icon

Rozišli sme sa po 25 rokoch

7. máj 2021

Ahojte.Neviem či potrebujem radu /už je neskoro/skôr sa asi len vyrozprávať .Srdce mi puká od žiaľu .Plačem a plačem .Aj keď viem ,že sa mi dobre stalo .Rozisli sme sa po 25 rokoch .Koniec bol strašný ,neprajem ho ani najväčšiemu nepriateľovi .Chronicky klamár,manipulátor ,flákač ,psychopat v jednom .Flakal sa cely čas ,nielen teraz ,no poslednú dobu sa flakal tak, že ani mobil nebral alebo vypol,proste total ignor.Predtym keď sa flakal vždy volal a bral mobil .Pritom tvrdil ,že má lubi /u klamára je to normálne viem/V ničom som mu neverila .Akosi som si na vsetky tieto negatíva zvykla rokmi .No čím bol starší ,začalo sa to všetko stupňovať ..Klamať vedel ako profík .Ponižoval tými najhoršími slovami .Robil naprieky.Nadával mi každý deň .Hladal len chyby na mne a aká som najhoršia....Moje sebavedomie je na nule .Manipuloval má tak ,že vždy má dostal tam kde on chcel .Ovladal to veľmi dobre .Zo žien sa rehotal a ponižoval ich ,nielen mňa.Totalny narcis .Najhoršie,že som po ťažkom úraze kde som ešte viac citlivejšia.Nemôžem už pracovať .Začal na mňa poslednú dobu cca rok útoky tak stupňovať ,že spadla som psychicky úplne na dno .Žiadnu oporu som v ňom nemala .Ked som niečo potrebovala a zavolala som mu ,nedvíhal alebo vypol.Nechal má v najťažším obdobi samu a opustenú .Mame dve deti ,tie už majú svoje životy .Bude to ťažké po 25 rokoch začínať sama .Takúto podpasovku som nečakala ani vo sne .Ešte taký dodatok bol odo mňa o 13 rokov starší .Som zúfala ,nič má nebaví ,neviem sa postaviť z dna.A keď si predstavím do konca života ostať sama ,chytá má panika .Dievčata ako sa opäť naštartovať do života?Ďakujem každej za radu.

Strana
z2
birika
7. máj 2021

zhlboka sa nadychnut, zdvihnut hlavu a vykrocit 🙂 aby videl o co prisiel...tvoje trapenie je voda na jeho pofiderny mlyn 🙂

3009
7. máj 2021

Nádych a výdych. Je to najlepšie čo sa ti mohlo stať. Po čase sa niekto nájde s kým budeš šťastná.

daridari11
7. máj 2021

Rozvod prirovnávajú odborníci k najväčšej psychickej ujme spolu s úmrtím blízkeho. Podľa opisu toho chlapa si trúfam povedať, že je fajn, že si sa ho zbavila, hoci začiatky nebudú ľahké. Radšej sama ako s takých chmuľom. A možno, keď to ani nebudeš čakať, niekoho v živote stretneš. Prajem Ti to🙂

h2
7. máj 2021

Podľa toho, ako o ňom píšeš, buď rada, že si sa ho zbavila. Bojíš sa, ako to zvládneš sama a pritom píšeš, že Ti aj tak nebol oporou. Ber to tak, že si sa zbavila balvanu, ktorý Ťa ťahal ku dňu. Teraz sa s tým asi ťažko vyrovnávaš, lebo je to čerstvé a hoci bol, aký bol, bola si naňho zvyknutá. Keď to prebolí, budeš rada, že si sa ho zbavila. (Z praktického hľadiska: boli ste spolu 25 rokov a on je o 13 rokov starší, čiže už má svoj vek. Buď rada, že nebudeš musieť opatrovať starého mrzutého nepríjemného deda.)

nnnuuunnn
7. máj 2021

Kolko mas rokov 50 alebo 40, 45?

mondolina
7. máj 2021

čo ti bude chýbať? to dobrovoľné samotýranie?

akbara77
7. máj 2021

Za týmto hovadom places?????prečo?

pieksamaki
7. máj 2021

Gratulujem...ved to je super....budes mat konecne svoj priestor.a oddychnes si od natlaku.
Ak su deti samostatne...vedeli by ti aspon financne pomoct...alebo nejak....
Casom si najdes zalubu alebo nieco co ta tesi...

zirafienka
7. máj 2021

takýto baran nie je hodný, aby si čo len slzu vyronila. To sa malo stať dávno, nie po 25 rokoch...

rooberta
7. máj 2021

Ja ti uprimne gratulujem, zacina ti krasna etapa zivota bez psychickeho vypatia a stresov. Deti mas na poriadku, zbavila si sa ocelovej gule na nohe a mozes slobodne dychat. Budes sa venovat sebe, svojim kamaratkam, konickom a este stretnes niekoho pri kom budes stastna a lubena. Tento ex ti nemohol uz nic z toho dat, tak naco smutit, za cim vlastne? 🤗

lamar11
7. máj 2021

Nerozumiem? Robil ti zo života peklo,a tebe puka srdce ze ti konečne dal slobodu o odišiel do prdele?? Oslavuj.

krisbar
7. máj 2021

Ja sa vam zeny cudujem ze sa dokazete takto samotryznit. 25 rokov s takym muzom je masochizmus a ty v nom nadalej pokracujed tym ze tvrdis ze ostanes sama. Ano ostanes. Ked si to budes hovorit aka si chudera a na dne. Na dne by ai bola keby ti odisiel nahlou smrtou manzel, ktory sa odvas staral a ktory bol tvoja zivotna laska. Ty si len dostala dalsiu SANCU pre stastny zivot. A to ci ju vyuzijes alebo sa budes nadalej masochisticky tyrat je len na tebe.

janickacrazy
7. máj 2021

Odísť si mala už dávno. Konečne máš príležitost starať sa sama o seba. Ten muž za nič nestal. Možno o pár mesiacov príde naspäť, keď zistí, že ho žiadna nechce. Hlavne ho neber naspäť. Sustred sa na seba. Choď k psychologicke, daj sa do poriadku. Čítaj, choď do prírody, zavolaj starým kamoskam, nájdi si nové záľuby. Všetko bude dobre. Drž sa.

negymama
7. máj 2021

v prvej chvili ma napadlo. Preboha!!! preco AZ 25 rokov. 😖

no ale radsej neskoro ako nikdy... gratulujem k dalsim rokom kludneho slobodneho zivota.

autor
7. máj 2021

@nnnuuunnn 50 rokov.Uz v tomto veku asi ťažko niekoho nájdem .A momentalne nechcem vidieť žiadneho chlapa.

autor
7. máj 2021

@mondolina Viem,bola som hlúpa ,nevedela som z toho von ,no teraz sa to až tak vystupňovalo ,že som sa zložila a zmizla z jeho života.

autor
7. máj 2021

@akbara77 Neviem ,mam strach pred samotou asi

autor
7. máj 2021

Ešte nás čaká rozvod ,neviem ako to zvládnem .Nechcem ho nikdy vidieť.Odišla som k mame .

autor
7. máj 2021

@janickacrazy Ďakujem ti moc .

autor
7. máj 2021

@negymama Keby sa ten čas dal vrátiť spat ..strašný život som mala

teleskop
7. máj 2021

PSYCHOLOG

cacianka
7. máj 2021

Ale zena neblazni. Viem ze je to šok, neskutočné emócie, lebo ty trpis niecim ako spoluzavislost / štokholmsky syndrom. Este si tak ponížena a zmanipulovana ze si neuvedomujes aka gula ti padla z nohy. Toto lahko nerozchodis odporucam terapie a uplne bez hanby. Ty si sikovna žena, v strednom veku a vobec sa netráp ci nájdeš ešte nejakého muža priatela partnera. Nauč sa žiť sama so sebou uvidíš aky je život krásny a plny farieb. ano aj problémov ale dá sa zvládať ked uz nemáš olovo a kobru pri sebe.
Ja mam 57 a uz par rokov prijemneho partnera v živote. Po rozvode som sa venovala oddychu, čítanie, koníčkom, kamaratkam, práci a chlapov som ignorovala. Ale predsa sa objavil.takze nelam palicu.
Deti máš veľké, urobte si novy život.
slobodný šťastný pokojný. A hentoho geroja nechaj hnit v jeho starobe a hnoji povahy.
Ty si nezasluzis taky zivot ako si mala.ale novy a pokojný

bublanina1
7. máj 2021

Prajem veľmi veľa síl...keď ste toto všetko zvládli tak toto dáte určite🙂 ešte ste veľmi v dobrých rokoch!🙂..... Začnite sa venovať sebe 🙂 a užívať si že vás nikto nebude urážať a manipulovať ...verím že možno po nejakej dobe si nájdete niekoho kto vám vynahradí tie roky s tým manipulátorom.❤️❤️❤️ DRŽÍM PALCE

apolka77
7. máj 2021

Dúfam že plačeš a ľúto Ti je len toho že neodišiel skôr.

Tes sa že si sa zbavila hovada. Smer psychoterapia aby si pochopila že práve si vyhrala v živote lotériu. Ľudsku slobodu...kľud, pokoj ...je len na Tebe čo a tým urobíš...dúfam že nepremarnis ďalších 25rokov lutovanim sa či nebodaj nebudeš chcieť toho zmrda späť. Všetko je už v tvojich rukách, tvoje šťastie

sante81
7. máj 2021

Prečo plačeš? Za rokmi ktoré si strávila s dementom? Život sa rozchodom nekončí, a to krásne ešte len príde.

simca06022011
7. máj 2021

Ja ta chapem, ono je to tazke po takej dobe ostat sam. Aj ked to teda vobec nebolo med lizat, clovek si na kadeco zvykne. Neboj lepsie bude, toto obdobie prejde a budes raza, ze si sa ho zbavila.

matabb73
7. máj 2021

Čiastočne som sa v tvojom príbehu našla. Tiež som žila s klamárom. Tak dokonale sa dokázal pretvarovať, že by získal Oskara za herecký výkon. Rozviedli sme sa po 22 ročnom manželstve. Posteľné tri roky som neuveritelne trpela, ale aj tak som sa rozvodu bála a bolo mi to ľúto. Až po rozvode som sa dozvedela, že ma už dosť dlho podvádza, preto podal žiadosť. Teraz ti je to ľúto, nevieš si predstaviť život osamote, ale ver mi, že za rok, za dva ti bude dobre a budeš rada, že to skončilo. Zvykneš si byt sama, aj ja som si zvykla. Najprv som si myslela, ze si budem ešte hľadať partnera, ale tak mi je dobre samej, že na to nemám chuť. Asi to bude tým, že bývalý ma veľmi sklamal a ani už nemám chuť robiť znovu kompromisy. Ja mám ešte doma deti, takže úplne sama nie som.

pieksamaki
7. máj 2021

A nevidela si to skor? Mna by zaujimalo...ako k tomu clovek prepadne? Strach z osamostatnenia...strach z toho co bude?
Lebo uz dlho je v spolocnosti akceptovalny rozvod..kedze naozaj si clovek nemusi sadnut s partnerom.....
Preco si to neurobila skor?
A vlastne co ta nakoplo?
Teda...prepac, ze sa pytam...len ma to zaujima....

evelin2daniels
7. máj 2021

Môj brat so švagrinou sa rozviedli po 23 rokoch, ako 45 roční. Deti nemali. Teraz majú 50r a obaja si našli nových partnerov. V dnešnej dobe si podľa mňa 50 roční nájdu ľahšie partnerov ako napríklad 30 roční. Aspoň že máš deti a môžeš sa z nich tešiť. Začiatok bude ťažký ale spravila si to najlepšie rozhodnutie. Môžeš si zariadiť život podľa seba a čaká ťa veľa krásnych rokov 😊

autor
7. máj 2021

@pieksamaki Všetko som videla.Starala som sa o deti ,on si žil svoj život ako slobodný .Vždy má chlácholil,že sa zmení .Par dni -týždňov sekal dobrotu .Odpuštala a dúfala v kútiku duše ...ako život išiel ,viac a viac sme sa odcudzovali.Ked som bola zameraná na deti ,aj mladšia akosi som si to až tak nebrala k srdcu ako teraz keď sme ostali sami a an akoby chytil v 63-koch druhy dych .Som si vedomá všetkého ,je to moja chyba ,že som toto všetko dovolila.Urobil zo mna ľudskú trosku .A to dcéra mi už x-krát povedala ,nech sa s ním rozvediem .Nikto ho z rodiny nemá rad ,ani deti .

Strana
z2