icon

Rozvod ako blesk z neba

29. dec 2021

Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .

laska86
30. dec 2021

@elizabet173 lenze ona ho podla vsetkeho lubi..ako moze byt niekto takyto zbabelec...este bude plakat a lutovat do konca zivota ze sa takto rozhodol..drzim palce bud silna a hlavne maj svoju hrdost..nie aby si niekto stebou takto zametal❤

elizabet173
30. dec 2021

@laska86 nemyslím si, že ho ľúbi natoľko, aby si ním rátala do budúcnosti. Samozrejme, že je to pre ňu nesmierne ťažké, pred pár dňami pekné manželstvo a zrazu toto. Mne príde ako veľmi inteligentná žena, ktorá rieši praktické veci, lebo pochopila, že ostatné nemá zmysel. Na 99% je v tom iná žena, žiaľ on možno nebude vôbec plakať a ľutovať, nevieš, čo je za tým, utešovať sa tým, ako on raz bude nešťastný a priplazí sa späť, fakt nemá zmysel. Je to chrapúň bez chrbtovej kosti

bilancia
30. dec 2021

"A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ?" no vykotilo ma. Ako si si dovolila na mesiac mu komplikovat zivot? ale to , ze on ti ho skomplikoval extremne dlhodobo ak nie navzdy a dal ti totalnu ranu do chrbta , to je vedlajsie a nehovorim o tom, ze mate deti .. neviem normalne co napisat, kazdopadne mama ti poradila dobre ,ser na nho ,ani malickom pre nho nepohni, ja by som mu neodpustila nikdy, ani keby sa na "svojej ceste zivotom" uvedomi. Akoze si pojde zacestovat, potrtkat kade tade a precitne ,ze stacilo a vrati sa k tebe? zatial co ty budes s tymto zit ,starat sa o deti, zivobytie atd? prajem ti vela sil, drzim neskutocne palce.

kengurica
30. dec 2021

Nech túto správu oznámi deťom sám. Tak, ako to povedal tebe. Že sú pre neho príčinou stereotypu, že ich nebude vídať, že im nebude vzorom (asi dobre), že im neporadí, že ich neochráni, že im nepomôže, že ich nepolutuje, keď budú smutné, že ich už nič nenaučí a neurobí to, čo otcovia robia. A to preto, lebo už toho má dosť a nebaví ho to. JA FAKT NEMÁM SLOV, ČO JE TO ZA SEBECKÉHO CHUJA. Nech im povie, že "ale vždy ich bude ľúbiť", alebo podobné klamstvo.... Deťom to bude prd platné... Nech tým deťom povie pravdu, a nech sa im pri tom pozerá do očiek. A ty to pre neho nahraj, nech si to niekde na pláži pozerá....ach

kamatopo
30. dec 2021

Ešte ma udivuje že on dal návrh na súd v auguste a predvolanie prišlo po Vianociach . To čo tam na tých súdoch robia.my sme s ex mali pojednávanie hneď do mesiaca ako som podala návrh

elizabet173
30. dec 2021

@kamatopo pandémia, nevieš, koľkí boli v karanténe, na PN, OČR, tiež fungovali zrejme v obmedzenom režime

apolka77
30. dec 2021

Inak tento príbeh je az neuveriteľný, hlavne fakt že jej príde zo súdu navrh na rozvod tesne po vianociach....bez toho aby to týpek čo i len slovkom spomenul ..fakt neuveriteľné...pretvarovat sa toľké mesiace...to naozaj existujú taký psychopati? Lebo že chlap si nájde milenku verím,,,ale ako blesk z jasného neba??? Rozvod? Bez snahy to nejak riešiť....a deti že su uz veľké,,,to fakt?
Ja by som mu ich nechala tesne pred tou jeho akoze cestou do sveta na mesiac nech sa stará, úplne s on a deti..a potom nech sa im pozrie do očí a odíde....ak toto dá bez toho aby sa neobesil na najbližší strom je to magor ktorého ti ľúto byť nemusí.

apolka77
30. dec 2021

Myslím že tento chlap sa mal až príliš dobre, o všetko bolo postarané preto mal čas rozmýšľať o svojom nešťastí v manželstve...trebalo ho riadne zapriahnut do práce,,,vo všetkom.

kengurica
30. dec 2021

Ten dôvod je naozaj sialený. "on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .". Už dávno som nečítala nič sebeckejšie. Za svoje malé 3 deti je zodpovedný, je v nich jeho DNA !!! Ale že "už ho nebavia"??
Veď do Laosu, alebo kdekolvek ste mohli aj ako rodina, človek nemusí riešiť stále školu, prácu, hrnce.... Keby bol ochotný diskutovať a nie len hneď šokovať rozvodom.
Je to totálny zbabelec!!! A on čakal, že budeš viac bojovať?? Má o sebe zrejme vysokú mienku chlapec.
Ešte mi napadlo, že či nahodou nie je nevyliečiteľne chorý...ale to už je asi moc "filmové"

kengurica
30. dec 2021

@apolka77 kríza stredneho veku. Druhá puberta. A debil od kosti.

ukulela
30. dec 2021

@elizabet173 manzelstvo s yrima detmi, kde jedna strana vyhladi, ze sa rozviest nwchce, resp staci, zepivie, ze ziju spolu a stale aj sexualne nerozvedy hned. Minimalne ich poslu do poradne. Pokialnepridu na sud s dohodou, urcite ich nerozvedu.

heleninamama
30. dec 2021

@ukulela Ale prosím Ťa. Stačí, ak on povie, že nemá záujem s ňou žiť a rozvedú ich na prvý šup. Bratranec vyhlásil na súde, že on trvá na rozvode, jeho tam žena plakala, hysačila, apelovala na deti a kompletnú rodinu, chcela ísť do poradne... On trval na tom, že nemá záujem o nápravu a zachovanie vzťahu a predstav si - rozviedli ich.
Jedna strana môže chcieť čokoľvek, ale keď druhá nechce, sudca to nebude predlžovať.

elizabet173
30. dec 2021

@ukulela ak on bude trvať na tom, že kľudne do poradne pôjde, ale jeho rozhodnutie to nezmení, tak ich rozvedú na druhý, čo tým získa tá žena? A deti? Veď pre všetkých bude najlepšie nenaťahovať to a čím skôr si zariadiť nový život.

oblecenie99
30. dec 2021

@kamatopo Všetko sa teraz odrocuje, aj rozvody, dokonca aj s maloletými deťmi.

veroniq85
30. dec 2021

@kamatopo presne ja som to tiez pisala. Poda v augusta a zene to taji 4 mesiace (normalne funguju) a obalka pride rovno na vianoce. Kto vie ci sa niekto nenudi.

lulus13
30. dec 2021

Ze cestovat a zmenu v zivote 🤣 to moj chlap vie ze keby nieco tak si berie deti. Ja by som sa trapila sama s detmi a potlkala sa s nimi kde kade a panko by si uzival s ku##ami. No take kulove. By som mu hned povedala ze si berie deti a ja ich budem vydat cez vikendy. Tak on poda o rozvod a on sa ide este prizivovat ze ci si nevarila? Kokos pokrievkou by dostal po hlave 🤣 mne sa sniva

veroniq85
30. dec 2021

@oblecenie99 jedna vec je za sa odrocuje konanie na sude ale druha je ze zena netusila ze 4 mesiace je podana ziadost o rozvod s manzelom s ktorym zdielala jednu domacnost a este jej medzitym kupoval dary na narodky a vianoce. Tomu sa hovori uz scifi.

raszuz
30. dec 2021

@kamatopo záleží, koľko majú toho na súdoch. Známa podané v januári (asi 10 rokov dozadu), prvé pojednávanie až v júni, kde ich nerozviedli a druhé v novembri, na tomto ich už rozviedli

lenkasarka
30. dec 2021

@mia78111 to že Ty by si toho muža zbila je možno podľa teba ok. No nastastie má autorka v sebe toľko inteligencie,že aj v tak ťažkej situácii jedna podľa mna ako vyspelá,inteligentná žena. Žena,ktorá si myslím vo vnútri prechádza peklom,no napriek tomu od nej nečítam hysterické výlevy,ale čítam príspevky od ženy ktorá je v mojich očiach dáma s veľkým D aj keď ju nepoznám. Priamo mu navrhla riešenie a verím,že ak v ňom ostalo tracha chrbtovej kosti ho prijme a bude ju a deti podporovať. Niekedy žiaľ robíme,tak debilne a bezohľadne rozhodnutia ako jej manžel. A nik z nás nevie,ako sa zachováme o 3,7,či 30 rokov.

kakawah
30. dec 2021

@lenkasarka tiež si neviem celkom dobre predstaviť, že žena muža zbije 🤔 podľa mňa to urobí len hysterka.

oblecenie99
30. dec 2021

@veroniq85 Tak toto hej, ale stretla som sa už s takým prípadom, že žena prišla za nami s tým, že sa o rozvode dozvedela tak, že jej prišiel poštou návrh a výzva na vyjadrenie 🤷‍♀️ Ja som sa len vyjadrila k tomu, že momentálne je úplne reálne, že v auguste podaný návrh sa doručí druhému účastníkovi na vyjadrenie az teraz.. Aj keď skôr by som čakala, že návrh už prišiel, len pojednávanie sa určilo na teraz a to sa odročilo, lebo korona.. Ale asi to závisí aj od vyťaženosti súdu.

sonicka19983
30. dec 2021

Tu pomôže sa odosobniť a nájsť si dobrého rozvodového právnika, ktorý 1.zariadi, aby matke prisúdili deti aj s bytom, 2. zariadil, aby mu súd naparil také výživné, že na cestovanie mu ani fuka neostane a 3. aby nariadil stretávanie detí výlučne pod dozorom... v tomto želám veľa šťastia...PS byt nie je jeho... tým, že ste manželia zákonite vlastníte všetko napoly, on tvoj ty jeho... už neexistuje že moje tvoje ale naše...keby chlapík náhodou zabudol...PS 2 a nech zabudne že do januára je slobodný, osobne by som neustúpila a trvala na uvedených bodoch ..

lenkasarka
30. dec 2021

@kakawah aj to,ale aj to hrdinstvo na nete je niekedy až komické. Plna huba reči a ak by došlo k takejto situácii,tak preplace 3 roky z toho rok sa bude za chlapom plaziť a dalších 20 rokov sa bude ľutovať. Preto ako píšem autorka tohto smutného príbehu je pre mna dáma. Nenadava,píše vecne a veľmi múdro.

lenkasarka
30. dec 2021

@sonicka19983 skús si to celé prečítať ešte raz a PS byt je jeho a môže s nim nakladať za života ako uzná za vhodne.

kengurica
30. dec 2021

@lenkasarka ale čo preboha je väčší "záväzok" ako maloleté deti!!! O ne sa normálny človek MUSÍ starať. To nie je hračka, alebo robota, čo ma nebaví už.
Čo by pánko urobil, keby to bolo naopak?
@autorka skús sa ho spýtať, že ako by sa cítil, keby sa skúsil vžiť do jej kože. Keby sa ona z hocijakého dovodu rozhodla (ako on), že ju už nebaví len variť, prať, utierať soplíky, riešiť úlohy, a tak ďaleeeeeej. Že chce vidieť svet a užívať si...
A jemu nechá 3 deti - a zariaď sa a staraj sa... ako by mu bolo?
Jaáj, rozum sa mi pozastavuje...
Stále dúfam, že je to vymyslené, a takýto čurák bez otcovských pudov reálne neexistuje (ok, sú takí, s nízkym intelektom, ale tento sa tak nejavil)

lenkasarka
30. dec 2021

@kengurica ja ťa úplne chapem,ale nikto nikoho nemôže nútiť či už do striedavky atd. To už je na nás ako jedincoch,ako sa zachováme. Či ako ľudia,alebo ako hovädá. Koľko deti je na Slovensku,ktoré či otec,alebo matka opustí. Nik ich nedonutit starať sa o ne a ani navštevovať. Taká je žiaľ realita.

denda007
30. dec 2021

Kríza stredného veku, už mu chýba iba koženka a kabriolet 😂

andreakg
30. dec 2021

Mne sa stalo pred pár rokmi to isté,ale chvalabohu tam neboli deti.

kengurica
30. dec 2021

@lenkasarka nehovorím o striedavke, a je mi jasné, že nie každý vzťah je ideálny. Aj chapem, že žiť v manželstve, keď k žene už nič necíti, nemá zmysel, ale ten sebecký dôvod, že po rokoch, ma rodina nebaví a nechcem ju? Deťom sa venujú a rozvedení rodičia predsa. A nemusia byť v striedavke hneď. Aj keď len každý druhý víkend. Ale nie, že ja idem do sveta a možno tam zostanem, a na svojich potomkov zabudnem.

sonicka19983
30. dec 2021

@lenkasarka to už by som nechala na rozvodového právnika...neexistuje súd, ktorý by sa nepriklonil na stranu dobra nezaopatrených detí a ich matky, ktorá sa bude o ne starať, keďže mužovi preplo...a zjavne nejaví záujem....