So snúbencom sa vo vzťahu neposúvame dopredu
ahojte ..
mám taký problém.. mám snúbenca sme zasnúbený od vianoc minulého roka ja mam 25 a on 26 sme spolu dva roky ..
ľúbime sa aj všetko len proste nejako sa nikam nepohíname čo mne dosť vadí .
nebývame spolu on býva s mamou a ja doma bývam sama v jednom dvore s mojou maminou.
dnes sme sa dosť pohádali odišla som a neviem,či mám chuť aj v tom vzťahu pokračovať.
Vadí mi dosť to, že ked sme u nich tak večer utekáme ku mne domov nikdy som u nich nespala.
Koľko krát som u nich celé dni pomáham jemu či jeho mamine a večer sadnúť do auta utekať domov a na další deň zas k nim.
Dosť ma začalo štvať aj to, že svokra nechce ani pocuť že by sme mali dieťa furt len že v 30 tke že ona by dieťa v tejto dobe ani nemala a o svadbe už vôbec .
vychádzame spolu fajn, ale tieto reči od nej ma dosť zaboleli na koľko si myslíme, že už máme aj vek a čakala som skôr že by bola rada keby jej raz oznámim že som tehu.
a za dalšie mi vadí máme ísť bývať asi 2 m od nej a dom je stále písaný na ňu neni na snúbenca takže on si nemôže ani zobrať hypotéku aby to dokončil tak sa len tak trápi.
a on mi povie, že nie som normálna ked mi občas dojdu nervy a niečo mu poviem , že mne všetko vadí a že ked sú kkti s jeho mamou tak že mám ísť domov ako napr dnes ale ja to tak nemyslím len proste mne chýba to že spolu sme malo že spolu nezdielame jednu domácnosť že sa naťahujeme ako soplavé deti pritom už máme vek aby sme aspoň spolu bývali.
neviem možno to len ja vidím tak čierno a som až príliš náročná ...
@majca1995
Základ je muž, ktorý si ťa zastane. Buď taký je, alebo nie je. Keď taký nie je, tak im mozes aj drevo zvážať do dvora ako ťažný kôň a aj tak ťa naučí ešte do neho vyrezávať ornamenty, aby toho nebolo malo. Nechápem, prečo si na to všetko pristúpila, nauč sa mu povedať nie, toto robiť nebudem a on to má ako milujúci partner rešpektovať. Ak to nerešpektuje, tak je cely vás vzťah chorý.
@katkami123 no asi je aj zbytočné jemu niečo vravieť lebo ako dnes som mi povedal že robím s neho a z jeho mami kktov a tak som sa ho na konci opýtala že prečo som teda u nich nikdy nespala a on len zatvoril dvere na mojom aute a odišiel ...
@katkami123 neviem prečo som na to pristúpila asi skrz to že som bola rada že som sním lebo aspoň pri tej robote som s ním mohla tráviť čas ..
@majca1995 bola som zaľúbená,čo ti poviem....je to už dávno,som vydatá 27 rokov,dnes by som x vecí robila inak....svokra zomretá 18 rokov,ale ten môj furt do domu chodí robiť..a bývať sa tam nedá,lebo furt dom rozbombardovaný...ale záhrada funguje,zdedili sme marhule stromy,v lete oberieme cca 800kg marhul.....
a napíšem ti prečo u nich nespíš,lebo mamička nedovolí...chod tam,porob 3-4 hodinky a ber sa domov a na druhý den ho ťahaj na výlet....
a aj minule som sa naštvala lebo som si bola trampolínu zobrať teda bol mi pomôcť na jeho aute lebo do môjho by som ju nedala a na revanž som mu kúpila old spice pod pazuchy a cukriky aby som mu nič nebola dlžna za naftu vyšlo to cca 7€ a išli sme ešte k nim a on mi začne že koľko on nafty míňa ( jemu plná nádrž vydrží dva týždne ) lebo musel ma ísť dva krát zaviesť domov ...
aby si pochopila,tiež som tam bola celé víkendy,všetky sviatky,lebo som chcela byť s ním,teraz by som to už neurobila,máš mu byť vzácna,nebyť tam stále,ak chce,nech príde za tebou...povedz-zajtra idem do lesa,ideš so mnou?ak nie,nerieš....ale nebud stále poruke,nebudeš šťastná
@majca1995 kym sme esre s muzom len chodili, kazda druha navsteva u nich bola o pomahani, makani, aj ked mi slubil ze sa “vzoprie”, nakoniec sme skoncili vzdy tak,ze sme pomahali na dvore, okolo domu.. ale vedeli sme,ze to bude inak a ked sa odstahoval do bytu, prestali pracovne navstevy a zacalo to byt ok..toto co mas teraz za muza,to nechces na cely zivot,ver mi..musi sa nieco rychlo zmenit alebo je lepsie to skoncit.. si vo veku,ked sa uz potrebujes pohnut nejakym smerom (som len o trochu starsia,tak to poznam).. drzim palce
Milé dámy, toto čaká aj vás o pár rokov, ak máte synov a budete svokrami .😉
Ty rozmýšľaš normálne, zdravo, tak he samozrejme, ze sa takéto veci pýtaš, pretože to nejde do hlavy každému normálnemu človeku.
Tvoj snúbenec sa však tvári, ze je toto normálne, pritom nie, nie je to normálne pre kazdeho bežného človeka. On sa tak vari iba kvôli tomu, pretože by musel priznat chybu, ze niečo nie je v poriadku a to on neurobí. Lenže, to že sa budeme tváriť, že problém nie je a urážať sa zakaždým, keď niekto na neho poukaze, tak tým ten problém nezmizne, naopak, vystupňuje sa.
Jemu nie je zle, to si musíš uvedomiť. Žije si život ako doteraz, je pri mame, cez deň odbehne ku tebe, ty ku nemu a zase si žije tak, ako mu to vyhovuje. Ani jeho mame nie je zle, je tu osoba, ktorú už syn naučil väčšinu prace na záhrade, na dome a ešte hlupucka robí na cudzom. Jediná z toho tu vychádzaš ty ako tá, ktorá prichádza o veľa. Priateľ sa ťa nezastane, makáš, ale ešte ti stále prikladajú, namiesto pochvaly sú výčitky, ze si mihla urobiť ešte viac. Takze, načo by sa oni dvaja menili, keď im je dobre?
No, a priateľ ťa berava aj do kina, na výlety? Do reštaurácie ako chodia bezne pary? Alebo trávite čas iba u teba a u jeho mamy? Lebo tak mi to príde, ze nielen, že si ťa nezastane, ty musíš ešte akoby žobroniť aj o jeho čas a pozornost a tak si pristala na toto. Celé zle.
Mat takú nevestu, ktorá mi maká na záhrade a ja by som ju ani v dome nechcela nechať prespať? No od hanby za seba by som sa prepadla.... dúfam, ze taka rafika nebudem.
Dievča ešte si takyto vzťah riadne premysli, očividne je na prvom mieste maminka a jej slovo. Chlapec podla mňa nemá ani vlastný názor len to čo mu mama povie. Budeš to mať ťažké a neustále budeš bojovať o jeho pozornosť. Hlavne teraz neotehotni, to ho pri tebe neudrží.
Počkaj, takže on ti ešte aj naftu vyčíta? Nehnevaj sa, ale tu je inde problém ako to, že nechce mame priznat, ze sa budete brať. On si ťa neváži a to je sakra veľký problém. Ako chceš potom stráviť zvyšok života s človekom, ktorý si ťa neváži? Veď taký človek ti ani nedokáže a ani nemôže byť oporou. A nie, nezmeníš to, mozes hlavne seba zmeniť a to tak, že si začneš budovať sebaúctu, aby si sa podobnému typu chlapa v budúcnosti vyhla oblúkom. Veď po svete behá kopec dobrých chlapov, jeho nechaj mamičke.
Inak a prečo to nepovieš jeho mame ty sama? Chceš vedieť aká je, aký je on? Veď on jej to nemusí povedať, mozes aj ty kľudne, že ťa požiadal o ruku, prstienok ukazat. Snáď ti jej reakcia otvorí oci.
Prečo sa mu bojíš povedať “nie”? Čo by sa potom stalo? Veď podľa toho, čo tu píšeš on s tým pri tebe problém nemá, dokáže si vydupať svoje.
nie on nam nebol nikdy nič pomôcť .. a teraz mi volal dobre mi vynadal že ja nič nerobím tak a že robím z neho a z jeho mami kretena ... super teda ....
@majca1995 tak to robte tak,ze jeden den pojdete k Vasim pomahat - obidvaja a dalsi den k jeho mame a treti den spolocny oddych / vylet. uvidis co nato povie..ak sa mu nepaci...adios amigo...
Ty si tam za sluzku, resp. otroka,lebo sluzku by museli platit...
a dom nie je jeho, ale bude ho opravovat a brat si uver..aby sa nestalo,ze mama zomrie a on bude musiet vyplatit brata..a tebe povie,ze Ty tam nic nemas, ze to je jeho...lebo robota sa nerata...
@majca1995 no hlavne by ste si mali skôr či neskôr zariadiť vlastné bývanie... a nie v tesnej blízkosti jedných či druhých rodičov. Môžte mať aj dokonalé vzťahy ale rodičia (jedni aj druhí) by sa proste nemali denno-denne starať do života mladým. To či budete mať svadbu alebo deti je vaše rozhodnutie a nie svokrine. Hlavne by sa mal rozhodnúť aj snúbenec že čo ďalej aké máte plány do života, lebo takto vám to dlho nevydrží...
@majca1995 preboha, nechápem ťa vobec, ja ked som s mojím mužom chodila, tak som u nich ani slamku nepreložila a to doslova mi to ani nedovolil, chodil okolo mna ako okolo kráľovnej, uvaril mi kávu, šálky umyl on, ked som chcela ja, tak mi to nechcel dovoliť a ty tam makáš ako otrok a ešte aj drevo rúbeš, čo si načisto rozum potratila? a ešte ti bude vyčítať niečo? no tak to prr, ja by som mu povedala, drahý moj, ked si taký zbabelec, že sa vlastnej mamky bojíš, tak si ži s nou dalej, ja končím a nebudem vám robiť slúžku, žite si pekne vy dvaja, nech sa vám darí a prsten by som mu šmarila do ksichtu, dovi-dopo
dievča,ty utekááááj a ani sa neobzri..teraz má byť chlap snúbenec zaľúbený,na rukách ťa nosiť a on zavolá a vynadá? mne môj nevynadal nikdy.....o 10 rokov kde budete? ty strhaná,nervozna,s pár deťmi v cudzom dome ,s holou riťou....máš na viac,ver mi ...a počúvaj svoju mamku,ku svokre by si sa nasačkovala a o tvoju mamku sa kto postará?
Dievca, buduj sebaúctu a hranice pokial si kto ku tebe môže dovoliť. Vidíš, tu si si teraz vypočula tú vďaku za to, ze tam robíš. Ešte si neschopná a len samé obviňovania. On nie je typ partnera, ktorý je vhodný na dlhodobý spoločný život. A už nežobroň u neho o pochopenie, vidíš, že sa ho nedočkáš. Ty chceš tak veľmi, aby ťa chápal a ľúbil a on sa akurát tak čoraz viac nad teba vyvyšuje a vyršuje. O čom to potom je?
Sú typy ľudí, ktorí majú radi iba samých seba, radšej stratiť 2 roky života s neschopným chlapom ako 10-20 rokov s deťmi, hypotekou a iba samými teplými spomienkami, veľkými ranami na duši a zdeptaná matkou a ním.
Je to asi tvoj prvý vážny vzťah,nemáš s kým porovnať,či?

@majca1995
Majča, nebud slepá. Jeho brat jej ani neoznámil, ze sa bude ženiť, to znamená že veľmi dobre vie, aká je povaha, veď s nou prežil cely život.
Tvoj snúbenec jej to nechce povedať, nechce tam s tebou ani prespať, aby to medzi vami nevyzeralo vážne a na miesto toho, aby si sa na toto všetko pozrela triezvy pohľadom, ho s plačom nutis, aby jej to povedal. Načo? To ti toto všetko nestačí? Myslíš si, ze potom ťa bude mat rada? Alebo, keď budeš rúbať drevo, tak, ze budeš dobrá nevesta? Nie, nebudeš, lebo jednou rukou si mohla rúbať drevo a druhou sadiť muškáty a popri tom ešte dieťa drzat v zuboch a hojdať ho tak a ešte aj tak budeš neschopná. Toto je ten typ ľudí, ktorím nikdy nie je dosť.