icon

Rozvod ako blesk z neba

29. dec 2021

Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .

miadi
31. dec 2021

@acrobaleno Ja som videla aj nejake jej videa rodinne co dala na fb a bola trochu drzka protivna zhadzovala ho medzi recou ( ale nic mega hrozne) a ludia tam potom pisali ze si to zasluzila ze ju zabil a take hnusne reci. Nikto si nezasluzi tak skoncit a uz vobec nie tie deti chudatka. Koli blbemu domu o ktory nechcel prist 3zivoty znicil. Este si myslel ze mu to prejde ze oblbne policiu.

zuzki1
31. dec 2021

V prvom rade - ochránis seba - Požiadala by som o zrušenie bezpodielového vlastníctva manželov ihneď . Keď takto koná skratovo , ťažko odhadnúť či si nenaberie nejaké pôžičky atd .myslím že od momentu podania žiadosti už nenesies zodpovednosť za jeho záväzky (kamarátka to riešila pred pár rokmi nakoľko sa jej naťahoval rozvod a muž bol gambler )
V druhom rade - môžeš zachrániť rodinu - ak ma autorka pocit že naozaj všetko fungovalo, ponúkla by som mu druhu šancu , ale len teraz a hneď - kvôli deťom . Ak ju nevyužije teraz , už by som mu dvere neotvorila ak raz odíde .
(Ešte ma napadlo ci okrem dalsej ženy , krízy stredného veku nemôže byt niečo take v tom že mu zistili že je smrtelne chorý ? 🧐ale tomu davam sancu tak 0,1%.)
V poslednom rade držím veľmi palce nech to akokolvek dopadne , aby si z toho vyšla silnejšia ako si teraz . Máš zdrave deti , zázemie aj bez muza takze už len keď z toho vychádzam nie je nikde písané že Vám nemôže byt v budúcnosti lepšie ako je teraz . Ak odíde vyzdymala by som všetko co sa dá cez právnika . Pozor ešte aby nevypytoval na seba výživné od teba keď všetko rozflaka - poraď sa s právnikom aj o tomto. Žiaľ zákon je taký že aj na exmanzela môže vzniknúť vyživovacia povinnosť .
Inak Nožík sa mi vo vačku otvára . Presne pre takéto veci dúfam že karma existuje.

mpg
31. dec 2021

@mrva Teraz sa dá o krajine veľa zistiť aj z netu, kníh, netreba si to ísť osobne pozerať, to je podľa mňa zbytočná strata času a aj peňazí. A do vytypovanej krajiny môže ísť na dovolenku. A ešte v tejto dobe, kedy sa nedá vedieť, aké kde budú podmienky, aby ho vôbec do krajiny pustili. Alebo sa dá ísť pracovať do nejakej krajiny a pritom už vidí, či by dokázal tam aj dlhšie žiť. Veľa ľudí si predstavuje, že v iných krajinách sa žije lepšie a keď vidia realitu, tak niektorí sa jej nedokážu prispôsobiť.

lenka1993
31. dec 2021

Odstahuj sa a deti mu nechaj. A povedz mu že budeš žiadať deti do jeho starostlivosti lebo už ich máš tiež dosť 😀.

janage
31. dec 2021

Tak v živote sa prihodí všeličo. Ale je tu predsa zodpovednosť za deti. Srdce by mi roztrhlo na milión kúskov keby som deti v takom veku mala opustiť.
Však to už by bolo pre ne lepšie keby umrel. (neprajem)Aspoň na hrob by mu mohli chodiť a nemali by pocit, že boli pre neho takou príťažou, že to nevydržal.
Zamyslel sa pánko aspoň na minútu, čo to s nimi urobí, však budú mať traumu na celý život.
Že už sú veľké? Môj ty bože, kým nie sú samostatné, tak veľké nie sú.
Čo ak manželke omšiach, pol roka zistia chorobu, stane sa úraz, čokoľvek.. Nechá nech si ich rodina rozoberie, do decaku pôjdu či ako?
Ako ja s mnohým v katolíckej cirkvi nesúhlasím, ale v jednom majú pravdu. Láska je vedomé a racionálne rozhodnutie, to ostatné je poblaznenie a zamilovanosť, ktoré sa môže každému veľakrát prihodiť v živote.

klarolinne
31. dec 2021

Precitala som si väčšinu príspevkov. Autorka si veľmi silná žena, držím ti palce aby si to zvládla. Inak neexistuje, že by som pána manžela vyplatila a predala svoje nehnuteľnosti. Čo si, žiadaj aby ti byt prepísal na deti a nebudeš chcieť výživné. Však keď milosť pán bude cestovať hore dole po svete, ako ti bude platiť? Kde máš istotu, že sa vráti a čo budeš robiť? Sám povedal, že chce ostať žiť v nejakej lacnej krajine 🤦‍♀️ viem, že sú to len jeho bludy a predstavy, predpokladám, že je za tým nejaká ženská. No tá ho rýchlo kopne do riti bez peňazí.

elizabet173
31. dec 2021

@klarolinne nie som si istá, ale myslím, že nie je možné, aby neplatil výživné, aj keby byt deťom nechal, čo iste neurobí, lebo potrebuje financie na svoj nový život. Ona ho nemieni vyplácať, ale kúpiť jeho byt, lebo je väčší a deti sú v ňom zvyknuté

majoranka24
31. dec 2021

Tak toto mi je velmi luto.😔 Mama ti dobre poradila, aby si sa uz zacala pripravovat...😔 Mas mamu blizko, bude ti moct pomahat? Niektori muzi su uplni chuji! Asi mu naozaj preskocilo! Este chcel mat aj pohodpie do rozvodu, aby si mu vyvarala a prala! Zrejme ani vycitky a otazky si nezela!!!👿 Aj ja som sa rozculila za teba!

ruzovakrava
31. dec 2021

@cavallipalace teba si pamätám 😔 ako sa máte?

majoranka24
31. dec 2021

Chapem ta, ani ja by som uz nedokazala s takym clovekom zit. Necitala som prilis predchadzajuce prispevky, ale napadlo ma - nemozete si tie byty vymenit? On potom preda 2-izbovy a odide cestovat a ty zostanes s detmi v 3-izbovom byte? Ved su to jeho deti, ma za ne tiez zodpovednost! Nemoze vas vyhodit ako nejake macky na ulicu!

daniela1911
31. dec 2021

@majoranka24 nápad dobrý, ale na to on nepristúpi, alebo bude chcieť doplatok do rozdielu a to je vlastne stále to iste.

majoranka24
31. dec 2021

@daniela1911 Doplatku by sa mal z moralneho hladiska vzdat, lebo by to robil v prospech svojich deti. Urcita kompenzacia za to, co im ide urobit. Tak som to myslela. Asi mas pravdu, ze na to nepristupi, lebo mu zrejme na detoch vobec nezalezi.😒

aaliyah2
31. dec 2021

Ja by som mu povedala, ok, že má pravdu, že si treba život užívať, že aj Ty predáš svoj byt a pôjdeš cestovať...a neviem, deti dáte asi do domova....

klarolinne
31. dec 2021

@elizabet173 ja tomu rozumiem. Však dohodnú sa oni, na nejakej minimálke, aby na papieri bolo. A dohodnú sa, že to platiť nemusí 🤷‍♀️Súd zvykne rodičovskú dohodu schváliť. Ide však o to, že ona kúpi jeho byt, predá svoj, poprípade si vezme aj nejaký spotrebný úver, a pánko pri mori bude šunky vyvalovať a míňať prachy na ženy (alebo milenku) a pochybujem, že bude z toho zahraničia platiť.

bluka2
31. dec 2021

@mpg z netu a kníh o krajine zistíš asi toľko, koľko zistíš, ako chutí koláč, keď si prečítaš recept a pozres o tom koláči YouTube video

mrva
31. dec 2021

@elizabet173
@miadi Necitala som nazory inych zien a presla som si iba prispevky autorky a nikde som sa nedocitala, ze ma milenku, autorka to len v poslednom prispevku spominala, ze podla neverbalnej komunikacie sa jej tak zda. Vy to hovorite ako hotovu vec 🤦🏼‍♀️
Aj keby mal milenku a ona ak ho ma rada a chce bojovat za manzelatvo a rodinu, tak nech hra zivot na striedacku podla jeho pravidiel. Nech je zas nieco podla jeho tuzob a snov. Nech on urcuje cestu. Tak by som to urobila ja. Osobne by som za zachranu manzelstva a rodiny, keby som ho naozaj chcela zachranit, obetovala vsetky byty, domy, pracu a vklude sla na druhy koniec sveta. A tak to plati aj s milenkou. Ak by som ho naozaj chcela, bojovala by som.Ale to som ja 🤷‍♀️ Ona to ma mozno inak.

bmuller
31. dec 2021

@mrva hej, vidis to pekne. Myslim, ze autorka by aj bojovala, keby vedela a muz jej dal najavo, ze je nieco zle, nieco treba zmenit a treba bojovat, zlepsovat... Ked zijes v tom, ze je vsetko ok a zrazu ti na stole pristane papier zo sudu o rozvode...no, neviem 🙄

mrva
31. dec 2021

@mpg 🤦🏼‍♀️ to akoze vazne? Z netu a z knih??? 😳to akoby si povedala, ze naco sexivat, zapnem si potno, tam toho vidis dost 😁😁 no mam dost 🤦🏼‍♀️

mrva
31. dec 2021

@bmuller uprimne? mne sa skor podla jej prospevkov zda, ze autorka je silna sebavedoma, samostatna zena, ktora sa vie postarat sama o seba, o deti, o muza, o rodinu a muz sa pri nej citi uplne zbytocny. Ale ze uplne. A podla jej slov ho aj ona vnima ako neschopneho chudacika....Predstavme si tuto istu situaciu v opacnom garde: Keby tu na MK napisala nejaka zena, ze sa doma snazi, pomaha, venuje sa zene, detom, maju sex a napriek tomu je pre chlapa stale neschopna chudera, 99% zien by jej napisalo, nech ho posle do prdele, ze si ju nevazi a pod... A v opacnom garde, ak manzel autorky napisal na muzske forum, alebo sa postazoval kamaratom, kolegom... co si myslite, ze mu povedali? Kasli na nu. Nerob zo seba chudaka, chod a zi. Ved ona sa o seba aj deti postarat vie, dava ti to kvetnato najavo, tak naco vycitky?Taku radu by pravdepodobne dostal on v muzskej verzii MK. No, a chlapik chytil gule do hrste a urobil to 🤷‍♀️ A teraz mu na "panskom modrom konikovi" tlieskaju, aky je frajer a ju na damskom modrom konikovi lutuju, akeho ma hajzla 🤷‍♀️

miadi
31. dec 2021

@mrva prosim Ta bojovat nema zmysel, Povedal jej uz totalne rozhodnutie. Papier na sud podal uz v lete. Ja by som o tak falosneho cloveka nebojovala. Aj Keby nemal zazrakom inu. Mam sebauctu a mam rada aj seba nie len chlapa, Ja som za zachranu rodniny ale nie na ukor seba a svojej sebahodnoty. Niektore zeny idu koli udrzaniu chlapa cez mrtvoli, nechaju sa bit alebo emocionalne nicit prisposobia sa trpia len aby bola nejaka iluzia komplet rodiny, teba vobec nenapadlo co by chcela ona . Ona nemusi vobec tuzit zit inde a nemala by sa prisposobovat ked muz po 17r spolu zrazu chce nieco ine. Ale iste je len to ze to nieco ine = nechce ju. Chce niekoho ineho. Takze ano niektore zeny su ako ty a robili by handru. Ine si viac vazia same seba a nevnucuju sa tam kde nie je laska kde nie su chcene. A nakoniec by si sa mohla aj rozkrajat ked Ta nechce tak Ta nechce . Nezmozes nic . Na vztah treba dvoch. Nie len tvoje bojovanie a tvoje chcenie.

bmuller
31. dec 2021

@mrva suhlasila by som s tvojim pohladom, ale k tomu este dodala, ze pan je aj zbabelec 😁 prepac, ale vzi sa do jeho situacie - ked aj by to bolo takto, ty by si zene ani nenaznacila, ze sa citis nedoceneny(a) a bez upozornenia by si poslala navrh na sud??

miadi
31. dec 2021

@mrva a Tato tvoja logika ze on chudak sa citil zbytocny Lebo zena je sikovnejsia ako on a vlastne za to moze ona ze mu malo masirovala ego.. 🤮to je take iste victim shaming ako ked zenu znasilnia a ludia skonstatuju ze nemala mat sexy oblecko ze si za to moze sama. 😡

mrva
31. dec 2021

@bmuller netusim, preco to tak je 🤷‍♀️ rada by som si vypocula jeho pohlad.
@miadi naco ides do extremov? Tusim ste sa tu vzajomne vsetky riadne vyhecovali. Ja som citala iba ju. A z jej pohladu mi pripada, ze ho ma rada a nechape to. Tak som jej napisala, ako to vidim ja. Ja by som sa vazne zbalila a sla cestovat s nim a s detmi. A nevidim v tom problem. Ona to ma mozno inak 🤷‍♀️

@miadi a ty by si bola ok s tym, ze sa vo vztahu citis zbytocne?

bmuller
31. dec 2021

@mrva mne sa podla jej vyjadreni zda, ze autorka by zmyslala podobne ako ty a snazila by sa o napravu... lenze drobny detail - ona vobec netusila, ze nieco napravat treba 🤔
chapem, ak by chlapovi praskli nervy, buchol po stole, konal v skrate, pretiekla posledna kvapka.... lenze podat navrh na sud a cakat niekolko mesiacov bez naznaku nie je skrat 🤨 a nemenu decku ani vlastna mater nerozumie

stevvvka
31. dec 2021

Mila autorka.. Vela sil do noveho roka želám. Aby si to ustala s co najmensou ujmou. Aby deti trpeli co najmenej.

Na hentoho skoda drat klávesnicu.

miadi
31. dec 2021

@mpg pozri sa Ja som zila v 4 krajinach a Svk neratam. On nema ziadny konkretny plan nespecifikoval krajinu jeho jediny plan je predat byt aby mal $ na uzivanie si. Pracovat neplanuje. Mà 3 deti na ZS najmensie mà 6r a on sa neplanuje o ne starat dalej Lebo vraj su “ velke.” Toto je pre mna kus egoistickeho odpadu o ktory by som nebojovala Lebo toto by dobry otec nenaplanoval. V jeho dalsom zivotnom plane deti vobec nefiguruju. Jedna vec je rozviest sa ked sa partneri nemaju radi ok ale takto sa ide vysrat uplne na svoje deti. Takze pre mna je uplne vrchol drzosti osoravedlnovat ho tym ze asi jeho zena je moc sikovna ze ho nepotrebuje, normalny otec vie ze ho deti vzdy potrebuju nech by bola mama Bohyna sveta ,

mrva
31. dec 2021

@bmuller suhlasim. Este rozvedeni nie su. Podla mna su dve moznosti, bud jej to hovoril, ale ona ho nepocuvala alebo neverila, ze to fakt urobi alebo pravdepodobnejsie je, ze je to zbabelec a nemal gule jej to povedat. Predpokladam, ze sa ho na to pytala, preco nic nepovedal od augusta, ale nepamatam, co jej odpovedal. Ak to autorka spominala 🤔

miadi
31. dec 2021

@mrva on jej nikdy nedal sancu vyberu . Toto ti nejde do hlavy ? Ze on sa snou Najprv neporozpraval zeby chcel zit inde nikdy Nebol jeho plan zeby odisli niekde zit ako rodina . Lebo o tom jeho odchod nie je , tvaril sa cele mesiace ze sa nic nedeje vsetko je ok a podal ziadost o rozvod , nedal jej jednu sancu nieco zmenit ci zachranovat. Toto su fakty. To co pises ty ako sa asi citil koli nej su len špekulacie. Fakty! Nekomunikoval .. rozhodol sa Sam.Je koniec co na tom este nechapes? No nic nevysvetlim ti nevadi . Skoda reci .

miadi
31. dec 2021

@mrva ked ti raz Niekto vrazi dyku do chrbta .. bude to tvoja vina , Lebo si taka , ze sa ti ju boji vrazit tvarou v tvar. Vobec to nebude zbabelec egoista bezcharakterny. Budes si za to moct sama Lebo mas chrbat. = tvoja logika.

mirkaveron
31. dec 2021

U nás bol ten istý prípad odišiel zo dňa na deň lebo ja mu nevyhovujem o on sa nudí a neviem čo a za dva mesiace mi jeho rodičia prišli oznámiť že niekoho ma takže autorke vela síl nech nezažije sklamanie ako ja držím palce