak či neprebrali ich zvyky vianočné.

Strana
z3