icon

Sestra si myslí, že som proti jej vzťahu. Čo robiť?

Včera o 17:48

Ahojte.. ako by ste sa zachovali vy v mojej situácii? Mám sestru o 4 roky staršiu, ktorá má priateľa a ich vzťah je veľmi intenzívny. Sú v ňom od začiatku strašné výkyvy, veľmi časté hádky a príde mi, že sú obaja na sebe až závislí. Toto by som neriešila ale čo mi prekáža, je to že sa o sestru troška bojím. Vždy keď sa stretneme celkovo ako rodina tak čakáme či bude smutná a mne sa samozrejme zdôverí najviac. My ako sestry máme medzi sebou krásny vzťah ale mňa doslovne bolí keď viem, že on jej ubližuje. Oni sa hádajú o totálne nezmysly. Mne príde, že on nie je moc psychicky vyrovnaný, často čo mi hovorí z ničoho nič urobí hádku. Naposledy ju upodozrieval, keď doma spala a on bol pracovne preč, že bola v klube a ona doma spala lebo ho nejaký jeho kamoš tam videl a on ju urážal dva dni a takto.. On je napríklad 2 týždne v pohode a potom ju totálne dodeptá, douráža.. Ona máva tiež výkyvy nálad ale z neho a máva kadejaké smútky len tak, býva často smutná, čo predtým nebývala až takto.. Každý mesiac počúvam ako jej neorbí dobre a ona sa s ním chce rozísť a potom aký to je skvelý vzťah.. Dneska sme boli u našich a sme kecali 2 hodiny a troška sme sa pohádali, lebo mi povedala, že má občas pocit, že som proti jej vzťahu. Ja som povedala, že ja som len proti tvojmu smútku a nezmyselným negatívnym emóciam ktoré prežívaš miesto toho aby si sa tešila zo života. A jej argument bol že to hovorím preto, lebo som slobodná.. A ešte mi vykričala, že mne žiadny vzťah nevydržal 4 roky ako tento jej.. Odvtedy je dusno medzi nami..

anonym_6cde54
Včera o 17:59

1. To znie ako o 18 rocnych
2. Je to jej slobodna volba, rozist sa moze hocikedy
3. Mas nanho kopu negativnych slov, ale vacsinou sa najdu podobni, takze predpokladam ze aj sestra ma svoje
4. Neurobis nic. A vies co, ano, ved ked sa Ta pyta ci si proti jej vztahu, naco tu filozofujes ze si proti jej smutku... Jasne si definovala ze ten vztah je chory, tak nevidim dovod, ze by si sa voci nemu nemohla jasne vyhranit. To, ako to ona vezme, je uz jej vec.

Ak je to sestra a ste otvorene k sebe, povedz jej ze keby sa nieco dialo si tu pre nu, ale ze ten vztah je chory, nie je to OK, a jednoducho kym na to nepride aj sama, lepsie to nebude.
Vycitky o zavisti vobec neriesim, tie su mimo.

autor
Včera o 18:16
@anonym_6cde54

1. To znie ako o 18 rocnych
2. Je to jej slobodna volba, rozist sa moze hocikedy
3. Mas nanho kopu negativnych slov, ale vacsinou sa najdu podobni, takze predpokladam ze aj sestra ma svoje
4. Neurobis nic. A vies co, ano, ved ked sa Ta pyta ci si proti jej vztahu, naco tu filozofujes ze si proti jej smutku... Jasne si definovala ze ten vztah je chory, tak nevidim dovod, ze by si sa voci nemu nemohla jasne vyhranit. To, ako to ona vezme, je uz jej vec.

Ak je to sestra a ste otvorene k sebe, povedz jej ze keby sa nieco dialo si tu pre nu, ale ze ten vztah je chory, nie je to OK, a jednoducho kym na to nepride aj sama, lepsie to nebude.
Vycitky o zavisti vobec neriesim, tie su mimo.

@anonym_6cde54 ja viem, chcela som aj napisat ona ma 32 a on 38

anonym_34b99e
Včera o 20:47

Pravidlo c.1 ktorym sa riadim - nikdy neriesit vztagy druhych ludi, ci uz sa jedna o moj alebo niekoho druheho. Akoze k comu to je dobre? Jedinu radu aku by som jej dala, nech si to vykomunikuje a priatelom a sama zhodnoti vztah. Ty s nimi nezijes, poznas len jej verziu takze ziaden objektivny nazor jej nedokazes dat. A ak ona chce byt v tom vztahu tak nech je.

anonym_f1131c
Včera o 20:54

@anonym_autor az taky krasny vztah nemate. Mozno by ste sa mali dohodnut ze jej vztah bude jedna z tem o ktorych sa bavit nebudete, lebo toto lepsie nebude

anonym_f0ce05
Dnes o 06:07

sestra je trubka ktorá sa drží vzťahu akoby bol jej posledný. jasné že to dlhé trvanie mať nebude.