icon

Rozvod ako blesk z neba

29. dec 2021

Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .

tenerifka
30. dec 2021

Zeny, tu je jasny priklad, ze zakladatelka bola od zaciatku prezierava, nechala si zadne vratka, ma svoju dobre platenu pracu a nebola zavisla od muza.
Aky je zakladny problem, ze zeny - matky koncia velakrat bez nicoho? Zaklad je vo vychove, v rodine. Vychovavajme svoje dcery k tomu, aby sa mali rady, aby si plnili svoje sny, aby studovali, vzdelavali sa, a za svoju pracu pytali riadne ohodnotenie. Aby sa neponahlali nasrat si decka s prvym pakom, ktoreho stretnu. Aj kadernicka ci predavacka rovnako ako riaditelka banky moze mat slusny plat a slusny zivot, treba len poznat svoju cenu. Zaklad tejto otrasnej situacie na Sk vidim prave v nerovnovahe platoveho ohodnotenia muzov a zien za rovnako vykonanu pracu, takisto v rodovych stereotypoch, ako aj v 3-rocnej rodicovskej dovolenke, kedy v 99,99% zostava s detmi doma zena. Zeny maju nizke sebavedomie, a s kazdym dalsim dietatom sa viac a viac znizuje. Treba viac zien-matiek v politike, brat si priklad zo zapadnych krajin, mat za normalne, ze o deti sa stara rovnako muz, ako zena. A znova zopakujem, zacina sa v rodine. Ked chce dcerka pod stromcek autodrahu, dostane ju rovnako, ako ked chce babiku, a naopak, ked chce chlapcek kuchynku, ziadny tato by nemal mat problem synovi ju kupit, ved raz bude vyvarat pre svoju zenu a deti. Ach jaj, je to este dlha cesta

bmuller
30. dec 2021

@pimpulka ferovo treba jednat s ferovymi ludmi, nie s hajzlikmi 🤔

0kristina0
30. dec 2021

Okrem toho, ze je to turbok.kot, si myslim, ze si narazil nejaku azijatku s ktorou si vypisuje, zalubil sa a chce ist za nou, ale milion lercent je za tym ina zenska.

mikadooo
30. dec 2021

Ahoj nečítala som všetky príspevky, takže možno už niekto niečo podobné písal,v tím prípade sorry za duplicitu. Je to hrozné čo sa stalo, sme s mužom vo vašom veku cca., tiež deti, zabehnutá (podľa mňa) spokojná rodina, takže si neviem predstaviť čo zažívaš vnútri, musel to byť obrovský šok. Tak ja by som mu tiež neprala, nevarila ani žiadne služby nerobila a pekne by som mu vysvetlila, že JA si nič nekomplikujem tým že JEMU nerobím domáce práce, naopak, keďže aj tak nemáme spoločnú budúcnosť, tak si veci uľahčujem. K bytu - navrhla by som mu, že odkúpim ten jeho, s tým že predám ten svoj, plus nejakú menšiu hypo na doplatenie toho, v ktorom bývate teraz (samozrejme, išla by som na to tak, aby navrhol rozumnú cenu za byt, nie premrštenú, čo ťa zruinuje - napr. známi to riešili tak, že dalo normálne byt na predaj cez nezávislú realitku a až keď sa prihlásil seriózny kupec, ochotný ten byť naozaj kúpiť (nie nastrčený mužov kamarát), tak potom to tá žena odkúpila o euro drahšie ako bola pôvodná kúpna cena). Treba dávať bacha na alimenty, lebo mi to trošku smrdí, že chce dať výpoveď atď., aby sa potom nehral na chudáka, že nemá príjem a tak nemôže platiť alimenty... Čert vie, čo sa z neho ešte vykľuje. Juuuuj držím veľmi veľmi palce, aby to pre teba dobre dopadlo 😔. Ináč tvoj chlap je veľký sebec. A zákerný, čo sa toho leta týka, pekne si užívať do poslednej chvíle a tváriť sa že sa nič nedeje...

sardinka32
30. dec 2021

Mrzí ma Tvoja situácia, viem sa do nej vžiť. V prvom rade mi je ľúto Tvojich detí, keď sa to dozvedia...možno by si to mal vyžrať on a povedať im to sám...nerob za neho špinavú robotu...Ty buď u toho. S tým bytom je to dobrý nápad, že ho odkúpiš, nech majú deti stabilitu a nemusíte všetci meniť svoje životy kvôli Tvojmu mužovi. Podľa toho čo píšeš, deti uživíš, plus vytrieskaj poriadne výživné, keď má pánko na cestovanie, nech sa stará finančne, už keď sa na ne vykašle a odíde si. Aj tak mi je smiešne, že chce sám cestovať, keď Ty si sa mu starala ešte aj o telefón či je zaplatený. Len aby z toho ročného cestovania nebol len jeden mesiac, ešte chlapec padne na hubu. A keď má fľandru, buď má deti alebo ich bude chcieť mať a bude v tom istom kolotoči, z ktorého teraz uteká...každá nová zovšednie časom. Poznám prípad, keď sa stalo toto isté, chlap chcel odísť od ženy a detí, len tak že sa zmenila a už to nebolo také ako kedysi...frajľu nemal...ustáli to, doteraz sú spolu a žijú dobre. Ale tam žiadosť o rozvod podaná nebola. To čo urobil ten Tvoj je svinstvo najvyššieho kalibru, podať tajne žiadosť o rozvod a žiť v manželstve so sexom ako keby nič. Držím prsty, podľa toho čo píšeš, si silná osoba, verím, že to ustojíš a možno Ti bude bez neho aj s odstupom času lepšie.

marlent
30. dec 2021

Tento mebtalny mrzak nema milebku ten ma/bude mat celu familiu...
Normalne by som zahraka kino po tom ako prides z vyletu ze uz o vsetkom viem s kludom holandana mu oznamila ze o nej viem.
Ta veta : ze dufal som ze budes bojovat kks z tej sa mi chce normalne 🤮🤮 to je uplne jasne...
Hnoj fakt

stonoz
30. dec 2021

Odmietnite sa rozviezt. To potrebuje cas. Nech ide kde chce a na kolko chce ale vy ostaneye v tom byte,kde su deti zvyknute, aspon na cas. Sud vam moze urcit vyzivne aj kef ste manzelia,keby mal problem s platenim...jednoducho budte tvrda, mate tri deti, na ktore musite mysliet. Drzim vam palce.

karolinakr
30. dec 2021

@tenerifka zabudni, byt vychovany ako chlapec, na to ženy nemaju gule .myslim tu slobodu, možnosti, Poviem len príklad..citujem Časopis pre "múdru" a "sebavedomú" ženu - muži sa sebavedomych žien boja, ostanú na ocot, nechcu intelegentné, v 21.storočí ťa kormidluju, aby si bol submisivny a prikyvol na každú kravinu,aby sa muž necítil ohrozený,,,
Inak pozrela som si ten film Denník rybára a to bol film..fu perfektne natočený a zároveň strašný,,,, také niečo je reálne aj som slzičku vyronila, ako ju tam ten "mladý" ženích znásilňoval..

heleninamama
30. dec 2021

@stonoz Výborný nápad. 😂 Keby som bola ten chlap a ona mi začne robiť takéto zbytočné a nikam nevedúce prieťahy, ten byt rovno predám, lebo je len môj. Ona naň nemá nárok. A môžu ísť, ona a deti... Popritom si naberiem pár pôžičiek, nech má aj ona raz čo splácať, keď konečne príde k rozvodu. A zdeptám aj deti (na to sú nekonečné možnosti). Urobím im všetkým také peklo zo života, že sa do smrti nepamätajú.
Keby už ženy pochopia, že ak chce chlap odísť za inou, tak ho nezastavia. Ani deťmi. Tu pomôže len racionálna dohoda, ako-tak výhodná pre obe strany.

via88
30. dec 2021

Do roka je naspat, somar.

ursula22
30. dec 2021

teda. ten sa chce ukážkovo zbaviť zodpovednosti za 3 deti

ursula22
30. dec 2021

rozvod je psycho pre dieťa. Deti stratia pôdu pod nohami, dúfam, že to vyriešite v kľude a že sa starý playboy, čo sa chce v štyridsiatke začať hrať na pubertiaka uvedomí. Asi sa chce znova zaľúbiť, spoznať svet, urobiť hrubú čiaru za troma hladnými krkmi čo stále čosi potrebujú ... . Volá sa to aj HAJZEL

ursula22
30. dec 2021

@domkad nepríde, vyserie sa na nich

mia78111
30. dec 2021

Ešte ma napadla jedna haluz. Normálne by som si z neho vystrelila že som tehotná. Jak by reagoval

lilyen2011
30. dec 2021

Mozem taku trosku otazku na telo? Je on ockovany? Lebo ak ano a uveril, ze do 2r zomrie, tak by to aj davalo zmysel takyto "skrat" ak je presvedceny, ze to ma za par, tak mu mohlo hrabnut, ze si ide "uzit" kym moze 🤔🤷‍♀️ ak nie, tak sa tiez priklanam k volakej zlatokopke co taha jak vysavac.
Co by som robila okamzite netusim, ale z dlhodobeho hladiska ak ma byt neplatic alimentov, tak by bolo rozumnejsie sa dohodnut, ze predas ten svoj byt a vypocitat kolko budu alimenty do dospelosti deti a nech ti tento byt teda necha a nemusi platit na deti. Chatu mozes predat a mas rezervu aj ty, zase sa nevyhadz z penazi, lebo nevies co bude. Sama 3deti lockdowny, ocr-ky, ... mna z 2robot vyhodili pre caste ocr. Ak chces setrit, tak v hotovosti ak mate spolocny ucet a nech o tych prachoch ani nevie radsej, lebo nevies co sa z neho este vykluje... mamkin muz pri rozvode zobral z bytu vsetko. Prisla s bratmi a holy byt, steny ocakane kecupom a vsetkym co bolo v chladnicke hajzel. Nemali ani na com spat, ani sa s cim zakryt. Chlapi vedia byt svine...

tenerifka
30. dec 2021

@karolinakr Severske krajiny su uz uplne niekde inde, aj toto akoze macisticke katolicke Spanielsko vyznavajuce tradicne hodnoty je uplne niekde inde, tu ma zena - matka zo zakona svoje prava aj povinnosti, rovnako ako muz-otec. Niekde treba zacat. 3 roky materska na Sk neexistuje, tak ako to zvyknu prezentovat niektori ludia, su to pre zenu 3 roky neistoty, kedy je uplne zavisla na muzovi a ak sa on rozhodne ju financne tyrat, ona si ani neskrtne, taha za kratsi koniec, ved to tu na MK citame denne. Zeny vstupuju do manzelstva bez pracovneho a ekonomickeho zazemia, uplne odkazane na milost a nemilost muza. Toto by mali vyucovat na ZS, lebo je malo sucasnych rodin, ktore si uvedomuju dolezitost financnych aj socialnych zrucnosti,samozrejme su aj take, cest vynimkam. Autorka temy je z tej malej skupiny, ktora myslela dopredu a zabezpecila sa, ak by bola x rokov len na RD, bez poriadnej prace a vlastneho bytu, teraz by si to mohla rovno hodit. Muzi su nevyspytatelni, staci, ked sa im nabalia komplexy a musia si nieco dokazat, a poseru uplne vsetko mihnutim oka, staci, ze sa objavi ina, ktora lepsie taha, a uplne sa im zatemni mozog

kamatopo
30. dec 2021

@veroniq85 aj mne to napadlo. Že nuda je sviňa 😂👍

kamatopo
30. dec 2021

@oblecenie99 švagriná v októbri podala o zvýšenie alimentov a 1.12. mala pojednávanie.

kamatopo
30. dec 2021

@raszuz ja som sa rozvádzala v 2007 a presne do mesiaca som bola hneď na prvom stani rozvedená. Najšťastnejší deň môjho života ak nerátam dni narodenia mojich detí 😂👍

heleninamama
30. dec 2021

@tenerifka Problém je v tom, že väčšine našim žien takýto životný štýl - zo školskej lavice do pôrodnice - vyhovuje. Vzdelanie a ambície sú na smiech. Ideál je prehovárať chlapa na ďalšie a ďalšie decko a rodiť až do prechodu. A naťahovať ruky k mužovi (často ani nie manželovi) a štátu... A takto vychovávajú aj dcéry.
Decko je u nás stále vnímané ako svätý grál, niečo, za čo by mal ženu každý do smrti velebiť. O to väčší šok nastane, keď si chlap nájde inú a je mu zrazu jedno, čo bude so ženou a deťmi. Vedieť to aj na niektorých reakciách v tejto diskusii.

oblecenie99
30. dec 2021

@kamatopo V poriadku, ale závisí to od konkrétneho súdu, aj sudcu... Ja s tým robím dennodenne, preto viem. Aj tento mesiac nám odročili rozvody. Preto verím, že autorka nevymysla.

kamatopo
30. dec 2021

@oblecenie99 ok tak jej teda veríme😂

pimpulka
30. dec 2021

@heleninamama obrovský súhlas

tenerifka
30. dec 2021

@heleninamama ano, viem, preto vidim vychodisko vo vychove a vzdelani, kde zlyhava rodina, moze pomoct skola.

lienka9
30. dec 2021

Pobalit veci,vymenit zamky,vsetko riesit cez pravnika..nieje kompletny,..a este pride domov a hlada veceru.odpadla som..nech ide zit mladicky zivot,k tomu patri aj podnajom tak si ho moze ist hladat.deti by som poslala k starym rodicom ak sa da na par dni,kym to bude mozno divokejsie a takto to na neho vybalila,ze moze ist si uzivat ale vam zivot brat nebude..

raszuz
30. dec 2021

@lienka9 ona nemôže vymeniť zámky, byt je manželov, nadobudnutý pred manželstvom ...keby chcel, môže ju vymknúť on aj s deťmi

mooonika1975
30. dec 2021

@bluka2 súhlasím so všetkým, tiež chcem cestovať, ale som aj rodine založená, takže pre mňa musí byť kompromis. Inak ja byť chlapom, ja by som už bola trikrát rozvedená, ked vidím tie ženy okolo, nevedela by som si asi ani jednu vybrať. Akože fakt ... Ja by som ho "pustila" lebo tam kde už príde určitý bod, a zrejme ho prekročil tým, že už bez nejakého upozornenia poslal žiadosť, tak tam vidno to dlhodobé premýšľanie a to by mňa desilo ako ženu, vedela by som, že on už je niekde úplne inde a čo s takým chlapom? len mu to dopriať. Je si vedomý, že matka je to dobrá, teda o deti starosť nemá a finančne je nezávislá a schopná, takže tam tiež nie je problém.Ze stratí nejaký kontakt s deťmi, povedzme si úprimne , chlap to až tak s tymi putami nepreháňa.

madeline1
30. dec 2021

Kup od neho ten byt, ved ked ste vychadzali dobre, nemal by mat problem predat ti ho za jeho realnu cenu. Trochu si navysis hypoteku, ale to je uplne vporiadku...raz ho splatis a tvoje deti ho predaju za drahsie, lebo jeho cena bude dalej rast...

Skus byt silna, ved mas v okoli rodinu, blizskych, ktory ta podrzia, bud tu najme pre deti a casom si najdi noveho partnera.

Nejake ochladenie vo vztahu si ale musela citit, ale reagoval naozaj nepredvidatelne. K takemu muzovi sa uz nikdy v buducnosti nevracaj.

tomas115
Autor odpoveď zmazal
deedol
30. dec 2021

@tomas115 ja len k jednej vete - "Vacsina zien okrem starostlivosti o dieta v zivote prstom nepohne" - ty byvas niekde na vidieku alebo v malom meste? ja som v BA a tu teda v drvivej vacsine makaju obaja partneri, tak sa snazim pochopit, odkial pochadzas ty, ze to mate take diametralne odlisne...