icon

Sestra zatajila krstiny: Ako reagovať na zradu?

17. jan 2024

Ako by ste sa zachovali keby vám sestra zatajila krstiny svojho dieťaťa. Veľmi mi to ublížilo, pretože som sa tešila, že budem krstná mama a muž môj krstný otec(sama má o to požiadala ešte pred narodením) avšak mám podozrenie, že jej to manžel zavrhol, pretože ja nie som krstená, avšak bola som ochotná si všetky náležitosti dorobiť. Jej manžel sa raz vyjadril, že nebudem viesť ich dieťa vo viere. Je to prvé dieťa v našej rodine. Sestra sa mi neospravedlnila a hrá mŕtveho chrobáka... Som z toho sklamaná, cítim od sestry zradu, prečo mi to aspoň nepovedala a urobili to potajomky.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
17. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl keby mi to takto povedala, nič neriešim a rešpektujem. Ja som sklamaná ze ma potajomky obišla a takto sa zachovala. Je to pre mňa ako keby mi vrazila nôž do chrbta. Nalomilo to moju dôveru voči nej.

janinah
17. jan 2024

Tak to dá mýliš.ze všetko sa dá vybaviť.ak je farár ochotný...prečítaj si kto je krstný rodič a kto svedok krstu

oblecenieavecicky
17. jan 2024

@kacena4 a to bol dôvod zatajiť to?

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2024

Ved ale namiesto ofucania a pobalenia si sa mala spytat, preco Ti to nedali vediet. Takto riesia dospeli ludia problemy.

tykat
17. jan 2024

@ziarifka autorka píše že "...som sa tešila, že budem krstná mama a muž môj krstný otec(sama má o to požiadala ešte pred narodením)..." tak to beriem že sa tam nepchala ale tešila sa.
Ono s krstinami je to ako s vianocami, veľa ľudí ich neslávi preto lebo sú náboženski založení. Chcú ísť do pekného kostola, pekne oblečení, potom ísť na dobrý obed, posedieť s rodinou, dať si darčeky a hotovo. Evidentne aj sestra autorky to tak má, ale možno muž je naozaj nábožensky založený a vidí v krste hlbší význam a chce aj krstných rodičov podľa toho vybrať. A sestra to asi nevedela zmanažovať tak aby nevyzerala ako blbá.
Ale ak tomu dobre rozumiem tak autorka ani na krstinách nebola. A to už mi príde fakt trápne zo strany sestry a jej rodiny. Tam bude asi aj niečo iné nielen toto.

prasiatko30
17. jan 2024

Ste obidve rovnake - jedna nevie priamo povedat, ze nemozes byt krstna lebo nie si pokrstena a praktizujuca krestanka/katolicka a druha nema gule sa opytat preco jej to nepovedali a zatajili. Vsak sa priamo opytaj sestry a povedz jej, co citis. Vypisovanie na fore ti neobjasni preco ta sestra na krstiny nepozvala. My si mozme tipnut preco ale dovod by ti mala povedat sestra.

mey8
17. jan 2024

Autorka prepac ze ti to poviem otvorené a bez obalu, ale ty si dobre mimo. Krstným nemôže byť hocikto. Ako ti už písali vyššie musíš byť sama pokrstena a mat základné sviatosti to po prvé. Krst sam o sebe nie je len divadlo v kostole, keď raz veríš a chceš viesť dieta k duchovnému životu, musíš mat k tomu nejaký základ. Ty ho nemáš, si len rozmaznané dieťa ktoré sa rozplače pretože ťa nepozvali na krst. ( áno rozumiem ti, ale tiež som si očividne všimla, že robíš z komára somara a pokiaľ to tvoja sestra a švagor vedia, tak sa necudujem ze ti nič nepovedali a nechceli to s tebou vôbec riešiť...lebo asi sa s tebou veci riešia veľmi ťažko. Ak pre všetko len rumazgas a veci riešiš slzami ) a krstný nie si len o tom,že čo ak sa niečo nedajbože stane rodičom tak by si male vychovávala ty... boh ochraňuj dieťa by malo v starostlivosti dieťa.... dospej

tortelinka
17. jan 2024

Tak to je hlúposť, nepokrsteny nemôže byť krstný rodič

oblecenieavecicky
17. jan 2024

Nečudujem sa Ti. Mňa by sa to veľmi dotklo. A musím sa smiať ako sa tu ženy predbiehajú, aby dali presnejšie info, kto smie a kto nesmie byť krstným rodičom. Všade naokolo vidím ako to ľudia robia len preto, že sa to patrí a robila to tak aj moja mama, babka... Potom deti prihlásia na náboženstvo, párkrát skočia do kostola, aby mali čiaročku a deti mohli na prijímanie a bum, prehlásia na etickú výchovu. Toľko k tým pravým kresťanom.

autor
17. jan 2024

@tykat nie nebola som ani na krstinách. Dozvedela som sa to mesiac po akcii. Ostala som tak zarazená asi ako nikdy....

vevesh
17. jan 2024

@tykat presne- vacsine tu unina pointa. Je zo asi take iste, ako keby sestra nepozvala na svadbu do kostola, lebo sa rozhodla pre druheheho svedka. Som zvedava, kolkym by to prislo okej- ja sa tiez divim tomu, ze ani bu, ani mu, je po vsetkom a sestra este stale metvy chrobak....- by ma este zaujimalo, ci rodicia boli pozvani resp. kto bol pozvani na krst a naslesnu hostinu - ze ci len autorka s muzom neboli mimo cele rodine posedenie...

prasiatko30
17. jan 2024

Btw - krstny rodic nema nic spolocne s pravnym “tutorom” dietata ak by sa nebodaj nieco stalo s rodicmi! Nie je to ziadna pravna figura - nula bodov

oblecenie99
17. jan 2024

No lebo všetci máte za krstných rodičov detí samých poctivcov, čo vaše deti vedú k viere, viem si to predstaviť. Argumentácii tvojho švagra rozumiem. Že vás ale predtým pozvali, najmä sestra, a potom ani mú ani bú, navyše sa to urobilo poza váš chrbát, aby to s vami ani nemuseli odkomunikovať, keď už vás tam pôvodne minimálne ona chcela, JE blbé.

doriiis
17. jan 2024

Mať takúto sestru jak autorka musí byť jak za trest.

autor
17. jan 2024

@prasiatko30 rozumiem, no prečo neprijde s tým ze sestra moja prepáč, vieš toto a tamto....caká,ze všetko prehrmí. Cítim krivdu. A pritom stačilo povedať.

vevesh
17. jan 2024

@prasiatko30 mozno musi celu situaciu najprv spracovat a diskusia jej v tom (mozno) pomoze....

prasiatko30
17. jan 2024

@oblecenieavecicky tak ale asi rodicia to nechceli robit len tak lebo sa patri, vsak pise ze otec dietata je silno veriaci, coze od krstnych rodicov asi tiez ocakava urcity level kompromisu s ich vierou - to hadam sestra matky musi respektovat

beronsche
17. jan 2024

@janinah za co mu tlieskas? Ze sa zachoval ako chrapun, lebo nevie otvorit usta a narovinu povedat, co si mysli?
Oni autorku za krstnu mamu povodne volali.
Ok, mozno len jeho zena.
Keby bol charakter, tak jej povie nieco v zmysle, prepac, sme ta volali, ale rozhodli sme sa, ze to nepojde preto a preto...
A nie zatajovat krstiny.
Ak sa takto sprava dobry krestan, tak dakujem pekne...

Autorka - necakaj,normalne bez vycitiek sa o tom so sestrou porozpravaj. Komunikacia je zaklad!

lubkavargova1
17. jan 2024

je to je ich dvoch vec....a to kedy sexuju nemaju ti aj to tak oznamovat?

beronsche
17. jan 2024

Ja ked citam niektore komenty, neverim, ze dotycne maju blizky vztah s niekym z rodiny..
Same nestaraj sa, atd...

autor
17. jan 2024

@mey8 nerumázgam za všetko a decko už dávno nie. Ste to zle pochopili. Mne ide o to, že sa snažím pochopiť prečo sa takto sestra zachovala. No spýtam sa jej nato ja, nebudem čakať a trápiť sa.

prasiatko30
17. jan 2024

A preco nejdes ty za nou? Ano mozes cakat kym pride ona alebo sa normalne opytas a vyjasnite si to na rovinu, ale ako hovorim, ste rovnake, obidve sa vyhybate priamej konfrontacii takze len tal dalej

7miriam77
17. jan 2024

Sestra sa teda zachovala dosť zvláštne 😱, veď ti mohla narovinu povedať ako sa veci majú a nie zatajovať takéto dôležité veci. Ako fakt neviem, ako by som sa zachovala byť na tvojom mieste, no to chovanie by ma teda dosť zamrzelo. Ste sestry, nie si nejaká kamarátka

autor
17. jan 2024

@beronsche tiež pozerám, až mi je na grc aké ženy sa tu zišli.

autor
17. jan 2024

@tortelinka ver, že môže 🙂

autor
17. jan 2024

@oblecenieavecicky presne tak a idú sa tu biť do pŕs.

autor
17. jan 2024

@doriiis mat takéhoto, člena rodiny ako ty musí byť za trest.

oblecenie99
17. jan 2024

@prasiatko30 "Prepáč sestrička moja, sme veriaci a pre nás je veľmi dôležité, aby malý mal za krstnú mamu niekoho, kto je naozaj veriaci a vieru praktizuje. Veľmi ma mrzí, že toto som pár mesiacov, keď som ťa požiadala byť krstným rodičov neuvedomila" - TOTO som mala na mysli. Že si to rozmysleli, je v poriadku. Že sa neunúvali ani vysvetliť, v poriadku NIE JE.

tamitamitami
17. jan 2024

Mne takéto jednanie od tvojej sestry príde voči vám veľmi nefér. To že si vybrali koho chceli je za mňa úplne vporiadku.
Ale nechápem vôbec prečo vám to normálne nepovedali a už vôbec prečo vás na krst nepozvali. Ak vás pozvať nechceli tiež mohli normálne dať vedieť že idú krstiť ale z takého a takého dôvodu bez vás.

Hlavne píšeš že máte dobré vzťahy (pomáhate im), tak o to viac zvláštne mi príde toto správanie.