icon

Sebecké správanie manžela

5. máj 2025

Ahojte, ani neviem ako začať...
Sme manželia 6rokov, máme jedno dieťa.. nedávno sme dostali DB a preplatok dane , manžel mi z neho nič neposlal až po týždni keď som mu povedala, že na účte ma tisícky a ja nic...poslal mi polovicu a odvtedy nič iné nehovorí, len každá žena ze je na peniaze a podobne.. a ja mu hovorím, že keby som bola na peniaze tak si nevezmem jeho za manžela keďže žijeme z výplaty do výplaty. Potrebovala som kúpiť a opraviť nejaké veci do domácnosti no už nemám ani náladu keď sa takto chova.. mame aj iné problémy ale toto jeho chovanie už mi neskutočne vadí 😏

Strana
z2
sono2
5. máj 2025
@betulinka1

@kaca222 presne aj my, jeden spolocny na vsetky ucty, hypo + nakupy, davame tam kazdy mesiac nejaku dohodnutu sumu, jeden šetriaci spolocny a potom kazdy svoj na vreckove. Nikto nevidíme, kto si na co mina vreckove a kam to dava. Fungujeme tak od kedy sme spolu zacali byvat a este sme ani neboli manzelia.

@betulinka1 toto je ale tiež zvláštny model. Nechápem ani tomuto. Načo sa to robí?

kristinka92
5. máj 2025

Takze ty nemáš výplatu iba dávky (RD) a máš z toho platit energie, seba a ešte aj dieta? A muž môže chodiť do prace, dostane výplatu, nieco zaplati doma a ostatne míňa na seba? Dáva ti nieco na dieta? Zaplati mu nieco?

kaca222
5. máj 2025
@sono2

@betulinka1 toto je ale tiež zvláštny model. Nechápem ani tomuto. Načo sa to robí?

@sono2 ja som hneď hore dala niekoľko dôvodov - v prvom rade je odveci kupovať si navzájom darčeky zo spoločného účtu. Zároveň má každý nejaké “vlastné” peniaze, ktoré používa na svoje záľuby, koníčky a čokoľvek si chce kúpiť len tak, lebo chce 😀 napríklad manžel naposledy PC hru a ja albumy na mince za 250€ 🙈
My, odkedy som bola na MD, fungujeme podobne, ale opačne. Všetky príjmy smerujú na spoločný účet a odtiaľ ide rovnaká čiastka každému na súkromný účet. Všetky spoločne výdavky sa platia zo spoločného účtu. Predtým sme fungovali tak, že sme na spoločný účet posielali rovnakú sumu.
Pre upresnenie dodám, že obaja rovnako veľa pracujeme, máme rovnakú mzdu a úplne rovnakým dielom sa staráme o dieťa a domacnost.

autor
5. máj 2025
@kristinka92

Takze ty nemáš výplatu iba dávky (RD) a máš z toho platit energie, seba a ešte aj dieta? A muž môže chodiť do prace, dostane výplatu, nieco zaplati doma a ostatne míňa na seba? Dáva ti nieco na dieta? Zaplati mu nieco?

@kristinka92 dáva mi na stravu . Na dieťa dva trikrát do roka50- 100e napr keď treba kúpiť zimné oblečenie.. alebo teraz topanky a oblečenie na leto..ale aj tak to nestačí.. takže potreby pre dieťa platím väčšinou ja pripadne pomáhajú rodicia..

kristinka92
5. máj 2025

Aha takze on ma dieťa za takých 150-300€ ročne? To sa oplatí! Zrovna dnes dávali na českej stanici koľko ich vyjde domáci miláčik, ževraj priemerný čech dá na psa 1500kč a na mačku podobne... Prepáč ale muž je idiot, ak si mysli že vlastnému dietatu na všetko stačí 300€ za rok. Hanba že tebe musia tvoji rodičia prispievať na dieta, že ho ako dospelého chlapa hanba nefackuje! My tiež mame oddelene účty a môj jediný príjem je rodicak, ale muž mi mesacne dáva na čo treba a automaticky sám od seba. Keď vidí že som toho kupovala viac tak sa pyta čo koľko stalo alebo to zaplati.
Ty nemáš svoj príjem, pretože sa staráš o VAŠE dieta, nie je len tvoje!

zuzanita1609
Autor odpoveď zmazal
gelifil
5. máj 2025

ze rodicia???to ho hanba nefackuje??

betulinka1
6. máj 2025
@sono2

@sono2 mne to tak vyhovuje. Lebo on nevidi kolko miniem ja zo svojho vreckového a na co 🤣🤣🤣 plus ja som viac na setrenie a on mina. Keby sme mali na spoločnom ucte moje nasetrene peniaze, tak hned by vedel na co pouzit 😉. Takto je nútení aj setrit, ked nieco chce vacsie.

lenkakravcova
6. máj 2025

On neplatí energie? Hypotéku?
Iba stravu?
Ty zarábať peniaze na dieťa alebo platíš na dieťa zo štátnych peňazí ? - rodicak+prídavky?

mimikarol
6. máj 2025

Ty by si na tom bola oveľa lepšie rozvedená. Pekne by platil výživné. Lakomec jeden hnusný

Strana
z2