Rozvod ako blesk z neba
Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .
@bluka2 sice zaraba viac teraz ako on ale nema take dobre moznosti na byvanie pre deti. a ten fakt ze zaraba viac znamena ze jej muz sa uz vobec nemusi starat o deti? on uz nema tie deti ako zodpovednost ? ak by si sa ty rozviedla a mala by si vyssi prijem tak by si povedala muzovi - ved si nechaj svoje peniaze. ja sa viem postarat o moje a TVOJE deti? tak to neverim ze takyto navrh by si mu dala
@tenerifka tlieskam, úžasný názor a mali by si to prečítať všetky ženy. Syn si ako 5 ročný pýtal pod stromček domček pre bábiky, manžel mu kúpil najväčší aký videl, absolútne a tým nemal problém. Samozrejme ani jeden dedo to nevedel prežiť, že čo z neho vyrastie.....teraz máme Dino obdobie a s domčekom sa hra jeho sestra. Takže chvalabohu že mám rozumného muža ktorý nelipne na zaužívaných stereotypoch.
@tomas115 Nuž, za chyby sa platí. Aj keď chlapi to vyriešili tým, že mnohí sa proste neoženia a nájdu si nejakú, ktorá im poskytne deti aj servis aj bez toho. A keď na to ženy pristúpia, získajú síce deti a pár rokov bezstarostného života, ale vo finále ťahajú za kratší koniec.
Vždy ide o to, kto z koho. A šťastena stojí pri tom, kto je racionálny a predvidavý, bez ohľadu na pohlavie.
@tomas115 mam len zapnute upozornenia a neplanovala som komentovat, ale uz nemozem z tvojich vyjadreni. Amo, nazyvaju ho hajzlom, cloveka, ktoreho nikdy nevideli. A ja si uprimne myslim to iste. Nie preto, ze opusta zenu, to sa stava, ale on opusta aj deti. Ze ved su velke. Praveze teraz su vo veku, kedy otca potrebuju. Nezaujima ho, ze budu nestastne ony. Zaujima ho len jeho stastie. Neviem, mozno s nimi urobi dohodu, ze s nimi bude volat z kazdeho miesta, posielat im baliky so zaujimavostami z danej krajiny. Ale v to asi len chcem verit. A uplne chapem komentar, ktory pridala bluka2, lebo poznam takych ludi, ale vacsina z nich nema male deti. Bud nema ziadne alebo uz dospele. Co keby sa aj mama rozhodla, ze aj ona uz ma dost toho stereotypu? Co daju deti do decaku a oni sobbudu zit, ako sa im zachce? Ked sa raz rozhodnem priviest na svet deti, rozhodujem sa, ze minimalne 18 rokov sa vzdam svojho pohodlia. Nepisem svojich zaujmov, konickov, snov, ambicii, ale pohodlia. Lebo vsetkemu sa mozem venovat aj s detmi, ale najprv musim zabezpecit ich a potom sa venovat sebe.
Kamaratku opustil partner, ked mali rocny dcerku. On mal 50, po detoch tuzil, ale ked uz bolo na svete zrazu zistil, ze to nie je pre neho. Nechal ju s 20€. Zena mala pred dietatom uspory, ale platili vsetko 50:50, nechcel, aby prvy rok pracovala ale bola s malou, ale zmeny hospodarenia nechcel. Ked jej dosli peniaze, odisiel. 2 roky kaslal na dceru, vidal ju len v nedelu v presne stanovenu dobu. ked mu volala s placom, ze mala ma zapal ucha, potrebuje ist do lekarne, ale mala ma 40 horucku, nech ide on, ze si ma poradit. Uplne na ne je**l. Ja a moj muz sme jej pomahali. Platil jej 200, ale ked ju parkrat vyzdvihol z jasli,, strhol si to z alimentov, akoby platila opatrovatelku. Ak malej kupil chrumky alebo zmrzlinu, zas jej zaplatil o to menej. Ked mala dcerka 3 roky, zrazu obrat, zas sa o nu zaujima, kupil by jej modre z neba. On ma stastie, mala si to nepamata. Ked sa spamata tento chlap, decka uz budu na neho pravdepodobne z vysoko kaslat, lebo si tento podraz budu pamatat.
@tomas115 tak to sa asi fakt pohybujeme v nejakych inych kruhoch alebo co, zvlastne. moje kamosky vsetky makaju, viacere (vratane mna) sa vratili do prace (z domu, pripadne na kratsi uvazok) hned po materskej (nie po rodicovskej - teda po 6m veku dietata), viacere zarabaju viac ako muz, dve blizke kamosky mam take, co vlastnia svoje byty, zatial co ich muzi nemaju ziadne nehnutelnosti... no ale sme offtopic, len som zostala fakt zaskocena, lebo ja take pripady v okoli nemam. v kazdom pripade autorka k takym nepatri, takze je to vlastne v tejto debate bezpredmetne 🙂
@amelie2017 ja tie jeho komenty len zacnem citat a ani nedocitam radsej lebo by ma konik blokol za velmi zle a nevhodne vyjadrenia
Akoze ja by som skoncila asi na liekoch, a hlavne by som to brala ako najvacsi podvod na svete. Najma to ze ta od augusta taha za nos. Zasluzil by si nahorsie na svete. A po dalsie pytaj si 600 eur minimalne ma deti. Neviem aky ma prijem ale nedaruj mu to zaplat paradneho pravnika...a inak ja by som aj pre toto NIKDY nezila v niecom co nepatri aj mne.
Co sa tu rozculuje ze nadavame na cudzieho chlapa? Ano, je to spinava vychcana herecka. To je moj jediny problem. A zasluzi si len za to ako sa k tomu postavil a.k.a. ako posledny zbabelec, aby ho autorka trumfla.
Sorry ale ja za tymto vidim nejaku k.rvu.....
@karolinakr pán Tomáš 115 si asi nestojí za slovom keď to maže.
@apolka77 A mozno je to ten pan co ide do Laosu alebo nieco podobne. Tak trafena hus zagagala 😂 mozno tiez stretol “zlatokopecku furiu”, ktora ho tiez “obrala o vsetko”.
@acrobaleno áno úplne si to trafila. Keď napísal že väčšina žien nepracuje len sa stará o deti no som 2x prečítala či to myslí vážne. Vo svojom okolí nemám kamarátku ktorá by nepracovala...práve naopak...domov z práce a ďalšia sichta s deťmi robiť opatrovateľku, učiteľku, kuchárku, ošetrovateľku, ..zatiaľ čo ex si po práci oddychuje vo vlastnom nebodaj platí alimenty 250eur všetkým kamarátom roztrubuje ako ho bývalá osklbala...😂 Toto bude asi prípad aj tohto pána.
A preco sa nezbalite cela rodina s nejdete na dobrodruzstvo spolu? Byt do prenajmu, chatu a predat, detom dat indi vzdelanie a hor sa upevnovat rodinu. Ak ho mas rada, skus mu to navrhnut. Deti budu mat dokonale zazitky, zachranite si rodinu a do smrti budete mat na co spominat.
@mrva s najväčšou pravdepodobnosťou rodinu na dobrodružstvo nepotrebuje, lebo už má doprovod zaistený 😠. Tu vôbec nejde o cestovanie a netlačila by som sa do dobrodružstva s niekým, kto mi oznámil, že so mnou nechce už byť
@solemami to si vôbec nemyslím, že to znamená, že sa ma o deti starať sama za to, že lepšie zarába.
Možnosti na bývanie má, z toho dvojizbaku, chalupy a s pomocou rodičov či banky na istý čas plus výživným to vyrieši. Naskytuje sa tam viac riešení, myslím, že ako inteligentna žena si to dobre zariadi k spokojnosti detí. Možno sa aj s ním dohodnúť da
@mrva za pokus to možno stojí. Moje deti takto pocestovali a keď 6 ročná išla do školy, všetci učitelia alebo v družine mi hovorili, že je niekde úplne inde, ako deti v jej veku. Lepšie než škola, takto si pocestovat. Má sociálne schopnosti, v Nemecku spájala deti, lebo vie nájsť niečo spoločné s Nemcom aj s Africanom. Teraz sme v Číne a s dvojročnym bratom sú absolútne v pohode 10 hodín denne s Cíňankou, kým pracujem, oni sa učia po čínsky 😁
V škole sa ma pýtali, či chcem ísť prvý krát s ňou na školský autobus, aby sa nebála a mňa to strašne rozosmialio a povedala som im, že sa určite nebude báť, keďže školským autobusom chodila ako trojročná v Mozambiku. Podľa mňa by tým deťom urobila celkom dobrú službu do života, ale viem, že nie všetci sú na toto
@mrva strasne zlaty a naivny nazor . Si myslis ze milenka chce k sebe aj jeho zenu a 3 deti? Ved jej dosli rozvodove papiere zo sudu. To je uplne ina situacia akoby jej len oznamil ze je nestastny a chce skusit cestovat po svete zit inde., tam by mohla hladat riesenie. Ale nie ze on ju postavil pred hotovu vec chce sa rozviest. A ist “niekde” zit. Ja uz ani tej bachorke ze chce ist zit niekde lacno do cudziny a zit len tak z $ z bytu neverim. On sa len chce niekde zašit a svoje deti nevidiet aby mal cas na kamasutru. Nechce ju ani ich deti chce zit s inou a ona sa mu mà este vnucovat? To by musela byt riadne zufala handra toto vypustit z ust . Nastastie autorka mà rozumu dost a vlastne tu ziadne rady nepotrebuje ona sa len potrebovala vypisat z toho šoku co jej po Vianococh sposobil ..
Trosku off topic, ale zachytil niekto ten pripad z Ciny z minuleho roka, kde chlap si nasiel milenku a rozviedol sa so zenou, no mali dve deti. Ale j*bla milenka s prepacenim nechcela, aby mal deti s druhou zenou - naoko si pri face time podrezala zily, tak chlap - otec, ich vyhodil neviem z kolkeho poschodia. Deti (2) a (1) umreli. Aspon, ze “otec” a ta p*cka dostali trest smrti. Nemozem povedat, ze pan z Laosu ide vyhodit svoje deti z okna, ale jeho cynizmus a chlad mi to trosku pripomenuli.
@acrobaleno Mne stacil ten dokument na Netflix American murder :family next door. Kde si chlap zabil zenu a potom aj dve deti aby bol free s nejakou zenou co poznal dva tyzdne kym bola zena s detmi u rodicov na prazdninach. Ktora ho uz ani nechcela.
Boze dievcata kam uz ste az dospeli s vasimi prispevkami. Potom sa v buducnosti nedivte, ze sa zeny, ktore tu napíšu odmlčia! Vôbec jej nepomáhate.
Toto zavana inou suknou...
Zazila som, vsetko v pohode, do poslednej chvile sme viedi aj intimny zivot a zrazu bum, chcem sa rozist. Spolocna nehnutelnost, dieta a dalsie na ceste? No problem. O tyzden uz mal kosele v jej skrini...
nevazi si teplo domova...:/on na to pride ale bude neskoro..drzim palce nech si silna
@miadi Presne! Chris Watts. Ešte pred dokumentom na Netflixe bol na YT celý záznam z policajnej kamery a aj rôzni tvorcovia robili o tom videá. No mala som dosť. Ako chladnokrvne to spravil a potom ako sa snažil hrať divadlo. A keď dával rozhovor do tv..no grc.
@staronova ona nepotrebuje pomoc kecami z mk. Ona je silna rozumna sikovna osoba zena mama. Ona si pomoze sama. Odmlcala sa nie koli komentom Ved jej tu vsetci fandime! Odmlcala sa Lebo isla s detmi k rodine a mà toho dost na praci pripravit ich na životnu zmenu. Nic co tu napiseme ju nezrani ako ju zranil jej muz .

Bože môj, toto čo už sa v tomto svete deje? Je to veľmi smutné. Po 17tich rokoch matke svojich 3detí oznámiť rozvod listom a tváriť sa že nič. Základy slušnosti chýbajú manželovi. Si rozumná žena ktorá je sebestačná. Nezaslúži si ťa. Nenechaj sa už od neho deptať. Do rozvodu nech ide do podnájmu, veď on chce žiť slobodne, nie ty. Nech vás nechá na pokoji. Nech ide čím skôr. Veď to nie je len tak, že idem, idem, ale ešte posmrdkavam a požadujem servis a službu. Nemám ťa už rád, ale sexík večer bude fajn, na znak bojovania o priazeň. Rozum sa ide zastaviť. Rieš všetko systematicky, ty musíš zaobstarať deti a seba. Nebudete mať ľahké obdobie, tak nech to nekomplikuje deťom ešte aj nová škola , prostredie atd. Nezabúdaj, on chce ísť, tak nech stiahne chvost a ide. Život hore nohami, beztak, slušnosť žiadna, tak kúska súdnosti voči deťom by mohol mať. Držím palce ozaj.