icon

Skúsenosti s rozdielnymi súrodencami z jednej rodiny

14. júl 2024

Ahojte, moja sestra mala oboch partnerov o cca 10 rokov starších. Teraz má 30. Nie je pojašená alebo flirtujúca, je pokojná, sčítaná, aj tak normálne pekná, ale aj veľmi sarkastická a má taký svojský humor... má dosť kamarátov, ktorí majú 40-50, nehľadá ich, ale nejak pri nej zostanú. Zavolajú jej, keď sa stretnú, tak sa jej venujú. Keď som sa jej na to pýtala, povedala, že sú to známi a nechápala, čo riešim.
Nemá veľa kamarátok, možno 1-2.
Sme z rovnakej rodiny a máme jedného otca, som od nej o 10 rokov staršia. Takže nehľadá podľa mňa otca, aj keď v jej puberte otec veľa pracoval a keď bola dieťa, tak bola dosť u starých rodičov, lebo ja som mala zdravotné problémy.
Chcela by som, aby mala viac kamarátiek a nebola ako parťák "na pivo" pre chlapov.
Máte niekto skúsenosť, že z jednej rodiny vyšli tak rozdielne osoby?

Strana
z2
medda_beda
14. júl 2024

@konikmodry111 Veď to, že ja som sa tak jedine obabrala lebo to nevie čo chce ešte tak do 35ťky.
Nemyslela som si, že budem mať taký vekový rozdiel lebo som to nevyhľadávala, ale manžel mal vtedy 34, fešák, rozumeli sme si.Neriešila som vek.

oli18
14. júl 2024

Ano, vsetky mame skusenost, ze z jednej rodiny vysli tak rozdielne osoby. Dokonca maju spolocnych oboch rodicov. Je to normalne, aj bezne. Kazdy clovek je iny, je jedno, ci surodenci, alebo.nie. Ked budes mat vlastne deti pochopis, ake je kazde ine.

viestta
14. júl 2024

Autorka, este ti napisem k tomu, ze z jednej rodiny a vyrastli ste tak rozne osobnosti. Poznam dvojcata, niekolko parov, aj dvojvajecne aj jednovajcene, uz dospele a pritom kazde z nich ma uplne rozdielny zivotny pribeh, povaha. Tam by to malo byt podla toho co pises ako cez kopirak. No nie je. Ti jedni, s ktorymi som fakticky vyrastala boli rozdielni uz ako male deti. A pritom jedna rodina, rovnaki rodicia, rovnaka vychova... Nastastie kazdy clovek sme individualita, neopakovatelna individualita. Keby sme boli vsetci rovnaki asi by tu bola velka nuda.

isis234
14. júl 2024

citujem: .. A zistila som, že má okrem tej prace o ktorej vieme ďalšie dve....Bála som sa, že či od nich nemá peniaze, lebo si kúpila byt, zrekonštruovala ho, našetrila si na auto a je dosť mladá, má nejaké drahšie kabelky. Bála som sa o ňu. Vošla som jej do mobilu, ale o ničom takom si nepíšu.
S a m a .. si si dala .o d p o v e ď . Má 3 práce!!! z toho ušetrila.
Inak.. nie je slušné, hrabať sa v mobile, ktorý nie je tvoj. Nemyslíš? Ako by si sa cítila ty?
Sú to pre ňu kamaráti, známi...- nič viac..- ako ti povedala. Bodka. Zrejme nemá potrebu alebo ti neverí zdôveriť sa.
Niekedy je lepší kamarát, ako kamarátka... Úprimne, veľa kamošiek sú falošné, neúprimné.. Sme rôzny. Tebe vyhovuje iný život. Ona ti doň nezasahuje. Byť sestrou ešte neznamená, že budeme vo všetkom rovnaké.
Nechaj ju žiť JEJ život.

babulkomale
14. júl 2024

Prepáč, ale súhlasím so sestrou a nechápem čo riešiš.
Ty by si niečo "chcela" 😃 to ma pobavilo. Má tridsať, nechaj ju žiť ako chce.

rorino
14. júl 2024

Ty ži ako chces ty,a sestru nechaj žiť vlastný život.Ved ty už si stará,tak jej nevnucuj svoje "chcenie".

miadi
15. júl 2024

Mà 3 roboty zaraba maka .. a ty tu robis na nu narazky ze mà byt kabelky od chlapov za sex ? Hanbi sa! Jedine co je ista je ze jej sestra nie je uplne v poriadku hrabe sa jej v mobile . Robi z nej stetku. A ty sa cudujes preco ti nevyklopi vsetko o sebe ? To ti vobec nie je povinna hlasit kolko mà robot a kolko zaraba. Ti povedala ze ti chlapi su jej znami a bude to pravda zeny na sex sa nepozyvaju na rodinnu oslavu. Ty ani nemusis vediet ci mà uver hypo na ten byt auto .. mà 30r nemusi ti o svojom zivote povedat nic . Ty mas nejaky komplex ? Mas pocit ze si jej mama Lebo si o 10r starsia? Nejaku traumu z detstva ktora by vysvetlovala toto tvoje chovanie neprimerane voci nej ?

Strana
z2