Sme povinní kupovať darčeky všetkým deťom?
Prajem pekný deň, chcem sa opýtať ako to máte doma, prípadne či je to nejaké pravidlo.
Ide o deti mojich a manželových súrodencov, my deti zatiaľ nemáme. Vždy keď ideme na návštevu donesieme nejaké ovocie, čokolády pre deti a pre rodičov vínko, som naučená, že na návštevu sa nechodí s prázdnymi rukami.
Ale problém je momentálne v tom, že sme boli na dovolenke a nedoniesli sme darčeky žiadne a prečo sme aspoň nekúpili deťom nejaké hračky.
Nestačí, že kupujeme každému na narodeniny, meniny a Vianoce? Dokopy to je 7 detí rôzneho veku, ono to zas nie je také lacné kupovať rodine po 20€ aspoň každému niečo na sviatok, keď oni majú ako keby o deti menej a ešte nám vyčítať, že sme im nekúpili niečo na dovolenke ? Je to nejaké pravidlo kupovať všetkým darčeky? Oni si asi neuvedomujú, že to je kopec peňazí a na takej dovolenke je ešte všetko dva krát predražené. Takto som im to vysvetlila a, že som rodina a kde je moje slušne vychovanie a podobne. Ako manželka som v rodine tri mesiace, pred tým sme boli pár 5 rokov, čiže teraz je moja respektíve naša povinnosť každému zakaždym niečo kupovať, lebo už som ich teta?
Nie je to pravidlo, nič nemusíte kupovať rodine, je to len vaša vôľa. Mňa by ani nenapadlo, na dovolenku chodíme oddychovať, málokedy si niečo kúpime.
@falbala132 Súhlas, len nie žiadne magnetky, na čo, prečo?... už to ľudia aj z chladničiek dávajú preč, pôsobí to cirkusantsky, olepená celá chladnička. Ešte tak magnetky z vlastnej dovolenky ako tak chápem, že spomienka...ale aj tak sme to už dali z chladničky preč, obrovské plastové vrecko toho bolo🙈
Ani by som žiadne argumenty nedávala. Len povedať že nám to nenapadlo. Viac by som sa k tomu nevyjadrovala
My zase všetkým hovoríme "prosím ta, nič im nedávaj! Majú kopec veci, sladkosti, ovocia, všetkého, nič si nevážia. Radšej s nimi tráv cas!"
To ale neviem, či nie je jednoduchšie kúpiť nejakú blbosť, ako stráviť s "cudzími" deťmi cas.
Jasne ze to nie je povinne. My sme teraz boli na dovolenke a kupili sme darcek sestrinmu synovi aj detom muzovej sestry. Lebo sme chceli.
No,privydala si sa evidentne do netaktnej rodiny bez stipky hanby.Nebudem pisat ze nie si povinna nikomu nic nosit a kupovat,ani to nepatri do kategorie "patri sa to".Co sa urcite nepatri je povedat niekomu to,co povedali tebe.Ber to tak,ze nie si povinna nechat si skakat po hlave,teraz si budujes v rodine respekt a mantinely.Takze nabuduce ked stretnes toho cloveka,co bol taky hulvat,ze ti toto povedal,tak by som ti poradilo spytat sa ho/jej,ci sa mozete este na chvilu vratit k debate o darcekoch z dovolenky,lebo ze si o tom rozmyslala.Treba povedat,ze vy ste takyto zvyk v rodine nemali a bez ohladu na to,neplanujete nosit ani detom ani nikomu inemu z dovolenky darceky.Nevidis na to dovod a na oplatku ani ty to od nikoho neocakavas.Proste takto to je a treba to tak brat.Ak budu nejake pripomienky,tak mozes povedat,ze co sa urcite nepatri je vynucovat si darceky,ze je to priam netaktne a tu tu debatu odparkujes.Naozaj mas evidnetne docinenia s nejakym nevychovancom a cim skor ho uzemnis,tym lepsie pre teba do buducna.
My casto nechodime na dovolenky ale nieco donesieme vzdy pre rodicov, svokrovcov a rodine mojej sestry a rodine manzelovmu bratovi, ale samozrejme ze nie kazdemu individualne. A nic drahe, nejaku drobnost, podla toho co maju. My radi nakupujeme a chodime po obchodoch a potesime sa ked aj nam prinesu nejaku pozornost ale urcite by sme neriesili ani by sme sa neurazili keby nedoniesli 😇
Nieeeeee. Načo. My max magnetku, pero a také lacné drobnosti kupujeme našim a súrodencom. Pre deti kedy ako. Ale tiež max jednu maličkosť 2-3 eurove, žiadne extra darčeky
ja si pamatam ako decko ten pocit, ked prisiel niekto z dovolenky a doniesol mi darceky, bolo to super 😍 ale ano, bolo to v devatdesiatych rokoch ;) ja nosim striktne lokalne veci, ludom ktorych lubim, a aj to mini balenia. A klucenku, patricky z klastora... olivove mydielko..... a uz som naucila aj moju mamu nekupovat darceky - nastastie ;)
Ja som takéto darčeková ie zahrala.Naco?Hlavne keď ty ešte deti nemáš a máš kupovať do rodiny.
My nekupujeme nikomu nič. Chodíme na dovolenky oddychovať a tráviť čas s deťmi, nie kupovať darčeky...
Z dovolenky uz nic nenosime. Vzdy to bolo aj tak odveci ok este magnetku, ale tahat cukriky alebo hracky mi pride odveci najma ked deti maju tolko toho. Takze nie nenosime darceky ani dospelym ani detom. Max ked ideme do Ita ze donesieme olej, susene paradajky a podobne ale napr z thajska isto nebudem tahat pre kazdeho nieco 😀
Svokra vzdy donese odvsadial cukriky, susene ovocie a nikto to neje
Jooj, este z dovolenky nosit... co ste oslík, potras sa 😀 ved ste tam sli oddychovat a nie zhanat predrazene suveniry
My sme kedysi tiez nosili kdeco, ale teraz Len ak sme V niecom vynimocne lokalite, alebo napr. Svagrovci maju radi korbaciky, tak ked sme niekde V lokalite, kde ich robia, donesieme. Ale.z kazdeho vyletu by to bola.otrava. a teda ak, nosime nieco spotrebne, jedno balenie celej rodine a vzdy dufame, ze tak isto budu postupovat vsetci, nech sa nam zbytocne nezaplni byvanie😂

Kto ti to vytkol?