Rozvod ako blesk z neba
Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .
To že tak silou mocou nechce, aby si zrazu vedela kam ide bývať aj za cenu že nebude môcť spolu uchovávať deti má možno skrytý význam.
Možno konspirujem ale môže mať napr neplánované dieťa s inou a nechce aby si na to prišla. Kto vie.
To že chce zatajiť kde bude a aj že navrh podal keď vám to doma klapalo je absolútne podozrivé
Mne je smiesne vinit Ta ze si to nevidela. Ved kto podava ziadost o rozvod na tajnasa? Popri tom veselo trtkosil na dovolenke.. nemal ziadnu snahu nieco menit ci pracovat na zachrane manzelstva. Postavi Ta Pred hotovu vec .. toto urcite nie je o tebe ani o nom ale o nejakej novej osobe. Keby len chcel zit v lacnej chatke pri mori nemusel by byt predavat a mal by nejaky plan ze mesiac dva bude tam a tam .. nie on je pripraveny vsetko zahodit opustit teba deti Lebo uz mà inu zenu v plane.
Cele jeho tvrdenia su take "čudné"...zrazu chce predat byt , v ktorom vyrastaju vase deti, chce cestovat, skončiť s pracou...vobec ho nezaujima jeho rodina...proste chce odist za akukolvek cenu...
Mne tu niečo nesedi...aj ked clovek vyhorí, tak nerobi az taketo rázne zmeny...ze mu ju jedno co bude s jeho detmi...doteraz sa o ne ukazkovo staral a teraz toto?
Mozno by som trvala na tom nech sa odstahuje do rozvodu a oznamila by som to jeho rodičom...
Deťom nech to oznámi veľkomožný pán...
Drzim Ti prsty, aby si to zvládla psychicky,a aby sa deti nezosypali 🙏 je mi to velmi luto ☹ buď silná 🍀❤
a teda najdi si asap pravnicku nejaku dobru co mu nic nedaruje a priprav sa na neho urob navrh na vysporiadanie sa s majetkom a striedavu starostlivost alebo ak nechce striedavu nech zapocita tvoju plnu starostlivost do majetkoveho vysporiadania a neustupuj (ty nebojujes proti detom ale za ich zaujmy)
a jasne ze neni vyhorety to by bol v inom stave len zjavne ma nejaky ten outcomming mozno si nabrnkol nejaku thajku cez net a stahuje sa za nou
ty hlavne teraz musis zapojit rozum a riesit to step by step
Len tak uvažujem, nemohlo sa stať niečo tak vážne že radšej zvolil že od vás odíde aby vás do toho nezatiahol? Je to moc sci-fi? 😃🤔
Myslim, ze videl, ci zazil nieco, co ho vystresovalo. Niekoho stareho, alebo niekoho, kto sa prehupol do druhej polovice zivota a lutuje to, co nestihol.
Alebo si to len uvedomil.
Nastartovalo to jeho krizu stredneho veku. Chcel by sa vratit do doby, ked bol mlady, mal pred sebou mnoho otvorenych ciest, ziadne zavazky a vela toho na vyber.
Zopakovat si stare dobre casy.
Nechape, ze do tej doby sa uz nevrati. Ani ked sa rozvedie a vsetko preda a pojde do sveta skusit tie cesty, ktore si vtedy kedysi nevybral (ked sa ozenil, atd.).
Ja by som to ponala z praktickeho hladiska. Ten byt podla tvojho opisu vyzera ako dobra investicia. Kupila by som ho od neho, ak sa da. Stale je vyhodne predajny, keby to neskor bolo nutne.
Jeho by som nechala ist.
Musi si otestovat zodpovednost za svoje rozhodnutie. Moj predpoklad je, ze po nejakom case sa ozve, lebo ho dozenie spomienkova nostalgia, ze to nebolo vobec tak tazive a zle, ako to teraz vnima. A hlavne zisti, ze do mladosti sa uz neda vratit. Ani ked odreze vsetky zavazky. Co bolo, sa uz nezopakuje.
Aktualne ma klapky a vidinu jedineho sna, na ktory sa upriamil a strane vela si od neho slubuje.
(Asi najhorsie je, ze si od neho slubuje vyriesenie vsetkeho, co mu chyba. Myslim, ze skonci sklamany. Lebo tak to byva. Teraz vidi len pozitiva. Negativa budu bonus, ktory ho vrati do reality.)
Zameraj sa na seba. Vyries prakticke veci, atd. Jeho neries. Nema to teraz zmysel.
Este je tu moznost, ze niekoho ma. Stava sa, aj ked vsetko naznacuje, ze nie. Aj to byva taky starter prudko menit zivot. Trebars ma dieta niekde s nejakou a ta na neho uz tlaci.
No tu skor myslim, ze on sa upriamil na to, ze hruba ciara mu da kridla a on zase zazije svoju mladost.
No a co sa tyka toho pradla a jeho otazky, ci si idete komplikovat rozvod, povedala by som mu: nie, len robim za tebou hrubu ciaru. Dnesnym dnom si zmizol z mojho zivota. Uz sa s tebou nepocita. Dnesnym dnom sa znova slobodne obzeram po novom manzelovi. Ty si minulost.
Nakoniec - chce nou byt. Chce hrubu ciaru. Tak preco by si nemohol uz teraz vyskusat pocity, ake to je, byt niecou minulostou? Byt zrazu za hrubou ciarou.
Moze to byt aj na prospech. Lebo bude takto mierne konfrotovany s prvymi dosledkami svojho rozhodnutia. On by zrejme najradsej hladky, nicim nekomlikovany start do noveho zivota. Tak to vyzera, kedze si vsetko "premyslel" (vyhodne pre seba).
Ibaze neexistuje iba dobre rozhodnutie. Kazde ma pozitiva i negativa.
A chciet sa odrezat moze znamenat i to, ze sa zo dna na den musis starat sam o seba.
Podla mna nepreplo,nevyhorel,on sa zamiloval...a ktovie do akej zeny ked aj deti chce nechat bokom,ufff.Hral pridlho na 2 strany ,nevie ako z toho vyjst a tak ti teraz hraje na city ze nechce taky zivot a blbosti.Na hanbu nechat zenu s 3 detmi,su to veky ked najviac potrebuju obidvoch rodicov.Ty sa prestañ zle citit zato ze chudak najde prazdne hrnce,on sa tak rozhodol ,aj za teba,jemu je jedno ze ty teraz nespis a nevies ako dalej....
detom nie je mozne zrusit trvaly pobyt, takze take lahke to mat nebude s predajom
Mojej kamosky partner mal tiež bokovku a dosť dlho a s ňou normálne žil aj sexuálne a dokonca som si na to spomenula pri tom ako si písala , že ste presexovali dovolenku. To iste aj oni. A on jej povedal, že pri tej mladej bol zvyknutý sexovat stále a na dovolenke mu to chýbalo tak preto mu aj ona bola dobrá....vieš podľa mna kvalita vzťahu nie je o sexe ale napr o intimite ako takej...pohladkal ta, objal ta len tak keď ste sedeli na gauci? Alebo ti dal len tak pusu? O tom je láska vo vzťahu . Alebo ste už iba ako dvaj spolubývajúci, ktorí cely deň riešia deti nákupy prácu ?kazdopdne je tvoj manžel sebec najhrubšieho zrna. Ale myslím si, z razantný niekto je ...chlapi nerobia take rozhodnutia len tak na to su príliš pohodlný. Ale keď maju motiváciu a niekto ich podporuje tak to potom pália za sebou mosty jedna radost
@tomas115 neverím že sa tu nájde koment v tomto znení🤦🏼♀️ Je to chudáčik a my sa len nevieme dostatočne vžiť do jeho pocitov🤭
NEEXISTUJE jediný dovod ktorý by ospravedlnil jeho správanie, neúctu k manželke a najmä k ich deťom. K autorke: neviem čo by som robila byt v takejto situácii. Som presvedčená ze skôr či neskôr to ale pán manžel olutuje. Veľmi držím palce nech to dopadne najmä čo najlepšie pre deti ✊🏻
Podla mna za tym nieco bude. To predsa nie je mozne, len tak z nicoho nic spalit mosty, odstrihnut od seba deti a vyparit sa niekam do neznama. Ak je naozaj vsetko tak, ako pises, tak coskoro nieco este vyplava na povrch, nieco sa dozvies. Drzim ti velmi palce, aby toto narocne obdobie rychlo skoncilo a aby si nasla silu zit dalej, nech uz to dopadne akokolvek.
@mousegirl Nikde som napisal ze je chudacik. Podla popisu si skor myslim ,ze niekoho ma pretoze dospely chlap vacsinou takto mosty nepali.. A ak nema tak s tu pani dotycnou velmi dlhodobo trpel, ludia su pod vplyvom dlhodobej frustracie schopni robit navonok nelogicke rozhodnutia, no na to treba mat tiez urcite IQ a EQ aby to clovek chapal ze ;)
Takze ako som pisal, najskor dokladny rozhovor a skusit tuto vec s nim prekomunikovat. MOZNO sa to este da riesit.. Kazdy riesi veci inak, niekto hned vola pravnicke a nazyva chlapa hajzlom a niekto najskor skusi obycajny rozhovor.
Inak suhlasim s postupom nevarit/neprat/idealne sa na nablizsie obdobie odpratat na tyzden k babke aj s detmi nedvihat telefony a oznamis ze si neprajes aby vas otravoval ze ides premyslat co dalej. Tieto rozhovory viest az po tyzdni kym chalan vychladne. Popri tom este ale skontroluj mail/telefon ci v tom naozaj nie je nejaka druha samicka.
Dala som toto precitat manzelovi. Povedal, ze no ten musel niekoho zabit alebo pojde za nieco sediet.
Ja si stale myslim ze ma milenku.Mozno ze bol zamilovany do obidvoch a rozhodol sa pre milenku,mozno milenka otehotnela,mozno milenka sa mu vyhraza ze ked sa nerozide ako slubil pojde za zenou atd.Velke percento muzov su zbabelci a namiesto pravdy povedia ze zrazu nemaju stastny zivot,co je uplne najtrapnejsi dovod .
jajjj to by bol gol keby si nastojila na striedavke, ako to uz hore niekto spomenul🙂))) a hned by mal docestovane🙂))...neviem inak, da sa vobec prinutit striedavka?ze proste jeden z rodicov povie ze ine ako striedavku nechce?
Mlada milenka a nie Laos. 🤦♀️ a sama poznam ludi ktorym mozes klamat rovno pred ocami a oni si nevsimnu.
Tak to je ale charakter ....
Po tom co ti povedal, že nieje šťastný by som oňho už nestala ....A na striedavke by som bezpodmienečne trvala ...by som mu dala cestovania až by sa mu hlava okolo zemegule zatočila v tej chvíli....
Ja byť tebou,viem že sa to nepatrí ale ja by som prehrabala celý telefón a počítač..ja by som za každú cenu chcela vedieť pravdu,ako tu už niekto spomenul,keď je niekto vyhoreny tak to na ňom vidno
Toto mi príde úplne šialené, až psycho. Možno sa pridal do nejakej sekty a potrebuje kvôli tomu peniaze 🤷😒.
Veľmi ma mrzí že niečo také hrozné musíš prežívať. To je zlý sen toto 🥺 Držím palce aby ste sa nemuseli sťahovať a rýchlo sa to utriaslo 🍀❤️.
Napis mu z nejakeho cudzieho cisla, ktore ani on nepozna a vylakaj ho na stretnutie pod zamienkou, ze ide o nieco hrozne urgentne. Nieco v zmysle: zlatko, pisem od kamosky a nemozem volat pridi....
Cize zahraj jeho milenku v strasnom pruuseri a uvidis ci pride.... Ak pride, je to jasne. Myslim, ze ked mu na sude dokazes paralelny vztah, vytrieskas viac.
S tym cestovanim si to vymyslel, resp maximalne si pojde oddychnut po hroznom manzelstve do Thajska. Ked je zvyknuty na full servis (osomral, ked si mu pod nos nedala jest a neoprala) tak je to trapny vymysel z jeho strany, ako zalepit milenku a novy vztah cestovanim. Ale to uz tu odznelo... Povedz mu ze je trapny a ze karma je zdarma 😃
A nech ta ani nenapadne mu o rok, o dva odpustit, lebo ked sa doplazi ( a ze sa doplazi) tak snad nebudes namakko.
Ziadna sekta nikoho nezabil neobjavil ze zijeme matrix ani nechce žit 7rokov v Tibete.. obycajne čaro novej šušky. Laska hory prenasa a zalubeny poblazneny chlap sa aj na zenu a 3deti vysere. Len klasicky zbabelec neprizna skutocny dovod staci ze je “ nestastny.”
Neverim, ze vas rozvedu na 1x.Hlavne ked ste sexualne aktivni.
Kazdopadne, viem ze to s tebou zamavalo, ale asi by som isla tiez tou cestou, ktoru si spominala. Predat tvoje nehnutelnosti a odkupit ten byt. A on nech ode do certa aj na kraj sveta
@liz_lemon
samozrejme, ze je mozne zrusit detom TP.
TP sa neda zrusit iba:
vlastníkovi;
spoluvlastníkovi;
manželovi vlastníka alebo spoluvlastníka;
nezaopatrenému dieťaťu vlastníka alebo spoluvlastníka;
občanovi, ktorý má zriadené vecné bremeno doživotného užívania nehnuteľnosti.
Ak byt preda, novy majitel moze TP zrusit samozrejme vsetkym, aj ich detom.
Ja by som ho predbehla...povedz ze aj ty chces zmenu, dat vypoved v praci, predat byt dvojizbak a cestovat. Ze ta inspiroval a ze si zistila ze ani ty nie si stastna, ze neustále riešis prácu , deti , čo sa kúpi domov , čo bude na obed... uz ta to nebavi, nech to teraz riesi on. Aspon bude mat tiez zmenu 😁
Chce cestovať po svete stopmi a prespávať v hosteloch a pritom doma smutne čučí do prázdnych hrncoch keď mu nenavaríš 🙈 toto je nejaký skrat, kríza stredného veku alebo jednoducho iná ženská. Pochybujem že vás aj hneď rozvedú, on si to predstavuje ako Hurvínek válku. Rada by som vedela kam sa plánuje vrátiť keď minie úspory a precestuje svet. K tebe a k deťom? Či k rodičom? Či v akej časovej línii vlastne rozmýšľa? Nechať všetko tak a odísť lebo nie som šťastná
To je jedno že čo je za tým , jasne je je len to že je to chrapun, s ktorým nemá význam ďalej žiť . Buď rada že budeš od takého oslobodená . Čo sa týka bytu,to nie je také jednoduché , aj keď je jeho. O tom rozhodne súd pretože musí zabezpečiť svoje deti, nie je možné takto sa zbaviť zodpovednosti . Čiže nájdi si právnika. A striedavú starostlivosť určite nie, veď on o deti nemá záujem -to by si im snáď neurobila

Skús popatrat ci nezistis nieco zaujimave ....niekto ho prezradí