icon

Rozvod s psychopatickým manipulátorom, znalecké dokazovanie

avatko
9. feb 2020

Dobrý deň ženy, chcem Vás srdečne poprosiť o radu. Máte niektorá prosím skúsenosti s rozvodom s psychopatickým manipulátorom? Po rokoch psych. týrania som našla odvahu, odišla z domu, požiadala som o rozvod. Ale! máme spolu deti. Kto žil s psychopatom, vie si predstaviť, aké to je, keď od neho odídete. Koľko msti, klamstiev, intríg, začne zo seba chrliť. Manipulácia detí, ako ich točí proti mne a ich kupovaní mi naháňa husiu kožu. Dala som žiadosť na súd o znalecké dokazovanie, sú predvolané aj deti. Prešla ste si prosím niektorá niečim takýmto, viete mi poradiť? Vraj sa dá položiť otázky, ktoré sa bude následne znalec druhej strany pýtať. Netuším, na čo sa pripraviť, ako postaviť otázky, z ktorých by toto bolo jednoznačne dokázané. Muž je známa osobnosť, má podchytených veľa ľudí, inštitúcií. Je to všetko veľmi náročné, ale verím, že všetko zvládnem a že aj deti dostanem do potrebného bezpečia. Nechcem mu ich brať, majú ho radi, ale ako ich bezpečne uchrániť? Srdečne ďakujem za každú radu...

aloevera123
4. júl 2020

ako na súde docieliť znalecký posudok? prechádzam si tým tiež ale neviem ako dokázať, že deti sú naočkované, zmanipulované. Je to slovo proti slovu, čokoľvek urobím, vždy som ja ta zlá.

viveglo
Autor odpoveď zmazal
aloevera123
20. jún 2021

@viveglo ešte sme nedostali termín na súde

lady511
19. jan 2022

@avatko ahoj prosím ta môžeme si o tom napísať IP?zažívam niečo podobné avšak stále som nenabrala odvahu,tvoj pohľad na vec mi pomôže dakujem

orchidulka
5. nov 2022

@aloevera123 prosím ako ste dopadli?

aloevera123
29. nov 2022

@orchidulka ahoj, po dva a pol ročnom čakaní, sme dostali termín súdneho jednania, otec sa nedostavil, ani nedoložil čo od neho súd vyžiadal, od tej doby je ticho

avatko
autor
5. jan 2023

@lady511 prepáč, bola som mimo modrykonik. Kľudne mi napíš, ak je to ešte aktuálne.

katkine_terapie
5. jan 2023

@avatko ak chces, napis mi sukromu spravu, napisem ti postup ako dalej, na koho sa obratit atd. Ale potrebujem k tomu trosku viac info.

katkine_terapie
5. jan 2023

@aloevera123 v prvom rade treba deti naucit protimanipulativne techniky (samozrejme, v zavislosti od veku), pracovat s detmi aj s pomocou odbornikov. To, ze on sa ich bude snazit vzdy a za kazdych okolnosti manipulovat, to nezmenis. Zmenit mozes iba to, ako to budu deti brat a ako sa budu vediet branit proti tomu.

soldi
5. jan 2023

@avatko
zazila som. aj psychopata, aj znalecke. dopadla som viac menej uspesne, mala som dobru znalkynu, aj pravnicku. ak chces, napis mi do ip, poradim Ti

orchidulka
8. jan 2023

@soldi 🫂

orchidulka
8. jan 2023

@aloevera123 ticho, pred búrkou?

derdia
1. apr 2023

@avatko ahoj, ako je to u teba casom? 😔Uz to mas za sebou?

janulka291
30. aug 2023

@soldi ahoj, ja zažívam podobné peklo, muž je psychopatický manipulátor (dnes na mňa aj zaútočil) , dcérky chce získať do svojej výlučnej starostlivosti. O týždeň mame prvý súd, ale už teraz je jasné, že nás na 1x nerozvedú.
Som z toho na dnes, dcérky majú 3 roky a 6 rokov.

janulka291
30. aug 2023

@avatko ahoj, môžem Ti napísať súkromnú správu? Ďakujem.

janulka291
30. aug 2023

@katkine_terapie Ahoj, môžem Ti napísať?
Zažívam hrozné peklo, muž je psychopatický manipulátor (dnes na mňa aj zaútočil) , dcérky chce získať do svojej výlučnej starostlivosti. O týždeň mame prvý súd, ale už teraz je jasné, že nás na 1x nerozvedú.
Som z toho na dne, dcérky majú 3 roky a 6 rokov.
Našťastie už 6 mesiacov nebývame v spoločnej domácnosti. Problém je ten, že som mu podpísala dom (zúženie BSM), ktorý staval počas manželstva vo dvore u svokry a teraz vyskakuje, lebo vie že má viac, keďže ja bývam v 2-izbovom byte. 🙁

zaba21
30. aug 2023

@janulka291
Máš v profile fotografie, zmaž si. Súkromie si treba chrániť.

orchidulka
31. aug 2023

@janulka291 podujatia naňho trestné oznámenie

janulka291
13. nov 2023

@orchidulka podala som, ale on aj tak všetko odtajil 😕

orchidulka
8. jan 2024

@janulka291 samozrejme, neprizná, si chybu 😞

janulka291
14. jan 2024

@orchidulka teraz na Nový rok 1.1.2024 mi prešiel zadným kolesom po pravej nohe, keď som sa išla rozlúčiť so staršou dcérkou a odišiel akoby sa nič nestalo, ani len nevystúpil z auta 🙁

orchidulka
14. jan 2024

@janulka291
Poznáme...ja nič, ja muzikant...to sú chorí ľudia

stanulienkat
14. jan 2024

@janulka291 dufam, že si išla na ošetrenie a nahlásila to na polícii.

janulka291
25. jan 2024

@stanulienkat išla som na vyšetrenie k chirurgovi, ktorý na základe rontgen zistil, že mám zlomený palec na nohe, tak som bola aj na Polícii podať na neho oznámenie (bola som aj 11 dní PN). Pred pár dňami ma aj tak vysmial, že už bol na Polícii a že z toho aj tak nič nebude mať 🙁
Je mi ľúto hlavne detí, lebo zrejme sa s nimi bude už 2-krát rozprávať kolizny opatrovník, keďže stále sa nechce dohodnúť a trvá na zverení detí do jeho výlučnej starostlivosti 🙄

janulka291
25. jan 2024

@laguna28 to je hrozné, že ste sa súdili 5 rokov 🙁 Obávam sa niečo podobné čaká aj mňa 😢😔 Otec mojich dvoch dcér (3 r. a 6 r.) ich žiada do svojej výlučnej starostlivosti a zo mňa robí neschopnú matku, vymýšľa si klamstvá, že deti týram aj6s mojimi rodičmi, dokonca môj otec ich bije 🙄
Kolizny opatrovník mi povedal, že taký prípad ako sme my nemajú a že už máme taký hrubý spis, ako má málokto a že vzťahy medzi nami sú veľmi vyhrotené, je tam veľká nenávisť.
Samozrejme, že sa snaží dievčatá manipulovať, kupuje si ich hračkami a najnovšie im kúpil šteniatko, čo je magnet najmä pre staršiu dcérku.
Od 26.2.2023 nežijeme spolu, býva 80 km od nás. Deti mi boli v júli na základe uznesenia o neodkladnom opatrení zverené do mojej starostlivosti do času rozvodu.
V septembri sme mali mať súdne pojednávanie, ale zrušili ho na žiadosť kolizneho opatrovníka.
Odvtedy sme nový nedostali, avšak v novembri bol s deťmi vykonaný pohovor s mladšou dcérkou v škôlke a so staršou dcérkou v škole.
Tento týždeň ma kolizny opatrovník informoval, že zrejme bude s deťmi vykonaný ďalší pohovor.
Muž tlačil aj so svojou právničkou na kolizneho opatrovníka, aby nariadil znalecké posudky, ale neurobil to.
Veľká výhoda pre mňa je, že deti bývajú u mňa od narodenia, majú tu zázemie, kamarátov, školu, škôlku, starých rodičov, takže keby sa mali sťahovať k otcovi bol by to veľký zásah do psychiky, tak sa vyjadrila aj sudkyňa v uznesení.

Aj tak sa veľmi bojím, čo všetko ma ešte čaká, ale snažím sa byť silná a o svoje milované dcérky budem bojovať zo všetkých síl ako levica 🥰

Drž mi prosím palce 🙏

avatko
autor
26. jan 2024

@janulka291 Jani, deti sú u teba, to je základ.Ty sa daj do kľudu, skús nežiť dráma, ktoré vytvára ex. Deti v tebe potrebujú mať pokojnú matku, pocit bezpečia. Čím viacej budeš podliehať jeho manipulácii, tým väčšiu silu on dostáva. Ty daj deťom to najviac a to je pocit bezpečia ❤️, ničoho sa neboj. Držím ti palčeky 😘❤️🌈☀️

orchidulka
26. jan 2024

@janulka291 si mama, zvládneš to ❤, pred deťmi nenadavaj, na exa, nezatahuj ich, do vašich sraciek......aj keď by si ho ,najradšej, rozdrapila v zuboch... 😬 poznáme to... 😀, snaž za byt v klude, užívaj si to s deťmi...s manipuláciou,otca, musíš počítať...to si nenechá ujsť...deťom, vysvetluj, primerane veku...držím palčeky, ak stojí pri tebe kolizny, je to fajn....
Mne vzal deti, klamstvami, manipuláciou, sú to dva roky...kolizna, voči mne zaujata, ex, najnovšie, na strednej skole, kam nastúpil, starší syn, sa vyjadril, že si neželá, aby mi podávali info o synovych výsledkoch , dokonca, predložil rozsudok, ktorý vyhovoval jemu...deti zatahuje do sporov, medzi nami...s jasným účelom, samozrejme...ukázať, mamu, v tom najhoršom svetle...❤🫂

janulka291
26. jan 2024

@orchidulka ďakujem za povzbudivé slová a podporu 🙏 jasné, presne to aj robím, nechcem záťahovať deti do našich sporov, lebo oni za to nemôžu, akého majú otca a majú ho rady aj takého, keďže pred nimi sa hrá na dokonalého tatinka.. 🙄 Verím tomu, že raz dcérky pochopia, prečo som musela od neho a budú mi vďačné, že som o ne tak bojovala.. 🙏
Ach, tak to si ani neviem predstaviť, že Ti Tvoj ex zobral deti, je mi to veľmi ľúto 😢
Asi boli už v takom veku, že sa mohli rozhodnúť a kým chcú zostať, však? 🤔

avatko
autor
27. jan 2024

@orchidulka ...nik si nevie predstaviť, čím matka v takomto toxickom vzťahu musí prechádzať. A to z lásky až do ústupu, iba aby deti netrpeli. Verím, že sa všetko v dobré otočí. Moja dcéra bola najskôr exom zmanipulovaná, teraz, keď už je vo veku, že si robí úsudok sama, mi povedala, že začína veci chápať a máme nádherný čistý vztah. Nemusíme vždy všetkému rozumieť, ale s vierou a čistým srdcom, náš život prevedie ❤️ a vše sa otočí... Drž sa, zvládneme to ☀️

orchidulka
28. jan 2024

@janulka291 áno, rozhodli samé, že chcú ostať, kde vyrastali....nikto neriešil, otcov alkoholizmus...