Rozvod kvôli tomu, že muž nechce druhé dieťa
Rozviedli by ste sa kvôli tomu? Ja som vždy chcela 2 deti. Nechcem jedináčika. Muž je dobrý otec, venuje sa mu koľko vie, ale o druhom nechce ani počuť. Ja druhé dieťa chcem q to aj za tu cenu, že sa rozvediem. Je to obyčajný sebec a egoista. Nevie mi povedať ani dôvody. Pravdepodobne ide Čisto o jeho pohodlnosť, aj keď 80% starostlivosti je na mne. On ma jedno dieťa z prvého manželstva, takže teoreticky on 2 deti ma. Je to sebec!!! Nedá sa mu dohovoriť, že dieťa potrebuje súrodenca a že je to to naviac, čo mu môžme dať. Ja sa cítim s jedným dieťaťom neúplná, chýba mi to druhé dieťa.
Možno to píšeš v zlosti a emóciách, preto to vyznieva zle a preto s tebou väčšina žien nesúhlasí, lebo tu bolo xy tém kde, keď riešila autorka podobný problém boli odpovede iné🙂
Ja Ti rozumiem, že to berieš ako úder pod pás a si sklamaná, nahnevana.A je jedno teraz špekulovať či je súrodenec vyhra či nie....keď idú ľudia do druhého dieťaťa nikto nevie čo robí dobre či nie má ich preto, že ich chcel ..mať deti je silný pud a, keď máš prvé dobre chápem, že to chces zažiť ešte raz.
Tu píšes
Celý náš vzťah je o mojom sa prisposobovani neuveriteľne veľa vecí som sa mu prisposobila, tolerovala, odpustila. Nemala som to pri nom ľahké. Všetko je tak ako on chce. V ničom ma nikdy nebral vážne.
Takže on rozhodol a ty sa buď prispôsobis, alebo nie.Ved žiadna zmena podľa toho ako sa správal doteraz...a nie v mojich očiach nie si sebec je nejaký veľký argument prečo nie druhé dieťa?
peniaze, bývanie, starostlivosť?
a tebe by manžel nechýbal, keby si sa rozviedla?
A teraz čo získaš rozvodom. Tvoje dieťa isto nebude také šťastné bez otca ako teraz. Nikde nemáš istotu, že ďalšieho potencionálneho otca nájdeš lusknutím prsta. Otázne ako sa ešte bude stavať k tvojmu terajšiemu dieťaťu.
Okrem toho tipujem, že je starší tvoj manžel. Ani sa mu nečudujem, že chce mať pokoj a nie zasa malé urevané decko doma.
Muž sa s 1 dieťaťom nestretáva? Nepoznáš ho? Ak áno, uvedom si že ak sa rozvedieš, tvoj budúci muž nemusí prijať tvoje dieťa, tak isto ako si nepriala ty mužovo.
a nie je to skor tym, ze si sa v tom materstve az tak nasla, ze si jeho odsunula na druhu, ak nie rovno stu, kolaj? pises, ze ho vlastne nepotrebujes.. mozno prave preto zmenil nazor.. mozno caka, kym dieta trochu podrastie a budete zase trosku aj "vy dvaja"... a preto nechce cakat dlhsie, resp. to zazivat zase...
On dieťa nechce,ty áno. Prečo sebecky očakávaš,že prispôsobiť sa má on a nie ty? Žiadaš od neho niečo,čo nechce a si nasratá,keď on žiada od teba to isté!Chceš sa kôli tomu rozviesť? Aby si nebola prekvapená,keď o rozvod požiada on.
@whatever1 ďakujem, že mi rozumieš
Nie nie je vyčlenený z rodiny, nesudte na základe pár príspevkov. Myslela som to tak, ze sa mu snažím nechať dostatok priestoru na oddych. Ma náročnú prácu. Na starostlivosť sa nesťažujem, len som chcela podotknúť, že nemôže byť dôvod ten, že to nezvladame/nezvladam. Práveže celú réžiu starostlivosť o diet mame perfektne zvladnutu
chodíš do práce?
@dusankomoj lenze...citala si aj to, ze ona sa vo vsetkom vzdy prisposobovala a ze vsetko bolo vzdy po jeho? To o niecom svedci.
Tuzba po dalsom dietati len zvyraznila problem, ktpry vo vztahu je, a to komunikacia ako partneri, nie ja, boss a kdesi tam dole Ty, sluzticka...mne to pripada ako keby on bol psycho manipulator.
To mám dosť… a ty sebec nie si??? A take keci že súrodenec na cely život… sorry ale súrodenci si často ani na meno nevedia prísť a nie že priateľ ns cely život. Možno má na to fest dobrý dôvod ale tebe sa ho aj boji povedať, lebo ty si ideš svoje. No ja kvôli zdraviu už možno ďalšie dieťa mat ani nebudem, to by sa mal so mnou môj muž rozviesť? 🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Sa uvedom, kvôli nejakému pseudosurodencovi chceš dieťaťu zobrať milujúceho otca. Tebe nejde o nikoho iného len o seba. A budeš dupat nozickou a oháňať sa dieťaťom, ako potrebuje súrodenca. To dieťa potrebuje prvorade rodičov, otca aj matku. Keď sa rozvedies ako si to predstavuješ? Že budeš na zoznamke hľadať sploditela?
Tvoje dieťa nie je jedináčik, ma súrodenca predsa...
A nie súrodenec nie je to najviac,... A ani gemäß záruku ze budu najväčší priatelia...
Ty tvrdíš o manželovi že je sebec, a ty sebec nie si keď chceš zobrať možnosť vyrastať dieťaťu s otcom ak teda všetko ostatné klape a jediným dôvodom rozvodu by malo byt to ze tvoj manžel ďalšie dieťa nechce?
Chudak chlap. Rozved sa, nezasluzi si zit s takou sebeckou a obmedzenou osobou. Surodenec nie je vsetko. Pozri sa na rodinne vztahy okolo seba. Ta trapna veta je strasne klise. Velmi vela surodencov si ani na meno nevie prist. Potom sa cudujeme,ze sa o zenach hovori, ze su sliepky..
Ako sorry ale keby som tvoj muz a ty mi povies ze som sebec a egoista lebo nechcem dalsie dieta, záväzok na celi zivot a zodpovednost minimalne na dalsich 18 rokov len skrz TEBA tak Ti asi dam facku . Ja druhe dieta nechcem ani keby mali prasata z oblohy lietat a keby moj muz velmi, velmi druhe dieta chce, skor by som mu povedala nech hlada stastie niekde inde akoby som mala mat nutene dalsie dieta. To niesu nove topanky . Ak chces, rozid sa. Aspon bude mat pokoj od zeny ktora to berie takto .Mimochodom dieta surodenca nepotrebuje, clovek potrebuje okolo seba dobrych ludi a niekedy aj ked mas velku rodinu tak ostanes sam ako prst. Pisem Ti to ako jedinacik co nikdy nepocitil smutok z toho ze nemam surodenca.Ty si tiez sebecka podla tohoto. Tuto otazku ste mali mat zodpovedanu este pred prvym dietatom. Moj muz hned vedel ze jedno a dost
a keby ste to napriek všetkému skúsili ešte prebrať? Nech si povie svoje dôvody...ale pekne, nie začať tým, že je sebec a vyčítať mu všetko. Možno keby ste skúsili nejaký čas popracovať na Vašom vzťahu, dieťati, ktoré máte a nerozmýšľali o rozvode a o tom, že sa možno časom aj tak rozvediete...Pre Vaše dieťa je dôležité vidieť milujúcich rodičov a keď takí budete i voči sebe navzájom, príde aj bábätko a manžel Vám nepovie nič...bude šťastný nakoniec.
Môj bratranec celý život tvrdil, že nechce dieťa. Oženil sa a majú 3 detičky, ktoré by nedali za nič na svete. Veľa šťastia a lásky Vám prajem !
Inak by ma zaujimalo ked sa bavime o egoizme,kedy ma byt clovek aj trochu egoista ked nie pocas svojho zivota kt.by mal prezit podla seba ? Po smrti ci kedy 😃😃😃. Rozved sa , on bude mat pokoj a ty si sprav druhe dieta s dalsim muzom
Aha,takže reaguješ iba na príspevky,v ktorých ti pritakajú a podporia tvoj názor! Tak načo sa pytaš?
@luccija práveže mame veľký dom, dosť peňazí, ja mam 6h pracovnú dobu, niekedy len 4h. Času mam až až.
Dieta nie je vôbec urevane. Je snom každej matky - absolútne bezproblémové rozumne dieta. A k tomu také nádherné a bystré, toľko sa z neho nasmejeme. . .
Preto tomu nerozumiem.
Nemoze mat inu ked vravis ze zrazu zmenil nazor aj ked ste o tom uz tolko krat hovorili?Poznam pripad ked muz zrazu nechcel dieta a bola za tym ina zena.Nebolo to este v stadiu ze by s nou chcel budovat novy zivot,ale natolko ho to vo vztahu zneistilo,ze odmietal dieta lebo nevedel co bude.
@nevenka a ako vieš,že je to tak? Vieme iba to, čo napísala ona. On to možno vidí inak. A keď raz dieťa nechce,tak má k tomu čo povedať aj keď je chlap,alebo nie? V ich situácii sa jeden musí prispôsobiť a ty tiež automaticky očakávaš,že prispôsobiť sa má muž.
ja neviem čo sa teraz divíš. Zobrala si si staršieho zabezpečeného, ktorý už jednu rodinu zažil. Tebe spravil jedno decko, aby sa nepovedalo. A to je tak všetko. Nič viac nebude. Ja sa mu teda vôbec nedivím. Našiel mladšiu, je spokojný. Viac plienok meniť nepotrebuje
A tym ze sa rozvedies ziskas co? Menej penazi, mozno odstahovanie sa z domu ak nahodou ten co taha hypo je muz a nestastne dieta bez otca.?
Ak je dovod ze ho neznasas tak ano dovod na rozvod je.
Ale ak je dovodom na rozvod len to ze lebo ty chces druhe dieta a nic ine tak je tak smiesny dovod a truc.
A ak sa raz dieta dozvie ze dovod rozvodu bol to ze tebe prislo ze dieta je nestastne bez surodenca tak si mu preto vzala otca... Tak urcite aj keby dalsieho surodenca mal tak ho s nadsenim "urcite prijme".
Asi by som ti tiez poradila ten podvod. Podvedies ho len rovnako ako on teba, a nepovies mu to, vsimne si.... a co spravi? Bud budete spolu alebo nebudete. A ano, je aj on debo, ale aj ty ziarlis na jeho prve dieta..... dobre to neni ani teraz, dobre to nebude ani pri dvoch detoch. Mozno lepsia cesta je, ze by ta chcel niekto rozvedenu s jednym cudzim dietatom, a sam by chcel este spolocne. Len to je vo hviezdach....
@maminkadeticiek nie, to si nemyslím
@dzina007 to máš pravdu. Keď ja v tom vidím viac ako len to ze nechce druhé dieťa. Ako manželia ktorý spolu chceli založiť rodinu sme si nejaké plány do budúcna robili spoločne. To je akoby som teraz ja zahlásila, že už odmietam robím orálny sex. (Len príklad) pritom je to niečo co od začiatku miloval najviac, bez akéhokoľvek dôvodu. Proste už nebudem a hotovo. Neviem uviesť iný príklad, taka blbost mi napadla.
Súhlasím, že je to blbosť kvôli tomu rozviesť sa. Napriek tomu som fakt naštvaná!
Do zlého vzťahu druhé dieťa neprivádzaj.. Najprv si vyrieš svoj vzťah s mužom a hlavne nečakaj s tým dlho. Keď ti prekáža ako sa správa- všetko- rozprávaj sa s ním o tom. Nebuď puťka a neprispôsobuj sa vo všetkom. Lebo ti utečú roky s niekym, kto za to nestojí a zmarí ti to šancu na druhé dieťa s nieým iným.
Ked ta prejde najvacsie sklamanie....prijmi to ako to chce on....bud laskava a milujuca manzelka..druhe dieta uz nespomen....s mojej skusenosti toto niekedy funguje viac ako tlacit na pilu...moze sa kludne stat ze ta nakoniec prekvapi a to druhe dieta ti spravi. Ja z tohto opisu necitim ze ho nelubis..prave naopak..len sklamanie a frustraciu milujucej zeny. Poznam to..moj muz bol vdovec, ja som mala 23 rokov. On mal uz jedneho syna a tvrdil mi ze to mu staci....a hadaj co? Uz mame 4 deti. Takze urcite tu nadej je..a tvoje dieta ma uz surodenca, mozno si aj s nim vybuduje v dospelosti vztah...Hlavne sa upokoj. Drzim palce
A ako ti vysvetlil ten náhly obrat? Keď predtým tvrdil, že ďalšie dieťa chce?
Lebo napríklad keby to bolo opačne, že muž chce a žena nechce, a použije argumenty, ako obava z ďalšieho tehotenstva, ťažkého pôrodu, bolesti, pripadne ze sa bojí, ako zvládne opäť dojčenie, vstavanie k dvom deťom a podobne, tak by to bolo možné pochopiť. Ok, pri prvom nevedela, do čoho ide pri ďalšom sa obáva.
Keď použije rozumne argumenty, že ma nejaký padny dôvod, tak je to potrebné od komunikovať. Ale keď proste povie nie a basta, bez dákych patričných vysvetlení, tak je to potom trochu podraz a nečestne veľmi.
Základ je ale sa o tom porozprávať, aj ty by si to brala pokojnejšie. Ale keď ste boli dohodnutí že budete mať dve deti a zrazu nechce a nechce ani len povedať prečo tak to by hnevalo každého podľa mňa.
Skúsila by som s ním dať asi vážny rozhovor aby pochopil ako veľmi ťa to trápi, že ti to odmieta čo i len vysvetliť. Ale v kľude.
@janti wau 🥰👌 to je pekne
Jasne ze ho mam rada, preto ma to boli. Tymi jeho postojmi a tvrdohlavostou mi dava dole ružové okuliare
Keď raz tvrdím niekomu ze ho milujem, tak potom aký má dôvod na takýto postoj k druhému dieťaťu?

A nutil ta niekto byt s takym necitlivym chlapom a este si s nim aj spravit dieta? Urcite nie. Z nejakeho dovodu zrejme pohodlia a zabezpecenia dobreho zivota si mu vsetko trpela,tak sa teraz nestazuj na to,aku ma povahu.