Rozvod alebo pauza vo vzťahu
Manzel prisiel kratko pred Vianocami, ze uz je unaveny zo vztahu, ani nevie, ci este nieco ku mne citi. Ze potrebuje pauzu. Par dni sa na to pobalil a isiel byvat k mame. Cez den chodi za detmi, nieco malo doma porobi.
Nebudem asi vysvetlovat, ze som z toho v soku. Prve dni som preplakala, snazila sa o tom s nim rozpravat, ale to je cely on, nikdy o pocitoch vela nehovoril, vzdy si to nejako poriesil sam v hlave a potom to vyklopil.
Po prvych dnoch, kedy mi bolo smutno, mala som zmätok, sa vsak u mna zacina dostavovat pocit hnevu, nenavisti, hladania zlych veci na nom, co sa strieda s pocitom, ze ako nam je tu bez neho fajn, taky väcsi klud, neviem to ani vysvetlit. Dokonca ked pocujem strngat kluce vo dverach, nejako mi je nevolno. Asi tu nie ste psychologicky, ale je tento jav normalny?
Ako myslim v procese nejakeho vyrovavania sa so sokom? Je to prechodne? Lebo zacinam byt sama zmetena, ci to je len nejaka obrana z bolesti. Ja som doteraz totiz citila, ze ho lubim. A teraz som si neka neni ista.
Neviete, mali ste to tak niektora, pripadne mozno vasi rodicia?
Co mam robit?
@anonym_autor keď si to tak vezmes je to brutal, z ničoho nič len tak že chce pauzu....strašne sklamanie a šok, som zvedavá ako sa to vyvinie a som aj zvedavá ako sa vyvinie moje manželstvo
@anonym_3a1098 NIektori ti muzi to proste nezvladaju ten zivot. Tu zataz. Toto som si ja vsimla na svojom muzovi, ze s nim bolo vzdy dobre, ked nebol problem a ked problem bol, tak to nezvladal. Komunikacia s nim vtedy bola taka, ze ked sme sa o tom bavili, pritom sme riesili veci, ze ako to urobit nabuduce inak, lepsie, tak som vzdy mala pocit, ze on si to vztahuje na seba a podla toho aj reaguje, cim nie je schopny to riesit konstruktivne.
Zaujimave je, ze inych veciach to tak nema (pracovnych napr.), iba v partnerskych, resp vztahovych (aj k inym clenom rodiny). Ja myslim, ze si to nesie z rodiny. Tam sa tiez rodicia nevedeli o nicom v klude porozpravat.
@anonym_3a1098 NIektori ti muzi to proste nezvladaju ten zivot. Tu zataz. Toto som si ja vsimla na svojom muzovi, ze s nim bolo vzdy dobre, ked nebol problem a ked problem bol, tak to nezvladal. Komunikacia s nim vtedy bola taka, ze ked sme sa o tom bavili, pritom sme riesili veci, ze ako to urobit nabuduce inak, lepsie, tak som vzdy mala pocit, ze on si to vztahuje na seba a podla toho aj reaguje, cim nie je schopny to riesit konstruktivne.
Zaujimave je, ze inych veciach to tak nema (pracovnych napr.), iba v partnerskych, resp vztahovych (aj k inym clenom rodiny). Ja myslim, ze si to nesie z rodiny. Tam sa tiez rodicia nevedeli o nicom v klude porozpravat.
@anonym_autor Presne ako sa pytas: https://www.preventivne.sk/dusevne-zdravie/na-c... Ono to vyrovnavanie sa so stratou je rovnake ci je to strata, ze niekto zomrie, alebo sa rozidete... ma to orvnake fazy, si uz vo faze hnevu, moze to oscilovat, mozes niektore fazy preskocit, mozes sa do niektorych vratit...
Telo ti samé hovorí ako sa veci majú
@anonym_autor hmmm očividne máme celkom podobne situácie, aj mm pochádza z ťažkého prostredia, rodina bola úplne dysfunkčna, veľa veci si vzťahuje na seba, vie sa rýchlo uraziť, moc všetko berie osobne. Málokedy vie niečo riešiť beh emócií, konštruktívne a čo má najviac serie, rád vyčíta a vyčíta veci staré aj roky, občas keď sa hádka vyvinie "správnym" smerom
@sissy27 Tak zatial kvoli detom to riesime tak, ze akokeby tu normalne fungoval, okrem toho spania prec. Mozno to tak v uvode vyznelo, ze sa komplet odstahoval, ono je to skor take, ze tam chodi prespavat.
Ono v tom asi bude ina zena, ked tak premyslam, kedze vlastne cez den "dokaze" byt tu, iba na noc odchadza. U mamky je, parkrat som s nim vtedy volala, ale samozrejme nemusi tam byt nonstop. Co ja viem, co on mame hovori a co hovori mama jemu?
No ale dakujem pekne teda, takze takto som dopadla?
Len baby fakt ma skor zaujimali tie emocie, ze ako si to zrovnat, aby som vedela co k nemu ozaj citim, co nie je zakryte hnevom, alebo lutostou a tak.
@anonym_autor deti neoklamete.
Kamosi si presli niecim podobnym, tiez sa on dostal do nejakeho bodu, kde nevedel co dalej. Ale nebola v tom ina zena a s manzelkou sa dohodli na pravidlach, s detmi to odkomunikovali primerane veku. Pomohlo to, obom, su spolu, uz je to tak 15 rokov.
Mne by vadila ta neistota, nekomunikacia, zahmlievanie, pretvarka pred detmi. Chapem krizu, ale nie ze bude mne robit zo zivota pakaren. A ak je v tom druha, tak by som to vyriesila zanho a rychlo.
@anonym_autor Ahoj, tvoje pocity su uplne v poriadku, prezivas neistotu. Hnev, zmätene pocity, ci ho lubis/ci nie su tiez v poriadku. Avsak neodpoviem ti na to, ci ho stale skutocne lubis, to ti druhy clovek nepovie, na to prides postupne len ty sama. Velmi ti kvazi zo dna na den ublizil necakane, tak sa v tebe moze prelievat kvantum emocii...od smutku, cez pocit lasky k nemu, cez zurivost na neho, pocit ze ako mozes vobec takeho lubit, frustracie, hnev, atd. Zial najhorsie je, ze ti nepovedal skutocny dovod, ten dovod- preco. Jeho komunikacia je horsia ako stovka rura, o to horsie je to pre teba. Ano mozes toto vsetko citit a tvoje pocity sa budu hojdat dokym si to neujasnite. Dokonca vselijake emocie ta mozu prevalit, ak ked uz ten dovod budes poznat, ale budes citit aj malu ulavu (ze ten dovod uz vies). Daj mu cas max do konca tohto tyzdna a nech ti narovinu povie ako dospely ferovy chlap o co sa jedna. A povedz mu, ze si zasluzis vediet ten pravy dovod toho celeho. Bud silna, drzim ti palce♥️

@anonym_3a1098 Praveze z mojej strany som nevidela nejake zavazne problemy, iba bezne prevadzkove veci. Ale on si to vo svojej hlave zjavne nemyslel.
@anonym_autor keď si to tak vezmes je to brutal, z ničoho nič len tak že chce pauzu....strašne sklamanie a šok, som zvedavá ako sa to vyvinie a som aj zvedavá ako sa vyvinie moje manželstvo