icon

Rozvod ako blesk z neba

29. dec 2021

Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .

mia78111
29. dec 2021

@barborachors ja by som to spravila trocha inak. O 2 dní by som mu povedala pokojným hlasom. Že viem o všetkom aj o jeho novom objave, že som si to nechala zistiť. A už podľa výrazu v jeho ksichte by som videla či klame alebo nie. Každopádne, neber na debila vôbec ohľad. Zariad sa tak, aby tebe a deťom bolo dobré.
Odišla by som do toho 2 izbaku, aspoň na čas. Nebola by som s ním už v jednom byte. Ja s mojou povahou by som do neho skočila keby mi chcel takou bachorkou zalepiť oči.
Ja si svojho muža poznám, do kostí. A verím že aj ty vieš, kedy klame a kedy nie.
Držím ti veľmi palce

januska20
29. dec 2021

📌

kittykat22
29. dec 2021

Po precitani tvojho uvodneho prispevku a tvojich odpovedi som skoro odpadla. Malo veci ma na konikovi prekvapi. Ale toto co pises 😳😳😳😳 K tomu zitiu na Laose alebo vo Vietname pripadne v inych Azijskych krajinach - vidiet nieco v telke a zit tam su dve rozdielne veci. My sme tam s muzom stravili 3 mesiace a mala som dost. Vsetko palive, tie iste jedla dookola, neskutocne teplo - nonstop a vsade, gazmilion komarov a pocas zimnej sezony tak neustale prsi. Nejaky dokument o vylete po Azii a real, tak to je 100 a 1. Odist tam na 3 mesiace a prve co ta napadne ked vstanes je, ze a chces vratit domov. Predpokladam, ze ak teraz tvoj muz milenku nema, tak je velmi pravdepodobne, ze v Azii (alebo niekde) si najde novu zenu a bude s nou mat vztah. Pripadne spavat s kym pride. Tam su dievcata pekne a mile a o bieleho cudzinca s pasom EU bude zaujem. Tvoj muz bude zaujimava korist. Ja, na rozdiel od vacsiny by som ti poradila kaslat na muza. Uplne sa na neho z vysoka *****. Presne ako to robis. Var, per pre seba a deti a zacni riesit ako co najlepsie zabezpecit. Nie je mozne, ze on ti spravi takuto hroznu vec a ty este budes dobra manzelka. Je fajn ze mas byt, ze mas peniaze, ze mas rodinu ktora ti pomoze. Kasli na toho sebca ktoreho si nazyvala manzelom.

katies0410
29. dec 2021

Ja len držím palce, aby ste v konečnom dôsledku bola s deťmi šťastná ❤️

pbra40
29. dec 2021

@kittykat22 suhlasim. Tiez by som sa odsekla a co najskor. Ma dobru startovaciu poziciu, byt, peniaze a ak rodicia pomozu, kupi ten byt, kde byvaju. Nech sa panko spamata... a to sa spamata, ked pride o servis.

kittykat22
29. dec 2021

@pbra40 panko bude urazeny, ze si jeho zena dovoluje mu robit veselo. Pretoze toto cele, bude v jeho ociach "zjavne" jej chyba 🤯🤯🤯

zero_hero
29. dec 2021

Nuž v takomto prípade by som o záchranu teda nebojovala ani náhodou, snažila by som sa dohodnúť, aby ste boli všetci “spokojní”. Ok nech si ide hľadať ten svoj smer a šťastie, ale ja s deťmi na ulici živoriť nebudem. Keď sa postará po finančnej stránke, tak aby mali deti slušný život, nebudem mu robiť problémy. Ak ma trochu rozumu tak na to pristúpi a nebude robiť problémy ani on. Koniec-koncov, by som súhlasila aj bez toho, lebo by som od neho chcela mat čo najskôr pokoj, ale to by hneď na začiatku na nos nevesala.

miadi
29. dec 2021

@pbra40 nespamata sa uz podal ziadost o rozvod.. Servis asi caka niekde inde. Od leta do vianoc sa dokazal tvarit ze je vsetko ok vtaka do nej strkal jedol jej jedlo prala mu a on len v klude cakal kedy dojde papier zo sudu. Taku faloš dokaze len chladnokrvny clovek. Ktory mà plan ale jej urcite este nepovie pravdu tu sa dozvie az po rozvode od druhych.

kittykat22
29. dec 2021

Inak z praktickeho hladiska ma napadlo, ci by nebolo lepsie nechat si mensi byt co mas a peniaze z prenajmu + cast z platu a mozes si zobrat vacsi byt v mieste svojho terajsieho bydliska na prenajom 🤔🤔 napadlo ma to ako cesta najmensieho odporu.

mia78111
29. dec 2021

@miadi presne tak. On už má v hlave plán a s ňou už nepočíta. Čisté monštrum. Príde domov akoby nič a hra sa s deťmi. Človek, ktorému údajne vadia až tak, že musí odísť cestovať v čase pandemie po svete.
Musí byť mesuge keď takú debilnu výhovorku vymyslel.
Zistila by som si to. Určite. Aj keby som mala súkromného detektíva na neho objednať alebo mu prehrabat mobil či počítač.
Môj osobný názor je za dajaku zbuchal a ona asi už na neho tlačí.

pbra40
29. dec 2021

Nemyslela som tym, ze sa spamata a zrusi rozvod.
Myslela som tym to, ze si uvedomi, ze to nie je len tak sa zbalit a odist od deti, nechat ich na ulici atd.
Velmi to drzim palce autorka 🥰

miadi
29. dec 2021

@pbra40 tak na ulici ich nenecha Ved manzelka mà aj svoj byt.. on velmi dobre vie ze o deti sa ona postara aj bez neho.

lundus
29. dec 2021

U nás bola tiež manželská kríza, ako otec bol vždy úžasný. Manželovi som na rovinu povedala ze deti chcem aby boli zverené jemu keby sme sa rozviedli. On pracuje 300 km od nás a býva v jeho druhom byte s mamou, ktorý je písaný len na neho ( pracovná doba od nevidím do nevidím (je manažérom logistiky). Keď sa ma opýtal ako by to asi zvládal, starať sa aj o deti a stíhať prácu, Som povedala ze lepšie ako ja sama s detmi a ze on ma lepšie finančné možnosti ako ja mam 3/4 nižší príjem ako ma on (jedna dcéra s Adhd s aspergerov a turetovým syndrómom). Ze aj tak keď náš 3 izbak predáme mne nevijde pri cenách bytov ani na 1 izbak a on býva vo svojom druhom v 4 izbovom. Potom som mu pár týždňov podsuvala otázky ci už rieši presuny školy, či už našiel podobne krúžky pre deti, alebo ci ide dat výpoveď a presťahuje sa do nášho mesta (kde viem ze robotu nenájde) a div sa svetu chlap sa uvedomil. Už je tomu 3 roky, voláme si pred prácou, po práci, pred spaním keď je mimo domu, keď je doma chodíme spoločne na výlety do prírody. Možno niekedy treba muža postrašiť. Aj keď ja som to myslela smrteľne vážne, prečo by práve žena mala zostať po rozvode s deťmi s nízskym príjmom v malom byte, však nech si to skúsia chlapi co je to starať sa o deti a chodiť do práce.

lala123
29. dec 2021

@lundus super taktika. Skoro všetci muži si mylsi, resp. vedia, že zena sa o deti postará. Presne ako v autorkinom prípade. Keď už by mala ísť zodpovednost na ich plecia tak si dva krat spočítajú čo a ako

ciarra66
29. dec 2021

Tvoj pribeh je trochu podobny tomu mojmu.Co sa tyka zmeny spravania(tiez mu preplo z nicoho nic) takisto zazemie,dieta ,praca atd.Tiez to tahal potajme asi rok s jednou zenskou.
Spravanie cisto ako tvojho muza..ako keby sa nic nedialo a tiez este vtipkoval,pozadoval aby som navarila no katastrofa.Ja znicena ze co sa to vlastne deje a on uplne v pohode.
Ako pisali vyssie na 100% je v tom ina zenska,ktora ma tieto cestovatelske plany a tvojmu milovanemu poplietla hlavu.
Je to uplny ch*dak.Takto sebecky sa vykaslat na svoju rodinu.Takymto nezodpovednym haj*lom by som gule odrezala !

6mia6
29. dec 2021

@lundus presne, nech si myslí čo chce kto chce. Nech sa páči, ideme sa rozviesť tak si deti vezmi. Ja sa budem pretĺkať životom, behať z roboty k deťom a panko sloboda. My sme ešte takúto krízu nemali ale môj muž tuší čo by ho čakalo. 🤣

elisadavinci
29. dec 2021

k celému len toľko, že pozor na akúkoľvek kúpu či predaj počas trvania manželstva, kým funguje BSM. Keď sme predávali dom, tiež chcel chalanisko nový život začať a kúpiť od nás dom, ale prepočítal sa, lebo ho kupoval v čase, keď ešte nebol rozvedený.

jankaovecka
29. dec 2021

Kokos! Az mi sanka padla ako to tu citam! Sila!

didi2102
29. dec 2021

Ako fakt kuriózne, jediné čo poradím nech topivie deťom on,aksa k tomu nebude mať,večer by som posadila deti,najstaršiemu dala do ruky papiere nech to prečíta pred otcom a ten nech to vysvetlí a odišla sa prejsť,nechali rieši situaciu sám,ešte by som dodala že ich milujem a išla by som sa prejsť

dankanka
29. dec 2021

Este ma napadlo k tomu vsetkemu...vacsina rodicov premysla tak, aby deti mali aj co dedit, aby sa im zilo lahsie..a on dedicstvo preda, aby bolo dobre iba jemu. Hm. V kazdom pripade, je v tom druha zena..

lundus
29. dec 2021

@lala123 áno presne, si myslia ze po rozvode ruka hore, žiadna zodpovednosť, plat majú celý pre seba, voľnosť, žiadne závesky. Ale zase ja som asi trochu iný typ žien ako väčšina. K veľa veciam v živote pristupuje bez emócií (to je taka moja profesionálna deformácia, keďže pred deťmi som dlhé roky pracovala v pracovnej sfére kde som mala na starosti riešenie vzniknutých problémov), a to sa odrazilo aj v mojom osobnom živote, že keď niečo nastane, proste na to hľadám vždy najlepšie logické riešenia a v tomto prípade so šmrncom ženskej rafinovanosti, niekedy treba použiť aj psychológiu. Darmo aj môj muž sa veľa x so mnou radi ako ma riešiť vzniknuté problemy v praci, hlavne akú komunikáciu ma použiť. Samozrejme nehovorím ze to zaberie aj v tomto prípade, závisí to od veľa faktorov, od pováh jednotlivcov, či ide o zachranenie vzťahu, alebo ako z neho najlepšie vykorčuľovať, treba si zvážiť pri každom ciely všetky za a proti. A samozrejme vždy brat ohľad na najlepšie blaho deti ( u nás deti majú s otcom fantastický vzťah a viem sa o nich postarať, dokonca super vari a pečie, je kreatívny, vie sa s nimi učiť, chodi s nimi sám na dovolenkové tripy), takže o to pre mňa bolo jednoduchšie sa rozhodnúť aby deti boli zverené jemu. Žiaľ toto všetko môže robit len keď nie je v práci a toho voľného času ma málo a na druhej strane práca ho napĺňa, je tak trochu karierista.

pinkgirl
29. dec 2021

🧷

kaitlin3
29. dec 2021

Je v tom druhá ženská, s tým nič nerobíš, ani takého už prosím ani nechci...
Len si prosím nájdi kvalitného právnika, čo z neho vytrieska aj to posledné. on nemá ani šajnu ako to chodí na rozvodovom konaní, najmä tie reči o predaji bytu a následnom použití peňazí na cestovanie :D

nexuska
29. dec 2021

Nie je v styku s nejakou sektou? Prajem vela sil a pevnych nervov!

marca12
29. dec 2021

A co tvoj zivot? Obdivujem ta. Ja by som mu povedala vsetko co mam na srdci. Ty si vari nemala sny? Nepocestovala by si po svete? To si sa mala zbalit a nechat mu 3 deti na krku a mala si ist plnit si sny a cestovat? Ako si to predstavuje? Ze opusti deti a bude im posielat pozdravy zo svetovych metropolit? To mu svedomie dovoli chodit si po svete a deti sa budu toesnit v malom byte,ale na byt kaslat. To ho nebude trapit,ze deti budu za nim plakat? A co im mas povedat? Ako im mas vysvetlit,preco ocko odisiel? Boze moj to je kon. Fuuuch som sa rozculila. Ako moze byt keden chlap taky ignorant a sebec.

marca12
29. dec 2021

@6mia6 len ono sa to lahko hovori. Ziadna mama by nedokazala nechat otcovi deti,to by ti srdce nedovolilo

sashabb
29. dec 2021

Jasne, že ťa nemá rad 🤨 ved si sebestačná, šikovná, všetko zvladaš sama, a ešte aj zarobíš viac ako on. To máloktorý chlap zvládne.
A inak, to, že odchádza, nech deťom povie on. Neexistuje aby si to riešila ty!

danieli
29. dec 2021

Waaaau prave mi rozum zastal, egoizmus, aky nema obdoby, ja na prvom mieste, potom ja ja a ja, nechala by som ho nech detom vysvetli co planuje, co bide nasledovat, toto nie je tvoja vojna, byt skusila odkupit, dovtedy zila pre seba a deti, neprala nevarila neriesila, niekto sa uci na chybach druhych, niekto na svojich…

maminkasisa
29. dec 2021

@marca12 poznam viac pripadov, ked deti ostali s otcom, alebo si deti rozdelili

6mia6
29. dec 2021

@marca12 nie každá je taká. Tiež si viem predstavit tu slobodu. Môj muž našťastie vari, perie a dokáže sa postarať o deti. Ešte k tomu zarobí.