icon

Rozvod ako blesk z neba

29. dec 2021

Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .

aalt
5. jan 2022

Ak si este na byt nerezignovala, tak by som Ti poradil vyuzit "slabu" chvilku a dat mu napisat/podpisat ze Ti byt odpreda. Jednu uz mal. Mozno bude mat dalsiu ohladne deti alebo vymenou za volaco/hocico (ze mu dudes varit, prat, zehlit ...), mozno sa s niecim zacne, tak hned vyuzit a vytiahnut byt. Proste ak to opat "prislubi", tak hned vybrat papier a napisat, ze sa zavazuje Ti byt odpredat. Formulaciu si mozes vopred prebrat s pravnickou co tam musi byt, ale nieco jednoduche, co mu nadiktujes alebo pred nim napises hned z hlavy, aby si to opat nerozmyslel, alebo mu to "niekto" nevyhovoril.
Ako hanbim sa ako otec deti normalne za vsetkych takych ...

silviaa
5. jan 2022

Podla mna byt nechce predat ale prenajat a za peniaze cestovat, byt si necha ako poistku.

obleckozaecko
5. jan 2022

Uprimne ma zamrazilo, ze co vsetko sa dokaze odohravat v mysli chlapa, pricom ho to vedie k radikalnemu rozhodnutiu. Mne sa davno stalo cosi podobne, ale nemala som ziadne zavazky, situacie sa nedaju porovnavat. Ale ten SOK uplne chapem. Neviem ti poradit - ale z toho co som si od teba precitala, som pochopila, ze si ten racionalnejsi partner, pragmaticky. Viem, ze ta to boli, ale zvladnes to. A ver mi, ze bude ti lepsie. Bude Vam tak lepsie. Nech je uz za tym kriza stredneho veku, alebo ina zena - ja ho nepoznam, avsak urcite to mal riesit inak. Pokoj a stastie mu to nakoniec neprinesie, pretoze casom si uvedomi, ako ublizil a vyplavia sa dalsie myslienky, lutost... Ty uz budes inde. Drzim ti palce.

peta2202
5. jan 2022

najhorsie na tom je, ze na vonok nie je nic vidiet a nie len chlapi ale aj niektore zeny sa vedia pretvarovat az do bodu, kedy podaju navrh na rozvod. neviem si predstavit, co prezivas, no ver, ze to tak asi malo byt a caka ta nieco lepsieho

petulka124
5. jan 2022

@silviaa
Ak by to chcel prenajimat, ta jeho “hruba ciara” by nedavala zmysel. Potom by mu ten byt nepripominal rodinu?

h2
5. jan 2022

@peta2202 Toto je presne to, čo aj mňa na tom najviac šokovalo. Že návrh podal ešte v lete, medzitým boli so ženou na dovolenke, žili, ako keby sa nič nedialo, ona nič netušila. Aj Vianoce strávili v pohode, aj so sexom... No a zrazu príde pošta zo súdu a razom je život naruby. Keby to prišlo pred Vianocami, tak čo?

pbra40
5. jan 2022

Co vlastne povedala tvoja rodina? Ci si im to nevravela na Silvestra?

kvetinka75
5. jan 2022

poznám taký prípad, jednoducho mužovi preplo. Tak kámoška predala nehnuteľnosti, okrem bytu v ktorom býva, aby ho vyplatila. ale on zase nechcel nič, len mať kľud. A tak ho má. Je sám v byte, vzťah s deťmi nemal bohvieaký, tie na neho kašlú. Tak je sám. občas zavolá kamarátom a už asi aj ľutuje že to dotiahol takto ďaleko. Ale suseda už mu neverí, už má svoj život, a vrátiť späť už nič nechce. Uplne zbytočne zničil rodinu a sám vlastne ani nevie prečo.

silviaa
5. jan 2022

@petulka124 jemu jeho rodina evidentne na haku. Vobec by som neverila co hovori, uziva si ze moze potupovat manzelku. Jeho zena je silna osobnost, nasiel sposob ako jej ublizit, teraz sa citi na koni.

petulka124
5. jan 2022

@silviaa
Ano, nemozem si pomoct, ale tie jeho argumenty a to ako meni retoriku, mi zavana inou zenou. Je mimo, hlavu ma niekde inde. On si mysli, ze sa rozvedie a preda byt a tym sa jeho minulost vymaze. Ibaze, tak to nedunguje a on nato pride az ked bude neskoro.

anita6666
5. jan 2022

Ja nechápem,prečo sa tu všetky pohorsujete nad tým, aký je to kkt a neviem čo,ale ak je ten byt jeho,tak je jeho a má plné právo užívať ho podľa svojich vlastných predstáv,čo je v prípade rozvodu úplne legitímna vec. S takýmito situáciami proste treba rátať,nič netrvá večne. Byť autorkou,zbalim seba a deti a viac by ma nebolo, navyše ma kam ísť, neostane na ulici. A autorka súhlasím s tvojim ešte mužom,sex je naozaj iba sex,keby ženy rozmýšľali viac ako muži,tak by nebolo toľko nešťastných žien,možno by to bolo práve naopak. Oči pre plač by ostali väčšine mužov. A ešte jedna vec,ktorú ti ukáže až čas. Tvoj muž už dávno ma inú ženu,inak by tak netrval na vypratani svojho bytu,proste sa zaľúbil inde a viac nechce strácať čas, stáva sa.

lucilaines
5. jan 2022

@anita6666 no mozes mat pravdu, sex je naozaj iba sex, avsak nie s vlastnym manzelom po 15 rokoch. Tam uz tak nejak predpokladas, ze ta nema iba na sex. A takisto mas pravdu v tom, ze byt je jeho a ma nanho plne pravo. Ale nakolko ma tri deti, ktore maju na ten byt minimalne moralny narok, tak je proste kkt.

mia78111
5. jan 2022

@anita6666 po legitímnej stránke áno. a čo morálna stránka? že jeho deti sa to dotkne najviac, jeho túžba trtkat inú ženu? prečo by mali deti ktoré aj ON splodil mali trpieť?
proste sa mu zachce novej p*ce a ona ako poslušna žienka sa má odpratať aby mu náhodou nezavadzala pri ku*veni?

matabb73
5. jan 2022

@anita6666 byt je jeho, ale deti sú spoločné. To je najväčšie chrapúňstvo z jeho strany, správa sa akoby boli bezdetní. Tie deti zasiahne už len to, že sa im rozpadne rodina a ešte sa budú musieť sťahovať, hoci by to tak nemuselo byť, keby otec myslel aj na nich a nielen na seba. Ja úplne chápem, že chce mama deťom zachovať domov, aby mali čo najmenšie zmeny a menšiu traumu, tiež som to tak cítila keď som sa rozvádzala. Úplne iné by to bolo keby deti nemajú, ale majú ich.

anita6666
5. jan 2022

@mia78111 a čo s tým majú deti???????? Stále majú oboch rodičov a vždy budú mať. To, do akej miery sa im bude chcieť venovať je už na ňom a tiež ho k tomu nikto neprinúti.

deedol
5. jan 2022

@anita6666 vidiet, ze vobec netusis, o com hovoris. 6r dieta bude mat co robit, aby spracovalo rozvod, a otec mu chce k tomu pridat este stahovanie, pripadne zmenu skoly a pod. a tie starsie to neponesu o nic lahsie. ci ty si nepamatas na svoje detstvo a dospievanie?

aalt
5. jan 2022

@anita6666 ale on byt chce predat, len ho nechce predat jej! Aj ked jej to to raz prislubil.
Ano moze robit co chce, moze svojim vlastnym detom zneprijemnovat zivot najviac ako sa len da ... fakt otec roka, teda minimalne storocia. Matke dzrim palce nech to takto co najlepsie zvlada aj dalej.

kingstonka
5. jan 2022

No on nemôže predať byt manželke a deťom, lebo by mu to pripomínalo....ale deti bez výčitiek pošle preč, nech zmenia bydlisko, kamarátov, školu.... a možno ho aj budú môcť navštevovať v tom starom byte, im to nemá čo pripomínať? Hrozný človek toto je. Keď on už inicioval cely rozvod , mal brat co najväčší ohľad na deti, aby prešli minimálnymi zmenami a spakovat sa on. Nikto ho nechce obrat o jeho majetok, normálne sa mohli dohodnúť ( predal by byť manželke a detom) Jeho rečiam o cestovaní už snáď nikto po tomto neverí.... naschval komplikuje co najviac život žene a deťom.... sebec

michaelamichi
5. jan 2022

@anita6666 ty si fakt mimo, ako sa môžeš tak hlúpo opýtať, že čo s tým majú deti? Však o ne hlavne ide.. Škoda reči 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

h2
5. jan 2022

@anita6666 Čo s tým majú deti? No asi to, že ich otec chce, aby sa spolu s ich mamou pobrali z jeho bytu (ale pre nich to nie je jeho byt, alebo mamin byt, alebo byt rodičov, pre nich je to aj ich byt, v ktorom bývajú) kade ľahšie. Podľa toho, čo je tu napísané, s nimi nechce mať viac nič spoločné, chce urobiť hrubú čiaru a odísť na opačný koniec sveta. Takže nie, nemyslím si, že je to otecko, ktorého jeho deti stále budú mať. Je to otecko, ktorý na nich serie a vyhadzuje ich z ich domova.

matabb73
5. jan 2022

@anita6666 ty si asi nezažila rozvod s dieťaťom keď toto píšeš. Pre to dieťa je to veľký stres, skoro taký, ako keď mu niekto umrie. Je jedno v akom je veku. Moja dcéra mala 9 rokov keď sme sa rozviedli a ťažko to niesla. Často plakala a aj so športom vtedy prestala. Trvalo rok kým sa s tým vysporiadala a to sme zostali bývať v byte, v ktorom sme žili a aj ostatné veci zostali tak, ako dovtedy, škola, kamarátky. Neviem si predstaviť že by sme sa mali ešte sťahovať a meniť školu. Syn mál 18, tváril, sa že jeho to nezasiahlo, ale z dlhodobého hľadiska to spracovával dlhšie ako jeho sestra.

ukulela
5. jan 2022

@anita6666 len k tomu odchodu, ona ma byt, ano, ale 2 izbovy a 25 km daleko. to je 25km do prace a skol deti - to je aktualne nemyslitelne pre nu tak kazdy den dochadzat a manazovat deti v troch roznych casoch, resp. niektore doma na home schooling a ine v skole atd. navyse tu decka kazde vlastnu izbu, ta, i spolocnu? deti by jej to vycitali .... ona potrebuje zohnat adekvatne byvanie prave v tom meste. chruno by mal mysliet na to, co bude s detmi, nie ich posielat do pixe hned a zaraz ... byt nenajdes za den, dva, uver nevybavis, .... keby bol co k comu, tak by jej navrhol, ked uz hovado nechce byt predat iba jej, nech ostanu do konca skolskeho roka a potom sa cez prazdniny prestahuju. pol roka je uz dost na zariadenia sa ....to ale nic nemeni na tom, ze je to korunovany debil a vol ....

ukulela
5. jan 2022

Prepacte, dievcata, musim ... zo ❤ panovi prajem ...

banderaska29
5. jan 2022

@ukulela ak si chceš ty aj ostatní ušetriť nervy pri debatovaní s anitou, len toľko že ona je ten typ ženy - deti nemá, každý chlap ktorý podvedie ženu - môže za to žena lebo on potrebuje v posteli dračicu 😀 stačí si pozrieť všetky jej zmysluplné názory v iných témach... nemá zmysel s ňou o ničom lebo sa len našteluješ zbytočne.

matabb73
5. jan 2022

@banderaska29 nechápem načo sa zapája do diskusie, ktorú nemá šancu pochopiť.

ukulela
5. jan 2022

@banderaska29 ono viacere tu pisali, ze mas kam, odstahuj sa - ano, ma kam - ale skratka to nie je tak, ze postupne pripravia rodicia deti, ze prestahujeme sa - toto je pre tie deti nenormalny stres. to by mala aj bezdetna zena pochopit, predsa, nie? ale ano, asi mas pravdu, su typy, ktore to jednoduchu budu vzdy obracat proti zene. uz len zo zasady.

vevesh
5. jan 2022

@anita6666 ako dieta z takeho rozvodu, dost vela. A to sa nasi rozvadzali tiez zo dna na den, ale so surodencom sme boli uz dospeli. Co uz, nova presvedcila otca, ze ho nepotrebujeme, sme velki, dospeli. Ze jedno dieta je kvoli nezvratitelnemu postihu nezaopatrene a bude cely zivot- noa co, vsak ma uz 18. A ze matka skoncila financne na kolenach, lebo sa starala roky o surodenca na ukor jeho prace a kariery (= bez financii s dochodkom na zaplakanie) - no tak to je uz len moj problem, ze sa o mamu a surodenca musim starat JA- nie milost pana....jednoducho nas vymenil za novu rodinku. Takze ako emocionalne, tak aj financne to ma dost vela co docinenia s detmi. A tuto autorka musi riesit stahovanie s este malymi detmi k tomu...

majasalvator
5. jan 2022

Prečo by sa mala hneď sťahovať .Rozvod je jedna vec ten ešte neprebehlo a BSM druhá .Ešte môže kľudne bývať tam kde je nikto ju nevyhodi.A keď si pán domáci myslí že to ide ako varovaním prútikom tak nech prestane pozerať tie Americké seriály.Tpto je ešte na dlho boj .A deti s mama nech bývajú tam kde doteraz starajú sa o seba a pán manžel nech si varí upratuje a pere svoje.Kludne môže ísť aj do Laosu.Pevne nervy.

banderaska29
5. jan 2022

@ukulela nie, ona to určite nepochopí... ale pravdu máš určite.

petulka124
5. jan 2022

@banderaska29
Presne tak, ta zena je “citovy mrzak”