Som rozhodnutá rozviesť sa. Mám s mužom vydržať kvôli dieťaťu cez Vianoce?
Svojho muza uz nemilujem a som rozhodnuta rozviest sa. Velmi dlho som nam davala sancu a snazila sa nieco zmenit ,no zial neviem ovplivnit ze k nemu uz necitim lasku a trapit sa viac nechcem. Dnes,vlastne poslednych par dni, ma to uz velmi,velmi tazi, neviem poriadne jest. Trapenie trva uz dlhsie,nie len tak ze som si zmyslela,niesom za unahlene rozvody ako je to dnes moderne. Mame ale male dieta a idu byt vianoce. Vydrzali by ste este par dni kvoli nemu, s gucou v hrdle ze tu nieste vobec stastna? Nie manzel ma nebije,nemusim odchadzat v zhone . Prosim bez rypania, som v dost zlom stave
keď ho chceš uzavrieť , uzavri ho s chladnou hlavou , keď ti muž bude totálne ukradnutý , nebude ťa zaujímať kde je s kým je ,či má niekoho alebo nie , ako dlho je v práci , či spí doma alebo niekde inde. To je stav kedy sa rozvádza. Ty predovšetkým nie si v stave chladnej hlavy a každé tvoje momentálne rozhodnutie môže byť katastrofálne nie len pre teba ale aj pre tvoje dieťa. Takže najprv sa uveď do stavu duševnej pohody
@21oktober citim sa sice velmi zle no len preto ze som tu , ale Ta prva veta suhlasi , som uz v takom stave ze mi je to naozaj jedno ked ho nelubim
@21oktober Uplny suhlas. Ked som prisla na neveru svojho muza, isla som na konzultaciu k parovej psychologicke. A presne som bola uplakana, ulutostena a nahnevana. A ona mi povedala to iste. Rozvod je len administrativnym potvrdenim rozvodu citoveho. Ze sa mam rozviest, az ked mi manzelstva nebude luto. K tomu som dospela az o taky polrok. Aj to som si dala este 2 mesiace, kedy ho podam.
myslím že ti to jedno nie je , lebo si takú situáciu ešte nezažila. Keď zažiješ to že tvoj muž ti bude behať a spať u kolegyne a ty si budeš robiť v kuchyni manikúru, alebo bude štvrtý deň na chate s kamarátmi a tebe to nebude trhať žily a budeš si v kľude čítať knihu a starať sa o dieťa, áno to je krok k rozvodu . Ty si tak teraz na polceste, lebo plačeš, lebo neješ , lebo ťa v podstate trápi v akom to je stave . Ak to prejde , ozvi sa niektorej mojej kolegyni .
@21oktober trapi ma ze som tu a s nim ked ho nelubim, nie to ze nam to stroskotalo . Inak ako vies ze som tieto situacie nezazila 🙄?
Ahoj. Možno sa mýlim. Pripadá mi to trocha, akoby si bola v depresii. Avšak skúsila by som sa tej depky zbaviť, lebo možno že nesúvisí priamo s manzelom
A stale sa pytam preco riesite manzelstvo ked ja nazor ludi co nas nepoznaju nepotrebujem . Povies mi?
@21oktober
A ako ta trapi, ze si s nim? Co konretne citis? Nejakym sposobom ti ublizuje?
@mia78111 neviem, mozno som uz v depresii a ci suvisi s muzom ,urcite ano, lebo zijem s niekym koho nelubim. Niesom jedna z tych ktora bude udrziavat manzelstvo kde nieje laska len skrz dieta alebo peniaze. To radsej stastna a chudobnejsia
ak to mas tak ako pises, tak sa jednoducho odstahuj. Tie vsetky pocity su preto lebo to odkladas.
@autorka 22. decembra si zistila, ze ta tak tazi byt s tvojim manzelom v jednej domacnosti? Mohla si odist uz zaciatkom decembra, alebo aj skor. Podla mna je december nevhodny na akekolvek radikalne rozhodnutia, ale ak mas pocit, ze uz to viac nezvladnes, tak sa zbal a chod prec, naco sa viac trapit. Dieta je uz tak velke, ze si bude pamatat, alebo sa pytat, kde je otec? Ak ma do roka, tak strav vianoce, tak kde sa citis dobre a s kym sa citis dobre
Nemas depresiu? Vela veci si mozes vtedy vysvetlovat inak......komunikujete ako tak spolu? Ma odkial vediet...ako sa citis? Je normalne , ze laska vyprcha.....a clovek iba tak prevadzkuje manzelstvo v nejakom obdobi....ale vztah mozno spadol na starostlivosti o dieta a pozabudli ste na seba.....ci zazivas stereotyp v manzelstve? Mate vypovedane predstavy a ocakavania...vzajomne?
už som to tu napísala, tak ti to zopakujem . Pretože si myslím že robíš chybu . Či je to tak ukáže čas , len škoda ak to bude chyba nedopadne to len na teba a často nebude cesty späť. A prečo to píšem ? Lebo som takéto situácie zažila u mnohých žien .
A prečo si myslím že si to nezažila ? Pretože by si sa inak chovala a už dávno by si bola preč.
Za mňa posledný príspevok , lebo vidím že neberieš do úvahy nič , rozhoduješ v tom najhoršom období ktoré môže byť, s horúcou hlavou , plná emócii , nadopovaná adrenalínom Vianoc . Najhoršia možná kombinácia pre teba a tvoje dieťa.
Aké veľké máte dieťa? Ak máš pri štedrovečernom stole plakať a mať guču v hrdle tak o čo to bude pre to dieťa lepšie ako keby ste už boli niekde preč? Nedá sa vám ísť niekde inde na sviatky aby ste aspoň neboli doma? Chata? Alebo k rodičom? Myslím aj s manželom, kvôli dieťaťu, len zmeniť miesto, kvôli tebe. Ale ženy ti tu píšu dobre miemené názory ohľadom depresie, naozaj si si istá že ňou nezačínaš trpieť? Keď píšeš že ste si prešli kadečím.. už si z toho asi dosť unavená, vyprahnutá.
Ja ti to poviem tiez. Depresiu nemozes mat z tobo, ze zijes s niekym koho nelubis. Je to oxymoron. Depresia je iba tvoja. Nesuvisi s tvojim muzom. Ja som posledna z tych, co ti radi zostat s muzom, al ho nelubis. Ja sama som od muza odisla. Ale toto co ty som necitila. Ja som bola spokojna, vecer ked prisiel od frajle sme si popijali drinky alebo vino, spala som vedla neho na manzelskej posteli ako vedla brata...ano potom sa to dokaslalo, ale z jeho strany. On zacal robit prieky, hadali sme sa aj o pretlak, ktory som pouzila detom na cestoviny, zistila som, ze nase uspory zmizli a uz.tych hadok bolo vela..tak som sa odstshovala, bolo to 1.12. Ale boli sme dohodnuti, deti travili s manzelom Vianoce a polku prazdnin na chalupe ako ostatne roky, len uz bez mna. Vedela som chladnou hlavou zhodnotit, co je pre deti dobre.
bola som v rovnakej situácii minulý rok ale ostala som na vianoce aj naproek tomu, že jemu boli vianoce ukradnute nerobila som vianoce ako "hranie sa na šťastnú rodinu" proste normálne z úcty za tie roky a dobre chvile som ostala a normálne sa chovala. Nemilovala som ho, vedel o tom, vedel, že mám nový byt na dosah, vedel, že to prídenič sme nemali rozdelené do poslednej chvíle. Bolo mi samozrejme zle po nociach atd ale už som nevidela dôvod prečo robiť dusnú atmosféru keď všetko vieme. Milovala som už v tom čase niekoho iného to je pravda, ale neutekala som. Nový prišiel nejaký čas po mojom rozhodnutí odísť a poinformované ex takže prosím nehľadať za tým nič viac.
Ja by som na tvojom mieste este vianoce vydrzala a potom na cas odisla, kde by si sa mohla v prvom rade ukludnit a potom zamysliet, ze co dalej. Zober dieta a chodte napriklad niekam na chatu alebo k rodine, aby nevnimalo, ze ste len same.
Po tejto “pauze” a vyvetrani si hlavy mozno prides na nejake ine riesenie alebo sa mozno aj utvrdis, ze sa uz vracat nechces.
V tomto bude iný muž,som si na bomby istá. Tak sa odsťahuj a Vianocuj šťastne . Nepýtaj sa tu na koníku.
Dakujem za komentare k veci, ostanem kvoli dietatu este pocas Vianoc
@1gabriela13 neurazaj ma !!!!!!! Co si to dovolujes, ja nieco nejaka hnusna ludra co sa taha poza chrbat muza ! Hoci ho uz nelubim, stale som jeho manzelka!
*niesom
ak máš psych. problémy tak treba navštíviť lekára popr. psychiatra... pri depresiách sa neodporúča robiť rázne životné rozhodnutia... 😉
@1gabriela13 ako to mozete vediet? Viackrat spominala, ze nikoho nema. Tak, ak nechcete konstruktivne poradit, tak radsej nepiste nic.
@deti95060810 uz si mi diagnostikovala depresiu ? 😃
Ja ťa úplne chápem. Vlastne ti fandím. U nás sa za posledné 4 roky nahromadilo niekoľko kríz, že rovnako necítim absolútne nič. Čakám, čo sa zmení, zatiaľ doma. Predpokladám, že sa nezmeni nič, neviem, ako sa doň zas zamilovať. Či je to možné, som jak lad. A každý z vonku je presvedčený, že aký úžasný muž.
Neviem, ako to máte vy, ostatné, čo to, že k partnerovi nič necítite, tak zlahcujete. Ten normálny život, vratane sexu a pod je jednoducho o premahani sa. Že za tým musí byť iný?! Smejem sa, toľkokrát som dostala takúto otázku... Ľudia stále hľadajú nejaké jednoduché dôvody na všetko. Nemám a nemala som iného chlapa a ani nechcem.
Ak nedávas tomu ziadnu nadej, choď. Ale naozaj to nemusí byť deň pred vianocami. To je také...traumatizujúce.
Mne to tu pripadá ako v stredoveku. To môžeme svoje dcéry rovno hádzať do dohodnutých manželstiev, keď život bez lásky je taký v pohode a vlastne je to jej vina, že sa v takom vzťahu dusi a trápi.
Mozem sa opytat, co je pre teba laska?

Zeny pre boha preco mi vsetky rozoberate manzelstvo ked som to riesit nechcela ,na to mam dobru kamaratku ktora nas pozna oboch a vidi do toho. A absolutne ma ako zenu a manzelku uraza ked mi pisete ze niekoho asi mam alebo milujem. Keby som chcela mohla by som mat kludne niekoho , ale nechcem, chcem manzelstvo v klude uzavriet a casom najst mozno lasku opät