Skutočne by sa ženy mali o seba starať?
Ked chlap bojovim tonom povie ze zeny by sa mali o seba v dnesnej dobe starat ? Ja by som tak nikdy nepovedala o muzoch podla mna to je kazdeho vec ako vyzera.
@anonym_autor no tak keď to povedal iba "bojovim" tónom tak potom je pekne mäkký 😂
Ale k téme - záleží pri akej príležitosti to povedal. Veď niektoré (aj chlapi) chodia teraz ako úplné socky
Je každého vec ako vyzerá, ale keby sa môj muž nejak výrazne spustil a zanedbával, tiež by sa mi to nepáčilo a povedala by som mu to... ale veľmi záleží od kontextu a od toho čo si predstavuje pod tým "sa o seba starať"
Myslím si o tom,že má pravdu
@anonym_autor myslel to tak ze nema byt pri sebe
Tvoj muž? My sme sa s manželom dali dokopy ako aktívni športovci, no vekom, povinnosťami sme životný štýl trochu zmenili a aj nejaké kilá sa na nás nalepili, ale obaja sa snažíme udržiavať vo forme a vyzerať pre toho druhého dobre. Keby jeden z nás začal kysnúť na gauči a rozrastať sa do všetkých strán iba z vlastnej lenivosti, viem že toho druhého by to hnevalo a príťažlivosť by opadla. Dá sa to povedať aj pekne samozrejme, motivovať toho druhého, ale bolo by to pre mňa na zamyslenie.
Ak to nie je tvoj muž, tak tomu by som na to povedala len, že každý si môže vybrať takého partnera, aký sa mu páči a viac by som neriešila.
@anonym_autor ak sa ta to doktlko, tak asi trafil kliniec po hlave. Ci to povedal tak, alebo onak ma pravdu. Mozno mohol povedat inac, ale co je pravda, to je pravda. Ak to povedal o inej, asi vidi to co vsetci ostatni. Teraz uz vies, ze si nedava servitku pred usta. Ci je to plus alebo minus, tazko povedat.
@anonym_autor ja by som mu povedala, že má pravdu, mali by, rovnako ako muži s prázdnymi vreckami a veľkou hubou by mali niečo urobiť so sebou, lebo ani tie tlsté si o nich nakoniec bicykel neoprú.
.
Minule sme boli 3 páry na obede spolu. Neuveríš, všetci traja muži sa zhodli, že by tučnú ženu nechceli. A neprišlo mi na tom nič urážlivé. sama by som nechcela tučného chalapa, ani takého, čo nevie uživiť rodinu a tiež sa môj muž na to nikdy neurazil 🙄. Všetci traja chcú ženu, čo sa o seba stará a je to v poriadku, pokiaľ to vyhovuje obom stranám.
@anonym_autor aj zena "pri sebe" sa moze o seba starat, mat svoj styl a vyzerat upravene.
@anonym_autor a teba sa to dotklo? Si obezna?
Vôbec nič si o tom nemyslím
@anonym_autor Neviem, ci to bude popularny nazor, ale ja osobne si myslim, ze kazdy (bez ohladu na pohlavie), by sa mal snazit vyzerat vo vztahu aspon z casti dobre resp. nepochopim, preco si niekto mysli, ze prichodom vazneho vztahu, sobasu, zakladanim rodiny, ci vekom...ma pravo sa opustit a brat svoju polovicku, ako "hotovu vec, ci samozrejmost". Prirodzene starnutie je uplne normalne, ale zanedbat svoj vzhlad z pohodlnosti a ocakavat rovnaku naklonnost od polovicky, ako na zaciatku vztahu a zalubenosti je pre mna absurdne a nepochopitelne. 🤷
@anonym_autor ved kazdy by sa mal o seba starat. Mozno nemal na mysli to ze by mala kazda zena chodit kazdy den namalovana, vyobliekana a nahodena ale starat sa o seba v zmysle hygiena, zdravie, atd.
Veľa žien sa o seba nestará, mastné vlasy, kilá navyše, napriek tomu sa cítia spokojne. Ja také sebavedomie nemám a necítim sa dobre, lebo som pribrala, kortikoidy kvôli liečbe
@anonym_autor Voľakedy nám rozprávali, čo z peknej misy, keď je prázdna.Tym ,ako keby ospravedlnili, že žena nemusí byť atraktívna,alebo sa o seba starať.Váha je veľmi citlivá záležitosť,ale veľmi dôležitá.
Je to síce ako hovoríš každého vec,ale váha ( atraktivita inak povedané) výrazne ovplyvňuje kvalitu a stabilitu vzťahu.Ak , žena nie je atraktívna, môže strácať na príťažlivosti pre muža,ak ho nepriťahuje, stráca sa intimita a keď sa stratí intimita 80% manželstva prestane fungovať.
Takto to má aj tvoj muž a veľa ďalších mužov, ale nechcel ti to takto povedať,ale z toho bojového tónu sa to dá vydedukovať.
Moje túžby,tvoje túžby je kniha,kde na konkrétnych príbehoch,autor vysvetľuje prečo je dôležitá atraktivita,sexualita pre muža, prečo je potrebná pozornosť, rozhovor,peniaze,dôvera a mužova starostlivosť o dieťa pre ženu.Kniha je svižná, príbehy krátke a výstižné a každý to pochopí.
Autorovi ide o spoločné dobro manželov a ako tu polovice ľudí na MK,aby sa do niekoho navazali.
@anonym_autor ze ma pravdu
@anonym_autor Voľakedy nám rozprávali, čo z peknej misy, keď je prázdna.Tym ,ako keby ospravedlnili, že žena nemusí byť atraktívna,alebo sa o seba starať.Váha je veľmi citlivá záležitosť,ale veľmi dôležitá.
Je to síce ako hovoríš každého vec,ale váha ( atraktivita inak povedané) výrazne ovplyvňuje kvalitu a stabilitu vzťahu.Ak , žena nie je atraktívna, môže strácať na príťažlivosti pre muža,ak ho nepriťahuje, stráca sa intimita a keď sa stratí intimita 80% manželstva prestane fungovať.
Takto to má aj tvoj muž a veľa ďalších mužov, ale nechcel ti to takto povedať,ale z toho bojového tónu sa to dá vydedukovať.
Moje túžby,tvoje túžby je kniha,kde na konkrétnych príbehoch,autor vysvetľuje prečo je dôležitá atraktivita,sexualita pre muža, prečo je potrebná pozornosť, rozhovor,peniaze,dôvera a mužova starostlivosť o dieťa pre ženu.Kniha je svižná, príbehy krátke a výstižné a každý to pochopí.
Autorovi ide o spoločné dobro manželov a ako tu polovice ľudí na MK,aby sa do niekoho navazali.
@anonym_03ae2e " keď žena prestane byť atraktívna pre muža, muž s ňou prestane späť, a manželstvo sa rozpadne. " 😳 Ale však to je strašné úbohé. Dokonca to odporuje samej podstate manželstva, teda v dobrom a zlom do konca života. Sú ľudia, čo prišli o nohy, ruky, majú zjazvene bruchá, po operáciách, zostarnutí, šediví, plešatí, s kožnými chorobami, zubnými, alebo mentálne chorý a predsa sú v manželstve. Partner ich stále chce v manželstve. Toto je ale scestny názor s tou atraktivitou, hlavne starší manželia s chorobami, po deťoch, už vlastne by nemali byť v manželstve, asi nikto, podľa toho.
Každého vec kto ako vyzerá, podľa toho sa potom ľudia zgrupujú ak sa niekto nestará o seba ( vyzorovo, hygiena a iné) tak nemôže čakať že sa dostane k ľuďom ktorí sa tak starajú...vrana k vrane sadá
To bola odpoveď pre dotyčnú osobu.
Čo sa týka odpovede na tvoje zamyslenie - je pravda, že veľa ľudí dokáže byť spolu,aj keď ich postretli v živote rôzne zdravotné problémy alebo prirodzené stárnutie.A všetka česť takým ľuďom.
Ale to sa už dostávame k biblickej podstate manželstva, že sú si jeden druhému navzájom darom od Boha.A potom platí, že pozeráme na seba pozitívne a vidím dary a talenty manželky a ona vidí moje.Vidiet dary v človeku= vidieť v ňom Ježiša Krista.
Ako sa Ježiš ROZHODOL ísť na kríž z lásky k nám,aj keď to tak necítil, tak by sa manželia mali rozhodnúť pre veci v manželstve aj keď to tak necítia.Pre rozhovor, umyť riad, ísť na prechádzku, vymaľovať, ísť na nákup, venovať sa deťom, kúpiť kvety.......niekto povie, že je to samozrejmosť.Ale podľa príbehov z MK , vidíme, že to samozrejmosť nie je.
Ak by sme sa chceli dohodnúť tak by to bolo nejak takto: Áno manželstvo je v prvom rade hodnota sama o sebe, manželia by sa mali prijímať navzájom taký aký sú,ale treba robiť aj konkrétne kroky a gestá voči sebe navzájom. Inak hrozí, že si tie " citové nádoby" , čo každý človek má v sebe,bude napĺňať mimo manželstva. Ide o to,do akej miery je človek znášať nedokonalosti toho druhého, keď sa pozrie,alebo si uzná tie svoje.
PS: V dobrom aj zlom......zlom samozrejme nemyslím domáce násilie,aroganciu, manipuláciu,a podobné extrémy.
Poviem ti to takto mam 100kg a napriek tomu si môžem z chlapov vyberať keby chcem (mam manžela) je to o tom co vyžaruješ ;)
Ja nie som najchudšia, ani najkrajšia, ale základná starostlivosť o seba by mala byť samozrejmosťou – Umyť zuby, umyť vlasy, oholiť si pazuchy...

Ano mali, a aj muzi. Vsak nazor moze mat kazdy aky chce, naco sa pohorsovat 🙄