Rozišli sme sa po 25 rokoch
Ahojte.Neviem či potrebujem radu /už je neskoro/skôr sa asi len vyrozprávať .Srdce mi puká od žiaľu .Plačem a plačem .Aj keď viem ,že sa mi dobre stalo .Rozisli sme sa po 25 rokoch .Koniec bol strašný ,neprajem ho ani najväčšiemu nepriateľovi .Chronicky klamár,manipulátor ,flákač ,psychopat v jednom .Flakal sa cely čas ,nielen teraz ,no poslednú dobu sa flakal tak, že ani mobil nebral alebo vypol,proste total ignor.Predtym keď sa flakal vždy volal a bral mobil .Pritom tvrdil ,že má lubi /u klamára je to normálne viem/V ničom som mu neverila .Akosi som si na vsetky tieto negatíva zvykla rokmi .No čím bol starší ,začalo sa to všetko stupňovať ..Klamať vedel ako profík .Ponižoval tými najhoršími slovami .Robil naprieky.Nadával mi každý deň .Hladal len chyby na mne a aká som najhoršia....Moje sebavedomie je na nule .Manipuloval má tak ,že vždy má dostal tam kde on chcel .Ovladal to veľmi dobre .Zo žien sa rehotal a ponižoval ich ,nielen mňa.Totalny narcis .Najhoršie,že som po ťažkom úraze kde som ešte viac citlivejšia.Nemôžem už pracovať .Začal na mňa poslednú dobu cca rok útoky tak stupňovať ,že spadla som psychicky úplne na dno .Žiadnu oporu som v ňom nemala .Ked som niečo potrebovala a zavolala som mu ,nedvíhal alebo vypol.Nechal má v najťažším obdobi samu a opustenú .Mame dve deti ,tie už majú svoje životy .Bude to ťažké po 25 rokoch začínať sama .Takúto podpasovku som nečakala ani vo sne .Ešte taký dodatok bol odo mňa o 13 rokov starší .Som zúfala ,nič má nebaví ,neviem sa postaviť z dna.A keď si predstavím do konca života ostať sama ,chytá má panika .Dievčata ako sa opäť naštartovať do života?Ďakujem každej za radu.
Aj ja by som plakala na tvojom mieste. Plakala a plakala... Ale od šťastia.
Flaka sa, uráža ťa, klame, ponižuje, nadáva ti a ty za nim plačeš? Ľuďom šibe.... Plačú keď im niekto robí zle, plačú keď sa toho čo im robí zle zbavia. Ľuďom nikdy nevyhovieš, vždy budú nespokojní. Či ty si bola v takom živote šťastná?
v nasej rodine sa stal podobny pripad. teda, nie to tyranie, ale rozvod po 22 r.manzelstva kvoli opakovanej nevere zo strany chlapa.pani si v 48 rokoch dala nadpojit vlasy, mihalnice, najala si osobneho trenera a 50-ku oslavila vo velkom style vyzerajuca priam fantasticky. aj ked sa chlapom branila zubami- nechtami, po 2.rokoch si nasla, resp.on si nasiel ju, o 6 rokov mladsieho vdovca- otca pubertiacky. su spolu 5 rokov a ona preziva krasne a stastne obdobie.
netyraj sa, vsetko zle mas za sebou, uz ta cakaju len krasne dni. len im daj sancu 😉
Píšeš, že si mala strašný život.... To ta ani raz nenapadlo, že od neho odídeš??? Alebo, že vás vzťah nie je dobrý a takto to nechceš a ze radšej budeš sama??? Lebo si mala strašný vzťah podľa toho čo píšeš... a tebe je ľúto za čím???? Môžeš si strieľať šampanské, že si sa ho konečne zbavila... Nájdi si psychológa a začni sa dávať do kopi.... Uvidíš ako ti bude dobre deti máš veľké prídu za tebou máš mamu a ozaj ti k životu treba chlapa ktory ťa ponižuje, flaka sa??? To si sa až tak veľmi opustila, že si si ponižovanie osvojila a prijala za normálne a ešte ti to bude chýbať???? Sak nech si žije a ty si konečne začni žiť ties svoj krásny sen pre ktorí si sa na tento svet narodila.... A ďalší chlap neboj keď budeš pripravená všetko pre boli a ty budeš silná tak určite príde.
Diky. S exom som bola cca 12rokov, s tymto vyse 15. A uplne iny level
Ach ako ľahko sa sudi 🙄
Tvoje pocity sú úplne prirodzene. Cele tie roky si verila, že sa naozaj zmeni. Mas 50 a naozaj tazky zivot za sebou. Ale ešte môžeš mat ďalších 50 krásnych rokov pred sebou. Co je to 50? Dopraj si relax, zmen účes, daj si kozmetiku+ masáž tváre, s kamoškami si daj víno- urcite mas zopár, ktoré sú tiež same...
Mozno naozaj ostaneš sama, lebo zistíš, ze ti je tak fakt oveľa lepšie a mozno ta ten pravý čakal doteraz 😉
Preboli to časom. Ani nevieš aka si silná. Urcite to zvládneš
Bud rada, ze mu na staré kolená nebudeš musieť ešte aj ... utierať, keď si s ním mala taký "krásny " život. Teš sa z nového začiatku. Je viac než pravdepodobné, že Ťa čaká niečo krajšie. Vek nie je žiadna prekážka. Držím palce 😀
Hm....hej, chapem....ono asi aj ten vekovy rozdiel a tak. Ale urcite je fajn, ze si nabrala silu sa rozist, odist....netreba zostavat nasilu. To ked clovek nie je stastny nikam nevedie. Najskor seba urobit stastnym a potom moze rozdavat aj energiu.
Vela zien zabudne akoby aj na seba pri detoch......
Verim, ze si najdes zalubu, konicek....vsetko je to aj rast, dozrievanie....nie je koniec sveta...ide sa dalej....treba si gratulovat, ze si bola schopna irobit tu zmenu.
tiež poznám zopár jedincov ktorí si našli partnerov aj po 50tke... 😉
náš sused v 80 tke si našiel kámošku s ktorou chodil po meste za ruky. Skoro som odpadla keď som to videla.... Pani mala asi o 15 rokov menej ....
Hlavu hore, už žiaden plač, teš sa z detí a myslí už len pozitívne...🙂👍
@deti95060810 😅😅😅👌
A moja kamoška.nasla otcovi v mobile (73r) spravy od 2 žien, a od jednej ze ,,sklamal si ma, verila som ti, ze si to s nou uz ukoncil"
😄🙈
Láska kvitne v každom veku a 50 je naozaj NIC
@deti95060810 ocko je vdovec, zabudla som dopísať podstatnú vec
Začať nový život, bude pre teba ľahšie ako si myslíš. Hlavu hore, odteraz bude už len lepšie.
@deti95060810
@maximilie môj známy si v 80 kúpil nové auto a išiel do kúpeľov loviť 60-rocne mladice 😂
@janickacrazy no a ... čo bude vyplakávať... 😀
Blahozelam ti k tomu, ze si nasla silu a odvahu to trapenie ukoncit 👍 nie si prva ani posledna ktora sa rozvadza, nemozes za to, ze to nevyslo a ze nebudete do konca zivota ako dve hrdlicky, ale zivot sa tymto nekonci, prajem vsetko dobre 🌷
Jemine... bud rada ze si sa ho zbavila, nech sa ten protivny dedulo stara o seba sam. Uvedom si ze budes mat cely cas pre seba, nebudes na nikom zavisla. Neviem aky si typ ale trebars moja suseda sa v cca 55r. hned zapojila do nejakych spolkov ci klubov. Najprv turisticky a klub zien. A so susedkami robili grilovacky, na kavicku, posediet do cukrarne...A dokonca si nasla aj priatela. Ten po par rokoch zomrel a po nom mala este dvoch. Chodili na vylety, za kulturou, on jej pomahal v zahrade, ona mu navarila.
Neboj, pozbieras sa a este si uzijes, len si na to musis zvyknut ze mas volnost. A plus zapoj deti, nech ti pomozu...aj fyzicky ak si po uraze aj dusevne, nech ta nenechaju trapit sa v tom samu. Drzim palce.
na zaciatok, by som určite odporučila par sedení u psychologa, ktorý pomôže prejsť tým najhorším začiatkom a pomôže Vám nájsť odpovede na tie najťažšie otázky. Všetko ostatné pôjde samo. Máte deti, možno už aj vnúčata ktoré oživia život. držím palce
A odkial si? Z dediny ci vacsie mesto?
nečítala som odpovede, ale prvé čo mi napadlo: škoda, že si to nespravila skôr. Dávno si sa mala na neho vykašlať. Na čo ti je takýto manžel? Ale ľahko sa radí druhému a hodnotí jeho život. Neboj sa, zvládneš to. Je veľa žien, ktoré sa rozvádzajú pred 50-kou. A musia začať nový život. Na tvojom mieste by som začala chodiť d o spoločnosti. TAm, kde by ťa to bavilo - turistika, jazyky. stretávala by som sa s kamarátkami, možností je veľa. A tiež by som asi navštívila psychologa. môže to pomôcť. A ak bývaš blízko detí, venuj sa aj im. Ak máš vnúčence, ber ich k sebe, na výlety, a tak. A partner možno časom príde. Je veľa ľudí, ktorí sa spoznali v tomto veku. Moji susedia sa teraz brali. Sused po 60-ke, suseda pred 60-tkou. Obaja rozvedený. Spoznali sa na univerzite tretieho veku. Spojili ich spoločné záujmy. Takže možné je všetko. Nevieš, čo ťa v živote ešte čaká. Držím palce

@cacianka To je úžasne .Drzim palce nech Vám to vydrží .Po toľkých rokoch ostať sama nieje jednoduché .Dufam ,že o pár rokov si poviem ,lepšie sa mi nemohlo stať.