Rozvod ako blesk z neba
Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .
@anita6666 To je v poriadku. My tu uz vsetci vieme, ze ty sa viazat nikdy nebudes, nikto ta nedonuti a skusil by ti niekto prikazat.
Na druhej strane - myslim, ze za tou potrebou to dookola (uz stereotypne) zdoraznovat je aj tvoja neschopnost vytvorit vztah fungujuci dlhsie ako tyzden a kus zranitelneho ega, ktore by taku potupu, ako odchod muza, ze v sexe si dobra, no ako partnerka neschopna, neznieslo.
Ano zachoval sa podrazacky, lebo dal navrh na rozvod a mesiace jej o nicom nepovedal..Je to chrapun a hajzel ale asi nie az taky kedze sa o nu a o rodinu staral 17 rokov.
Najpodstatnejsia vec je ta, ze dotycna stale nevie preco sa tak deje a to sa dozvie az neskor.. Je vysoko pravdepodobne ze ma milenku a mozno je aj tehotna ked riesi veci takto razne.. Alebo nieco ine..
Takcitak ak to aspon trochu situacia umoznuje treba sa rozist normalnou "dohodou", dohodnut sa spolocne na majetkovom vysporiadani, vyzivnom a tuto dohodu len predlozit sudu a ist dalej. On este za Tebu bude plakat a dvojnasobne preto ze si ho nechala ist s kludom anglicana a ostal Ti byt a pre deti vyzivne ktore Vam umozni zit plnohodnotne aj bez jeho pritomnosti..A take rady ze ziadaj vyzivne aj na seba a zoder ho z posledneho eura je presne adevatne skrachovanym hysterkam ktore vsetko riesia pravnikmi lebo sami su skrachovane.
Jemu ostane na krku hystericka milenka ktora bud casom pojde na nervy jemu, alebo on jej. Ale to si teraz neuvedomuje..
@tomas115 mozno tak domaca úloha z pohladu chlapa...neviem si predstavit sexovat s niekym s kym byt nechcem...to by som zrejme prepadla kvoli neplneniu si domacich uloh 🙈😉 ano samozrejme su aj take zeny, kt.s tym problem nemaju a nebudu hladat inde ked doma maju (aj ked maju nefunkcny vztah alebo toleruju muzivu milenku atď) ale mne by sa hnusilo spat s niekym s kym byt nechcem a planujem sa s nim rozviest lebo ho nemilujem,nici mi zivot s nim a kradne roky zo zivota (ako teda povedal autorke jej chlap)
A nie som isto jedina ktora by zo seba nerobila rohozku...rozdiel je v tom,ze pre nu sex s nim nieco aj znamenal, pretoze nevedela o jeho podpasovych planoch. On si vrzol doma, vrzol si s milenkou a hral sa aky alfa samec je, ze je na roztrhanie. Biju sa o neho. Teraz zostal chlapec prefackany, ze ho poslala do certa. Urcite o pravne riesenie neziadaju iba socky. Na to pravnici su, aby nas a maloletych v takychto situaciach zastupovali a chranili nas majetok a naroky, kt.mame aj po rozvode. Nejedna sa o fazulky ale o tisice eur. V dnesnej dobe majú nehnutelnosti neskutocne hodnoty. Ked ide o necelych 200t eur, tie asi tazko len tak najdes na ulici...je nemyslitelne aby som sa spoliehala,ze muz, kt.ma sklamal a podrazil na plnej ciare sa zachova ferovo v majetkovom vysporiadani. Automaticky by som si riesila svoju buducnost v svoj prospech a hlavne v prospech svojich deti..on bol by pre mna posledny na koho by som brala ohlad a je mi jedno kto by si o mne myslel aka som mrcha a ake to mal so mnou chudacik tazke...
Ako wtf? Klobuk dole ako to zvladas, luto mi je najma deti, necitala som vsetko, ci im to uz povedal... ale to ich akoze uz neuvidi? Alebo kedy on bude chciet ci ako😖
Treba sa zbaliť.Deti nechať doma .Prenajať si na tri mesiace byt o ktorom nebude vedieť nikto.. Navštíviť doktora dať si PN -ku tu poslať na súd.Sud sa odloží a po troch mesiacoch prísť domov .Musí vedieť ,čo to obnáša starať sa o tri deti sama ,domácnosť , krúžky a hlavne neistota a tvoj strach o budúcnost a on sa bude opalovať niekde v Karibiku.Nech je frajer a dokáže robiť ,to čo robíš bežne ty a čo budeš robiť ak odíde sama už navždy. .Ak sa bude aj potom chcieť rekreovat nechaj ho..Bude to znamenať , že buď niekoho má ,alebo si žila s nevýslovnym sobcom a egoistom.
@tomas115 "Ano zachoval sa podrazacky, lebo dal navrh na rozvod a mesiace jej o nicom nepovedal..Je to chrapun a hajzel ale asi nie az taky kedze sa o nu a o rodinu staral 17 rokov."
A tú 17 ročnú starostlivosť zničil tým, že sa zachoval ako špinavý hajzel. Ľudia sa rozvádzajú, je to znormalizovaný jav. ALE čo je dôležité je rozdiel ako sa rozvádzajú. Tá 17 ročná starostlivosť sa mala prejaviť tak, že jej na rovinu povie, že sa necíti šťastný, že má niekoho a vyriešia to ako dvaja dospelí ľudia. To je fér. No ja osobne nemám potrebu sa vžívať do pocitov niekoho, čo už pred pár mesiacmi dal žiadosť o rozvod a pritom doma stále hral divadlo. Je to zákerácka sviňa.
@autorka držím palce a daj vedieť občas vedieť, čo je nové. Ja osobne si myslím, že to nie je Laos, ale nová žena. Podobné koniny splietal aj môj otec pred odchodom a jasné, že za tým bola druhá ženská.
Klobuk dole, zena. Ze cakal, ze budes viac bojovat, pritom to jasne povedal, ze ta nechce. No ppc chlapik.... ries pravnika, odkupenie bytu, zuzenie bsm. Asi by som mupovedala, ze najprv chcem byt a az potom nebudem robit problemy s rozvodom. Lebo potom nech on vysvetluje detom, preco im berie detske izby.... urcite by som nesuhladila s rozvodom na prvom pojednavani. A ziadne maximalne trhove ceny.
@kepassa uplny suhlas
A teda uz len kurde, to je malomocny dusevny mrzak! 3 deti a vsetku starostlivost nechat na zenu, lebo on si bud chce honit na sri lanke, alebo ma nabuchnutu 20ku. Keket. Keby som ten byt uz mala na seba vyrieseny, len tak z prce by som spomenula striedavku.. debil. A teda vyzivme by som ziadala adekvatne. Chatu by som nepredavala, radsej zalozila a vzala hypo. Aj to sa dava do nakladov na byvanie. Ja je××m mu jeho sny o cestovani.... ok, ked chce rozvod. Ale, pici, ma 3 deti!!!
Mila autorka, máš podobný príbeh ako ja, ak chceš, napis mi správu, možno si budeme vedieť aj navzájom poradiť či pomôcť. 🍀
Ja len toľko, že: hajzel prašivý 🤮
Držím Ti palce.
A keď sa po roku vráti tak pôjde za tebou ? Alebo kam sa vráti ?
Ufff, tak toto je sila. Som v podobne dlhom zväzku s deťmi a neviem si to ani predstaviť. Tiež badám, že chlapom po 40. kadejako "prepína", môj sa našťastie dal skôr na športy a golf... Snáď deti nebudú veľmi trpieť, ale veru je to taká rana ako blesk z jasného neba. Držím Ti veľmi palce
Nie je to nejaká rada, čo s tvojou situáciou, baby a chalani tu dali výborné odporúčania a komentáre, ja by som vám odporučila si pozrieť s deťmi (aj manžel) animovaný film Willoubeyovi https://www.csfd.sk/film/838809-the-willoughbys... je to o rodine, kde si rodičia sebecky napĺňajú vlastne potreby a na deti sa úplne vykašlu, možno sa pán manžel zamyslí...
Ja som vydata 17r a s muzom som 27r, napriek tomu, by ma asi ani neprekvapilo keby take zadrel, akurat ze tu trapnu pasaz o Laose by som sa presmiala, ci sa pipina vola Laos a ci ju nasiel vo vietnamskom bistre. Ja som extremne prakticky clovek, cize mam plan B,C aj D na vsetko , kedze chlapom drbe, plus som z rozvedenej rodiny a moj otec sa sice zachoval ako debil ale aspon platil a mali sme podporu jeho babky.
V podstate by som po predychani soku zacala vyhodnocovat alternativy a asi by som ich aj spisala nech si panko vyberie.
Pamatam uz dost davno sme mali doma krizu co vyzerala uz velmi zle, som sadla dovrieskala a zacala uradovat, toto mne toto tebe, dlhy sialo podelime, rozvod teraz ci az cez letne prazdniny kvoli skolke, skolu mam prehlasit....? Pamatam ze moj muz na mna pozrel, vytrestil oci oznamil mi ze mi drbe a .... znormalizoval sa.
Ja som sa chvalabohu zatial nerozvadzala ale ako moze niekto podat navrh na rozvod v auguste a je dorucene v decembri ci? A co to je za cloveka co po 17r. neoznami svojej zene (s ktorou mimochodom intimne zije) sa sa chce rozviest a ze je nestastny ale necha jej to poslat domou postou (bez toho ze by nieco tusila) a potom naklusa domov z prace s kludom anglicana akoby sa nic neudialo? Vsak to je ako nejaky psychopat. Ja by som asi dostala infarkt a psychicky sa zrutila pri otvoreni takej obalky (teda v pripade ze dovtedy zili v normalnom manzelstve ktore nenasvedcovalo ze je v krize). A nechapem ze ked sa uz zvladol pretvarovat tak dlho tak preco nepockal par dni kym neskoncia vianoce.
Nezabudni na sude navrhnut striedavu statostlivost nech sudca vidi aky je to chuj ze o deti nema zaujem ani co sa stretavania tyka, vsak su uz velke ,to rozdychaju 👀
Ak tvoj manžel nie je dlhodobo šťastný a potrebuje zmenu, tak bolo by na mieste špecifikovať z jeho strany, čo mu chýba... Možno že ho rutinný pracovný a rodinný život dostal do životného stereotypu a on potrebuje nový nádych... Možno ani on sám nevie, ako tú rutinu prelomiť... Tak ide na to radikálne a to rozvodom... Možno ani on sám nevie, akým spôsobom sa v živote nadýchnuť, zrejme tento pocit v ňom dlhodobo kvasí a nakoniec to rieši takto radikálne.. Ťažko povedať, čo za tým je, každopádne nie je fér, že o svojom pocite nerozprával už skôr, ono to tam už totiž bolo.. Možno že má tvoj manžel "skvelého kamaráta radcu", ktorý je sám alebo je vo vzťahoch dosť povrchný, a rozvod mu poradil.. Každopádne manželove konanie je istým spôsobom slabošstvo a nedokáže "vyjsť s kožou na trh..." dobré by bolo čo najskôr navštíviť nejakého psychológa, ktorý pracuje s manželskou problematikou.. To môžete urobiť aj sama... V rozvodovom liste by malo byť napísané, čo je príčinou rozvodu z jeho strany.. Možno tam nájdete niečo konkrétne, nielen reči v zmysle, že už v živote nie je šťastný.. Chyba inak nemusí byť na vašej strane.. Mohlo mu z dlhodobej rutiny prepnúť, možno že terajší rutinný a pracovný život už nedáva... Rozvod ale nie je riešením.. Skúste z neho dostať konkrétnosti jeho konania... Či to pôjde v pokojnom duchu alebo v emocionálnom náboji, je asi jedno..máte právo poznať konkrétne príčiny, pretože sa vás to týka.. Nech je chlap a nech vyjde s kožou na trh, čo mu prekáža a prečo je terajší život pre neho nežiteľný.. Zamerala by som sa ďalej na ľudí, s ktorými si telefonuje alebo stretáva.. Ak by sa vám tam podarilo niečo zistiť.. To by bolo tiež fajn.. Na rozvode by som aspoň ja za seba netrvala, pokiaľ by som nevedela pravú príčinu rozvodu..
Uff, to tykanie mi ešte akosi nejde 🙂... Ešte som chcela povedať, že nech je akákoľvek príčina jeho rozvodu, je od neho sebecké už len kvôli deťom, aby si sa sťahovala... Každopádne za rozvodom môže byť ozaj všeličo...
Tak si myslim ze vas nerozvedu...ak uda dovod ze chce zmenu a cestovat...to nieje dovod na rozvod a kde su 3deti a doteraz bolo vsetko v poriadku nerozvedu vas...skor by mal dospiet tvoj muz...😱
To si ale urcite zisti u pravnika. Lebo sice byt kupil pred manzelstvom, ale realna hodnota bytu stupla pocas manzelstva. Napr. Byt kupil za 100k a teraz ma hodnotu 180k, ci nemas pravo na cast z toho rozdielu.
@minutka tak ja si myslim ze vacsina zien by sa psychicky zrutila teda pokial dovtedy zili v normalnom manzelstve kde nic nenasvedcovalo krize az rozvodu. Ono je to sok aj ked ti to partner oznami normalne z oci do oci a nie ze rovno posle postou bez varovania a este v ten den nakluse domov ako na oko spokojny otec rodiny. Hotovy psychopat alebo nejake scifi.
Cisty vtak..decko...naco si robil deti...mal sa flakat do 50tky a potom sa usadit...ach boze..chlapi..
@laska86 prečo by ich nerozviedli? Ak on nebude chcieť s ňou žiť, odsťahuje sa, uvedie, že spolu pol roka nežijú, že má k nej neprekonateľný odpor a pod. rozvedú ich. A na jej mieste, ja by som už nechcela žiť s takýmto primitívom, takže by som s rozvodom súhlasila. A bavím sa tu na príspevkoch o striedavej starostlivosti. V prvom rade by s ňou musel súhlasiť a mať o ňu záujem

@tomas115 mne pride, ze riesit prevod bytu s pravnou pomocou nie je prejav zufalstva, ale rozumu. Je to privelka investicia (v podstate zivotna), aby potom zmluva bola napadnutelna.
A nikto nevie, ako sa o nejaky cas i rozumne jednajuci partner moze zmenit, ked sa dostane pod nieci vplyv.
Takze pre kupu bytu (podla opisu dost vyhodneho) by som sa rozhodla i ja, kedze najskor budu na to prostriedky a riesila to cez pravnu kancelariu.