Rozvod s narcisom
Zeny chcem sa opytat na skusenosti tie co ste si tym presli je nejaka moznost ako to prezit v klude a ochranit deti pred jeho zachvatmi ? Nemam moznost sa zbalit a odist s nimi a prerusit kontakt, musime zatial spolu zdielat domacnost a preto by som chcela nejaku radu ,ak existuje to prezit aspon s najmensou kvapkou nadeje ze to moze byt raz dobre.
Sorry, ale nie je taká možnosť podľa mňa. Ja som išla radšej do hotela, kým som si našla bývanie.
Verím že si už skúsila všetko a viem ako náročné je žiť v takejto situácii a toto prosím neber že tvoju situáciu zľahčujem...ale tak sa zamýšľam že čo on robí ak ho jednoducho odignoruješ? Vieš ak mu nebudeš prilievať do tých jeho bludov, nech si vykričí hlas kľudne, ak sa mu nezapojíš do tých 💩 či potom neuvidí že mu je to zbytočné a sám si dá voraz? Aspoň kým sa ti nepodarí odísť
@beatrixx1525 snazim sa ho ignorovat a nenaham sa vyprovokovat stale ma z niecoho obvinuje a cim viac sa snazim byt kludna nevsimat si ho tym viac ho to vytaca a tym viac krici.hocikedy v noci pride na mna nakricat lebo ho prave nieco napadlo a nevie koli tomu spat.uz sa stalo ze aj odisiel ale do polhodiny sa vratil spravil iba cirkus , cakal moju reakciu.neviem ako mam pred detmi reagovat snazim sa to zlahcovat a zbytocne mu nenadhadzovat ale vzdy si najde nieco co som spravila zle pred par rokmi alebo pred tyzdnom a neprisla som sa mu za to ospravedlnit.zijeme v zahranici financne odist nezvladnem musi ist proste on a domov sa s detmi vratit bojim ze ma uda za unos alebo si nieco najde
@stacilo takyto clovek z teba potrebuje vytrieskat emocie, reakciu na seba, takze jedina moznost je reagovat neemocne (nekricat,neplakat,nevysvetlovat a dokonca ani neignorovat - aj v tom je kus emocie a ked vie, ze tam je bude chciet viac). Treba reagovat vecne a v mode, ze ti to je jedno. Nech spravi cokolvek, nech krici, tebe je to jedno. Priklad pred xy rokmi si spravila toto. Ty: "Asi hej, neviem." alebo "Dobre." alebo "Mozno ano, mozno nie." Toto je velmi tazke, najmä ak mas deti a hlavne je to riesenie docasne a mozno na par tyzdnov, ale neda sa takto fungovat mesiace. Ak je partner toxicky jedine spravne riesenie je odchod od neho, pretoze on sam nebude chciet odist. Velmi drzim palce.
@stacilo hmm chápem, nájde si proste niečo cez čo zareaguješ, 🚽 jeden... Potom ak kvôli financiám tak už jedine krízové centrum, možno nejaké spolubývanie s inou osamelou mamkou, prípadne sú možno nejakí starší ľudia, dôchodcovia v okolí, ktorí by vás prichýlili výmenou za občasné upratanie, nákup a tak... Držím palce
@katkine_terapie nevadi mi ze vytahuje somariny a obvinuje ma stale dookola z niecoho co si vymyslel nech aj krici ale zatial som neprisla na sposob akym mu vysvetlit nech si nerobi z deti obecenstvo.zacal ich zatahovat do kazdeho konfliktu
@beatrixx1525 dakujem.mam nieco malo uz premyslene ale potrebujem cas ktory musime este vydrzat pohromade bohuzial.stale dufam ze dostane kusok rozumu a prebehne vsetko v klude ale obavam sa ze to bude presny opak
Pre dobro tých detí choď aj do azylového domu, ak nemáš inú možnosť ako na čas ku kamoške, rodine a pod. Zaťahovať také malé deti do konfliktu? Veď to je hrozne pre nich a tie kriky traumatizujúce. On rozum nedostane - pôjde to len dosť z kopca a vypätých situácii s narcisom bude len viac a viac alebo budú horšie. Fakt nie je na to stratégia, ignorovať či neignorovat, on to zariadi tak, aby dostal svoju "narcissistic supply". Nad ním nevyhras. Pochadza to z jeho detstva, je v tom dlhoročný majster.
A kde v zahraničí si- aká krajina? Tu ženy poznajú aj konkrétne miesta, kde sa môžeš obrátiť o pomoc. Najmä v západnej Európe fičí pomoc ženám v takýchto situáciách
@jaond19 na natocenie videa potrebujem v dnesnej dobe jeho suhlas a myslite ze keby som vybrala telefon a zacala ho natacat by zareagoval ako...mala by som po telefone..ked vybuchne na mna pred znamymi vacsinou sa ma zastanu zeny a chlapi iba ticho cusia a niekedy mam pocit ze ho aj obdivuju ze co si vsetko moze dovolit ...ale stava sa to malo zeby sa neovladol vacsinou sa vykrici az potom a pred druhymi su to iba blbe narazky ako napriklad nemal teplu veceru alebo musel vybrat riad z umyvacky lebo to ziadny iny chlap nerobi a take veci ...su obdobia kedy je v pohode ked ma vsetko tak ako to ma podla neho byt ale staci ze mam nieco ine prednejsie na praci ako jeho potreby uz ho to vyvedie z miery.
@bluka2 viem kde je centrum pomoci zenam v nudzi ale som sa este neodvazila tam ist dufala som ze to zvladnem bez toho a neviem co ma tam vsetko caka znova na ake obdobie sa to natiahne a ked nas prestahuju bude z toho halo tym padom dalsie jeho ponizenie a spravi mi to este horsie ako to je lebo to neprehltne ze spravim z neho tyrana pred ludmi
@stacilo to, ze si nenasla taky sposob, aby do toho nezatahoval deti je preto, ze taky sposob neexistuje. To co robi sa vola triangulacia. On vie, ze ti ublizuje, ze dostane co chce (budete na neho reagovat) nielen od teba, ale aj od deti. Ked do toho zatiahne deti vie, ze na to si citliva, bude ta to trápiť. Navyse deti nevedia reagovat na toxika protimanipulativnymi technikami, tak ak odtial "potecie", co potrebuje. Mrzi ma to, ale jediny sposob chranenia deti je odchod od toxickeho cloveka. On ti sice bude skusat aj po odchode, ale uz nebude mat 24 hodinovy dosah.
@sandria na ten dennik som aj myslela aj som raz zacala ale mi to nasiel tak som pre pokoj s tym prestala.
@bluka2 viem ze centrum pomoci nieje hamba ale viem co ma od neho caka ked sa to vsetko prevali a hlavne ked sa jeho rodina nahodou nieco dozvie ja sa ho proste bojim lebo viem ze to nenaha iba tak
@katkine_terapie mas pravdu a som rozhodnuta to skoncit len to nejde rychlo ako by bolo treba zo dna na den.a este neviem ako sa o tom porozpravat s detmi lebo tie si uz na to tak zvykli ze proste chcu aby sme ostali spolu rodina a myslia si ze to je takto vsetko normalne uz
@stacilo pis si maily a odosielaj si ich na ucet, kde nema pristup (z toho isteho mailu aj odosielaj). Neviem, ci ma pristup k telefonu, ak ano, tak sa vzdy odhlas - tak to budes mat evidovane. Aj keby ti rozbil mobil, do mailu sa vies vzdy nahlasit odinakial.
Niekde som čítala ,že deti takého toxického otca idú hneď ako príde domov objať a ukazovať obrázky alebo hračky len preto ,aby ochránili maminku pred jeho útokmi ...chcú ho zaujať niečím iným aby nekrical ...
Takže deti to určite pocituju ,vedia kto je ten dobrý a kto zly to sa neboj .pravda sa ukáže a sami sa časom od takého otca odstrihnu
Držím palce 👍👍👍 keby sa chces vyrozprávať popísať poradiť kľudne napíš ♥️
@stacilo deti nevedia vyhodnotit situaciu, najmä ak su manipulovane toxickym clovekom. Ty by si mala situaciu riesit ako dospely, zrely rodic v ktorom budu mat deti istotu.
@kristinapetronela toto je ukazkovy pripad parentizacie, ked sa deti dostanu do ulohy, ze zachranuju svojho rodica, riesia za neho veci, ktore by mal vyriesit on. Ma to hrozne dopady na dieta a jeho buduce vztahy (napriklad vyhladavanim nezrelych partnerov do vztahu, neustale zachranovanie niekoho atd.) Btw a sampozrejme sa to moze odzrkadlit aj na vztahu k matke/otcovi npr. vycitakami, ze ich v detstve nedokazali ochranit.
@majka99999 dakujem to nieje zly napad.dalo by sa to potom pripadne pouzit aj ako dokaz?
@kristinapetronela nase deti za nim nechodia uz s takymi vecami lebo nemaju ziadnu odozvu iba hm pekne a sup s tym niekam na vecnost.sam za nimi nepride ako sa maju co nove iba ci maju ulohy hotove a hotovo.deti vidia ze nema o ne zaujem iba ked ja mam iny program alebo robim nieco ine ako on chce tak zorganizuje rodinny vecer aby som pri nich sedela pri rozpravke a on do 5 minut spi.nepride za nimi objat ich pohladkat tak nechodia uz ani oni za nim.ale mam pocit ze jemu to je aj tak jedno

@stacilo ahoj, ak si na fb tak pozri skupinu Narcismus, aneb konec obeti narcistickeho zneuživani v Čechach, su tam aj baby zo slovenska. Viac ti poradia tam ako tuto. Držím palce, prechadzam si tým istým.