Sklamanie v bývalom partnerovi a v kamarátke
Dobrý deň..Chcem počuť vás názor...V novembri 2020 sme sa s priateľom rozišli po päť a pol ročnom vzťahu. Dôvodov bolo viac, ja som ale stále dúfala, že sa niečo zmení a dá sa to dokopy, ale nedalo...Nevedela som to dlho vstrebať a trápilo ma to. Čo sa však ale stalo, že moja veľmi blízka kamarátka, ktorá bola zároveň moja butlava vŕba a ktorej som sa so všetkým zverovala má podkopla ešte viac. Dala sa dokopy s týmto mojím bývalým priateľom, o ktorom všetko odo mňa vedela, veľmi dobre vedela, že má ten rozchod veľmi trápi a tak ako mi ona ublížila, to sa nedá ani opísať...Asi 2 a pol mesiaca mi klamala, že ona s ním nič nemá....Že jej nie je hanba, takto má klamat a sklamať...Dali sa dokopy asi mesiac- dva po našom rozchode...Tak veľmi ako títo dvaja ľudia mi nik neublížili...akoby to nestačilo, sme ešte aj v rovnakej práci a ona úplne bez hanby...Povedzte mi čo je toto za osobu...A ešte ďalší gól, je už asi v šiestom mesiaci tehotenstva...a ja stále nemám toto všetko spracované, je mi lepsie, ale stále to veľmi bolí...Čo vy nato? Ako to prehrýzť a ísť ďalej? Dúfam, že takých ľudí už nestretnem...
@martinkaxyz boli ste rozideni, z ani jednej strany to nie je podraz. A ani zbieranie odpadkov. Jednoducho si sadli, vyhovovali si, chvilu boli ticho lebo vedeli, ze to budes niest tazko (kamoska, kedze vedela, ako s tebou rozchod zamaval) a ani nevedeli ci im to vobec par mesiacov vydrzi (on a mozno aj ona), tak naco by ti to vesali na nos? Myslim, ze by bolo fajn, aby si vyhladala psychologa, lebo po roku a pol od rozchodu, by uz bolo fajn posuvat sa vpred.
@kristina284 chapem....len hovori sa, ze clovek by nemal reagovat ked je sklamany, opity alebo naopak euforicky. Potom to takto vyzera. Ju to trapi a potom takato reakcia... "Odpad". Ja som sa tiez par krat sklamala a bolelo to dost. Ale nepisala / nehovorila som o niekom, ze je odpad, len preto, ze nie je so mnou...
@martinkaxyz je to blbé, ale o podraze by sa dalo hovoriť, ak by si spolu začali ešte pred vašim rozchodom... ale boli to dvaja single ľudia keď sa dali dokopy. Ja sa skôr čudujem jej, že vedela od teba čo je on zač a aj tak do toho šla 😀 A chápem aj ju, že ti zo začiatku klamala - presne preto, že vedela, že to nevezmeš dobre.
Neviem, proste vy dvaja ste sa rozišli, či si spraví dieťa s Ančou alebo s Marou, je vo finále jedno. inak zvláštne, že svojho ex nazývaš odpadkom - čo si potom na ňom videla ty toho 5 a pol roka a prečo sa cez to nevieš preniesť, keď je vlastne len odpad?
Že odpadky po niekom 🤦 To bolo trošku trápne. A nezaradil ta nikto, vy dvaja ste boli rozideny. Ja na tom nič zle nevidím. Pre teba on môže byť odpad a pre ňu poklad. To že ste si nerozumeli vy dvaja ešte predsa neznamená že si nemôžu oni dvaja rozumieť
@kristina284 no, len ja neviem, asi ten priatel vdaka ich vztahu neostal znehodnoteny, obzvlast, ak ona este stale o neho stala-cize jej by bol dobry a pre jej kamosku odpad? Divna logika, ale tak nemusim kazdej uzivatelke MK rozumiet.
@martinkaxyz chapem odkial prameni tvoje sklamanie. Ale pravda je, ze ty uz s partnerom vyse roka niesi a ona bola asi single. Netvorite par uz vyse roka a oni ta spolu nepodvadzali. Poradila by som ti zmenit pracu. Tvoja kamaratka nema dovod chodit kanalmi ... nasla single chlapa s ktorym si sadla a su spolu. Je na case aby si si aj ty niekoho nasla.
@dskjhfdlkdjhl no ale ja nevravím, že súhlasím s tým vyjadrením, samozrejme že slušní ľudia sa takto medzi sebou nebudú označovať, ja som len chcela poukázať že to zjavne nemyslela všeobecne, ale na neho. Aj som písala, že vyjadrenie odpad je prisilné.
@kristina284 ved moje riadky su predovsetkym smerovane k zakladatelke, Tebe len vysvetlujem, aky mam na to pohlad.
najskôr asi všetko čo sa nepodobá tvojim súčasným pocitom odignoruješ. Je jedno co ti tu napíšeme. Robí to veľa ľudí, hlavne keď sa cítia zle co je aj pochopiteľne, ale ubližujú si tým. Si dospelá, mala by si sa vedieť zamyslieť a prijať aj inú možnosť, nie len takú ze si obeť. s takýmto nastavením sa ti nebude žiť príjemne.
A napísať, že odpadky by si po nikom nezbierala? Takto nazvať inú osobu, dokonca chlapa po ktorom stále túžiš?
Najskôr sa do nej zaľúbil už pred vašim rozchodom. Podľa mňa môže byť, že to bol aj hlavný dôvod rozchodu, len ti to nepovedal pretože ta nechcel ešte viac ranit. Ale pokiaľ ta nepodviedol, neodbehol najprv k inej aby sa s ňou vyspal a potom s tebou rozišiel, tak to nie je zrada. Zaľúbili sa. Môže to byť medzi nimi úprimne pekne, možno omnoho krajšie než s tebou. A to stojí za to aj napriek tomu, že tým niekoho urazia.
Našťastie pre teba ona ide čoskoro na materskú, ten mesiac vydrž. Potom máš max 3 roky na to, aby si sa s tým zmierila, že už spolu nebudete. možno by som si našla psychologicku, nech sa môžeš vyrozprávať a dostanes nestrannu odozvu, ktorá sa ti síce nemusí páčiť, ale môže to byť povedané tak, že ti to pomôže viac než keď ti tu napíšeme ze sú to svine, alebo že dopraj im. Rok a pol smútiť keď vás vzťah trval 5 rokov je pochopitelne. No len aby si nesmutila ďalšie 4 roky
@zooeynka prajem. Aj mne sa to stalo a pri dvoch ex. Jeden cakal dieta pol roka po rozchode, hned svadba boli sme spolu 3 roky a vobec som nebola z toho nešťastná aj ked som ho videla kočíkovať, a druhemu som to povedala pri rozchode, ze mu prajem aby si rychlo nasiel druhu. Dufam, ze su obaja stastny. Takze ja ak nieco zahodim do kosa tak to z kosa nevyberam.
Dobra sprava je, ze o par tyzdnov odide na matersku a ty ju uz nebudes musiet vidat v praci. To ti urcite pomoze, prides na ine myslienky, zide z oci, zide z mysle. Naozaj to plati, posunies sa dalej.
Kasli sa na nich, takychto ludi vo svojom zivote nepotrebujes. Mne nieco podobne kedysi urobila kamaratka, ale teda tam to pre mna zhaslo. Nechapem, ze dokaze sa clovek vzdat kamaratstva kvoli chlapovi. Asi som divna, ale proste ja by som to asi nedokazala.
@martinkaxyz Nuz laske nerozkazes. Rozisli ste sa,mozno sa oni vtedy dali viac do reci a zaiskrilo to medzi nimi. Urcite do toho nesli,aby ti ublizili. Nevedela by som sa hnevat za toto. Raz to uz nie je tvoj priatel,tak ma pravo byt stastny a tvoja kamoska tiez nie je povinna chodit iba s tymi,ktorych jej ty schvalis. Poznam pripad,kedy sestra zacala chodit s ex frajerom svojej sestry a nikto sa kvoli tomu nehneva. Ze sa ty po roku a pol nevies zmierit s rozchodom,je len a len tvoj problem. Oni maju pravo byt stastni,takisto aj ty mozes byt stastna,ale asi nechces,ked sa dobrovolne rok a pol utapas v ziali alebo skor v nenavisti.
@martinkaxyz Kamarátka sa voči Tebe previnila len tým, že Ti klamala. Nie tým, že sa dala dokopy s nezadaným chlapom. To, že si s ním predtým chodila, je nepodstatné. Rozišli ste sa a napriek tomu, že Ty si dúfala, že sa k sebe vrátite, tak on zjavne váš vzťah považoval za skončený. Skôr mi je neuveriteľné, že Ťa to aj po takej dlhej dobe stále trápi. Skús sa už z toho vymaniť, prestaň cítiť krivdu a nenávisť. Váš vzťah skončil, zjavne nebol dobrý, cesta späť neexistuje. Ubližuješ len sama sebe.
@h2 Ja nedufam v žiadny návrat ani nič podstatné ...ani by som ho nechcela....ide o to, že tá úžasná ,,kamarátka,, ktorá mala pri mne štát a podporiť má po rozchode, ma úplne podrazila...ale to je jedno...neviem ako by sa sa ty cítila ...ľudia nemajú fakt morálku ako vidím....
@martinkaxyz Ja v tom podraz nevidím. 🤷🏻♀️ Jedine, že by Ťa nechal kvôli nej. Že by si začali spolu počas vášho vzťahu a ona by Ti ho prebrala. Ale takto? Neviem, nezažila som takú situáciu a zrejme by mi to bolo ľúto. Ale za podraz by som to nepovažovala.
@martinkaxyz Ty by si si mohla uvedmit, ze tymto zmyslanim skodis jedine sama sebe. Vobec si si nic nevzala z tychto prispevkov, uplne zbytocne si zalozila temu, lebo Ty vies, ze je to nemoralne a nejde cez to vlak. Ale ono to nie je nemoralne. Len Ty to tak citis a budes sa umarat, namiesto toho, aby si konecne zacala normalne zit.
Keď ho nechceš tak čo, ani ona ho nemôže chcieť? Tiež si dobra kamoška potom. A chcela si si prečítať to co si ty myslíš. Ako som si aj piasala predtým. úplne ignoruješ čokoľvek ti tu napíšeme. Aj trochu rozmýšľaš ci len sa tocis v kruhu okolo toho aka je kamarátka zla?
@martinkaxyz Ak si taká vzpriamená chrbtica ukáž charakter, nadhlad, popraj im všetko dobré. Práve to mravne vyspelé osobnosti robia.
@martinkaxyz
Chapem to spravne, ze teba exfrajer sklamal, ublizil ti a ona si potom s nim zacala? Alebo ste sa rozisli slusne ako kamosi, proste vam to neklapalo a on sa dal dokopy s tvojou kamkou a rozumeju si?
Lebo ak prva moznost - tak ta aj chapem.
Ak ta druha, tak to nevnimam ako podraz. Ved chcela by si byt vo vztahu s clovekom, kde nevidis buducnost?
@martinkaxyz počuj ja som bola s priateľom (teraz už dávno bývalým chvalabohu 🙏😁)zasnúbená boli sme spolu tri roky... Moja NAJLEPŠIA KAMARÁTKA ho poznala len keď za mnou párkrát bola keď sme už s dotyčným bývali spolu.... Keď sme sa rozišli do dvoch týždňov bola u neho nastahovana 😂👌čo ti mám povedať.... Kamarátka s charakterom 😂takže nechaj ich nech si ziju aj tak mám dojem že to ti on robí naschvál a keď to necháš tak oni sa podľa mňa onedlho rozídu lebo mu dôjde že ťa tým nenastve 😉
@zanka777 oni spolu čakajú dieťa, takže asi sa tak skoro nerozidu 🤔
@martinkaxyz “ a určite by som odpadky po nikom nezbierala” - takze az tvoj buduci muz bude po rozchode s inou zenou, tak vlastne si budes brat za mamzela odpadky, ci ako?
@martinkaxyz kamoska nema divnu moralku.
To ty mas privysoke naroky na niekoho. Kto ti nimi nie je povinny.
Spytaj sa sama seba, ci by si svojim (teraz aktualne) vysokym moralnym narokom a hodnotam dostála sama.
Garantujem ti, ze v momente, ako by si sa zalubila do chlapa, co by bol ex tvojej kamosky, okamzite by si to videla cele inak a nemala by si pocit, ze jej ublizujes, robis nieco zle a nevidela by si dovod si tu lasku zakazovat a nechat si rukav odtrhnut len preto, ze ona na neho je este stale nastvana. (Popripade sa pozerat, ako si nakoniec po marnej snahe najde tretiu - kedze ty ho odmietnes-, zatial co ty budes verna jeho ukrivdenej exke. Len aby sa ona neurazila.)
Si iba sklamana, lebo si aj tak este nejak dufala (citila), ze on a ty patrite k sebe. Kym nikoho nemal, tak sa to dalo tak citit.
Nie si prva, ani posledna, ktoru po dlhsej dobe od rozchodu rozhodila info, ze ex si niekoho uz nasiel. A to sa dokonca stava i takym, co same uz maju noveho partnera. A predsa tam pocitia kvapku ziarlivosti a zrady.
Proste ten pocit, ze bol (kedysi) tvoj, tam este pretrvaval. Preto ta to tak vzalo.
Ty si sa hlavne citila zradena exom. V kamoske si si vybudovala takeho spojenca “v boji” proti nemu (rozoberala si s nou, ako ti mohol pocas vztahu robit to a hento, atd…), urobila si si z nej terapeutku. A teraz mas akurat pocit, ze vztahom s nim akoby dala nakoniec za pravdu jemu. Ze on je ten dobry a to ty si za nic nestala. A preto vam krachol vztah.
Preto ju vnimas ako zradkynu.
Mozno mas dokonca pocit, ze recami o nom si jej davala tromfy a nechtiac i rady, ako si s nim vybudovat lepsi vztah, nez si mala ty.
Takze sa citis este aj pouzita.
Ale neopravnene.
Navyse, mozno je v tom i kus nutnosti zamysliet sa nad sebou.
Ak ju tvoje reci doviedli k tomu, ze ho zacala vnimat inak (ako zaujimaveho muza), tak mozno mala stokrat na jazyku upozornenie, kde si robila chyby ty, len to nevidis (alebo nechces vidiet) a pripisujes tie svoje chyby jemu. Ale nechcela ta zranit este viac. Mozno videla, ze na taku pravdu este nie si pripravena a iba by si sa urazila.
Ale zase aby cakala, kym sa ty konecne zbavis svojich demonov a az potom mu dala sancu - to by sa nacakala. A tym ti naozaj povinna nebola.
Ak su dvaja oficialne od seba, su tym padom vrateni do obehu na sobasny trh a volni pre kohokolvek ineho. Nemas pravo sa stazovat. Pretoze i ty si volna. Ak je tvoje nastavenie, ze teraz ziadneho muza nechces, je to len tvoje rozhodnutie.
Bolel ťa rozchod, dúfala si v návrat. Chápem... No kamarátka ťa predpokladám nehecovala k rozchodu, ale rozišli ste sa vy dvaja, problém bol medzi vami. Expriateľ možno vyhodnotil, že to nemá cenu. No nemôže sa prestať stýkať s kolegami, ktorých aj ty poznáš. A s kamoškou si sadli, zaiskrilo tam. Bolo to po vašom rozchode, aj to nie hneď, ona nebola dôvodom rozchodu, nepodvadzal ťa s ňou... A že ti ona nič nepovedala? Keď videla, že ty stále o ňom basnis? Možno dúfala, že keď ťa to neprebolelo po 1,5 mesiaci, prejde ťa to po 3... Lenže dokedy to mali skrývať? Keď ty ešte po roku a pol dufas v návrat? Trápiš sa kvôli nemu? ... Nie, nebola to zrada ani od jedného z nich... Ty už musíš zabudnúť na exvzťah, posunúť sa ďalej. A pokúsiť sa popracovať na sebe, aby si zatrpknutost a urazenost, tieto 2 vlastnosti, eliminovala. S takýmito vlastnosťami nebudeš žiadaná pre žiadneho partnera.
@martinkaxyz vies, ona k nemu viacej pasovala nez ty a ak sa im ma nieco vratit, tak sa vrati. Ty ich neprenasleduj a z tej prace uz ona onedlho odide minimalne na rok, tri, mozno uz sa nikdy nevrati.
@martinkaxyz ja ťa úplne rozumiem mne toto isté spravila "naj"kamaratka ale skončila som snimi proste keď suká neda pes neskočí no život ide ďalej hlavu hore aspoň vieš že to nebola pravá kamaratka
@martinkaxyz Ďalšia psychicky labilná a odkopnutá ženská...nie je nič horšie...Dvihni tú sprostú gebulu a daj sa dokopy! Už moja starká vravievala, že chlap je ako autobus..jeden odíde a ďalší príde...

@martinkaxyz Raz som to sem uz pisala, moja vtedy kamoska hned ako som ju zoznamila s mojim vtedajsi novym priatelom, neskryvala ze sa jej paci ale samozrejme skryvala to pod take ze " konecne niekto na tvojej urovni, a este aj rovesnik" - predtym som mala mladsieho a ona to nemohla prehryzt hoci ona mala o 30 rokov starsieho manzela 🤣.
Po kratkej dobe som zistila ze mi priatel nevyhovuje tak som sa s nim rozisla, samozrejme sa dali dokopy. Zrazu panu veriacemu nevadilo ze je tretíkrát vydata a dokonca pocas ich vztahu aj stale vydata 😁🤭
A jej nevadilo ze bol od nej este mladsi ako ten moj predosly odo mna.
Takze ludia sa mnohokrat aj pretvaruju, aj sami sebe klamu aj tomu veria, kadejake bludy si navzajom rozpravaju.
Ja som sa len zasmiala, ved som sa s nim rozisla a fakt som ho nechcela.
Skus to spracovat nejakou technikou, napisat list, spalit ho alebo nieco podobne. Alebo vykecat sa niekomu kto nebude spochybnovat tvoje pocity. Niekedy staci veci nahlas povedat a ony odzneju.