icon

Rozveďte sa

27. sep 2021

co mam na srdci, v kazdej jednej banalnej otazke, sexualnej nespokojnej manzelskej, rodinnej akejkolvek otazke hadam pomaly aj v otazke na to co budete varit vsade je milion reakcii typu "rozved sa" na co ti je taky manzel?"a to aj ked sa na manzela nikto nestazuje, ked sa stazuje na vychovu, ci nizky prijem v domacnosti. prosim vás ženy ak do toho nevidíte, tak nemudrujte o tom kto sa má ako a prečo rozvádzať. niesom zastancom nazoru za kazdu cenu udrzat manzelstvo ale naozaj ak nevidite co je za tym co je pred tym a co bude nasledovat, nemudrovat v rozvodovych odporucaniach. napíšem to na krásnom príklade: autor Jeroným Klimeš
Horší už to být nemůže...

Žena má doma nanicdílo. Leží na kanapi a nic nedělá. Žena si řekla: „Horší už to být nemůže...“ a rozvedla se. Najednou zjistila, že je odstřižená od kreditní karty a že když jde na poštu, tak nemůže nechat děti doma, protože chybí to nanicdílo, co by je pohlídalo alespoň tu půlhodinu. Navíc nanicdílo se jí jeví jako spokojené – žije si staromládenecký život a užívá si volnosti. Žena si řekne: „Měl by si uvědomit, že má děti. Když nepomáhá s výchovou, tak ať platí. Horší už to být nemůže.“ a zažádala o zvýšení výživného.“ Nanicdílo najednou začalo mít zájem o děti – když už na ně platí – tak je chce mít na víkendy. Děti přicházejí nadšené, leč zanedbané. Žena klade na muži na srdce, aby je alespoň oblékl. Když ležel na kanapi, tak ji jakž takž respektoval, aby byl klid. Najednou na ní kašle a okázale jí ignoruje. Žena řekne: „Za těchto podmínek mu ty děti nebudu dávat. Horší už to být nemůže.“ Začíná válka o děti. Starší kluci ji naprosto ignorují. Menší děti se začali pomočovat. Muž podal žádost o střídavou výchovu. Soudy nic neřeší: „Hádáte se? Tak vám rozřízneme děti napůl...“ Žena má opět pocit, že horší už to být nemůže... Co si myslíte vy?

Strana
z2
stanulienkat
27. sep 2021

Čo si myslíme??? Nuž chyba je hneď od začiatku.. Co citam na modrom koníku prvá polovica žien, čo sa sťažuje sú sprosté jak boty a druhá polovica sa nechala zbuchnúť po pár mesačnom vzťahu. Takže nič iné im nezostane, len toho debila doma trpieť. Takže treba rozmýšľať úplne na začiatku vzťahu, pred vstupom do manželstva a pred rodením deti. Ani to ti nezaručí celoživotné šťastné manželstvo, na vzťahu treba pracovať. Len teraz jediná starosť mamičiek je dávať blbé dotazy na koníka a robiť selfíčka s naspulenou papuľou. A chlapov tiež vychovávajú mamičky k obrazu božstva -nič nemôže robiť a nič sa mu nemôže povedať.

fotoarch
27. sep 2021

.... Nikdy nehovor nikdy ..... Ani ja som sa - neplánovala ... A hľa stalo sa ... A je mi lepšie !

ivkazba
27. sep 2021

@stanulienkat ešte si zabudla na tie, čo žijú v nefunkčných vzťahoch a napriek tomu si urobia aj druhé, tretie, štvrté dieťa.

acrobaleno
27. sep 2021

Pozri, máme jeden život. Načo investovať do niečoho z čoho nemáš mať radosť a osoh. Áno, na vzťahu treba pracovať, ale proste keď si niekto hneď na začiatku vybral zle, tak už je problém. A má nárok na zmenu názoru, načo zbytočne trpieť. Ale súhlasím so @stanulienkat .

mabenn
27. sep 2021

uz tu bola taka tema

moonlight1210
27. sep 2021

" Najednou zjistila, že je odstřižená od kreditní karty " - a tu mas prvu zakladnu chybu, co vacsina tych zien robi.

miesto vlastnej samostatnosti sa spoliehaju, ze s chlapom to pojde lahsie.
spoliehaju sa na jeho (zvycajne vyssi) prijem.

a potom zistia, ze su v pasci.

keby do manzelstva isla s tym, ze ma bud svoj byt, alebo odlozene peniaze bokom "pre vsetky pripady", tak by jednala pokojnejsie, nebola nervozna, alebo strasne opatrna zo strachu, ze keby bol problem, ostane na ulici.
netrpela by muzovi kopec veci, lebo by vedela, ze ak by sa aj pan tvorstva zdvihol a zduto tresol dverami, tak ona si poradi. lebo ma svoju rezervu.
a zvycajne, ked zena jedna z muzom tak, ze mu "pozera priamo do oci", tak je jeho respekt k nej vyssi.
ako ked vie, ze je na nom zavisla.

ked aspon toto zeny dodrzali, tak je tu o polovicu az dve tretiny menej otazok typu: Ako dalej?

hellwant
27. sep 2021

@moonlight1210 to aby mala kazda vlastny byt asi mozne nie je, ale mat nasetrene to ano to sa da, to by mal byt zaklad.

acrobaleno
27. sep 2021

@moonlight1210 No, a tu sa nám to pekne spája s ďalšou diskusiu tu na MK o tom, či máme finančný rezervu. Sranda, ako všetko so všetkým súvisí 😂

ivkazba
27. sep 2021

@acrobaleno hlavne s finančnou gramotnosťou ako takou.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
h2
27. sep 2021

A prečo Ťa to vlastne trápi? To, že niekomu napíšu, aby sa rozviedol, ešte neznamená, že to hneď aj urobí. Je len málo tém, v ktorých úplne všetci radia rozvod. Vždy sa nájdu aj iné rady. Stačí si vybrať. Alebo ešte lepšie: riadiť sa vlastným rozumom.

0silvia0
27. sep 2021

Ked sa niekomu nepacia rady na konovi, nech sa paci poradit s kamoskou, sestrou, mamou, babkou. Tie ta poznaju a aj tvoju situaciu najlepsie.

hellwant
27. sep 2021

@acrobaleno Pravdu mate, rozumny clovek vie, ze zivot, manzelstvo, rodina su komplexna zalezitost, nie je to laska, božteky a ...potom sa zobudime a zistime, že ona na na materskej, chlap zaraba malo, hypo 350 eur na krku, ucet prazdny ale na pivo s kamosmi je, nedajboze ochorie aj dieta...potom vyplakavanie nepomoze🤷‍♂️😪

denkatn
27. sep 2021

@beata_k vies co, aj vsetky mozno budeme rozvedene, taky je dnesny zivotny styl, ze zena ma dokazat vsetko, aj domacnosti, aj deti, aj praca, aj byt pekna. stari rodicia zaneprazdneni, to v minulosti tiez takto nebolo, tak som zvedava kolko generacii vydrzi ze partnera mas jedneho na cely zivot. ja tomu este davam tak 50 rokov a budeme si brat muza na 10 rokov...potom sa nejako pozviechame a zacneme odznovu s druhym..

beata_k
Odpoveď bola odstránená
21oktober
27. sep 2021

V niektorých častiach som podozrievala že som to písala ja , len som na to zabudla 🙂. Áno , dovolím si tvrdiť že mnoho žien sa rozvádza bezhlavo a mnoho žien , hlavne tie čo majú muža doma radí rozvod , takým sa radí najlepšie - hneď ROZVOD., nemyslí čo ďalej a čo bude. Ja stále tvrdím a budem tvrdiť že rozvod je nič, to čo potom príde sú ťažkosti . Vynímam z toho patologických partnerov , kde naozaj sa treba rozviesť.

21oktober
27. sep 2021

teraz mám na stole úplne kuriozny prípad , kde žena požiadala o rozvod , lebo jej muž dve tri riadne vyťal . Človek by si povedal rozveď sa je to násilník , hajzel , smrad . Zastupujem muža. Takže milý chlap mal sex len za odmenu , za body ktoré zbieral počas týždňa , ak nazbieral dostatočný počet bodov tak bol sex ak nenazbieral tak nebol. V jednom týždni mu chýbali dva body , jeden bol za vynesenie smetí a druhý za umytie záchoda. Záchod umyl , išiel so smeťami ale zle vysypal kôš a ostal tam nejaký bordel , tak hold smola nemáš jeden bod sex až budúci týždeň . V rodine tri deti. Za tie roky sa to v ňom tak nazbieralo , tak vzbúrilo že keď mu to povedala dostala jednu zľava a sprava , zobral si vetrovku , topánky a 4 hodiny chodil po meste aby jej ešte nepriložil . Nuž a mlá manželka sa posťažovala kamarátke a tá hneď rozvod, napísala na nejaké forum , samozrejme rozvod , tak je teraz rodina v rozvodovom konaní , manžel sa rozviesť nechce , chce to manželstvo uchovať , žene sa ospravedlnil ale tak keď ROZVOD tak ROZVOD . Niektoré ženy sú úplne na hlavu.

barborachors
27. sep 2021

@21oktober no iste. pravda bude niekde uprostred. takeho blba, čo si necháva vyratúvat body, by som isto nechcela a jeho chyba ze si to nechal. facky už boli neprimerane, to co je za chudaka, bodovat sa necháva a potom fackuje ako nepricetny. riadne mu rupli nervy. nech ju zazaluje za psychické týranie toto neni normálne

jana_eyre_2
27. sep 2021

Ja čítam asi na inom modrom koniku, lebo vôbec nemám rovnaký dojem, ale tak dobre.. dám ti radu, rozved sa 😅

0silvia0
27. sep 2021

@21oktober sorry, v tomto tvojom kurioznom pripade obaja akteri neboli ok... Normalny chlap by sa jej na nejake trapne bodovanie davno vykaslal a nerobil pajaca. Tu chyba ucta a sebaucta obom.

heleninamama
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
27. sep 2021

@21oktober a nie je riziko písať takyto príbeh takto na MK? Ak ho zastupujes, je tu náhodou on, jeho žena, ktokoľvek kto sa v tom spozná - no osobne by som bola dosť rozčarovaná ak by môj právnik uverejnil môj príbeh na MK.. ale tak ty si právnik, ty vieš čo si môžeš dovoliť.. 🤷

21oktober
27. sep 2021

@jana_eyre_2 nie nie je to riziko , nepíšem nič identifikačné a okrem toho sa rozsudky aj zverejňujú bez mena.

h2
27. sep 2021

@beata_k A to je čo za trend? Nepoznám nikoho, kto tak žije. Dokonca aj trend žiť spolu bez svadby je už na ústupe.

21oktober
27. sep 2021

@0silvia0 normálnosť je strašne ošemetná vec , pre každého je normálne niečo iné. Pre nich bolo asi toto , pre teba niečo iné, pre mňa niečo iné .

0silvia0
27. sep 2021

@21oktober myslim ze vsetci vieme ze v priklade tohoto paru nie je vsetko ok. Je tam nejaka patologia, porucha, ale ok, ludia znesu vela... poniektori.

21oktober
27. sep 2021

@0silvia0 áno , ja to viem a aj ty to vieš. Ale som si na 100 % istá že pre niektoré páry a možno ich nie je málo je aj toto normálne. To máš ako s sexuálnymi praktikami . Pre niekoho je ešte toto normálne, pre iných je to hnus, uchyláreň .
Pre mňa je dokonca ľudsky pochopiteľné že jej vylepil . Pre iné je to už násilie a za mreže.

spadnutaslivka
27. sep 2021

@barborachors jeho chyba, že si to nechal? a čo mal urobiť? je mi ho ľúto, ak to bolo ozaj tak, ako to bolo napísané. ale nemal s tým veľmi čo robiť. mohol odísť, ale očividne ju má rád, preto tomu dával šancu. Tým neospravedlňujem jeho facky, ale ktovie, čo povedala, keď sa k tomu uchýlil.

vanda323
27. sep 2021

Vieš o o ide o to celkovo aký majú problém manželia...ak ju manžel bije tak ja tam iné východisko nevidím....alebo psych. Týranie to je akože tiež dosť vážne....Ak majú problém s financiami alebo alkohol, droga, myslím si že tam sa dá stále zabojovať..liečenie atď....alebo ak si napríklad prestali rozmumiet...ďalšia téma nevera...to je ťažká téma, no ženy sú nastavené niektoré pre odpustenie a niektoré to proste nedokážu čo chápem úplne....ja za seba som to dokázala odpustiť a myslím že nás to posunulo ďalej...teda nie ta nevera ale to odpustenie...ale samozrejme rozumiem že nie každá žena to dokáže

stanulienkat
27. sep 2021

@barborachors no to by som tej zene aj ja jednu pri..bala.

Strana
z2