icon

Sklamanie zo správania partnera. Ako riešiť rodinné oslavy?

17. aug 2026

Baby, prosim, myslite ze som opravnene sklamana zo spravania partnera? Buduci tyzden mam narodky a chcela som aby sme boli s partnerom sami, isli by sme na veceru atd kedze nemam rada ziadne oslavy a de facto svoje narodky neoslavujem...lenze vcera mi partner povedal ze jeho matka povedala ze sa vtedy urobi velka rodinna oslava a budu sa oslavovat moje narodky, jej meniny, narodky priatelovho bratranca, narodky jeho tety a babky lebo oni mali vsetky tieto sviatky cez leto...tak mu hovorim ze by bolo dobre aby jeho matka neurcovala ako,kde a s kym stravim ja svoje narodky a ze teda ja som mala inu predstavu...jeho mama je velmi manipulativna zena a prakticky musi byt vela veci ako ona povie...tak priatel bol taky ze on nevie co ma robit lebo chve byt aj so mnou aj so svojou rodinou...tak som mu povedala nech ide na tu rodinnu oslavu ktoru zariadila jeho matka a ja budem sama resp.pojdem k svojim rodicom...a povedal mi len ze mu je to luto...ja ho nechcem trhat od rodiny ale ocakavala som ine apravanie, mozno snahu a o nejaky kompromis...prakticky mi povedal ze aj jeho rodina mi chce gratulovat, lenze ja o ziadnu takuto oslavu nestojim a samozrejme aom.sa ho pytala ze kde je moja rodina?!! Na ktoru nikto nemyslel....pride vam normalne aby vam 70 rocna mama vasho priatela urcovala ako mate oslabovat svoj sviatok?

crazy_cat_lady
17. aug 2026

Ja by som uvazovala nad rozchodom, pride mi, ze tvoj partner sa vobec nevie za teba postavit, spravit kompromis a vykomunikovat veci

anonym_681529
17. aug 2026

Len sa opytam:
Hnevas sa ze ti zorganizovala oslavu a zahrnula ta do rodiny (cize uz ta berie za clena), kde oslavuju vsetci naraz aby sa stretli. Ak by zorganizovali rodinnu oslavu, teba nezahrnuli medzi oslavencov, ale vysla by na tvoje narodeniny, pozvali by ta ako hosta aj s priatelom tak by si sa hnevala tiez?

anonym_62c438
17. aug 2026

Dámy, zaujímalo by ma, či by ste boli také militantné, keby toto celé bolo v opačnom garde. Alebo by ten muž odmietajúci rodinnú spoluoslavu u partnerkiných rodičov bol hodnotený ako bezohľadný sebec a ignorant jej rodiny, že chce oslavovať len sám s ňou, alebo vôbec.
A postavili by ste sa voči svojej rodine za svojho partnera?

tiezjedna
17. aug 2026
@anonym_62c438

Dámy, zaujímalo by ma, či by ste boli také militantné, keby toto celé bolo v opačnom garde. Alebo by ten muž odmietajúci rodinnú spoluoslavu u partnerkiných rodičov bol hodnotený ako bezohľadný sebec a ignorant jej rodiny, že chce oslavovať len sám s ňou, alebo vôbec.

@anonym_62c438 ja by som sa za svojho partnera určite postavila. Ale taká situácia by nikdy nenastala. Nehrozí, aby si ma niekto vodil ako nesvojprávnu...

doux
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_c0b3cd ja mam 35 a priatel 40...cely zivot kazdeho clena jeho rodiny jeho mama komandovala a vsetci skacu ako ona piska, ja pochadzam z uplne inej rodiny pre mna je toto nepochopitelne

@anonym_autor joj, dievča, utekaj, vážne. toto nie je v poriadku.

anonym_841018
17. aug 2026

Podla mna sa ta mala “mamicka” najskor opytat, ci s tym suhlasis. A priatel mal stat pri tebe a mame oznamit, ze mate iny program, ak si tam nechcela ist. Mne by sa to tiez nepacilo. Duplom, ked mas presne v ten den narodky… mas pravo ich oslavit ako ty chces.

biba_18
17. aug 2026
@anonym_62c438

@anonym_62c438 ja si myslím že tu ani nie je čo na postavenie sa za niekoho - autorka má zjavne iné predstavy o fungovaní v partnerstve ako jej frajer… 😏

anonym_0a299f
17. aug 2026

Zaujímavé je, že autorka vie každý negatívny príspevok ľahko a rázne odkomentovať, ale nevie si slušne upratať partnera a budúcu svokru, chuderka naša poľutujme ju 😢
Ďalšia trollia téma.

anonym_fa4faf
17. aug 2026

"Ahoj moja, mali sme viaceri narodeniny a ty ich ides mat o tyzden tiez, tak mi napadlo, ze by sme si zasli vsetci spolu na obed, co ty na to?
Prepacte, ale ja narodeniny neoslavujem, vam pridem zagratulovat, ale potom mam ine plany.
Dobre moja, tak o 12 je obed a potom si to uzi, my pojdeme na vylet este"
Toto by bolo normalne...to co urobila "svokra" je manipulacia cista.. .. po mojich skusenostiach s manzelovou rodinou ti hovorim UTEKAJ. toto sa nezmeni, on sa neodstrihne, ty budes nevdacnica co trha rodinu, alebo sa podvoli a budes trpiet...nic medzi tym. Teda este kopec hadok...

anonym_2d9e4a
17. aug 2026

Chlap, ktory sa za teba nepostavi, je ti nanic.

pralinka25
17. aug 2026

toto je inak prenadherny sociologicko - psychologicky vhlad do mentality cloveka. kazdy si tu do tohoto pripadu projektuje vlastne skusenosti, traumy a predstavy a nie nestrannu realitu. kazdy si je strojcom vlastneho stastia.
nie je problem spravanie sveta okolo nas ale to ako s tym pracujeme my sami.

evkatk
17. aug 2026

Ak takéto spoločné oslavy sa robia u jeho matky každoročne, nerátaj s tým, že teraz to kvôli tebe zmenia, aby sa ti prispôsobili. Požiadavka prispôsobenia sa tebe je veľmi sebecká. Buď tam pôjdeš alebo nie. Priateľovi zdôvodni všetko, čo sa ti doposiaľ na oslavách u nej nepáčilo. Je však veľmi primitívne považovať ponuku oslavy tvojich narodenín spoločne s oslavami ostatných za diktovanie života. Tak sa zmýšľa len vo veľmi jednoduchých rodinách. Možno to myslela spojenia aj tvojich osláv v dobrom a ty si vzťahovačná, berieš to ako útok proti sebe. Si veľmi, veľmi jednoduchá a do rodiny, ktorý udržiava silné putá nezapadneš, lebo to ani sama nepoznáš. Oslavovať narodeniny sama iba s partnerom je veľmi sebecké. A čo tvoji rodičia a príbuzní, tí sa nechcú potešiť z tvojich osláv. U nás sa na oslavy schádzala veľká rodina, aby sa spolu potešili z toho, koľko rokov je oslávenec medzi nami. U vás sa asi narodeniny ignorovali.

pralinka25
17. aug 2026
@anonym_fa4faf

"Ahoj moja, mali sme viaceri narodeniny a ty ich ides mat o tyzden tiez, tak mi napadlo, ze by sme si zasli vsetci spolu na obed, co ty na to?
Prepacte, ale ja narodeniny neoslavujem, vam pridem zagratulovat, ale potom mam ine plany.
Dobre moja, tak o 12 je obed a potom si to uzi, my pojdeme na vylet este"
Toto by bolo normalne...to co urobila "svokra" je manipulacia cista.. .. po mojich skusenostiach s manzelovou rodinou ti hovorim UTEKAJ. toto sa nezmeni, on sa neodstrihne, ty budes nevdacnica co trha rodinu, alebo sa podvoli a budes trpiet...nic medzi tym. Teda este kopec hadok...

@anonym_fa4faf
alebo
dakujem za pozvanie. velmi si to vazim ale ja narodeniny neoslavujem. mala som iný program na tento den...
- ...pridem vam zagratulovat a potom pojdem po svojom
alebo
- ...takze nepridem. ale dufam ze si to uzijete.

za mna normalna reakcia dospeleho cloveka. svokru hodnotit je trochu divne. nikto z nas ju nepozna a dokonca mame len jeden pohlad na vec a to autorkin ktora je teraz vytocena do nepricetna. ale super jej hned dat napelku manipulatora. nevieme ako presne to bolo povedane ani akym tonom a uz vobec nevieme umysel. ale svokra je hned svina manipulativna. ktovie ako by to bolo keby ju pozvali v jej narodeninovy den na oslavu inych sviatkov ale ju by odignorovali a nikto by jej ani ruku nepodal. zas by boli vsetci svine. uz len z principu.

kristina2412
17. aug 2026

Keby to bol iný deň, tak by mi to nevadilo. V deň narodenín je to veľmi drzé zorganizovať, bez opýtania oslávenca. Takže buď to presunú, alebo sa nezúčastním a večer strávim so svojimi rodičmi. Ja naozaj nemám rada konflikty a viem výjsť takmer s každým, ale odtiaľ potiaľ. Aby sa nestalo pravidlom, že budeš skákať, ako jeho matka píska.

natalka13
17. aug 2026
@szam

@anonym_ebfe1a jeho rodina to môže byť ale stále je to cudzia žena aj ľudia. Ja som vydatá už 8. rok a pani matka je pre mňa cudzí človek. Lebo ja som si brala iba partnera a nie celú familiu.

@szam aj tvoj muz je rovnako cudzi pre teba ako jeho matka. DNA neoklames.

evkatk
17. aug 2026

Veľké oslavy sa organizujú podľa toho, kto kedy môže tak, aby to vyhovovalo všetkým. Nie je to rýchle, jednorázové rozhodnutie jedinej osoby. To, že deň spoločných osláv vyšiel na autorkine narodeniny je možno náhodné. Robiť z toho schválnosť, ktorou je snaha ublížiť autorke, je paranoicky sebecké. Už vôbec nie drzé a ten, kto má náhodou v ten deň narodeniny, nemá čo do toho hovoriť a už vôbec nie rozhodovať, či v ten deň môžu byť alebo nie. Je to znova príspevok niekoho, kto nebol vychovaný na úrovni. Požadovať presun by mohla žiadať len úplne primitívna sebecká tupá osoba. Je predsa v autorkinom rozhodnutí, či tam pôjde alebo nie. Ale rozhodovať presun a kedy majú oslavovať ostatní je veľmi úbohé a primitívne. Presúvať vopred pripravované oslavy viacerých osôb len preto, že v ten deň chce byť autorka iba s priateľom, je trápne a sebecké.

natalka13
17. aug 2026
@pralinka25

@anonym_fa4faf
alebo
dakujem za pozvanie. velmi si to vazim ale ja narodeniny neoslavujem. mala som iný program na tento den...
- ...pridem vam zagratulovat a potom pojdem po svojom
alebo
- ...takze nepridem. ale dufam ze si to uzijete.

za mna normalna reakcia dospeleho cloveka. svokru hodnotit je trochu divne. nikto z nas ju nepozna a dokonca mame len jeden pohlad na vec a to autorkin ktora je teraz vytocena do nepricetna. ale super jej hned dat napelku manipulatora. nevieme ako presne to bolo povedane ani akym tonom a uz vobec nevieme umysel. ale svokra je hned svina manipulativna. ktovie ako by to bolo keby ju pozvali v jej narodeninovy den na oslavu inych sviatkov ale ju by odignorovali a nikto by jej ani ruku nepodal. zas by boli vsetci svine. uz len z principu.

@pralinka25 presne tak, a mozno to pani synovi navrhla a on sa chytil a povedal ze maju prist a basta.

anonym_15b3c9
17. aug 2026

@anonym_autor robíš správne, jeho matka sa ťa mala opýtať či chceš spoločnú oslavu. Nie si dieťa, aby si šúchala nohami a robila všetko čo povie.

anonym_15b3c9
17. aug 2026
@evkatk

Veľké oslavy sa organizujú podľa toho, kto kedy môže tak, aby to vyhovovalo všetkým. Nie je to rýchle, jednorázové rozhodnutie jedinej osoby. To, že deň spoločných osláv vyšiel na autorkine narodeniny je možno náhodné. Robiť z toho schválnosť, ktorou je snaha ublížiť autorke, je paranoicky sebecké. Už vôbec nie drzé a ten, kto má náhodou v ten deň narodeniny, nemá čo do toho hovoriť a už vôbec nie rozhodovať, či v ten deň môžu byť alebo nie. Je to znova príspevok niekoho, kto nebol vychovaný na úrovni. Požadovať presun by mohla žiadať len úplne primitívna sebecká tupá osoba. Je predsa v autorkinom rozhodnutí, či tam pôjde alebo nie. Ale rozhodovať presun a kedy majú oslavovať ostatní je veľmi úbohé a primitívne. Presúvať vopred pripravované oslavy viacerých osôb len preto, že v ten deň chce byť autorka iba s priateľom, je trápne a sebecké.

@evkatk tupá, primitívna, sebecká, trápna
...tebe kto ublížil, že prskáš žlč?

natalka13
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_62c438 len on tam nijaky kompromus nevidi...treba vraj tak urobit ako mama zorganizovala

@anonym_autor a tvoj navrh kompromisu?🤔

katkazatka
17. aug 2026

Autorka nie je 20-ročná šťanda, ktorej by mala cudzia 70-ročná osoba organizovať oslavu. Najprv by som to vykomunikovala s oslávencom a potom niečo organizovala. Tým, že tam bude viacero ľudí oslavovať svoje sviatky, autorka automaticky príde o svoj výnimočný deň, kedy by mala oslavovať svoje vlastné narodeniny a byt stredobodom dňa. A ešte k tomu musí pokupovať darčeky niekoľkým dalsim ľuďom. Tiež by som nestala o takúto oslavu. Taký miš-maš. Zrejme to bolo celé zle odkomunikované.

kristina2412
17. aug 2026
@evkatk

@evkatk ešte stále je to partnerka. Nie je členom rodiny a je nesmierne hlúpe a sebecké myslieť si , že chce autorka stráviť svoje narodeniny s bandou cudzích ľudí. Mohli mať rezerváciu v reštaurácii, zavolaných priateľov ,lístky do divadla , prípadne mohla autorka chcieť byť so svojou rodinou, s tými ktorí ju vychovali.

biba_18
17. aug 2026
@katkazatka

Autorka nie je 20-ročná šťanda, ktorej by mala cudzia 70-ročná osoba organizovať oslavu. Najprv by som to vykomunikovala s oslávencom a potom niečo organizovala. Tým, že tam bude viacero ľudí oslavovať svoje sviatky, autorka automaticky príde o svoj výnimočný deň, kedy by mala oslavovať svoje vlastné narodeniny a byt stredobodom dňa. A ešte k tomu musí pokupovať darčeky niekoľkým dalsim ľuďom. Tiež by som nestala o takúto oslavu. Taký miš-maš. Zrejme to bolo celé zle odkomunikované.

@katkazatka autorka ale oslavovať nemienila, nechcela byť stredobod oslavy…

katkazatka
17. aug 2026
@biba_18

@katkazatka autorka ale oslavovať nemienila, nechcela byť stredobod oslavy…

@biba_18 Ja viem. Čítala som to. Potom by som tam duplom nešla. Asi nemá rada oslavy všeobecne. Ak by som išla niekde oslavovať svoje narodeniny, tak chcem aby to bolo o mne a nie o ďalších desiatich cudzích ľudoch. A ak by som tam išla, tak by som chcela aby to stará pani najprv so mnou slušne vykomunikovala a nie ma automaticky zahrnula do ich rodinnej seansy. A možno jej to len priateľ zle zreprodukoval a problém ani neexistuje.

petrao2
17. aug 2026

@anonym_autor nešla by som kam nechcem
A veľmi pouvazuj ci chceš taky zivot
On sa ta nikdy nezostane a vždy bude ja strane mamičky
A ked prídu deti bude to ešte horšie
Ja by som ho pustila do obehu,šla na výbornú večeru,film
Alebo zavolaj do reštaurácie ze chceš doplniť miesta pre svoju rodinu nech ma aj "svokra" prekvapenie 🤣🤣🤣

misicka31
17. aug 2026

Je to staršia osoba, chce mať rodinu pokope a osláviť s ňou svoj sviatok a sviatky svojich príbuzných. Keďže je to v deň tvojich narodenín, aby si sa necítila trápne,zablahoželajú aj tebe. V čom vidíš problém? Aké diktovanie? Bola si pozvaná na rodinnú oslavu a hold vyšlo na dátum tvojich narodenín. 🤷 Idem, zablahoželam, posedím a večer si organizujem po svojom.

anonym_209ef0
17. aug 2026
@anonym_f51e8f

@anonym_autor tak potom sa s nim rozid...lebo budete nestastni, bud ty alebo on...ked sa nevies prisposobit a premoct, chod od toho...vy si tu mnohe neuvedomujete, ze s tym partnerom si beriete aj jeho rodinu, on doteraz zil v takychto zvykoch a tyho chces vytrhnut...naco si zbytocne znepriatelujes celu jeho rodinu? co myslsi, aka budes u nich oblubena?

@anonym_f51e8f sorry, ako on zil vo zvykoch, ze ked mamka chcela tak donutila vsetkych robit tak ako chcela? Tato zena, co ma narodeniny, nema vlastnu rodinu? Mne sa teda nikdy nestalo, ze susedka alebo matka mojej kamosky zavelila, ze budem oslavovat u nich a nijak inak a to ich poznam od narodenia :D aspon som sa z chuti zasmiala...

simca06022011
17. aug 2026

@anonym_autor no ak partner nevie, tak mu povezd: matka nech zorganizuje oslavu im, dalsi tyzden napr. a vy budete oslavovat spolu tvoje, a potom s nimi ich.

anonym74
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_62c438 len on tam nijaky kompromus nevidi...treba vraj tak urobit ako mama zorganizovala

@anonym_autor no vela stastia ak si ho planujes vziat aj za muza

simca06022011
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no isiel by bezo mna :DDD