icon

Rozvádzam sa a manžel sa nevie zmieriť s novým priateľom

19. nov 2020

Caute. Hladam pomoc, mozno podporu.
Som s manzelom v rozvodom konani. Byvame spolu. Zatual. Musime. Nemam kam ist. Mame malinku dceru.
Niekoho noveho som spoznala. A tu zacalo cele peklo.
Manzel sa zmieril s rozvodom, ale noveho priatela nie a nie prijat.
Idem von, zamkne mi dvere, nepusti ma dnu, vyvolava mi, vypisuje sms, ako mi vsetko zrata doma, dostala som facku. Odpocuval ma v aute cez telefon, kupil si na mna nejake nahravacie zariadenie, ktore som si nasla v kabelke.
Vsetku pravdu tak ako sa stala popiera a otaca proti mne. A este sa aj smeje, ze mne nikto neuveri. Stale zo seba robi chudacika. Pritom rozvod som podala ja. Pretoze mi neustale klamal, fyzicky napadol, boli tam aj vypisovacky s inymi ako by ich chcel, fotky chcel atd atd, na to mi odpovedal, ze to je jeho zavislost.
Vari mu, ked si s nim pisem, volam. Vytrhama mi telefon z ruky, a tak dalej. Neustale vyhrazky, ako sa neviem starat o dceru, po veceroch od nej ochadzam von, mimochodom, chodi von aj on. Ako mi zoberie dceru. Vyhadzuje ma z bytu, vyhadzuje mi veci zo skrin....
Ako sa viem proti tomuto branit?
Kto robi vacsiu chybu, ja, ze som spoznala niekoho alebo on ako mi robi stale zlee...uz som zufala. Nespim, nejedavam. On sk zije z 2500€vyplaty. Mne musi stacit rodicak.

oktobermimi
19. nov 2020

@kristina2015
@panelacikova vy dve, zeny mi tu teraz vysvetlite ako ste sa dopekla od rozvadzajucej sa zeny z milencom a muzom "trapitelom" z jeden a pol rocnym dietatom dostali po rozky a salamu? 🤣
Inak u nas bol smazak z hranolkamy a tatrkou ana veceru manzel urobi palacinky🙈☝️🤣

panelacikova
19. nov 2020

@kristina2015 došla mi zemiaková kaša v prášku 😠 drbnem na plech mrazené hranolky. Dík za tip! 😀

panelacikova
19. nov 2020

@oktobermimi no nejak sa nám tak marilo, že tu niekomu vadí, že ženy nevedia variť. tak si navzájom radíme 😉

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
19. nov 2020

@tequelinka ježišikriste..... keby ste niektoré aspoň čítali s porozumením...

kristina2015
19. nov 2020

@panelacikova rybie prsty a hranolky môže byť 👌 zavolám taxi nech mi kúpi v jednote tatársku a máme doma hody👌

panelacikova
19. nov 2020

@kristina2015 no.... a že nevieme variť 🙄

kristina2015
19. nov 2020

@panelacikova od toho tu sme aby sme si ako mamičky poradili ďakujem za inšpiráciu si veľmi zlatá ❤️

oktobermimi
19. nov 2020

@panelacikova 🤣☝️tak v tom pripade maggy cestoviny a omachla v prasku🙈🤣

panelacikova
19. nov 2020

@kristina2015 nemáš za čo. len ti dúfam nevadí, že neovládam gramatiku? 😢

panelacikova
19. nov 2020

@oktobermimi no vidíš aká si ty šikovná. keby tu nejaký chlap prišiel, tak má z čoho vyberať 😀

kristina2015
19. nov 2020

@panelacikova Ale neblazny určite máš iné dobré vlastnosti drahá🙂 A čo teda hranolky zvíťazili alebo maggi? Ja by som spapala všetko minimálne keď to človek pripraví s láskou 🙂

panelacikova
19. nov 2020

@kristina2015 tak sa zamíšľam nad tím, že keď to zmyešam, tak aj črevá prečystý, hm... črevá prečystené láskou. dobre to znye.... dám sy to patentovať 🙂

kristina2015
19. nov 2020

@panelacikova 🙂 Do lekárne teraz nechoď ,naj domáce babské recepty 👌😁

makova333
19. nov 2020

@kristina2015
@panelacikova no dorpdele baby, ja musim byt ticho, bo este po mne Peter hned skoci, ja viem totiz varit ako bohyna 😀 (muz tvrdi😝) a aj gramatiku ovladam.

majkeel
19. nov 2020

Nechcete si na svoje recepti zalozit ynu temu? ;)

leskovael
19. nov 2020

No mala si s priateľom počkať kym budeš definitívne rozvedená a budete mat vysporiadaný majetok. Ako nezávidím ti situáciu, na druhej strane neuznávam že ešte počas manželstva mas milenca.. Ak ta chlap živí, ešte aj dieťa musí po večeroch varovať lebo ty ides za milencom tal sa čuduješ ze ti aj facku vylepil? Keby to bolo otočné nejedna žena by vypalila chlapovi facku keby vedela ze nadrzaka chodí za milenkou ale to už by nebolo take hrozne a nedalo by sa to nazývať ako "nasilie" ako ked to chlap urobí však? Neviem neviem..... Nic v zlom u mňa si neni tá obeť, ale skôr tá, ktorá celú situáciu ešte viac zhoršuje a vyvoláva zbytočne konflikty

lucilaines
19. nov 2020

@leskovael Ak ta chlap živí, ešte aj dieťa musí po večeroch varovať lebo ty ides za milencom tal sa čuduješ ze ti aj facku vylepil?

Toto si mohla napisat? Aj si citala celu diskusiu? Aj to ze chlap si vypisoval s hocijakymi k.rvami uz davno pocas manzelstva a ze on chodi po veceroch von castejsie jak ona a nechava jej decko varovat? Sa ma cudovat ze jej vylepil facku? Akoze gratulujem ti ak su tvoje standardy nastavene takto, musis mat krasne manzelstvo. Pevne dufam, ze nemas dceru.a vlastne ani syna.

lubkavargova1
19. nov 2020

ja tak som oplula monitor kavou, ze "dostala odvahu odist novym priatelom"...no vtip roka...hej, odisla, kde, do druhej izby??? ved je stale v jednom byte s manzelom. Nohold bud hypoteka, alebo peniaze nepustia, inak by uz bola davno zbalena a het

leskovael
19. nov 2020

@lucilaines ano napísala som to lebo ak žijem vedľa debila tak ho opustim.. A manželstvo síce nemám, mam dobrých par rokov iba na "dnešnú dobu" výborný vzťah pri ktorom nemusím riešiť v diskusiách takéto stračky ktoré si zarobím sama...aj syna máme a je nám všetkým trom fajn ďakujem za tvoj záujem. A predstav si že ani len tu facku som nikdy nemusela dostať ktovie prečo asi... Asi nežijem roky pri dementovi lebo sa neviem zariadiť a ani ja neriešim iných chlapov... Keby mi chlap chodil von za kurvami tiež by som mu dala facku, takisto ako keby som ja mala milenca a facku by som dostala, tak tu nebudem plakať že ma napadol a robiť zo seba obeť.. V pravom rade si vždy upratať jedno a potom s čistým svedomím môžem ísť inam..

larisa
19. nov 2020

To ako čo toto píšeš. Máš maličké dietatko a ty chodis po večeroch von a rychlo za milencom. To sa nehanbis. Fuj.

cacianka
19. nov 2020

Zostalo mi ťažko na srdci aj na žalúdku.
Útoky na autorku ako by bola najväčšia k..., len za to ze si 1x za tyzden vyjde von, a je takmer jedno s kým.bohuzial je to nahodou novy priatel, s ktorym sa dala dokopy na konci krachujuceho manzelstva.
Ale manzel je chudák, lebo musi strážiť spiace dieťa, aj jeho dieťa, až 1x tyzdenne pár hodín, neprispieva naň, a on si ale vôbec nehoni ego a pinďa s inymi ženami.
útočí na ešte manželku, tyra ju, vyhadzuje, protipravne nahrava sleduje a foti, tak on je chudak a ona je tusim k...
Fakt prispevky od žien na úrovni, ja neviem ci vcera jedli lysohlavky ked su dnes take jedovite útočné a hnusne. A poniektorí muzi si tu kompenzuju posahane ego, ze im dobre klepe na karbid.
Chyba autorky je trochu v tom, ze nevhodne a nepresne opísala situaciu.

cacianka
19. nov 2020

@larisa ty aj čitas dalej ?!

vevesh
19. nov 2020

Ci chceme ci nie, moralne naroky na matku su ine ako na otca a zvysuju su aj v partnerskej krize- aj ked je rovnopravnost pohlavi (na papieri), v skutocnom zivote to tak nefunguje! Bohuzial, tu vidim velmi velku sancu, ze matka o dieta pride - aj ked je jej muz kreten na ntu, pokial dietatu neskrivi vlasok na hlave, stara sa o neho a svojho "najlepsieho kamosa" si riesi sukromne bez dokazov a hlavne mimo dietata + zbiera dokazy na matku ako divy... a matka sa oficialne spaciruje s novym priatelom este pocas manzelstva a popri batolatu, o ktoreho by sa ako matka mala starat ovela viac ako muz v takom nizkom veku a vobec nejavi zaujem o vlastne financne zabezpecenie sa formou vlastnej prace (ale len financnej podpory od terajsieho manzela a buduceho ex) a osamostatnenie sa pod vlastnou strechou (aj ked prenajatou), tak sa netreba ani divit, ze sudca odklepne dieta muzovi. V reale som to zazila velakrat v okoli, ze sa mamicky spoliehali, ze vsak som matka, kto je viac....a ups, dieta slo otcovi, lebo matka nebola schopna materialne a moralne dieta zabezpecit...
Autorka- kto vysoko lieta, hlboko pada....aby si tou otvorenou provokaciou neprehrala na plnej ciare...

lucia147852
19. nov 2020

@lucilaines veriť tomu nemusíš. Ale už dávno nie je doba že dieťa patrí len matke. Minimálne striedavku má skoro istú ak ju bude chcieť. A ako píšu baby. Ona bude musieť mat zázemie, vytvorené podmienky pre dieťa, finančne aj morálne. Robila som má súde, na týchto veciach a teda boli matky čo boli na tom omnoho lepšie ako autorka, mali podporu rodiny , neodchádzali od dieťaťa s roky sa viedli spory o zverenie. Aj tu o rok neplakala že nemá kam ísť, nemá dieťa a nevie čo robiť

lucilaines
19. nov 2020

@vevesh prosim ta vysvetlis mi, ked uz s takym presvedcenim hovoris, ze matka o dieta pride, preco by mala? Keby je muz s dietatom na materskej a je ako svaty obrazok, ani vtedy by o neho neprisla. Akoze akou logikou si prisla na to, ze muz, ktory aj keby nanho nic ine nemala, by dostal 1,5 rocne dieta od matky, ktora sa o neho vzorne stara? Preto, ze ide jeden vecer do tyzdna von? To chodi aj on. Pretoze nema pracu? Ak si citala diskusiu, tak si ju momentalne hlada a predpokladam, ze ziadny sudca neocakava, ze pri 1,5 rocnom dietati by pracu momentalne mala. Pretoze muz financne zabezpecuje rodinu? No pri plate 2 tisic a zene na rodicaku je to hadam pochopitelne. Ze ma priatela? Jedneho priatela s ktorym si zacala v priebehu rozvodoveho konania? Muz ma plny mobil kuriev uz ktoviekolko. Co z tohto by malo akoze hrat v prospech muza, aby odobrali dieta matke a dali ho jemu?

vevesh
19. nov 2020

@lucilaines preco? Lebo on ma dokazy, ze ona ma noveho priatela. Ona ma len slovny protiutok. On sa o dieta stara po veceroch, kde by sa mala o batola starat ONA a ona si chodi vrznut- na to ma dokaz, kedze mu ho autorka tak ochotne ponuka. Ak by sla na plavaren ci do kniznice, je to o inom. On chodi do prace (a ma ju dobre platenu), ona nema nic- snaha sa bohuzial neceni a nerata, lebo z lasky nevyzijes. On sa snazi zachovat rodinu (to je jedno, ci je kreten, vie dokazat staranim sa o dieta a finacnym zabezpecenim, ze robi maximum pre svoju rodinu), ona ju aktivne rozvracia (tym, ze mu dieta nechava po veceroch a ide si pre vlastne dobro) . Preto ma dobru sancu o dieta prist.

panelacikova
19. nov 2020

@vevesh toto snáď nemyslíš vážne....

makova333
19. nov 2020

@vevesh no popis viac tie dokazy? Lebo ja som ziadne nenasla. A ktory zakon upravuje, ze otec sa nemoze postarat o dieta 1x do tyzdna kym mama ide von, na kavu, k rodicom, kadernicke.... (a nie, nie je to ine, je to jej volny cas v case rozvodu). V krizovom centre kde som bola pracovne bolo 80% matiek na MD/RD, zvysok bud pracovali za nizky plat alebo boli nezamestnane a pracu si hladali. Vsetky mali deti pri sebe. To len tak na okraj, ze on pracuje tak ma velku sancu dieta dostat do vychovy.

vevesh
19. nov 2020

@panelacikova
@lucilaines baby , vy predokladate rovnopravnost oboch pohlavi v nasej spolocnosti. Ale ta neexistuje- teda okrem prava volit. Akokolvek sa chcete tvarit, ze mate rovnake prava- nemate. Nie, matka si nemoze ist takisto ako otec vrznut, kedy sa jej zachce. Takisto je limitovana financiami a moznostami naproti otcovi. A takisto na sude, matka ma inu moralnu zodpovednost voci rodine a detom ako chlap v ociach sudcov. Prihliada sa hlavne na dieta a jeho buducnost, ktoru mu rovnopravne vie zabezpecit ktorykolvek z rodicov. Je to vec spolocnosti a uzusu, nie zakonov.