icon

Rozvod alebo pauza vo vzťahu

Včera o 14:34

Manzel prisiel kratko pred Vianocami, ze uz je unaveny zo vztahu, ani nevie, ci este nieco ku mne citi. Ze potrebuje pauzu. Par dni sa na to pobalil a isiel byvat k mame. Cez den chodi za detmi, nieco malo doma porobi.
Nebudem asi vysvetlovat, ze som z toho v soku. Prve dni som preplakala, snazila sa o tom s nim rozpravat, ale to je cely on, nikdy o pocitoch vela nehovoril, vzdy si to nejako poriesil sam v hlave a potom to vyklopil.
Po prvych dnoch, kedy mi bolo smutno, mala som zmätok, sa vsak u mna zacina dostavovat pocit hnevu, nenavisti, hladania zlych veci na nom, co sa strieda s pocitom, ze ako nam je tu bez neho fajn, taky väcsi klud, neviem to ani vysvetlit. Dokonca ked pocujem strngat kluce vo dverach, nejako mi je nevolno. Asi tu nie ste psychologicky, ale je tento jav normalny?
Ako myslim v procese nejakeho vyrovavania sa so sokom? Je to prechodne? Lebo zacinam byt sama zmetena, ci to je len nejaka obrana z bolesti. Ja som doteraz totiz citila, ze ho lubim. A teraz som si neka neni ista.
Neviete, mali ste to tak niektora, pripadne mozno vasi rodicia?
Co mam robit?

Strana
z2
pr85
Včera o 14:40

@anonym_autor A to len tak odišiel bez nejakého parného dôvodu (únava zo vzťahu sa neráta)?

pribinak
Včera o 14:41

Ako to máte s financiami? Dáva niečo ?
To, že odišiel je jedna vec, ale má záväzky a to je druha vec

veklipo
Včera o 14:43

Ešte vydrž. Daj mu čas. Neodišiel za inou.
Áno, boli to, áno nerobí sa to. Ale niekedy človek nevie, ako riešiť krízu.
Čas pre Vianocami a počas Vianoc býva veľmi náročný na psychiku. O mesiac bude situácia pokojnejšia. Porozprávate sa a zistíš, čo vlastne chcete.
Držím palce

anonym_3a1098
Včera o 14:44

@anonym_autor ahoj, ak sa môžem spýtať aké ste mali problémy či krízu? A ako dlho sa tieto problémy ťahali?
My máme s mužom aktuálne ťažké obdobie, kúpili sme dom na kľúč a z developera sa vyvinul nespoľahlivý robotník, ktorý naslubuje , neurobí. Bývať , bývame, ale máme s tým problémy, už to riešime s právnikom. Strašne nám to ovplyvňuje vzťah, stále sú nejaké konflikty, napätá situácia. Nie sme pred rozvodom, ale niekedy mám tiež pocit, že s mužom je taká nepohoda....
Aké problémy máte vy?

marci9
Včera o 14:58

Nehnuteľnosť, v ktorej bývaš s deťmi, je čia?

zmrzlinka8
Včera o 15:03
@veklipo

Čas pre Vianocami a počas Vianoc býva veľmi náročný na psychiku. O mesiac bude situácia pokojnejšia. Porozprávate sa a zistíš, čo vlastne chcete.
Držím palce

@veklipo to nevieš, či od rodičov neodchádza za inou na chvíľu

janinah
Včera o 15:08

Nerob vòbec nič,nenatiskaj sa,nerozoberaj,nenuť ho do debát,nechaj tomu čas.A uz vôbec sa nedoprosuj a nenatiskaj ako žena. Ono sa to vyvinie tak ci onak.Tvoje pocity su normalne,mas pravo byt nahnevaná aj sklamaná. Inak pauza je za mna blbosť,ma nejaké oravidlá? Aj som s tym druhym aj nie som,teoreticky cez pauzu môzem spať s niekym inym ci nie? Blbosť...
Mozno by ste s8 mali urcit pravidla ako,f7ngovat kym sa milostpan rozhodne co vlastne chce napr.asi by mi vadilo keby si chodil za detmi ako kedy sam chce..aj ked zakazovat to nemozes,alemdopredu by zavolat mohol,ci ti to vyhovuje.Ja by som sa v tej dobe jeho navstev6 asi odpratala z domu.

anonym_c72f59
Včera o 15:10

@anonym_autor ja by som toto netolerovala. Bud sa bude spravat ako dospely, povie co ma za problem (sipim druhu zenu) a budeme sa snazit ho spolu riesit. Alebo nech odide a poriesi si to sam, ale pride o to domace pohodlie, o teba, a deti bude vidavat tak, ze sa o ne bude musiet aj postarat a nie tak, ze pride a zahra sa s nimi a hotovo.

Toto co robi je pubertalne spravanie. Nenechaj sa takto natahovat ako zuvacku. A ty sa rozhodni sama za seba, ci takeho chlapa chces mat pri sebe, aj keby teraz prisiel spat ze vas lubi a chce byt s vami (blabla).

Hnev je v tvojej situacii normalny a opravneny. Nepochybujem, ze ho lubis, ale na niektore veci laska nestaci. Je na tebe, ci ti laska k nemu pomoze sa cez toto preniest. Len nezabudaj aj na lasku k sebe, v prvom rade si ty, a nakladaj so zivotom tak, aby si ty bola v pohode.

pribinak
Včera o 15:12
@veklipo

Držím palce

@veklipo dať mu čas? A kto dá čas jej? No nikto !!!! Musí sa starať o deti, domácnosť, možno už aj za chvíľu chodiť do prace a rieisit ešte aj tohto chuja

Sú len dve možnosti: buď niekoho má a ju nelubi alwbo je to labilny debil

anonym_28ab38
Včera o 15:29

@veklipo čas by som mu dala do konca tohto týždňa. Neviem, ako staré máte deti, ale pôjdu budúci týždeň do školy, nech to je vyriešené.

anonym_28ab38
Včera o 15:33

@anonym_autor manžel je preč vyše týždňa., to mal dostatok času si to upratať v hlave, takže by so, začala riešiť praktické veci.
1. čia je nehnuteľnosť v ktorej žijete, či je na nej hypo a koľko
2. kde budeš s deťmi bývať, ak sa rozhodnete pre rozvod
3. koľko ti bude platiť na deti
4. daj si ich zveriť do svojej starostlivosti
Ja osobne si myslím, že niekoho má, možno len vo výhľade, možno čaká, kým si to dotyčná uprace tiež. Normálny muž takto neodchádza od ženy a už vôbec nie, ak má s ňou deti.

anonym_ade468
Včera o 15:37

Predpokladam ze toto je nejaka spicka ladovca.
Neuviedla si cim ste si prechadzali, ako ste spolocne trvaili cas, co intimny zivot, atd atd. To su dost podstatne veci. Nikto sa fajk nezbali len tak bez dovodu a bez toho, aby tomu nieco predchadzalo, ak nikoho druheho nema.

anonym_de758b
Včera o 15:42

Presne toto urobil moj byvaly. Ale uz sa nevratil. Doteraz neviem, preco odisiel, teda okrem toho, ze si v 37 rokoch chcel slobodu, kamaratov, konicky, cestovanie (v nicom obmedzovany nebol, s chalanmi sa stretaval, konickom sa venoval aj na ukor nas). Ale presne ako tvoj, nic nepovedal, uzatvoril si to sam a odisiel. To mas akurat zarobene na traumu na roky.

enmery
Včera o 15:48
@veklipo

Držím palce

@veklipo Ty odkiaľ vieš, źe v tom nje je iná?Lebo šiel k mamke?😁

enmery
Včera o 15:51
@anonym_ade468

Predpokladam ze toto je nejaka spicka ladovca.
Neuviedla si cim ste si prechadzali, ako ste spolocne trvaili cas, co intimny zivot, atd atd. To su dost podstatne veci. Nikto sa fajk nezbali len tak bez dovodu a bez toho, aby tomu nieco predchadzalo, ak nikoho druheho nema.

@anonym_ade468 Samozrejme, že to ldn špička. Ako aj u tej druhej dámy tu.

anonym_b8409e
Včera o 15:58

@anonym_autor jaaj chudáčik, už má toho dosť, tak ti nechal deti, nech sa staráš. Ty toho mať dosť nemôžeš. ,🤦Išiel si pospinkat ku mamke? Tak by som zo seba chuderu teda kvôli jednému chlapovi nerobila. Podelte si majetky, podelte si deti a nech spinka u matere aj ďalej. Možno už spinka aj s inou. Žiadne chodenie kedy sa mu zachce, aj ty chceš čas pre seba a novy vzťah. A financie tiež zadeliť, nie že bude chodiť k tebe sa nažrať. Nezodpovedný, nedospelý chlap s pokryvenym charakterom

kitycat
Včera o 16:02

No a dovtedy to boll len taky nie moc emocie zdielajuci, ale inak plne fungujuci partner a otec, ze?

anonym_77f24f
Včera o 16:25

@anonym_autor milujete sa, spávate śplu, prejavujete si city, a zrazu takýto zlom? Nejako sa mi nechce veriť, tam ten vzťah už nefungoval asi ani predtým

autor
Včera o 17:00
@pribinak

Ako to máte s financiami? Dáva niečo ?
To, že odišiel je jedna vec, ale má záväzky a to je druha vec

@pribinak peniaze ok

pribinak
Včera o 17:02
@anonym_autor

@pribinak peniaze ok

@anonym_autor aj tak či rob nejakú zásobu, lebo sa to casom môže zmeniť

anonym_b4b554
Včera o 17:04

Za tým bude nejaká slečna…

autor
Včera o 17:59
@anonym_3a1098

@anonym_autor ahoj, ak sa môžem spýtať aké ste mali problémy či krízu? A ako dlho sa tieto problémy ťahali?
My máme s mužom aktuálne ťažké obdobie, kúpili sme dom na kľúč a z developera sa vyvinul nespoľahlivý robotník, ktorý naslubuje , neurobí. Bývať , bývame, ale máme s tým problémy, už to riešime s právnikom. Strašne nám to ovplyvňuje vzťah, stále sú nejaké konflikty, napätá situácia. Nie sme pred rozvodom, ale niekedy mám tiež pocit, že s mužom je taká nepohoda....
Aké problémy máte vy?

@anonym_3a1098 Praveze z mojej strany som nevidela nejake zavazne problemy, iba bezne prevadzkove veci. Ale on si to vo svojej hlave zjavne nemyslel.

anonym_d086a4
Včera o 18:01

kašľala by som sa na neho, skôr pozeraj ako ty budeš žiť po jeho odchode popr. rozvode.
Nehnuteľnosť patrí komu. Je tvoja? spoločná? je potrebné ešte platiť roky rokúce banke? Zvládneš to? Ak máte dom - okolo domu je stále roboty. Leto - zima. Pre ženu je to práca navyše.
Možno bude lepšie nehn. predať a zariadiť si niečo vo svojom vlastníctve.
ak podľa teba až také problémy ste nemali tak má vo výhľade nový objekt.
Poslala by som ho do čerta .

autor
Včera o 18:01
@janinah

Nerob vòbec nič,nenatiskaj sa,nerozoberaj,nenuť ho do debát,nechaj tomu čas.A uz vôbec sa nedoprosuj a nenatiskaj ako žena. Ono sa to vyvinie tak ci onak.Tvoje pocity su normalne,mas pravo byt nahnevaná aj sklamaná. Inak pauza je za mna blbosť,ma nejaké oravidlá? Aj som s tym druhym aj nie som,teoreticky cez pauzu môzem spať s niekym inym ci nie? Blbosť...
Mozno by ste s8 mali urcit pravidla ako,f7ngovat kym sa milostpan rozhodne co vlastne chce napr.asi by mi vadilo keby si chodil za detmi ako kedy sam chce..aj ked zakazovat to nemozes,alemdopredu by zavolat mohol,ci ti to vyhovuje.Ja by som sa v tej dobe jeho navstev6 asi odpratala z domu.

@janinah Dakujem za radu, mas pravdu. Tiez som uvazovala, ci to nie je tak, ze zavelim pauzu, vyhodim si z kopytka a potom az ma to omrzi, tak sa vratim.
Tiez mi vadi, ze chodi ako chce, ale zas, ved je to aj jeho domov. Zase takto mu to ja neulahcim, ze v tej chvili odtialto odidem. Mam tu aj tak nejake povinnosti doma.

autor
Včera o 18:03
@anonym_c72f59

@anonym_autor ja by som toto netolerovala. Bud sa bude spravat ako dospely, povie co ma za problem (sipim druhu zenu) a budeme sa snazit ho spolu riesit. Alebo nech odide a poriesi si to sam, ale pride o to domace pohodlie, o teba, a deti bude vidavat tak, ze sa o ne bude musiet aj postarat a nie tak, ze pride a zahra sa s nimi a hotovo.

Toto co robi je pubertalne spravanie. Nenechaj sa takto natahovat ako zuvacku. A ty sa rozhodni sama za seba, ci takeho chlapa chces mat pri sebe, aj keby teraz prisiel spat ze vas lubi a chce byt s vami (blabla).

Hnev je v tvojej situacii normalny a opravneny. Nepochybujem, ze ho lubis, ale na niektore veci laska nestaci. Je na tebe, ci ti laska k nemu pomoze sa cez toto preniest. Len nezabudaj aj na lasku k sebe, v prvom rade si ty, a nakladaj so zivotom tak, aby si ty bola v pohode.

@anonym_c72f59 Tak zda sa, ze strata domaceho pohodlia mu vobec neprekaza. Aj na tie deti ho musim velakrat nahnat ja, aby sa im venoval. Takze tuto ziaden deficit nepociti.
Tiez mi to pride ako pubertak. Teraz neviem, ci mi to uniklo dlhodobo, alebo to ma nejaku krizu?

sissy27
Včera o 18:05

@anonym_autor podla mna ti vadi ta neistota, v ktorej ta udrzuje. Nevies aky je status a nevies co mas robit. Jasne, ze ta stresuje kazdy jeho prichod, lebo nevies s cim prichadza… aj chapem, ze si potrebuje nejako zrovnat myslienky a “co dalej”, ale nie takto, ze bude chodit domov kedy si zmysli a bude si tam robit co uzna za vhodne. Deti su aj jeho, nebranila by som mu, ale nech si ich berie von alebo teda nech za nimi pride ked nie som doma. A dala by som mu ultimatum, dokedy sa ma rozhodnut, ci rodina alebo kazdy po svojom, v opacnom pripade by som rozhodla zanho 🤷‍♀️ takto sa dlhodobo fungovat neda, ze si bude vyberat len to, co sa mu prave hodi.

autor
Včera o 18:09
@anonym_de758b

Presne toto urobil moj byvaly. Ale uz sa nevratil. Doteraz neviem, preco odisiel, teda okrem toho, ze si v 37 rokoch chcel slobodu, kamaratov, konicky, cestovanie (v nicom obmedzovany nebol, s chalanmi sa stretaval, konickom sa venoval aj na ukor nas). Ale presne ako tvoj, nic nepovedal, uzatvoril si to sam a odisiel. To mas akurat zarobene na traumu na roky.

@anonym_28ab38 Asi mas pravdu. Asi to tak bude a asi zacnem riesit.
@anonym_ade468 Normalne sme spolu zili, aj intimne, obcas bola skriepka, tak 4-5x do roka. Do hlavy mu ale nevidim, ako to on pocitoval.
@anonym_de758b No ja tiez nie som ziadna raketa, nikdy som mu neliezla do mobilu, ci nesledovala socialne siete, ked sa chcel stretnut s kamosmi, normalne povedal a siel. On zase vychadzal v ustrety mne v roznych veciach. Ale asi to bol iba moj pocit. On zadrel nieco take ze sa neciti uvolneny. Hoci teda ozaj som mu ziadne sceny nerobila. Normalne som nechapala.

autor
Včera o 18:15
@anonym_d086a4

kašľala by som sa na neho, skôr pozeraj ako ty budeš žiť po jeho odchode popr. rozvode.
Nehnuteľnosť patrí komu. Je tvoja? spoločná? je potrebné ešte platiť roky rokúce banke? Zvládneš to? Ak máte dom - okolo domu je stále roboty. Leto - zima. Pre ženu je to práca navyše.
Možno bude lepšie nehn. predať a zariadiť si niečo vo svojom vlastníctve.
ak podľa teba až také problémy ste nemali tak má vo výhľade nový objekt.
Poslala by som ho do čerta .

Aby som uprimne odpovedala, taky pokles sa mi javil poslednych par rokov, myslela som, ze je to aj vekom, ze uz proste nevladze ako pred par rokmi. Uz ma 46. Tak po 40-ke sa mi zdalo, ze uz mu vykonnost klesa. Tak celkovo, ze aj ako partner uz sa tak nepretrhol, ani ako otec. Dovtedy celkom fajn, snazil sa.
@anonym_77f24f Ja som to brala ako prirodzeny vyvoj, vsak nebudeme donekonecna okolo seba ako hrdlicky.

@anonym_d086a4 Dakujem, toto si poriesim, skor som hladala odpoved na svoje emocie, v ktorym sa nejak teraz nevyznam.

autor
Včera o 18:20
@sissy27

@anonym_autor podla mna ti vadi ta neistota, v ktorej ta udrzuje. Nevies aky je status a nevies co mas robit. Jasne, ze ta stresuje kazdy jeho prichod, lebo nevies s cim prichadza… aj chapem, ze si potrebuje nejako zrovnat myslienky a “co dalej”, ale nie takto, ze bude chodit domov kedy si zmysli a bude si tam robit co uzna za vhodne. Deti su aj jeho, nebranila by som mu, ale nech si ich berie von alebo teda nech za nimi pride ked nie som doma. A dala by som mu ultimatum, dokedy sa ma rozhodnut, ci rodina alebo kazdy po svojom, v opacnom pripade by som rozhodla zanho 🤷‍♀️ takto sa dlhodobo fungovat neda, ze si bude vyberat len to, co sa mu prave hodi.

@sissy27 Tak zatial kvoli detom to riesime tak, ze akokeby tu normalne fungoval, okrem toho spania prec. Mozno to tak v uvode vyznelo, ze sa komplet odstahoval, ono je to skor take, ze tam chodi prespavat.
Ono v tom asi bude ina zena, ked tak premyslam, kedze vlastne cez den "dokaze" byt tu, iba na noc odchadza. U mamky je, parkrat som s nim vtedy volala, ale samozrejme nemusi tam byt nonstop. Co ja viem, co on mame hovori a co hovori mama jemu?
No ale dakujem pekne teda, takze takto som dopadla?

Len baby fakt ma skor zaujimali tie emocie, ze ako si to zrovnat, aby som vedela co k nemu ozaj citim, co nie je zakryte hnevom, alebo lutostou a tak.

pseudomonas87
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2