S manželom sa už neľúbime
Neviem akú radu chcem.... Chcem sa asi vyrozprávať lebo už mám toho všetkého plné zuby a je mi z toho strašne smutno. S manželom spolu žijeme ako spolubyvajuci. Žiaden fyz. Kontakt rozprávame sa spolu do tej doby pokiaľ neulozime deti na spanie. Potom Mane tichu domácnosť. Nespím spolu ani v jednej posteli manžel odišiel keď sa nám narodilo baby a ešte sa nevrátil... 🙂 Nehovorím ze nepomáha ale on vidí iba to ze kde tu co on spraví moju prácu si vôbec neváži tak rozmýšľam ci si nenájdem milenca som ešte mladá na to aby som takto žila bez lásky sexu dotykov
@zufala1111 ok najdeš si milenca. Ale čo ak sa zalubiš? Čo potom budeš robiť keď pišeš že rozvadzať sa nechceš? Budeš mať ešte vačšiu dilemu že kudy kam.... Ja mam pocit že Vy Ste taki "zacykleni" .....zle spravanie "produkuje" nechuť na sex a nedostatok sexu "produkuje" frustraciu, vyčitky, dusno, úteky..... Mna by v prvom rade riadne nasieralo že manžel chodi 5x do tyzdna von? A kedy sa stara o deti (ak už nie o Teba)? Vy v prvom rade asi nefungujete ako partneri. A asi by som mu ja pri mojej povahe nastavila zrkadlo a tiež treskla dvermi a šla von. Ok že mu dopraješ, ale potom nech je dopriate aj Tebe. Ked tuto fazu nepochopite obaja ako dočasu krizu a nezvratite to niečim, tak pred tym rozvodom stať budete.... Niečo treba urobiť proste....len to je na Tebe že čo , k tomu budeš musieť dospieť sama. Vzťah je ako šach.....pravidla pri každej hre rovnake ale na jej začiatku nikdy nevieš akou figurkou urobiš neskor ťahy..
@meega @meega aj my spavame vsetci spolu a teda to sa tam neda(ešte nám aj postel brutal vrzga😖...), preto mame druhu miestnosť obyvacku, inak by sme tiež horko tazko mali nieco spolu za mesiac(vecer zamknut a hotovo)
inak baby ja tom to písala z vlastnej skúsenosti ako žena žene, ktorá sa pýta, ktorú to štve a trápi sa. Napísala som vlastné skúsenosti a postrehy a vôbec mi nenapadlo, že to môže vyzerať ako nadbiehanie mužovi ako takému.
Keby to tu písal ON, že to trápi jeho, tak by som jemu napísala svoju ženskú skúsenosť pre neho.
...pozri, viem že si unavený z roboty, v tejto dobe je to ťažké len stres a výkon výkon výkon, a keď prídeš domov tak si chces oddýchnuť, mať pokoj, nestarieť sa, ujsť do krabičky ničoho...ale pozri sa na svoju ženu, manželku, ona síce nerobí to čo ty ale robí mnoho iných vecí, ktorý ty asi nevidíš. Máš navarené, opraté, ožehlené, viac-menej upratané, doma krásne deti, a ženu ktoré ťa čakajú, máš sa kam vrátiť, žena ti nepije alebo nemá iné problémy...čo riešiš. Pozri ty sedíš a ona ešte stále behá, naháňa deti a potom je z toho taká unavená, že ti nevládze a ani nevie nič povedať. Čo keby si jej pomohol: povedz jej, nech ide von na 2 hodky posedieť s kamoškami, do obchodov, na prechádzku, aby BOLA SAMA a ty sa postaraj o deti, určite to dáš a budeš mať s nimi pekný čas. A urob to tak každý týždeň. Zavolaj jej z roboty, čo treba kúpiť, vybaviť, zaplatiť, vyzdvihnúť...pošli jej milú SMSku. Prekvap ju veterníkom alebo ružou len tak keď prídeš z roboty. Pohlaď a objím ju keď jej je ťažko. Spýtaj sa čo ju trápi, žerie. Ked sa pohádate, daj jej čas a chod za nou, udobri sa. ZARIAĎ deti známym, rodičom a vypadnite niekde SAMI dvaja na pizzu, kina, večeru...zvádzaj a postaraj sa o nu ako manžel, muž... a mnoho mnoho iných vec sa dá nájsť aj na mužskej nadbiehavosti.
Tu ide o to, že to ona zistila problém a chce ho riešiť, on ho asi riešiť nebude keď to tak necíti...ide o to, že niekto MUSI PRVY ZAČAŤ. Same sa to neporieši. NIekto musí skloniť svoje ego a hlavu a možno je to ona ked ju to prvú žere. Inak to nejde fakt. S tým pohádaním sa, skúsenosť moja a iných manžeských párov je, že chcete- nechcete, žena ide prvá za mužom udobriť sa. jeho to netankne, proste mužská ješitnosť ho nepustí. On kludne nechá tihcú domácnosť aj 3 dni, ale koho tým vytrápite... ako ja, na začiatku, koho som vytrápila ked som nešla po hádke za manželom, že on dolezie prvý a ospravedlní sa.. samozrejme, že len seba, On si pustil film, zaspal a bolo a ja v kuchyni v slzach prečo nechodí, teda ja tak 95% idem prvá za ním aj ked tonie je ani moja chyba ale viem že by bolo ticho a to nechcem, to berie na vzťahu tú pohodu, iskru.(ale už sa aj on naučil priznať chybu a udobriť sa). Ticho nie je dobré v manželstve. My ženy máme na to, máme viac pokory sebe tak to využime.
Verím, že by to pri jej nedbiehavosti neskončilo, ale aj on by sa snažil/chytil po dlhšom či kratšom čase. Niekto musí začať hrať ping-pong a potom udržiavať loptičku pozornosti a lásky stále vo vzduchu. raz jeden raz druhy, človek sám veľa nezmôže.
A ešte jedna rada starých materí, ktorej som neverila, ale už verím....od hladného muža nechci nič, daj mu v prvom rade najesť a potom možes čo chceš.. fakt pravda 😂
Ako píše @romiada treba si to vyjasniť, ste predsa partneri či ako? Rovnake miery musia platiť pre vás oboch
@elisebah91 tak ta posledna veta sedi. Moj muz mi hovori ako dosiel z roboty: Prepac ani Ta nevladzem od hladu počuvať, nalož mi rychlo. Keď budem najedeny potom sa v klude porozpravame 😂 A mne to tiež poradila babka (ta jeho) 🤣
@zufala1111 no moja a koľko že máš rokov keď už spomínaš deti a teda nejaká zrelosť vyspelosť by mala byť. Na to že to neriesis priamo s manželom ale rozmyslas nad milencom hned bez tojo aby to vobec vedel. Také detinske povedať si som este mlada tak si najdem milenca. Myslíš ze pomôže? Vyrieši to vaše problémy?
@whistler vidno ze vy chlapi absolútne nerozumiete ženám, dotyčná nijakého milenca si hľadať nebude, je to "výkrik zúfalstva". Pri podobných diskusiách veľa ľudí radi ved bud sexi, milá, zved ho a pod ale prečo by žena mala všetko iniciovať? Dovolím si tvrdiť ze my ženy mame na pleciach toho viac a ešte aj mame byt my tie sexi, zvádzať atď? A chlap? Stačí len keď peniaze donesie a to je všetko?
kam sa podela hrdosť a dôstojnosť žien ? kde je vzájomná úcta partnerov? empatia?
tak to trošku zhrniem ,zakladateľka píše,že :
- chýba láska,dotyky , objatie,sex
- kým ona sa stará o deti on chodí (5x v tyzdni) po baroch/reštauráciách/krčmách / pohostinstvách ,každý nech si to názve ako chce
- zoberie sa na celý víkend a ju s deťmi nechá doma (žiadna protislužba voči nej)
- neváži si jej prácu v domácnosti
- žiaden záujem o komunikáciu
a teraz ruku na srdce,ktorá z vás by opakovane za ním chodila a prosila sa mu?
od nepamäti muži boli tí, čo nadbiehali ženám .. svet sa v prdel obracia ,fakt!
problém dnešnej doby je ten,že vymreli skutoční muži =GENTLEMANI a vymreli skutočne ženy = DAMY
ak by som sa mala znovu narodiť,chcem byť chlap v dnešnej dobe!
@ada309 Tiež toto hovorím! Vieš čo, moja babka ani polovicu sa nestarala toľko o seba ako ja, či iné ženy! Čo polovicu?! Vieš vtedy nepotrebovali mať ženy "svaly" a pevné telo, mohli mať aj tuk na sebe a boli krásne pre tých mužov. Farbiť vlasy, holiť sa, pekný make Up a stále, stále tie reklamy! Biele zuby, husté mihalnice, vlasy, strie, kŕčové žily, celulitída a furt len tam ženu strčia na reklamu. To akože nám ženám toto ukazujú, čo a ako vyzerať. A kde sú ostatné veci a skutočné hodnoty? Toto som už písala na MK, proste smiešna doba! A ja hovorím, že Pán Boh je určite muž, keď toľko vymožeností dostali tí muži do vienka. Alebo zvyknem srandovať, že preto toľko trpia ženy, lebo Eva odtrhla jablko zo stromu. 😁
@eva112014 lenze najvacsia sranda, ze tieto reklamy neposobia iba na zeny, ktore chcu vyzerat super, ale aj na tych muzov, ktore by doma chceli take super zeny, vsak to mam z prvej, "mohla by si si dat minisuknu, vysoke opätky, bla, bla... kuknem nanho a pomyslim si: no co ty pupkaty Alain Delon v rifliach a starej mikine, 5 dni neoholeny, 3 mesiace nestrihany? Otrasna doba, fakt.
Chlapi stracaju "testosteron", preto maju aj tie problemy s plodnostou. Ale ja myslim, ze to je tym, ze zeny zacali pracovat okrem beznej domacnosti, preto nevladzeme a delegujeme na muzov, lebo zase ruku na srdce, volakedy sa ti chlapi fakt o deti nestarali. A zivot nebol taky narocny na dokonalost.
@lilitela Goóóóól! Teraz kričím ja, nie môj drahý. 😃 Výborne si to napísala! Ale vieš, keď začne len jedna žena protestovať, tak to aj vyzerá, že má problémy sama so sebou, nech ide k odborníkovi ... A keď sa ženy zlúčia a protestujú spolu? No teda, tie feministky zase ... 😁😂😂.
Presne tak. Také požiadavky na jednu ženu. Krásna, milá, úspešná, šikovná, robotná, sexuchtivá, no a chlap je predsa jej vizitka. Ako ma vytáčajú tieto stereotypy.
@saslavka73 Či mi veríš, alebo nie, presne toto som zvykla počúvať od mamy. Že muž je vizitkou jednej ženy a že mužova vizitka je auto. 😁😂😂 Lebo v minulosti viac šoférovali muži len. A ja tvrdím tiež, že muž je vizitkou jednej ženy, ale šťastná resp. nešťastná žena je vizitkou muža. A stalo sa mi, že som aj povedala nahlas, že tá žena je aká šťastná, normálne žiari. Určite má výborného muža! A ten môj sa pozeral nechápavo!😂😂😂
Ahoj, muzi rozmyslaju inak ako zeny. Ked tvoj muz odisiel po porode zo spalne, musel mat dovod. Nejako to musel odovodnit. Mnoho muzov po porode vnima zenu inak, musi si zvyknut na mnozstvo zmien na tele zeny, na nedostatok casu, unavu, vsetko sa prisposobuje drobcovi. Mozno ani tvoje spravanie k nemu nie je vzdy celkom spravne. Zvyseny hlas, podrazdena reakcia, nevhodna poznamka v pritomnosti jeho kamaratov, ci rodicov... ho moze dost rozladit. Hlavne ak je dost egocentricky. Z toho, co pises, o doraze na svoju a jeho odvedenu pracu, mi to tak vyplyva. To je na inu siahodlhu debatu. Egocentrik, alebo aj sebec, v roznom stadiu, rozmysla inak nez obetava matka, ktora dava na prve miesto deti a vsetko co s ich vychovou suvisi. To neznamena, ze ta nema rad, alebo, ze nema rad svoje deti, len nedokaze spracovat, ze on uz u teba nie je ten prvy. Tu pomoze bud debata, bez slz a vycitiek, jasna, vecna, konstruktivna, alebo tvoja iniciativa v spalni. Vysvetlit si, ze je on pre teba vsetkym, a ze ty chces byt pre neho vsetkym, ze mas narocne obdobie, zvyknut si na mnozstvo prace, deti, pobyt na materskej...a preto ho potrebujes pri sebe viac ako inokedy... skratka orientovat debatu tak, aby pochopil, ze nehra v tvojim zivote druhe husle, ze uz stacilo oddelenych spalni a ze ho chces spat tak ako predtym. Stalo sa to aj mojej kamaratke po 17 rokoch manzelstva. Oni mali uz dvoch relativne dost velkych synov. Ona bola organizacny typ, ktory vsetko dpravil, zariadil, o vsetko sa postarala, on bol mamickin maznacik, ktory sa pri nej asi citil menejcenne. On mal skoncene uciliste , bol murar, ona inzinierka. Napriek jej maximalnemu usiliu, vzdy vsetko bolo zle, dobre bolo len to co spravil on, alebo jeho mama. Mali take obdobie, ( ochorenie syna), ze postupne spolu popri praci a starostlivosti o deti, zili uz iba ako spolubyvajuci. Postupne sa rozpravali iba o detoch. Po mesiaci, dvoch takehoto zivota, mi povedala o svojom probleme. Ona ocakavala od neho, ze urobi prvy krok, ved zle sa ku nej spraval on, nie ona. Ked som jej povedala, ze ja by som taku dlhu dobu nevydrzala takto zit, ze by som uz urcite urobila prvy ktok a z mosta doprodta povedala vsetko, co ma trapi, tak zostala prekvapena. Ju nikdy nenapadlo, ze by z pozicie zeny, mala urobit nieco take, ved chlap ma dobijat zenu, ma byt iniciatorom vsetkeho. Hlavne, ked podla nej, ona robi vsetko spravne. No bola natolko zufala, ze to vyskusala. Jej muz jej na druhy den doniedol obrovsku kyticu. Rozpravali sa po dlhej dobe len o sebe o svojich pocitoch, dozvedela sa, ze on sa citil byt pri nej menejcenny, odstaveny na druhu kolaj. Vratil sa do spalne a zacali spolu opat zit. Skus to aj ty. Mojmu muzovi vadi, ked kricim, ked som nervozna, zlostna, vtedy od neho nedostanem ani slovo, citi sa byt urazeny. Uz to viem, chapem a respektujem to. Snazim sa pri nom krotit svoje vasne, no to neznamena, ze by som mu na vsetko pritakavala a hovorila s nim tutulik mutulik, len aby bol v dobrej nalade. Naucila som sa v pripade potreby hovorit vecne bez zbytocnych melodram. Rodina musi predsa fungovat po kazdej stranke. Rodina je vsak predovsetkym vztah muza a zeny a z toho vztahu vyplyvajuce deti. Nasledne potom je vsetko ostatne. Treba si prejavivat neznosti, no ak treba, je potrebne povedat si vecne aj to neprijene a hladat riesenie na zlepsenie vztahu, na odstranenie problemu. Necakst na prvy krok od partnera, lebo on to mozno vidi inak a v jeho ociach mozno je cela situacia otocena celkom naopak.
@eva112014 Je to tak. Žiaľ mamy to svojich synov neučia. Ako ktoré.
@eva112014 Lenže tvoja babka nežila vrm mobilu internetu a ponúkajúcich sa ženských všade.
To je zásadný rozdiel lebo tieto všade vyskakujúce tela dokonalých žien a aj zoznam ki dávajú ľuďom možnosti a ľudia stratili záujem pracovať na vzťahoch a niečo si odopierať ... cest výnimkám...
Ženy sa teda tiež nemali s čím porovnávať a netúžili po veciach po ktorých túžim nešla generácia učili proste v realite ktorú žily a žiadny internet žiadna virtualita žiadne časopisy alebo Instagram alebo čokoľvek Iné
Ja by som takto nechcela žiť, mala som to podobné, ale vtedy len staršiu, rozviedla som sa a po čase znova vydala a mám ešte druhú dcérku. S mužom sme už 10 rokov spolu a stále sa rozprávame, chodíme na výlety, podporuje ma v tom čo ma baví, pomáha mi v domácnosti. Ale aj keď som bola pár rokov po rozvode sama, nikdy som neľutovala odchod od ex.
@zufala1111 kazdy sme iny a kazdy mame podelenu domacnost inak. viete, ako sa hovori, ked muz daco spravit, tak to neznamena, ze zene pomaha. to nie je pomoc. ved on zije v tej domacnosi tiez, takze aj on ma mat nejake povinnosti. moj muz sa tiez nejde pretrhnut s upratovanim, ale urobi cca vsetko o co ho poprosim. operie si sam (rozumej da do pracky) svoje sportove oblecko. vyvesia, zvesia pradlo, zlozi (moje si skladam sama, lebo si to skladam inak). umyva podlahy, "pomahal" s umyvanim okien. umyje aj nabytok (mame biele stoly). umyval riad, teraz ked mame umyvacku, tak ju nalozi...sice mu vacsinu musim povedat, ale spravi bez kecov. su veci, ktore spravi, az ked mu poviem 20x (umyt psovi pelech). jedine co nerobi, je umyvanie sanity. tiez chodi do prace. no kedze pracuje mimo sr, tak ma v pracovnych dnoch po praci trochu volno a ja som naopak na vsetkos dietatom sama. nakupy, vybavovacky, 2x denne vencenie psa v hocijakom pocasi, aj chora. takze skusil by daco povedat. v zasade nemozem ist cez tyzden ani cvicit, alebo hocico svoje bez dietata /stari rodicia zamestnani, pracuju na zmeny, zdravotne problemy.../. on ma narozdiel odo mna od septembra do cca maja, skoro kazdu sobotu sportove zapasy. jednak nie je doma, nemusi nic robit /upratovat, starat sa o dieta/, ma aj svoje hoby, relax a este je aj medzi ludmi so spoluhracmi. ja mam vacsinou detne kamosky, je celkom problem zladit rezimy deti. a vacsina, zije mimo mojho mesta. takze ta zena fakt nema vela priestoru s kym ist von. nastastie moj muz chape 🙏🙏🙏, ze som prvych 6 mesiacov bola totalne priviazana k 👶 uplne vsetko mu bolo podriadene a kopec mojich, aj zakladnych potrieb slo bokom.

@zufala1111 tvoj prispevok mi j az prilis povedomy... S muzom sme spolu 17 rokov, od mojich 16tich, necakam, ze mi bude kazdy den vyznavat lasku, ale odkedy mame druhe dieta (15 mesiacov), je ku mne uplne chladny, nedotkne sa ma, neobjime, neda pusu, nepovie ziaden kompliment, ani ked sa obcas "nahodim", sex tak raz za 2-3 mesiace, mam pocit, ze ho uz nepritahujem, pritom vahu mam rovnaku ako v 16. Je pravda, ze mala spi s nami v posteli, teda je to so sexom obtiaznejsie pri nej, ale prilezitost by sa nasla, keby bola snaha. Ale on je vecer unaveny a radsej si ide lahnut ku malej hned, ako ju uspim. A ked "provokuje" on, tak to len v takej najnevhodnejsej chvili, ked su deti hore, ked sa neda, samozrejme. Ked to s nim skusam riesit, tak len nieco odvrkne, ze pri malej sa neda a hotovo...on velmi nie je na take rozhovory... Toho milenca ti, samozrejme, neschvalujem, ale do urcitej miery viem pochopit, co tym sledujes. Tiez by mi dobre padlo, keby mi nejaky muz prejavoval naklonnost, ked to uz od vlastneho nedostavam. Ale teda určite by som to nenechala zajst k "skutkom" 😉 cez vikend sme boli prvykrat od narodenia malej sami v restauracii, deti sme nechali u mamy, a teda musim povedat, ze bolo velmi prijemne, dobre nam to padlo obom, aj na nom som videla, ze sa dobre citil, dokonca aj sex bol potom, takze vidim nadej, ze ked budeme mat viac casu sami na seba, mozno sa to zlepsi...