Rozvod ako blesk z neba
Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .
Bohuzial, tvoj manzel bude jeden z tych curakov, ktori lubia len deti tej zeny, do ktorej su aktualne zalubeni. A je in jedno, ci su vlastne alebo nevlastne. Uz ta nemilujem, nemilujem ani svoje deti. Milujem inu pichandu, milujem aj jej 5 deti a co tam po tom, ze nie su moje. Takych je bohuzial na svete vela.
Je mi ta luto, ale vyzeras byt silna zena, oklepes sa, aj ked to bude asi trvat, ale tych deti mi je strasne luto. Moj muz ma s dcerou skvely vztah a keby ze jej toto spravi, tak ho asi zabijem.
Môj otec toto spravil - odišiel len tak. Jeho nová frajerka ho nablaznila, že sme už veľkí. Ja som mala 23, čerstvo po výške, sestra 18 a brat 14. Kedže nebol rozvod, brata si bral raz za 2 - 3 mesiace, vydieral mamu cez neho. Nemal o neho záujem a doteraz majú zly vztah. Žiadny otcovský pud alebo starostlivosť. Bolo mu to jedno
Moje nervy, to je kus sebeckeho alibistickeho hovada! Prepac. On chce urobit hrubu ciaru?? To zaspal dobu. Ako sa da spravit hruba ciara, ked ma clovek deti?
On uteka od problemov, ale este nechape, ze nikam neutecie, lebo ho to skor ci neskor dobehne a bude uz neskoro.
Ako uz baby radili, najdi si dobreho pravnika, ukladaj si dokazy, na sude povedz vsetko, ako sa zachoval (mlcanie o rozvode, normalny intimny zivot). A trvaj na tom, nech to detom vysvetli pekne on.
Drzim ti velmi palce, bude to tazke ale na konci tohto vsetkeho budes rada, ze si to zvladla.
Hlavne mu neukaz, ze trpis.
to je buzerant tak on chce cestovat ? taku by dostal cez papulu zeby ho 10krat otocilo...zmrd a s tym ze mu nebudes nic teraz robit varit ani nic len v tom pekne pokracuj nech ma co chce....
@sasa1310 neviem či máš pravdu. Lebo ak by tam ostal trvalý pobyt tak je nutne platiť minimálne smetie.
viem ze je to tazke, ale ked teraz odides z bytu, tak tam velmi rychle moze nastahovat novu. lebo podla tvojich slov uz o predaj nestoji. len o to, aby ta z toho bytu aj aj vase - jeho deti vyhodil. ak sa da, vydrz co najdlhsie. natahuj rozvod - povedz, ze kludne sa rozvedies, ale kvoli detom chces odkupit jeho byt. teraz pocas roka aby deti menili skolu a vsetko, to by bolo vela na ne. ked by si vydrzala az do konca skolskeho roka, mozno by si sa dozvedela - uvidela - ten dovod
@lenkasarka smeti sa ale viazu na meno, nie na majitela bytu.
@ukulela potom beriem s5
Normalne by som si pisala dennik. Ktory den, co povedal a co ako menil. Mozno sa to aj bude hodit, kym pride k rozvodu
A posielat vyzivne na deti mu minulost pripominat nebude ? Ci co si mysli blbecek ze sa vyserie aj na to nie? To je uplny bezmozeg s tymi nazormi a predstavami
Tvoj manzel nieco skryva, je len otazka casu kedy zacne streckovat a robit nelogicke veci. Uz hovori nelogicky. Je mu asi blbe predavat byt tebe a zarobit na tom, asi by sa sam pred sebou necitil kvoli tomu dobre. Sudca vzdy skuma, ci je vztah natolko naruseny, ze je to nezvratne. Je iluzia, ak si manzel mysli, ze mu staci povedat, ze je nestastny. Sudcu netreba podcenovat, mozno manzel bude musiet vyklopit o co mu ide.
A keby si povedala, že si prehodnotila situáciu a áno deti sú velke(ako on tvrdí) a povedala by si mu, že budeš trvat na striedavej starostlivosti čo by ti nato povedal? Že proste si dostala od života facku v podobe jeho odchodu a chceš si aj ty užiť trocha zivot . Mna by veľmi zaujímalo čo by na to povedal...
@lala123 toto by som nehovorila..ppuzije to proti nej v jej slabej chvili...
@nedockavasom ale vieš ako to on dokáže napr na súde, že niečo take povedala? Nijak. Ja by som to skúsila len aby som ho zmiatla lebo on si je na 100%isty, že ona sa o deti postará jeho podľa mna ani vo sne nenapadne, že by chcela striedavku
Že si ty taká a onaká, no dobre. Ale čo to má preboha za vzťah ku vlastným deťom? 😵
Boze, to je kkt. Ani slov nemam. Ja by som sa mu vyskierala do ksichtu, ked ti zacne, ze si taka a onaka. A musis si davat bacha, co budes hovorit, aby nahodou neodpocuval a nepouzil to na sude proti tebe. Ani sms mu uz nepis, tie kde ti pise o rozvode si nechaj.
ja osobne by som rozvod nenaťahovala. S človekom, ktorému by som nestála ani za to, aby mi povedal, že podal o rozvod, by som viac nechcela byť. Si zabezpečená, s deťmi to zvládneš. Časom len zistí o čo prišiel.
Vykašli sa na to, čo ti teraz hovorí. Pravdu sa teraz nedozviem, ale až časom. Skús to otočiť a povedať mu v kľude, že sa teda rozvediete, keď nie je šťastný, ale nech myslí aj na šťastie svojich detí a chceš aby z toho mali čo najmenšiu traumu a preto by si sa chcela dohodnúť na tom byte. Skús mu proste zahrať na city. Alebo ak má niekoho, na koho dá a vieš sa s tým človekom porozprávať, aby mu aj on dohovoril. Mama, otec, kamarát. Tiež som sa snažila zachovať deťom aspoň domov keď už prišli o úplnú rodinu. Možno to chce ešte čas a ustúpi, ak nemá s bytom iné plány, o ktorých nevieš.
Tak z toho bytu by som som sa teda tak rýchlo nepakovala. Prečo?
Tento chlap si zaslúži aby si ho obrala aj o posledné trenky...on sa rozhodol všetko ukončiť je morálne zodpovedný aby deťom poskytol všetko čo mali doteraz. Majú právo zostat v tom byte..resp. keď chce aby ste odišli nech Vám zabezpečí adekvátne bývanie. Prečo by si sa mala ty o všetko ( kde budete žiť, či budete mať dostatok peňazí, škola) starať?
S dobrým právnikom by mu toto nemalo prejsť.
Nešetrí ho, prosím .
Ako sa správa k deťom teraz? Asi už tušia že sa nieco deje. Toto mi najviac nejde do hlavy že deti mu ľúto nie je?
@lala123 nabulika detom ako ich ona nechce a prekazaju jej.. prekruti jej slova.. tak som to myslela
@nedockavasom to je tiež možné.....ale my ženy sme take, že spasiteľka sveta. Zena zničená rozvodom psychicky, fyzicky sklamaná zo života a detmi na krku a panko poväčšine so slečnou nebezpečnou v bytiku spokojný ako keby sa nechumelilo. Ale keby mu na dva tyzdne pristáli pri dverách tri deti s kuframi a školskými taškami tak by si vidlea ako by ta romantika z bytiku rýchlo vyprchala keby slecna musela s pankom úlohy riešiť, krúžky večere, raňajky a desiaty. Len realita je tak, že my ženy poväčšine nemame na to to urobiť ...ja by som osobne asi tiež s tým mala problém . Ale autorka už nemá čo stratiť a predpokladám, že aj keby sa rozkrájal už by ho naspäť nechcela tak by som mu len zahrala na city a kvetnato opísala ako si to predstavujem nech sa trocha podusi
@lala123 striedavá starostlivosť sa nedá vynútiť. S tým musí otec súhlasiť. Môj bývalý si to tiež takto krásne zariadil. Mne zostali deti a on si žije kľudný život bez nich. Dcéru si neberie ani na víkendy. Keď nechce, nič s tým neurobím. Ja mám to šťastie, že syn je už dospelý a dosť mi pomáha.
treba spravit drsnu vec /lebo v obmenenej verzii sa stane tak ci tak/-ked bude doma,zavolaj deti a bez upozornenia kludne povedz-otec od nas odchadza,nebavi ho to tu,chce cestovat po svete a predava tento byt..ja viem,budes lutovat deti,ale inak sa k nim dostane jemnejsia verzia,kde bude ocko nakoniec ten dobry,nestastny chudacik...takze povedat toto,a este nieco v style-rozlucte sa s otcom a velmi ho nezatazujte,kedze ho to tu s nami nebavi,ale poproste ho,nech vam pomoze odniest veci,ja nevladzem,aspon vam ukaze,ako sa v tom malom byte zmestime...vtedy zistis,kde je pravda,lebo ked deti odidu a zostane s tebou,tak zacne kricat a odhali viac /v stresovych situaciach nemozno udrzat masku/-aspon to uz nebude pre teba blesk z jasneho neba.../ty nekric 😉/...zaroven prerus s nim akukolvek komunikaciu a styk,nedaj sa obalamutit...vrazil tebe a detom (!) dyku do chrbta...nie,nie je to pouzitie deti voci nemu-je to len povedana hola pravda...ked to nechces spravit,tak si uvedom,ze ich zrejme coskoro bude zoznamovat s nejakou slecnou,pri ktorej nebude /nie je/ vyhoreny a s ktorou mozno aj buduce deti a vsetky veci,ktore spominal,ze ho nudia,bude riesit...
Ja by som mu nehrala na city ze mà 3 deti sam dobre vie ( ako tu Niekto pisal) Ja by som uz len zhanala top pravnika/čku ktora urobi taky fukot ze o tie deti bude postarane ci on chce ci nechce . Na jeho dobru “ volu” by som sa vobec nespoliehala a neupinala . Nie si nanho odkazana a nejake jeho dobre srdce ci spravodlive myslenie ci ohlad na deti unho mozes zabudnut. Ty musis uz len bojovat koli detom. A potom zit stastne bez neho .
Pane Bože, normálne plačem za Teba, nie neľutujem Ťa, chudák je ON, to vieme! Priznám sa, nečítala som všetky príspevky. Ale to mám nervy za Teba! Chcem Ťa povzbudiť, no neviem nájsť tie správne slová. Viem, je to ťažké, ale nechaj ho plávať, nech si ide, somár sprostý. Od súda si pýtaj čo najvyššie výživné a to aj na Teba, byť skús vyžiadať o výmenu pred súdom, nech Ti zanechá jeho byt, keďže on ide na cesty, mu ho netreba! Tak sa drž a myslí na to, sme ženy, vydržíme čokoľvek, len škoda, že muži si myslia o sebe a hlavne na seba viac....
Kkt mu do hlavy debilovi. Ver mi žiadne cestovanie sa nekoná, jednoducho chystá hniezdočko lásky pre novú ženu. Stále si stojím za svojím, podľa mňa ju nabuchal.

@dollyzv Prečo by ho predával milenke, to je nezmysel.
Ale ináč súhlasím, že takmer určite niekoho má.