Sestra nechce, aby sme po operácii za ňou prišli
Sestra ide o dva tyzdne do narkozy, budu jej operovat koleno. Ako rodinu nas ziada, nech ku nej nechodime hned po operacii, respektive po zobudeni z narkozy. Nacitala si o tom nejake veci, ze po narkoze je nervova sustava cloveka este velmi podrazdena a preto moze dojst k afektovanemu spravaniu, napriklad ze niekto nadaval svojim blizkym po narkoze, alebo sa strasne vyplakal a podobne. Ona sa toho boji, ze sa jej to nahodou stane a nechce aby sme pri tom boli lebo by jej to bolo neprijemne, lebo ona nam nechce ani nahodou nic hnusne povedat co by potom lutovala, ze by si to potom vycitala a bolo by jej to trapne aj ked to bolo “pod vplyvom”. Ona chce aby sme vsetci doma cakali a ked sa zobudi a ked to z nej uz uplne vyprcha tak nam napise ze mozme prist. Ja a mama sme s tym suhlasili a ciastocne aj otec, no ten je velmi starostlivy a povedal nech jej to nehovorime ale on ju tam aj tak bude cakat pretoze to je prenho stres. Na jednej strane to chapem, lebo vsetci budeme v strese, ale zase ak ona si to nezela, tak neviem. Co by ste robili vy?
Pri prvej operacii bola za mno kratko po prebudeni kamoska, ale ja som si to vobec nepamatala. Clovek je este ospaly. Pri druhej prisiel manzel s detmi az na dalsi den. Po operacii sa telefonicky o mne informoval. V den operacie clovek cely den mimo, pokial bol v celkovej narkoze a z navstevy aj tak nic nema. Zjavne to teda potrebuje len tvoj otec, ale dohovorte mu, nech sa sestra nemusi zbytocne rozculovat.
Hocikoho z rodiny operovali, tak sme sa tam nenasackovali minimalne den po operacii. Ked operovali otca, tak som volala mame, ze ako je na tom, aby som ho nerusila. Staci, ze sa ozve jedna osoba a ta da vediet ostatnym z rodiny. Ja osobne tiez nemam rada navstevy v nemocnici. Sice som len rodila, ale okrem muza a syna som tam nikoho nechcela a vsetci to respektovali. Tak isto po operacii by som chcela mat klud. Otec moze zavolat do nemocnice a tam mu povedia ako je na tom sestra. Alebo ked ona bude schopna, tak da vediet. Urcite jej to nijak nepomoze, ked tam budete nad jej postelou stat.
Záchrana jej života pravdepodobne nespočíva v tom či a kedy sa tam natrepete.
A prečo tam tak surne musite byt pritomni na moment otvorenia oci?
Vsak po operácii napise sms/zavola, ze je ok a povie kedy sa hodi vasa navsteva. Vybavene
Respektovat ju. Ja celkom nechapem tieto nutene navstevy. Bola som v nemocke 4x z toho 3x operacie a bola som rada,ze ma nik neotravuje. Raz som ani nikomu nedala vediet okrem manzela- milion hovorov,sms....a stale odpovedat na tie iste otazky. Navstevy riesim ak je hospitalizacia dlhsia ako 7 dni - vymena bielizne uterakov.... Raz som mala spolubyvajucu co prisla na izbu rano a uz poobede vsetky, deti vnucata kamksky si podavali klucky- neskutocne otravne- hned som sa dozadovala vymenit izbu.
mam za sebou 3 operacie kolena, vzdy, ked ma previezli na izbu, napisala som domov, ze uz mam po a oddychovala. 2x som isla vecer domov, naposledy na druhy den, neviem si ale predstavit, ze by mi tam muz stepoval pri posteli hned po prebrati.
@oblaacik hned po narkóze určite nie ale na druhý deň áno už nebude taka omamená....ja som sa dozvedela v nemocnici že veľa žien sa po operácii spustí dole vodou,no dodnes nepochopím prečo...
Je úplne jedno aký má dôvod sestra. Ale aký pre pána Jana mate vy, že ju odmietate respektovat?!
Po operácii je.pacient nejaký čas na sledovaní na JIS, až potom ho prevezú na izbu. Po poslednej operácii má normalne previezli na izbu, sestrička mi dala.do.ruky mobil (pred.operaciou mi kázali nechať ho na vrchu v šuflíku, aby ho rýchlo našli), aby som mohla kontaktovať rodinu, že mám po tom.
Aj pred pár rokmi, keď som bola operovana dvakrát za sebou, nikto pri mne nebol (oki, prvý raz ma.rezali v noci, tak nikto skoro ani nevedel, že sa niečo deje). Náhodou mamina v ten deň mala školenie v BA, tak ma poobede cez návštevne hodiny prišla pozriet. Denne za mnou chodil len manzel. Ale teda, aby sa mi tam nasackovala široká rodina, to si neviem predstaviť.
Rešpektovala by som prianie sestry.
No rešpektovať a nie silu mocu sa pchať, ja by som to tiež nezniesla proste mat svoj pokoj a hotovo a nie počúvať niekoho,, ja som to nezniesla po pôrode pri prvej keď som prišla z pôrodnice hneď každý pri mne no musela som sa prispôsobiť bývalá som u svokry,, teraz pri druhej dva týždne sme zakázali obaja, pôrod som mala dobrý ale po ňom komplikácie takže som chcela mať doma pokoj
@oblaacik jáááááj, ja si pamätám, že tesne po zobudení po operácii som nadávala doktorovi, ktorý ma operoval (môj známy 🙂), že mám strašné bolesti a nech ma už operuje a že na čo toľko čaká.....a pritom som bola už po operácii 🙂 pamätám dodnes, ako ho vidím stáť nado mnou a len počúval, ako sa hnevám na neho....a usmieval sa - išlo ma poraziť a potom prišla sestrička kontrolovať a povedala mi, že už som po operácii.... ma dostala tým riadne 🙂 ....jaj, dodnes sa smejeme na tom s tým mojím doktorom, ako som mu vtedy vynadala...
@oblaacik som po operacii zlcnika v celkovej narkoze a teda okrem personalu ktory ma na jiske prebudzal tam nik iny nemal pristup.a teda za mna,ani by som s tym nesuhlasila!pol dna som z narkozy zvracala,bolela ma hlava,gro dna som prespala.
Co tam pri nej chcete robit?nechajte ju oddychovat
Akože nechápem načo tam chcete ísť? Mňa operovali na slepé črevo a manžel nevedel o mne 17 hodín ( a ani by som nechcela aby tam bol),dcere 12r. operovali koleno a len nám zavolali z nemocnice že sa prebudila a môžme si tak o dve hodiny pre ňu prísť
@oblaacik akceptovala. Bola si niekedy pod narkozou? Ja som bola pred mesiacom, pospavala som, prebudila sa na par minut a tak dokola. Len ja som mala ukrutne bolesti. Ked som bola tie momenty hore, posledne co bolo, bolo sa s niekym rozpravat. Prisla za mnou sestra, kedze tam robi, jedine co som bola schopna jej povedat, nech mi vezme pn, co mi nechali na stole a nech napise mojmu priatelovi, ze nevladzem ani rozpravat. Ozvala som sa mu az vecer, povedala zo 3 vety a dost. Dohodla by som sa s nou, ze ked bude toho schopna, nech vam len napise, ze je ok, pripadne zavola.
Rešpektujte, ozve sa. Max stačí zavolať personálu či je po operácii ok, poďakovať krásne a dovi dopo. Načo chcete cumiet na ňu - aby vás ogrcala ? Nechajte jej kľud, Návštevu riešiť až po dohode s ňou
Ked som bola po cisárskom(spinal a celková) moja babka vybavila celej rodine mužovi,svokre,nasim aby ma dosli kuk🤦 bola som uplne mimo od muža som pytala fotku malej lebo som ju nevidela a ked mi ju ukázal som ho presviedčala ze to nieje naše 😂.
Potom som mala este 2 operácie a keď som sa zobudila som zavolala len nasim ze som ok🙈

tak zasa je to len koleno respektujte ju nemusite byt ako hujerovci