Sebecké správanie manžela
Ahojte, ani neviem ako začať...
Sme manželia 6rokov, máme jedno dieťa.. nedávno sme dostali DB a preplatok dane , manžel mi z neho nič neposlal až po týždni keď som mu povedala, že na účte ma tisícky a ja nic...poslal mi polovicu a odvtedy nič iné nehovorí, len každá žena ze je na peniaze a podobne.. a ja mu hovorím, že keby som bola na peniaze tak si nevezmem jeho za manžela keďže žijeme z výplaty do výplaty. Potrebovala som kúpiť a opraviť nejaké veci do domácnosti no už nemám ani náladu keď sa takto chova.. mame aj iné problémy ale toto jeho chovanie už mi neskutočne vadí 😏
Ja tomuto nerozumiem. 1. Takíto chlapi by sa nemali ženiť. 2. Ako si takeho chlapa nejaká žena môže zobrať a žiť s ním.
Ja toto nepochopím, že manželia nemajú peniaze spoločné
U nás sa naši nikdy nehádali vždy mali peniaze keďže mama hospodári celý život s účtom tak aj odloží aj pošle ocovi určitú čiastku. V živote sa za toto nevadili. A čo poznám manželov že majú rozdelené účty tak to vyzerá nejak takto.
Mudre ze mate len 1 dieta , s tymto clovekom by nebolo vhodne viazat sa dalsim. Hroza
My úspešne fungujeme aj s oddelenými účtami, nie je to strašiak. Nejako prirodzene platíme čo treba, vec rozumnej dohody.
Ja tomuto nerozumiem. 1. Takíto chlapi by sa nemali ženiť. 2. Ako si takeho chlapa nejaká žena môže zobrať a žiť s ním.
@ninusa221 mne by nikdy nedal celu výplatu. Hovori, že to chlapi nerobia ..ze to sú sluhovia žien atď proste blbé reči.. šetriť sa pri ňom nedá, on minie vyplatu o dva dni ako mu príde(ok vyplati čo treba a ostatne na blbosti).. keby mame jeden účet spoločný tak môj rd minie tiež a nemali by sme ani co jest alebo potreby pre dieťa..
Dnes som napr povedala, že potrebujem kúpiť konvicu do domácnosti lebo túto mame už 8 rokov a už ledva ide a on povedal, že veď je skoro nova🙉🫠
@lukbe bohužiaľ, už keď je to dieťa tak už je to ťažšie odísť.. aj keď nad tým rozmýšľam v poslednej dobe dosť intenzívne
Nechápem ako môžete fungovať v takomto vzťahu. V manželstve by nemalo fungovať moje a tvoje ale vždy naše, bez ohľadu na to kto koľko zarába. Preboha veď máte dieťa, žijete v jednej domácnosti …. Nepochopím toto. Moj muž zarába oveľa viac ako ja ale o všetkom rozhodujeme spolu. Co zarobím ja vždy poplatim komplet všetky účty a zvyšok odkladám na niečo na čom sa dohodneme (väčšinou sú to dovolenky alebo výlety), čo sa týka jeho zárobkov, tie sa míňajú spoločne na stravu, oblečenie, tankovanie, veci pre syna a čokoľvek čo je potrebné kupit, či už je to auto, nábytok, nejaká prerabka, kadernícky, to je jedno, platí sa to z našich peňazí a je to pre nás …. Čo sa týka DB, tiež mu prišiel na účet (jeho kartu mam v mobile, používam ju kedykoľvek) dnes som za to platila mestské dane 😂😂😂, som si dopriala 😂😂 a i už po bonuse (veľa mu odrátali daň z podnikania čiže prišiel len zbytok a nikto z nás neriešil komu to ,,patrí”
Keď nevie hospodáriť tak to by mi vadilo, ale má na účte tisícky tak zle to asi nebude či?🙂prečo potom zijete z výplaty do výplaty?
Založ si svoj účet a nechaj posielať rodičák tam.
Ked ma na ucte tisice, preco teda zijete od vyplaty k vyplate? A pred svadbou si nevedela, aky je?
Založ si svoj účet a nechaj posielať rodičák tam.
Ked ma na ucte tisice, preco teda zijete od vyplaty k vyplate? A pred svadbou si nevedela, aky je?
@crazy_cat_lady pred svadbou nebol až takýto škrob.. ako sa to hovorí, že pri dieťati spoznáš koho si si zobrala .. a presne takto to Je.. lebo už nieje len on ale už je aj dieťa.. a to dieťa je prvoradé a už nie len okolo neho sa točí svet a výdavky ale aj okolo dieťaťa...
A pred svadbou a dieťaťom peniaze míňal rozumne? Nerob si s ním ďalšie dieťa ale narob poriadky doma.
Prepáč autorka, vzala si si chrapúňa. On skutočným mužom nesiaha ani po členky. Všetko si to isto vedela a asi dúfala, že po svadbe a dieťati sa zmení. "Že sluhovia žien". On vyliezol teraz z jaskyne?Pretože jediná slúžka si tu ty a to jeho. Ešte si mu bohužiaľ porodila dieťa.
Prepáč autorka, vzala si si chrapúňa. On skutočným mužom nesiaha ani po členky. Všetko si to isto vedela a asi dúfala, že po svadbe a dieťati sa zmení. "Že sluhovia žien". On vyliezol teraz z jaskyne?Pretože jediná slúžka si tu ty a to jeho. Ešte si mu bohužiaľ porodila dieťa.
@januska12323 práveže pred svadbou to bolo oveľa lepšie, chodili sme na výlety, vedeli sme aj odložiť,..teraz chce odomna 120percent a on dáva 20..
@enmery áno to mi je už jasné, až takýto hrozný ako je teraz nebol. Ma kamaráta, ktorý je starý mládenec a tieto reči ma od neho.. áno to, ze som dobrá len do domácnosti si už uvedomujem. Som ako inventár.
Ja toto nepochopím, že manželia nemajú peniaze spoločné
@glorikarebeka No nemusia mat spolocne,pokial im to dobre vychadza. Horsie je to v opacnom pripade
Normálne rozmýšľam,načo sa mám vydávať?😳
@zuzanita1609 určite sú aj normálny muzi...
Normálni sú,ale kde? 🤭
@kaca222 Presne, akoby mi z mojich peňazí kupoval😂 normálni ľudia sa vedia dohodnúť.
@gribka1 ako my sme super a nič si nevyčítame… ale viem si predstaviť že nejaká žena by dostala vynadané, že míňa na materskej na kávičky v kaviarni, keď má doma kávovar. Na oblečenie, vlasy, nechty, čokoľvek 😀 pre mňa sú oddelené účty dôležité, ale máme aj jeden spoločný z praktického hľadiska - na všetky spoločné výdavky, úvery, hypo a tak
My úspešne fungujeme aj s oddelenými účtami, nie je to strašiak. Nejako prirodzene platíme čo treba, vec rozumnej dohody.
@gribka1 presne tak to mame aj my a nieco taketo nepozname. Len to sa nesmie jeden oduvat, ked druhy potrebuje nejaku ciastku napr na garderobu pre deti, alebo nejake veci v dome.
Ked takyto nebol,tak sa treba skusit vratit tam,kde ste boli predtym. Co sa mu udialo? Na seba vedel minat a na vlastnom dietati zgrlosi? Musi si uvedomit,ze ma rodinu a ta rodina ho nieco stoji. O tom je zivot. Naco zakladal rodinu,ked nevie hospodarit. Nenechaj zajst vztah do konecnej stanice. Vztah je o neustalej praci a budovani,raz potiahne jeden,potom druhy. Ak teda chces este zachranovat.
@zuzanita1609 Su aj normalni muzi,len si treba vediet vybrat.
Môžeš mi napísať, prečo nemáte spoločný účet a teda tým pádom, načo ste sa zobrali?
@gribka1 ako my sme super a nič si nevyčítame… ale viem si predstaviť že nejaká žena by dostala vynadané, že míňa na materskej na kávičky v kaviarni, keď má doma kávovar. Na oblečenie, vlasy, nechty, čokoľvek 😀 pre mňa sú oddelené účty dôležité, ale máme aj jeden spoločný z praktického hľadiska - na všetky spoločné výdavky, úvery, hypo a tak
@kaca222 presne aj my, jeden spolocny na vsetky ucty, hypo + nakupy, davame tam kazdy mesiac nejaku dohodnutu sumu, jeden šetriaci spolocny a potom kazdy svoj na vreckove. Nikto nevidíme, kto si na co mina vreckove a kam to dava. Fungujeme tak od kedy sme spolu zacali byvat a este sme ani neboli manzelia.
Ja by som ti napísala moje výdavky a potom sa môže vyjadrovať, kto je na peniaze. Toto sa číta hrozne ťažko, ešte pri týchto cenách. Všetko je neskutočne drahé. Žiaľ, bude to horšie. Myslím s tvojim mužom.
Prečo nemáte spoločný účet?

Treba si sadnúť, jasné určiť za čo sa koľko platí, čo on, čo ty. A mimoriadne výdaje tiež dopredu vyriešiť. Musia platiť nejaké pravidlá, lebo bude mať len výhovorky.