Skrytá kamera doma - podozrenie na neveru
co by ste urobili, ak by ste zistili, ze muz doma nainstaloval skrytu kameru na sledovanie vas kvoli podozreniu na neveru? pre upresnenie, nemam ani trocha stres z toho, co tam videl, ked ma pozoroval. nerobila som nic, co by som potrebovala skryvat. nasla som ju dnes. a ano, priznal sa, ze to bolo kvoli podozrievavosti.
raz som bola s babou, fotila ma a posielala frajerovi, už vtedy mi to prišlo divné, a naozaj, skončilo to krikom, bol žiarlivy a zakazoval jej kamošov
čo by som sa bala najviac, aby to neskončilo bitkou u vas.. tieto typy su schopne všetkeho
Ach, žienky... Každá 2. By tu ukazovala dvere... Isto.... Zostáva sa o tom porozprávať... Ak ma kameru dnes, zajtra bude mať súkromné očko? Treba to zastaviť, ale s rozumom. Je to neprijemne, protipravne a manzelke sa to nerobí. Ak si to neuvedomujeme, návšteva poradne.
@misterunderhill ty kde chodis na tieto "mudrosti"? Porozpravat sa s chorobnym zierlivcom urcite pomoze, po uprimnom rozhovore si hned prizna chybu, ospravedlni sa a zmeni cele svoje nastavenie, stane sa z neho uplne iny clovek a potom budu stastni az do smrti...
@pralinka25 nebud smiesna a hystericka
@misterunderhill pozri sa este do tejto temy, aj tem pomoze uprimny rozhovor? Zena je tak ochromena ziarlivym... (co napisat aby som nepouzila nic nezverejnitelne?),ze uplne stratila sebeuctu
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/moze-gynekolog-zistit-datum-posledneho-pohlavneho-styku/?page=2#post-89109250
V narušenom vzťahu kde su takéto veci pravidlom to proste prehrmí. Ruku na srdce nespravis s tým nič…
A naco sa pytas ked sama hovoris ze ty mu to prepacis?? Aby si nas tu vytocila? Lebo mna si vytocila, tym ze som si spomenula ake na svete existuju slabe a sproste zeny co si nechaju skakat po hlave od imbecila.. a nehnevaj sa ze ta urazam ale ty bohuzial si sprosta ked sa ides este ospravedlnovat za to co on urobil, fakt sa to nicim inym neda vysvetlit len nizsim Iq a tupostou.. toto nepochopim v zivote.. ze kam pojdem, boha ved chod robit, chod do podnajmu a budes zit tak jak sa bude dat ale aspon bez idiota na krku
Náhodou ti raz dá kolega pri poslednom odchode z práce kvôli výpovedi pusu na líce a obijme ťa a teba za to muž večer zabije nožom, lebo to zbadá z parkoviska, kde ťa sleduje. Gratulujem.
Tym tvojim prepacenim mu len potvrdzujes jeho silu a nabuduce si dovoli este viac lebo bude vediet ze sprosta prepaci, necuduj sa ked to dojde tak daleko ze ta potom zacne zamykat v jednej miestnosti aby mal istotu kde si a co robis, lebo vsak ty mu to aj tak prepacis.. bud mu vymedz hranice, nebav sa s nim aj mesiace, odstahuj sa na nejaky cas k mame, VYNUT si respekt aby vedel ze si nemoze dovolovat lebo ho nechas.. ak toho nie si schopna, upratat si vlastneho muza tak ho opusti, ziadne ine riesenie nie je.. a ak nie si schopna ani jedneho tak prosim ta nevypisuj na forach a nevyplakavaj tu, trp si to v tichosti doma, nemame ti ako pomoct, jedine co tu vytacas normalnych ludi
Za, čo sa mu chceš preboha ospravedlniť????
Že je paranoidný a chorobne žiarlivý a toto by bola posledná bodka po ktorej by som utekala. Takéto vzťahy končia zle. Tu už sa o dôvere nedá hovoriť a ak sú tam črty poruchy osobnosti alebo je to paranoja bude to veľmi zle a stále horšie.
Ach, žienky... Každá 2. By tu ukazovala dvere... Isto.... Zostáva sa o tom porozprávať... Ak ma kameru dnes, zajtra bude mať súkromné očko? Treba to zastaviť, ale s rozumom. Je to neprijemne, protipravne a manzelke sa to nerobí. Ak si to neuvedomujeme, návšteva poradne.
@misterunderhill s poruchou osobnosti sa do poradne nechodí. Od tej sa uteká. Ak sleduje dianie kamerou je tam paranoja poznala som takého a s paranikom sa nediskutuje. Zaradí ťa medzi tých čo mu škodia a môže byť agresívny. Ženy by mali myslieť na to že pokusom o debatu komunikáciu so psychopatom sa môžu ohroziť na živote. Ak takému oznami čo sa jej nepáči bude to robiť ešte viac. Jedine riešenie ukončiť vzťah a utekať o život. Toto prekročilo všetko. Ak má ešte žena zbytky rozumu a sebaúcty po tomto bode odíde. A inak ak si záznam nahráva môže ho kľudne niekde zverejniť. Síce na sledovanie kamerou musí mať súhlas dotknutého inak je to protizákonné ale políciu by som tam ťahala až keď by som už bola bezpečne ďaleko a nebola viac s tým človekom sama
bola tu podobna tema akurat zena upodozrievala muza.. tolko rad na skryte kamery a samozrejme to bolo ok .. ale opacne je to uz na rozvod a odchod? ak ti nedoveruje mali by ste si sadnut a porozpravat sa ..zistit kde nastala chyba a mozno skust manzelsku poadnu,alebo zapracovat na vztahu a dovere ...
@ukgirls v tejto fáze by som s ním už nediskutovala a zutekala. Keď paranoja dospela až sem. Zistila by som kde všade kamery ma a čo na nich je. Nedávno som čítala článok o tienovom nete kde chlapi zverejňujú aj predávajú takéto tajne získané zábery žien so skrytých kamier. Je to dospelý človek a dobre vie čo robí aj prečo to robí keby bol ok ani mu to nenapadne. Prekročil hranicu tu nie je co riešiť
Že je paranoidný a chorobne žiarlivý a toto by bola posledná bodka po ktorej by som utekala. Takéto vzťahy končia zle. Tu už sa o dôvere nedá hovoriť a ak sú tam črty poruchy osobnosti alebo je to paranoja bude to veľmi zle a stále horšie.
@sova7 tiež nerozumiem tomu bagatelizovaniu. Pre všetkých čo to nevidíte až tak zle si prečítajte toto kamarátka sa s celou rodinou poznala osobné a povedala mi že nikdy v živote by nebola tušila že sa tam niečo zle deje: https://www1.pluska.sk/krimi/bestialny-pripad-s...
@sova7 tiež nerozumiem tomu bagatelizovaniu. Pre všetkých čo to nevidíte až tak zle si prečítajte toto kamarátka sa s celou rodinou poznala osobné a povedala mi že nikdy v živote by nebola tušila že sa tam niečo zle deje: https://www1.pluska.sk/krimi/bestialny-pripad-s...
@nin12345 teraz som čítala knihu o narcizme. Môže to byť hocijaká iná porucha. Svoju pravú tvár navonok neukazuju. Vyzerá v pohode a prejaví sa iba doma. Ľahšie tak z obete môže urobiť cvoka a agresora. Toto sú veľmi vážne veci. Dať do domu kamery bez vedomia partnerky vnímam ako istú formu násilia a zneužitia. Miesto kde sa má cítiť bezpečne je narušené. Dnes sa dá vysielať on line predávať zábery robiť zo záznamu fotky. Môže sledovať kamery cez mobil aj s iným ľuďmi. To je tak hrubé porušenie dôvery a intimity že tu by som už s ním nediskutovala utekala a dúfala že to bola "iba" paranoja. Bagatelizovanie porúch osobnosti to že vnimame len vonkajšok a masky radíme s predátorom diskutovať stalo už veľa žien život
Žena ktorá žije v takomto vzťahu ženy to nebude určite vyhodnocovať ako paranoje alebo poruchy osobnosti, tam sa deju takéto veci na dennom poriadku, pre autorku príspevku je to “bezna” situácia, vie že podobne už boli a podobne ešte len prídu, je to proste chory vzťah ktorý sa bude ťahať do staroby… niektoré vzťahy sú proste dobre, niektoré sú narušené od základu - kde sa stalo bežným tolerovanie ponižovania, straty rešpektu, úcty, klamstvá, nevery —je to proste take choré fungovanie na ktoré si obaja zvyknuti.
Autorka - verím ti, že je to ťažké rozhodnutie..
Ale pamätaj na jedno - nie, toto NIE je normálne. V žiadnom prípade to bez adekvátnej reakcie nemôžeš prejsť.
Vieš, ono v tomto patologickom prostredí vyrastajú tvoje deti, to nastavuje ich normu. Ukaz im, ze takto nie...
Všetko primarne záleží od 2 veci - aký je váš vzťah, keď teda opomenies kontrolu a či je partner ochotný na svojom prístupe pracovať.
Teraz máš šancu poukázať na to, že jeho aktivity sú totálne cez čiaru. Pokojne sa s ním porozprávaj a trvaj na pomoci odborníkom - nejakej manželskej poradni. Ono sa aj vopred s odborníkom porad, lebo sama to asi nezvládnes..
Žiadaj okamžité ukončenie zdieľania polohy, zablokuje telefón, oznam mu pokojne, že mu nebudeš nič vysvetľovať a potom to dodrz. Povedz mu, že buď ti verí alebo nie.. to je jeho rozhodnutie..
Aj keď, teraz rozmýšľam, či v prípade odopretia kontroly nie je násilnícky..
Ak áno, potom fakt len utekať..
Inak, vysvetľovať, prečo mám v aute deku... Choré..
@nin12345 teraz som čítala knihu o narcizme. Môže to byť hocijaká iná porucha. Svoju pravú tvár navonok neukazuju. Vyzerá v pohode a prejaví sa iba doma. Ľahšie tak z obete môže urobiť cvoka a agresora. Toto sú veľmi vážne veci. Dať do domu kamery bez vedomia partnerky vnímam ako istú formu násilia a zneužitia. Miesto kde sa má cítiť bezpečne je narušené. Dnes sa dá vysielať on line predávať zábery robiť zo záznamu fotky. Môže sledovať kamery cez mobil aj s iným ľuďmi. To je tak hrubé porušenie dôvery a intimity že tu by som už s ním nediskutovala utekala a dúfala že to bola "iba" paranoja. Bagatelizovanie porúch osobnosti to že vnimame len vonkajšok a masky radíme s predátorom diskutovať stalo už veľa žien život
@sova7 áno ja som jedného mala doma. Je to oveľa hlbšia problematika ako to pripadá ľuďom čo to nezažili. To je normálne až scifi kam sú tí ľudia schopní zájsť
Žena ktorá žije v takomto vzťahu ženy to nebude určite vyhodnocovať ako paranoje alebo poruchy osobnosti, tam sa deju takéto veci na dennom poriadku, pre autorku príspevku je to “bezna” situácia, vie že podobne už boli a podobne ešte len prídu, je to proste chory vzťah ktorý sa bude ťahať do staroby… niektoré vzťahy sú proste dobre, niektoré sú narušené od základu - kde sa stalo bežným tolerovanie ponižovania, straty rešpektu, úcty, klamstvá, nevery —je to proste take choré fungovanie na ktoré si obaja zvyknuti.
@123nikolaa123 a možno niektorej dačo s toho čo k nej príde zvonka zarezonuje a osloví zbytky zdravého rozumu a povie si že stačilo. Je to na princípe zavyslosti niekto sa spamäta niekto nie ale treba o tom hovoriť. Upozorňovať. Aj podporiť. Ľuďom niekedy chýbajú vedomosti pomenovať veci otvorene pomenovať problém. Ak to niekomu pomôže začať premýšľať nad tým že to nie je ok aj to stačí. Odísť je proces a začať niekde musí.
@misterunderhill s poruchou osobnosti sa do poradne nechodí. Od tej sa uteká. Ak sleduje dianie kamerou je tam paranoja poznala som takého a s paranikom sa nediskutuje. Zaradí ťa medzi tých čo mu škodia a môže byť agresívny. Ženy by mali myslieť na to že pokusom o debatu komunikáciu so psychopatom sa môžu ohroziť na živote. Ak takému oznami čo sa jej nepáči bude to robiť ešte viac. Jedine riešenie ukončiť vzťah a utekať o život. Toto prekročilo všetko. Ak má ešte žena zbytky rozumu a sebaúcty po tomto bode odíde. A inak ak si záznam nahráva môže ho kľudne niekde zverejniť. Síce na sledovanie kamerou musí mať súhlas dotknutého inak je to protizákonné ale políciu by som tam ťahala až keď by som už bola bezpečne ďaleko a nebola viac s tým človekom sama
@sova7 "s poruchou osobnosti sa do poradne nechodí.."
To máš pravdu..
Ak je to tak, tak už naozaj len rozmýšľať, ako uchrániť deti...
@nin12345 to bolo aj Vopred ohlasena vražda v Naj krimi pripadoch Anna Dudašova tiež rozrezala manžela, lebo rozvod a milenka
@karolinakr áno takíto ľudia proste sú a sú veľmi nebezpeční keď sa im veci vymknú kontrole tiež som mohla prísť o život. Vo vzťahu ti tam niekde v pozadí beží že ,,preboha čoho všetkého by bol asi schopný" ale nedávaš tomu náležitú pozornosť a vravíš si ale to snáď nie veď to sa deje len vo filmoch. No nie nedeje. Sú to bezni normálne vyzerajúci ľudia infiltrovani medzi nás
@sova7 áno ja som jedného mala doma. Je to oveľa hlbšia problematika ako to pripadá ľuďom čo to nezažili. To je normálne až scifi kam sú tí ľudia schopní zájsť
@nin12345 verím. Poznám to viem o čom hovoríš a aké náročné je s toho von manipulácia agresivita je niekedy tak skrytá že tomu nechce človek a i veriť. Takýto ľudia keby svoju tvorivost inteligenciu nasmerovali inde ako k skodeniu dokázali by úžasné veci bohužiaľ ich zlomená osobnosť funguje celkom inak a ľuďmi sú len navonok. Výstižne pomenovanie je predátor
99 zien zo 100 na to nechce mysliet, ale i tak sa spytam: Mas kam ist? Mas odlozene i svoje peniaze?
Kedze mas ziarlivca, a vies to, mas aj zlozny plan?
Ci si len planovala, ze ono sa to casom u vas nejak vstreba a zas bude dobre? Kazdemu peknemu medziobdobiu davas vysoku hodnotu, ze uz je to na dobrej ceste? A kazdy raz si si hovorila, ze to stale nie je tak zle, aj ked kazdy dalsi raz ta prekvapil dalsim a dalsim posunom v sprisnenej kontrole a na co este dokazal zairlit?
Stanovila si si nejaku konkretnu hranicu, kedy bude ´”A dost!”?
Ci len taku nejasnu?
Hovoris si: najtaszie je…
Nie, najtazsi je len prvy krok. Kazdy dalsi uz ide lahsie a lahsie, az ti to pride normalne.
Presne ako on ti prve podozrievave otazky daval so stiahnutym zaludkom, ze mu das jednu po nose. Ze mu ukazes miesto a pripadne ho posles kade lahsie, ze toto ty trpiet nebudes.
Na jeho prekvapenie si to prijala (aj ked si sa mozno vzburila). Ale ostala si s nim.
Najtazsi bol pre neho tento prvy krok. Prvy raz ti vyjadrit nahlas svoje podozrenia, obvinenia. Teraz vidis, ze jeho ciny sa uz len stupnuju. Rastie jeho odvaha. A rastie to, co on poklada za pochopitelne konanie.
Kazdy dalsi krok mu uz ide lahsie a pripada prirodzeny, opravneny.
Takze to zvladnes i ty.
Nemusis hned odist.
Ale stanov si hranicu, kde bude tvoje “A dost!” a maj plan, co urobis. Realny plan. Ziadne velke gesta.
Ak je to plan odist, tak porozmyslaj, co k nemu potrebujes. Rozdel ho na jednotlive mensie veci a zacni ich postupne uz teraz naplnat.
Hlavne si nehovor To potom, to ma cas, ved to nie je u nas tak zle, budem sa tym zaoberat neskor (po lete, po Vianociach, buduci rok, az deti pojdu z domu,…).
Nemusis nic z toho planu nakoniec nikdy pouzit. Lebo s nadobudnutymi istotami za chrbtom sa ti bude hned na neho reagovat inak. Sebaisto, pokojne, sebavedomo, rozhodne.
Ziadne opatrne lavirovanie, volenie slov, aby sa on nahodou prilis nenastval, lebo trebars nemas kam teraz odist, keby vypukla vazna hadka.
A uz len tym rozhodny trvanim na tom, co mu netolerujes, mozes pomoct i jemu. Paradoxne. Donutit ho ziarlivost drzat na uzde. Mat nad sebou samym kontrolu. (Co si mala urobit uz ten prvy raz, may druhy, ci treti raz, ked sa to opakovalo.)
Lebo ustupovanim, ostavanim (v podstate tolerovanim) paradoxne jeho zairlivost podporujes. Rastie u neho zavislost na kontrole, lebo kazde odhalenie “negativnych” vysledkov (teda zisti, ze sa stale nema coho bat, si verna) mu prinesie prijemnu ulavu. Velmi prijemne pocity. To si chce opakovat.
Ak k nim nema pristup, rastie jeho podrazdenost, s nou neistota a podozrievanie. Lebo sam si tie ukludnujuce pocity nevie dat. Potrebuje si ich fyzicky nadopovat - kontrolovat ta.
No a cim prv zarazis toto kontrolovanie a donutis naopak jeho kontrolovat seba, aby nepopustal uzdu svojej ziarlivosti, tym lepsie.
V istom bode totiz stratis tuto paku. Darmo za nu este len vtedy skusis prvy raz tahat.
To je stav, kedy uz ta ma zaevidovanu ako keby svoj majetok a majetok si nema co dovolovat. Uz je vtedy prilis zavisly na dokazovani (ulave z toho) a ziarlivostnych bludoch (konspiracie, ked vidi dokaz nevery pomaly za vsetkym. Nevie uz ovladat nutkave myslienky, ze je podvadzany, zneucteny, ked kazda malickost vzbudzuje pochybnosti a rozputava v jeho hlave nelogicku mucivu siet dokazov nevery a ponizenia). Takze vtedy miesto, aby sa uvedomil, ze ta moze aj stratit, ak to prezenie, vzbudis iba jeho agresiu (slovnu, ci az fyzicku).
Asi ako ked zavislakovi vytrhnes z ruky davku.
Riesenie je samozrejme na tebe. Ale nebagatelizuj to, aj ked sa ti zda, ze to predsa u vas nie je take zle a veris, ze nikdy ani horsie nebude.
@moonlight1210 výborný príspevok!!!!
Autorka - prosím, poriadne si ho precitaj!!
@karolinakr áno takíto ľudia proste sú a sú veľmi nebezpeční keď sa im veci vymknú kontrole tiež som mohla prísť o život. Vo vzťahu ti tam niekde v pozadí beží že ,,preboha čoho všetkého by bol asi schopný" ale nedávaš tomu náležitú pozornosť a vravíš si ale to snáď nie veď to sa deje len vo filmoch. No nie nedeje. Sú to bezni normálne vyzerajúci ľudia infiltrovani medzi nás
@nin12345 presne tak. Výstižne. Stále si hovoríš a veď to nemôže byť až tak zle vnímaš ho cez svoje vnímanie sveta až je zrazu neskoro
@123nikolaa123 a možno niektorej dačo s toho čo k nej príde zvonka zarezonuje a osloví zbytky zdravého rozumu a povie si že stačilo. Je to na princípe zavyslosti niekto sa spamäta niekto nie ale treba o tom hovoriť. Upozorňovať. Aj podporiť. Ľuďom niekedy chýbajú vedomosti pomenovať veci otvorene pomenovať problém. Ak to niekomu pomôže začať premýšľať nad tým že to nie je ok aj to stačí. Odísť je proces a začať niekde musí.
@sova7 ja viem prechádzam si tým kedy som si uvedomila že takýto vzťah je proste chory a že v tomto nemôže moje dieťa vyrásť, strata účty a rešpektu, kydanie pred dieťaťom, vulgarizmy aj tak ma to ťahá spať lebo z detstva poznám take iste a potom si myslím že však nie je to až take… ale nie je to správne, bojujem s tým, mám aj novú známosť ale neviem či to vydrží keďže mame takýto kolotočovy začiatok
@sova7 len som chcela povedať že pre autorku je to už viac menej v pohode lebo si na to zvykla, ja keď som zistila že mám sledovaný telefón, po 5 minútach bolo po hádke, však taka malichernost
@sova7 ja viem prechádzam si tým kedy som si uvedomila že takýto vzťah je proste chory a že v tomto nemôže moje dieťa vyrásť, strata účty a rešpektu, kydanie pred dieťaťom, vulgarizmy aj tak ma to ťahá spať lebo z detstva poznám take iste a potom si myslím že však nie je to až take… ale nie je to správne, bojujem s tým, mám aj novú známosť ale neviem či to vydrží keďže mame takýto kolotočovy začiatok
@123nikolaa123 hlavne aby si s toho vyšla a prežila. Ostatné ma čas. To že si to zažila ako dieťa je výhoda aspoň v tom že vieš ako to už nechceš. Je to choré zle tak to byť nemá mysli iba na to ak by ťa to ťahalo nazad. Ničomu takému čo ťa ničí nedaj šancu. Aj keď je ťažké odolať už vieš že to co si žila a žiješ nie je ok a že tak žiť už nechceš na začiatok je to super

@gov neni riť s mäkkým i?