Rozvod po 45tke
Mám pocit, že posledných pár rokov to ide s nami dole z kopca.Nemame žiadne veľké problémy typu alkohol, hádky, ale celé naše manželstvo mi príde ako kalkul ja mu vychovám dieťa a tvorím rodinu on nás z veľkej väčšiny živi, alebo veď ideme nejako zo zotrvačnosti čo budeme vymýšľať.Ja som upnuta na syna 14 r víkendy trávime spolu ako rodina, ale za tie roky vzťah ochladol,Máme ironické poznámky jeden na druhého, a teraz počas pandemie neistota v práci a pod sa to stupňuje.Vlastne mám pocit, že mi je lepšie, keď je v práci, lebo, keď príde domov len sedí na gauči a oddychuje aj, keď jeho pohľad je, že robí pre rodinu viac než dosť🙂nemá a nikdy nemal kamarátov, nemá žiadne hobby, nie je spoločenský vlastne na každého hundre.Myslim, že nie je spokojný s tým čo dosiahol v práci všetci jeho známi podnikajú, či zastávajú vysoké funkcie a ešte aj teraz sa pod ním trasie stolička.Sme spolu 18 rokov a vážne uvažujem či to má ešte zmysel.Ma obrovský problém s komunikáciou a vyjadrením citov.Aj jeho rodina z ktorej pochádza je chladná a problémy, keď sú tak neexistujú, lebo sa o nich nehovorí.Neviem si predstaviť čo budeme robiť, keď si syn nájde frajerku či od nás odstajuje.Ja som preňho premotivovana, ktorá chce stále niečo rozoberať tak som sa stiahla a vlastne jeho moje pocity ani nezaujimaju.nezaujimaju
ako ja nejak nevidim dovod na rozvod. a po pravde i ho ani neopisala nejak zle. neviem, co by si tym rozvodom vlastne ziskala. ty sa proste podla mna len nudis a tak nevies co od radosti
Chod sa porozprávať s parovou poradkynou, zapracujte na vašom vzťahu. Rozísť sa je až posledne riešenie, ktoré potom môžeš urobiť kedykoľvek, ak sa vám to nepodarí. Niekedy terapia dokáže zázraky, držím palce 😉🍀
Fuha, s takym muzom sa rozist? To fakt? Bez dovodu, len ze sa nudis a vytratila sa iskra? Myslim, ze ked sa rozvediete, neostane dlho sam a takych je zaujem. Podla mna sa ty sama nudis, mas monotonny zivot a z toho vinis muza. Najdi si zaluby, chod na dovolenku sama alebo s kamoskou, aby si zazila nejake zazitky, aby si sa mala a muzom o com rozpravat, aby si opet mala iskru, pre ktoru si sa mu niekedy pacila. Budes sa cudovat, ako stupne jeho zaujem o teba aj co sa sexu tyka 🙂
Vidím, že Ti tu pekne naložili. Ja ti myslím rozumiem. A nie si ani rozmaznaná, ani unudená ani nič z toho. Viem, aké je to žiť s emočne nedostupným partnerom. Navonok sa môže javiť ako dokonalý manžel, ale v skutočnosti je vzťah s takým človekom neskutočne náročný a vysiľujúci. Emočne aj fyzicky, zdravotne.
Ale rozvádzať sa hneď nemusíte. Súhlasím s dadis, začni sa venovať sebe. Ak je to veľmi zlé, čo keby ste skúsili chvíľku žiť od seba? A uvidíte...
@elibaru Suhlasim, nikto presne nevie, ake jej manzelstvo skutocne je a ako sa v nom citi. Ak sa rozhodne odist a najst si noveho partnera, tak aby sa zoznamila s novym muzom, tiez bude musiet socialnejsie zit a tiez bude musiet svojho syna "zanedbavat" (v tom najlepsom zmysle slova, chalanovi to len prospeje), lebo budovanie kvalitneho vztahu s opacnym pohlavim je aj o spolocnych zaujmoch a spolocne stravenom case. Bez syna, samozrejme. A nie je to lahke. Na online zoznamkach su 45+ muzi fakt divni 🙂, takze bude sa musiet zamerat opat len na tie offline aktivity, vela zaujmov a priatelov. Ak s tym zacne uz teraz, bude mat super pripravu na slobodny zivot, ak sa pre neho napokon rozhodne a nebude mat vycitky, ze syna nechava sameho, lebo bude s jeho otcom. Ja mam 40. Moja predstava bola, ze si najdem partnera 40+, pokojne aj okolo 50. No za 2 roky, ked som este randila, som nemala rande so starsim muzom. Ja nie som ten aktivny typ, co sa tyka randenia a no a ti starsi muzi ma vobec neoslovovali 😡. Ja nvm, ci ti starsi su uz nejaki rezignovani alebo kde su 😅. Tak ta chcem aj na toto upozornit, ze muzov 45+ ti ani neporadim kde stretnes a kde ich hladat. A ked aj stretnes, ci sa rozhybe k tomu, aby ta zacal balit. U mna nula bodov teda. Ale 2-3 roky mladsich este dokazem akceptovat rozdiel.
@dadis Muži vo veku 40+ vačšinou balia mladé pipky okolo 20-30 rokov, ty si pre nich už "stará". Takže autorka priprav sa na mladé maso. 😀
@janickacrazy Mladi ju maximalne pomiluju a odkracaju prec. Starsi 10-15 rokov ju budu balit. Snivaju o ovela mladsej, peknej vitalnej gazdinke, ktora im uvari, operie, uprace a pozmoli scvrknutu uhorku. 😆😆 a nic za to nechce, lebo majetky su uz rozdane detom.
@desore Presne si to vystihla, potom možno bude nostalgicky spomínať na svojho nudného manžela. 😅
Necitala som vsetko.....ale treba mozno zivotneho kouca....podla mna stereotyp pride vsade....kazdy nejake obdobie ma.....ty mi prides aktivnejsia.....muz zatrpnuty.....je to niekedy tazke...ked nie je vola....vzajomne sa nejak nasmerovat......
@desore
@janickacrazy Ja ani nezadanych muzov okolo 50tky nestretavam v okruhu mojich znamych, konickov. A myslim si, ze mladsie zeny si mozu dovolit tak ti bohatsi a to teda nie je moja cielovka, nech si pokojne tie mladsie zlatokopky nechaju. Skor si myslim, ze taki bezni patdesiatnici uz ani nemaju zaujem o aktivny zivot, zenu, ze jednoducho zostarli, po praci si pri telke otvoria pivko 😀😀. A ano, stretavam sa casto s tym, ze mladsi muzi si myslia, ze starsie zeny sa nechaju lahko zbalit na sex. No ja ked som si pustila niekoho blizsie, urcite nie nezavazne. Ale bola som z toho dost frustrovana, ze som si musela vyberat len z mladsich, stale je to dost tabu v spolocnosti. Aj ked aj moja 92r babka bola starsia od dedka a je uz 30rokov vdova. Kde su ti sexi aktivni patdesiatnici s mierne sedivymi vlasmi z reklam a filmov to vobec netusim 😁🤷♀️
Bol taký od začiatku čo sa poznáte? Alebo kvôli comu si si ho brala? Zamysli sa nad tým a hľadaj všetky pozitíva, pre ktoré si sa rozhodla si ho zobrať. Možno fakt len ten stereotyp, možno aj ponorka, spôsobili to, že sa zameriavaš len na jeho negatívne stránky. Do poradne nemusíte ísť obaja, ak si myslíš, že jeho na to neprehovoris. Skús vyhľadať psychológa, ktorý sa venuje párovému poradenstvu a choď za nim len ty, povedz mu čo ťa trápi, verím tomu, že bude vedieť čo robiť, ako na tom zapracovať, pripadne rozhovormi s ním naozaj spoločne dojdete k tomu že pre teba bude lepšie ten vzťah ukončiť. Minimálne budeš spokojnejšia, že si za tým vzťahom len tak nezavrela dvere ale snažila si sa niečo robiť pre nápravu.
Hlavne nerob unáhlené rozhodnutia.
@marcellka32 hahaha, pre mna za mna. Nech sa rozvedie a nech čaká, na princa. A ja jej prajem novy vzťah. Určite si niekoho najde, lepšieho aj rodinne zalozeneho aj akcneho, desat v jednom minimálne. Tak mi ale vysvetli preco tu vyplakavaju 30 ročne ze kde su vsetci chlapi? Ved nech to skusi. Ja by som to ale nerobila a moj názor je taky aky je.
@dadis , ja som ešte staršia od teba, čiže ja som "zalovila" - ak to tak môžem povedať, lebo nebolo to úmyselné v rovnakých vekových vodách ako ty, akurát že u mňa to potom urobilo, že 6 rokov mladší 😀. Ako aj vo mne hrklo, či to nie je priveľa, ale tak aj ex bol 3 roky mladší odo mňa, čiže ako tak som zvyknutá 😀.
Ja osobne si myslím, že síce Váš manžel nie je dokonalý, ale není to ani žiadna tragédia. Ste spolu 18 rokov a je jasné, že to nebude také krásne ako na začiatku. Za ďalšie, ten muž zarába predpokladám celý život a vďaka nemu mate to, čo máte. Nebije vás, nepodvadza, nekrici na vás neuraza vás..nemyslím to v zlom, ale vy si asi neviete predstaviť ako vyzerá žiť v nešťastnom partnerstve a čím si musia niektoré ženy prejsť..kolkym trápením a ponižovaniu. Váš manžel má osobitú povahu, no na rozvod to určite nie je.
Môj názor je, že o manžela tu nejde. Nezáleží Ti na nom. Keď by si mala dostatok peňazí zostala by si? Alebo by si dala radšej šancu inému mužovi?
Necitala som vsetky komentáre, ale mna ide ROZDRAPIT, ked zena nema doma alkoholika, muz ju nebije, neflaka sa, tak sa vlastne nema na co stazovat. A ked dobre zarobi, tak konecna! Ano, zeny ziju s debilmi, riesia chore deti, je to hrozne, je to smutne. Ale preto by mala autorka prezit zivot aky opisuje? Preto je odsudena na samotu, hoci je vydata? Nezasluzi si cloveka, ktory by ju lubil, pochvalil, chodil s nou na vylety, do spolocnosti, podporil ju, bol by jej rovnocennym partnerom? A keby aj ostala sama, tak by bola sama, myslím, že by si ani velmi nevsimla rozdiel.
Za mna... podaj ziadost o rozvod. Mozno sa spamata. Ked nie, o nic si neprisla. Drzim ti palce, kazdy si zasluzi zit a nie iba prezivat!

jj tiez myslim ze vymyslas, jedna vec je vztah s manzelom, ty si taka zachladena pubertacka co sa upla na teenegera, uz davno mal mat syn okruh kamaratov a nie mamu za zadkom, moja dcera by sa od hanby prepadla keby som jej "kamoska" ja, ked s nou niekam chcem ist ju musim ukecat, a co sa tyka muza... ved nech je doma, ked ho to bavi, moze uvarit postarat sa o domacnost kedze majstruje, predpokladam okolo domu, este aj zarobi... a ty co? mas pocit ze ti unika mladost? co vlastne chces? obhanat v 45ke chlapov ? 🙂 mam tiez 45, ale nejak si neviem predstavit ze co... hej chlapi tu som, ideme zit , ruka hore? najdi si zaujmy, kludne ako pisali cvicenie, tancovanie, vysivanie.... to je jedno co, tam sa socializuj a vybavene. Co vlastne cakas? nemas problem tak si vyrobis?