icon

Rozvádzam sa a manžel sa nevie zmieriť s novým priateľom

19. nov 2020

Caute. Hladam pomoc, mozno podporu.
Som s manzelom v rozvodom konani. Byvame spolu. Zatual. Musime. Nemam kam ist. Mame malinku dceru.
Niekoho noveho som spoznala. A tu zacalo cele peklo.
Manzel sa zmieril s rozvodom, ale noveho priatela nie a nie prijat.
Idem von, zamkne mi dvere, nepusti ma dnu, vyvolava mi, vypisuje sms, ako mi vsetko zrata doma, dostala som facku. Odpocuval ma v aute cez telefon, kupil si na mna nejake nahravacie zariadenie, ktore som si nasla v kabelke.
Vsetku pravdu tak ako sa stala popiera a otaca proti mne. A este sa aj smeje, ze mne nikto neuveri. Stale zo seba robi chudacika. Pritom rozvod som podala ja. Pretoze mi neustale klamal, fyzicky napadol, boli tam aj vypisovacky s inymi ako by ich chcel, fotky chcel atd atd, na to mi odpovedal, ze to je jeho zavislost.
Vari mu, ked si s nim pisem, volam. Vytrhama mi telefon z ruky, a tak dalej. Neustale vyhrazky, ako sa neviem starat o dceru, po veceroch od nej ochadzam von, mimochodom, chodi von aj on. Ako mi zoberie dceru. Vyhadzuje ma z bytu, vyhadzuje mi veci zo skrin....
Ako sa viem proti tomuto branit?
Kto robi vacsiu chybu, ja, ze som spoznala niekoho alebo on ako mi robi stale zlee...uz som zufala. Nespim, nejedavam. On sk zije z 2500€vyplaty. Mne musi stacit rodicak.

panelacikova
19. nov 2020

@makova333 ja mám pocit, že niektoré ženy si až príliš pripúšťajú autorkinu situáciu. akosi nechápu, že aj žena má právo na lásku a priateľa, ak ten je omnoho lepší ako vadný manžel. jednoducho si myslia, že im sa to nemôže stať, že ich muž NIKDY nebude vyhľadávať iné ženy. a preto si myslia, že ani autorkin muž, chudáčik, neurobil nič zlé a ona, ježibaba, sa mu takto odplatila. a z toho plynú tie ich smiešne a nepodložené názory typu: dieťa ti určite vezmú, si nemorálna. ako keby nejaký súd niekedy zaujímal, či si žena vrzne alebo nie. dieťa nemá nič spoločné so vzťahom. oni to nedokážu pochopiť, že ak sa žena o dieťa stará a nie je v tom alkohol, drogy, či bývanie pod mostom, tak nie je dôvod žene dieťa odňať.
niekedy mám pocit, že tieto ženy priam závidia, že iná žena našla skutočnú lásku. ja nemám slov, keď čítam túto diskusiu.

panelacikova
19. nov 2020

@vevesh vieš, je veľký rozdiel trtkať kade chodí a je rozdiel tráviť čas s priateľom, pri ktorom cíti, že to má budúcnosť. vy mnohé tu robíte z nej totálnu kurvu a mne osobne sa to vôbec nepáči. ešte aby sa niektorej z vás raz v živote nestala podobná situácia. že manželík vám začne robiť doslova zle a po rokoch psychického týrania a jeho "žiadnej" nevery v podobe vypisovania si s rôznymi pochybnými ženami sa zoznámite s niekým, pri ktorom budete cítiť, že toto je to naozajstné a tento muž si ma bude vždy vážiť a milovať a nikdy mi takým spôsobom neublíži ako mi ubližoval manžel. toto nemá nič spoločné so zverením dieťaťa do opatery. a to jeho zbieranie dôkazov? veď to je smiešne. aj menej šikovný právnik to šmahom ruky zhodí zo stola. ale opakujem: matka o dieťa nepríde. možno im prisúdia striedavku, žiaľ, to je v súčasnej dobe už dosť bežné, že hodia striedavku a napokon sa o dieťa stará exmanželova matka alebo sestra, ale s tým už autorka neurobí nič. ale o dieťa nepríde, pokiaľ nie je drogovo závislá, gamblerka, apod.

vevesh
19. nov 2020

@makova333 nie kezdy chlap ma zaujem o dieta- vo vacsine je dieta aj zodpovednost, ktoru necha na matke a on si "zacne od nuly" s novou rodinou. Ale ruku na srdce, ak muz naozaj chcel dieta a hral spinavo- kolkoze z tych matiek nedostali dieta do opatery? Drviva vacsina.

lucilaines
19. nov 2020

@vevesh neviem teda kde zijes, ale je mi luto, ze v spolocnosti, kde nemas rovnake prava ako muzi a sudne spory si vecou spolocnosti a nie zakonov. Chvalabohu ja tam nezijem a myslim ze ani autorka. Poznam osobne pripady, kedy sa zena rozvadzala vyslovene a len z toho dovodu, ze si nasla milenca a rozvadzala sa kvoli nemu. Deti bez problemov dostala.
V tejto diskusii sa krasne ukazuje aku maju zeny o sebe mienku, ked tu padaju vyjadrenia v style, co si dovoluje chodit raz do tyzdna von s frajerom, facku si zasluzila, pride o deti, nedokaze sa postarat a podobne. Ale fackanie, nahravanie, vypisovanie so stetkami a podobne avantury sa tu nejako prehliadaju, lebo chudak chlap musi raz do tyzdna strazit spiace dieta. Je mi z toho smutno a je mi vas zeny uprimne luto. A hlavne vasich dcer ak nejake mate. Neviem ai predstavit ako svojej dcere v rovnakej situacii do oci hovorite, dobre ti tak, facku si si zasluzila.

vevesh
19. nov 2020

@panelacikova ja som nikde nenapisala, ze je ku*va. Nie je. Ale na druhej strane jej muz nehra cisto a "novy priatel" este pocas manzelstva (a je uplne fuk, ze su v rozvodovom konani- este stale byvaju spolu v jednom byte so spolocnym dietatom a este NIE SU rozvedeni, kludne ich sudca moze poslat este do manzelskej poradne, aby manzelstvo napravili) z nej robi matku s nizsou moralnou latkou. A hra muzovi tymto do karat- to je jedno aky kreten je on. Ona potrebuje dokazy, nie len slova. A bohuzial ona zatial taha za kratsi koniec. Nech milenca odstavi (stretava sa tajne) pokial nie je rozvod ukonceny a dieta v jej opatere. Potom uz moze s prepacenim pretiahnut aj cele mesto s primatorom a jej muz si moze fukat...Dovtedy ma akurat nedefinovane abstraktne pravo na milenca , ale dosledky si uz bude niest sama...aby neplakala, ked uz bude neskoro...

makova333
19. nov 2020

@vevesh tym o 18.22 si chcela napisat, ze v tejto spolocnosti je bezne, ze ak otec chce dieta do opatery, tak ho proste dostane? No liga otcov by ti asi dost odporovala 😀

makova333
19. nov 2020

@vevesh este raz ake ma dokazy, ktore su relevantne pre sud?

vevesh
19. nov 2020

@makova333 ak chce a hra spinavo a zena nie je pripravena, ano dostane. Kazdy takyto chlap v okoli dostal a nebolo ich malo. Ale o tomto sa nehovori, zeny sa nepriznaju, aby nemali hanbu, ako ich chlapi dostali...

vevesh
19. nov 2020

@makova333 uvodny prispevok- nataca, smskuje, foti ich, odpocuva ju- ma dokaz o milencovi a dobe, kedy a ako dlho s nim travi cas. Ona nema (zatial) nic.

lucilaines
19. nov 2020

@vevesh este raz a pomaly..milenec aj keby s nim rovno uz svadbu planovala, zvlast v case rozvodoveho konania nie je absolutne dovodom, ktory sud posudzuje pri rozdelovani majetkunalebo priznavani starostlivosti. Moze ona rovno na ten sud dojst aj s milencom za ruku a sudcovi to bude srdecne jedno, pokial sa stara o dieta, co sa zrejme stara, kedze je s nim na materskej rok a pol a dieta zije a je zdrave. Je ine, ak by roky pocas manzelstva sa vlacila s chlapmi, ale takyto milenec, je absolutne irelevantny.

panelacikova
19. nov 2020

@vevesh pokiaľ jeden z manželov má (nazvime to) nový vzťah a je citovo zaangažovaný inde, žiaden sudca už nebude riešiť manželskú poradňu.

vevesh
19. nov 2020

@lucilaines bohuzial realita na sude je ina ako teoria🤨🤨

panelacikova
19. nov 2020

@vevesh je mi ľúto, v akom prostredí žiješ, keď uvádzaš, že každý v okolí dostal dieťa. zrejme žiješ v prostredí, kde je množstvo alkoholičiek, iné mi z toho nevychádza... a k tomu, čo píšeš o 18:37, tak s týmto manželík absolútne neuspeje, naopak, to je priam na podanie trestného oznámenia z jej strany! veď on doslova obmedzuje jej osobnú slobodu. a prosím, necháp to tak, že žena, keď sa vydá, už nemá právo byť slobodná. a ešte poslednýkrát... toto nie sú dôkazy pre súd, za ktoré by jej odňali dieťa. to nemá nič spoločné so starostlivosťou o dieťa. ona si môže nájsť (ak nie je alkoholička, drogovo závislá, gamblerka...) šmahom ruky 20 susedov, ktorí jej dosvedčia, že o dieťa sa stará, dieťa nie je zanedbané, nie je hladné, matka si plní svoje rodičovské povinnosti. akože ja stále netuším, o čom ty točíš a kde ty žiješ :(

vevesh
19. nov 2020

@panelacikova moze byt resp. Bude, zalezi na rozhodnuti sudcu-a to mam z osobnej skusenosti rodicov. Dokonca uz nezili ani spolu, aj tak bola manzelska poradna nariadena na 2x - zachovanie rodiny a blaho deti malo najvyssiu prioritu a to sme boli uz dospeli...

panelacikova
19. nov 2020

@lucilaines no to asi nevysvetlíš...

terina25
19. nov 2020

@majkeel co trepes o nule? Autorka je na rd. A na tej rd nie je preto ze si to dieta urobila sama, ale ze jej ho urobil jej muz. Sa mohla aj vymenit s muzom. Ona ist do prace a on ostat na rd za tu tzv. 0.

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
vevesh
19. nov 2020

@panelacikova 😀😀😀😀ziadne alkoholicky, pekne pani manazeri a inzinieri a normalne zeny. Len dobre zarabali a vedeli ako na to 🙄🙄🙄🙄 zijete v idealoch, mozno vela zien na slovensku dostalo deti do opatery, ale dostali ich prevazne preto, ze muzi sa o tie deti velmi nebili a ak aj bili, nie typu "vojna roseovcov"..

terina25
19. nov 2020

@peter2404 a ty vies uvarit co? Caj? Tebe tvoja zena asi doma nevari.

panelacikova
19. nov 2020

@vevesh môjho ex som opustila (neboli sme ale manželia, no máme dcéru) pred cca 4 rokmi. jeho matka má x známostí (aj v právnickej oblasti), môj ex (aj jeho matka) majú veľmi veľa peňazí (na rozdiel odo mňa). áno, obávala som sa toho, že sa môže stať, že bude robiť problémy a poženie to do krajností, ale on si to potom rozmyslel veľmi rýchlo. pochopil, že starostlivosť o dieťa nie je počítačová hra, ale vážna vec. a tak mám dcéru zverenú ja. ja, ktorá som v čase zverenia mala polovičný úväzok, zarábala som vtedy cca 280 eur (fakt) a chystala som sa na odchod od otca dieťaťa. stačí?

panelacikova
19. nov 2020

@vevesh nežijem v ideáloch, ale ty asi pozeráš príliš veľa súdnu sieň...

vevesh
19. nov 2020

@panelacikova cize si potvrdila, co som povedala- chlap dieta velmi nechcel a tak si ho dostala ty, aj ked napr. Financne zazemie nebolo, pretoze jeden z dvojice to dieta dostat musi...ak chlap dieta chce a chce ho velmi, dostane ho aj, ak sa matka poriadne nepripravi, co v tomto aktualnom pripade nevidim...

mogaa
19. nov 2020

@lucilaines len žiadny sudca nezverí dieťa žene čo nemá bývanie a je len na RD......prvé čo sa bude preberať kde a za akých okolností chce vychovávať svoje dieťa......ak chce prenájom, jednoducho musí ísť do práce.....či sa to niekomu páči alebo nie, financie sa vždy preberajú a zohľadňujú - ak má sama platiť prenájom + súkromnú škôlku - jednoducho musí mať na to adekvátny príjem, inak jej žiadny sudca dieťa nezverí......na 1,5ročné dieťa nedostane výživné 500eur len preto aby si mohla dovoliť platiť prenájom bytu......+ súkromnú škôlku....

panelacikova
19. nov 2020

@vevesh nie, nie, nepotvrdila. tam bolo toho veľa. vyhrážal sa, hulákal, nepáčilo sa mu, že odchádzam, doslova sa vyhrážal, že dcéru si vybojuje. potom som mu nahulákala ja a bol pokoj. nie je dôvod, prečo by autorkin muž mal mať zverené dieťa. možno striedavka áno, ale zverenie určite nie.
a už vôbec som nepotvrdila to finančné zázemie. v čase príprav na odchod a zverenia dcéry som mala príjem cca 280 eur, viac nie. on mal v tom čase takmer 1000. takže vôbec súd neprihliadal na to. a ako tu už niekto spomínal, deti dostali aj také ženy, čo sú v krízových centrách a nemajú peňazí nazvyš, ak vôbec nejaké majú.

lucilaines
19. nov 2020

@mogaa sama pise, ze pracu hlada. Okrem toho skolku sama platit nebude, bude mat vyzivne. A je na svete tisic zien, ktore boli na MD/RD aj s mldsimi detmi a predsa ich dostali, lebo ziadny sudca neocakava ze od babatka pojde do prace a zveri tak male dieta otcovi. Takze v tomto sa mylis, dieta sa nezveruje tomu, kto ma dom automaticky. Ak ona je schopna zabezpecit dietatu hoc aj azylovy dom tak je to ok. A uz teda keby, ona sa rozvadza tak ci tak, takze tento problem s byvanim bude mat a nevyhne sa mu a milenec tu nezohrava rolu. Nechapem ale preco by automaticky nemala schopna byt byvanie zabezpecit, ked bude mat vyzivne, pracu, rodicak a polovicu spolocneho majetku. Teraz nema, lebo mlady pan jej neda ani euro a v spolocnom byte zrejme byvaju. Zeny s ovela horsimi podmienkami a minimalnymi prijmami deti dostali. Jej by museli to dieta odnat a na to nie je absolutny dovod.

kristina2015
19. nov 2020

@mogaa príjem je aj RD či sa mýlim?

kristina2015
19. nov 2020

@mogaa Tak stačí opatrovateľka na pár hodín+ práca na pár hodín napríklad plus výživné . Aj takto sa dá

kristina2015
19. nov 2020

@mogaa Alebo otec ostane na RD? Do kedy ho ta starostlivosť o dieťa malé bude baviť? 24 h? ak si zaplatí dajme tomu jasle? To už nebude mať čas na svoju závislosť ani na nočné odchádzanie. Či opatrovateľka bude baviť batoľa? V tomto kritickom veku keď dieťa potrebuje predovšetkým matku? Fakt je to celé o peniazoch? Nemyslím si ešte je tu kuratela kt zastupuje malé dieťa .

mogaa
19. nov 2020

@lucilaines ale ak aj zoženie volné miesto v azylovom dome, pochybujem že muž ho zverí matke ktorá s ním bude na určitú domu v azylovom dome a nie mužovi ktorý má na to vytvorené podmienky(byt, pomoc rodičov, peniaze na opatrovateľku)samozrejme ak oň javí záujem a je schopný sa oň adekvátne postarať....

kristina2015
19. nov 2020

Podľa mňa keď si to spocita finančné opatrovateľka jasle tak cuvne a sú to jeho chabé vyhrážky . Život slobodného mládenca by mu skončil ,hoc slobodný nebol.