Rozvod ako blesk z neba
Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .
U mňa výhovorka ze ON TO TAK NECÍTI by neustála, pozerá na teba, ako sa cítiš ty?
Rozvod by som ponáhľala po tých blbostiaxg co narizpraval,ale z bytu by som sa určite neponahlala
@heleninamama byť je jeho ale jeho sú aj detí, nemôže vyhodiť vlastné neplnolete detí zo svojho bytu, stále ma záväzky, nemôže sa len tak stať slobodným lebo chce
@banderaska29 a predpokladám že ona je tá dračica 🤣🤣🤣
Zazila som nieco podobne.. A samozrejme ze bola za tym ina zena aj ked to tajil...rozvod sa nastastie natahoval a tak musel aj na sude priznat ze klamal a milenku ma myslim ze aj vdaka tomu som bola vo vyhode, ine je to pri delbe bsm vacsinou je to na dohode preto odporucam mat hmatatelny dokaz o jeho usporach pripadne spolocnych, aby sa nestalo ze prides aj o ne... Muz ked ma milenku je ako bez rozumu nezaujima ho uz nic ani deti.. Tie jeho su zrazu zle vychovane a to,, jej,, je uzasne ako cela ona... Moje dieta o domov prislo..a preslo si spolu so mnou nelahkym obdobim...v zavere som uz nevladala bojovat bola som uplne na kolenach...drzim palce aby si vsetko zvladla a aj ked to bude narocne mysli na to ze sa coskoro zbavis parazita 😊
Autorka, navrhni zmrdovi vymenu tvojho bytu za jeho. Ved ked chce cestovat a užívať zivot, je jedno v ktorom byte bude sem tam prespavat. Ako dovody mu uved, ze nechces aby deti menili kvoli sťahovaniu skoly, kamaratov a vlastne domov. Lebo jeho byt je ich domov, ci chce ci nie. Zahraj na city. Urcite to odmietne, ale nech aspon vies ake ma dovody, ovsem rozumne. Nedaj sa odbit chujovinami. Ked na to povie ze urcite nie, tak by som mu povedala ze skor ako budu mat deti letne prazdniny sa neodstahujete, lebo chceš aby dokoncili rocniky v povodnych skolach. V skutočnosti sa asi odstahujete skor, lebo s vedomím ze pri sebe mna a moje deti niekto nechce sa zit pod jednou strechou neda, ale to on nemusi vediet. Uz len pre tu jeho reakciu by som to skusila. A nezabudni mu pripomenut výživné, nech ho ma na pamati 😈
Inak to je taka blbost ze tebe byt nepreda nenecha vasim detom ich domov lebo chce spravit hrubu ciaru.. ze myslienka na to ze deti a ex manzelka ziju v jeho byte by mu sposobovala traumu..🤮Ved Kazdy mesiac mu bude vyzivne pripominat ze mà 3deti niekde. Takze Keby chcel ozaj hrubu čiaru urobit . Tak by ste mohli urobit dovodu ze zratate zhruba kolko by platil na deti vyzivne do ich 18ky ( ak by sli na vysku tak dlhsie ale to nevieme odhadnut) dajme tomu fiktivne cislo 30-40 000e by sa odratalo z tej sumi kroru treba na vyplatenie bytu.. a neziadala by si vyzivne.. tak by on mal svoju hrubu ciaru a deti by mali dalej svoj domov. A on by mohol ist do riti a ani pohladnicu detom nemusi poslat. Preco by mali byt 3 deti v dvojizbaku natlacene a ich otec “Sam” vo svojom velkom byte. Nemaju deti narok na taky standard aky mà otec?
Ja osobne som bola v podobnej situácii. Tiež som mohla vyplatiť ex no ale premyslela som si to. Ten dom by mi pripomínal každý deň život na ktorý som chcela zabudnúť. Deti sa zabyvajú kdekoľvek a nájdete si nové spomienky ,krajšie a len vaše. On si vybral svojim iracionálnym rozhodnutím.
Mne toto rozum neberie. Tak on nechce zenu a deti v byte, aby mu nepripominali... Co? Aby mu nahodou nieco nepripominalo, ze ma deti??!! Chapem, ze clovek chce niekedy za zlym vztahom urobit hrubu ciaru, ale deti? To je ako mozne zabudnut, ze som splodil deti?
Ja by som si ho potajme nahravala, ak sa da, alebo telefonaty a sem tam aj cez telefon sa nieco opytat... Asi sa to nebude dat pouzit na sude, neviem... Ale tak tuto hlasku by som pred sudcom zdoraznila. Jasne svedci o tom, ze sa chce vykaslat na deti... Ktory otec toto dokaze...
Aj ja som si ista, ze ma inu, ale fakt neviem, ci ma henta onu dole zo zlata alebo preco vlastne je clovek schopny vynechat deti zo zivota... Strasne smutno mi je pre tie deti.
A tiez by som im narovinu povedala (ako niekto pisal), ze otec chce odist. Holu pravdu. Ked ta predbehne on, prikrasli to a povymysla si.. A ludia su nachyLni verit prvemu, co pocuju. A je to krute, ale povedala by som im aj to, ze vas chce vyhnat z bytu a chce tam byt bez vas. Skor ci neskor sa to dozvedia. Ja viem, ze im to ublizi.. Ale toto sa uz asi neda urobit tak, aby to detom neublizilo.
Autorka, ako pokracujete? Ako sa ti dari?
@lenkavalova samozrejme, ani čoby Dita von Teese 😀 čau Anitkaaaa 😀
@banderaska29 mňa napadá iné slovo 🤣🤷
@lenkavalova aj mňa, vlastne som urazila Ditu 😀
🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Neviem to pochopiť. Buď iba pretvaroval celý cas lasku ku tebe alebo je v tom nejaká iná. Veď nemožno len tak zahodiť vsetko ak mal naozaj sny, ktore boli Vaše spolocné. Hm.. no ale drzim ti palce...
Ahoj, ako sa Vám darí? Čo Vám poradila právnická?
@tenerifka No asi preto, lebo byt nadobudol pred manželstvom. V tom jej nijaký právnik nepomôže.
Myslim si, ze ma nejaky vazny dovod nato. Ten ma zenske meno a su spolu uz davno, len ty si to nevidela. Pripadne k tvojim 3 detom pribudne surodenec, preto zrazu odrazu. Cele je to velmi zvlastne, ale to by sme museli vidiet jeho zivot 24 h denne 2 tyzdne vkuse, kde je a s kym je. Spomen si na to, ci ti nevykrikoval tento...., ze ake ma s vami a tebou problemy on. ...
Autorka, ako sa ti dari? Verim, ze sa ti zacina lepsi zajtrajsok
Ahoj autorka. Uz je to takmer rok, co si zalozila tuto temu. Ako sa ti dari? Myslim, ze všetky sme ti drzali palce ✊
je zamilovanýýý...
Autorka, nemohla by si napísať ako sa máš?

@majasalvator Ten byt je ale jeho, nadobudol ho pred svadbou, takže nie je predmetom BSM. ☹