icon

Som ženatý a mám mladšiu priateľku: Čo ďalej?

27. okt 2024

Našiel som o 10 rokov mladšiu priateľku, ja som ešte ženatý ale zvažujem rozvod. Dve deti a manželka neprístupná. S touto žienkou si veľmi rozumieme, je to vzájomne. Chcem s ňou žiť a zdieľať všetko krásne. Ako neublížil manželke? Myslím že sama vie že to už dlhodobo nie je v poriadku v našom vzťahu.

vikimed
27. okt 2024

@eliska13 na tomto fóre sa nestretneš s pochopením faktu, že aj chlap chce byť v živote šťastný. Má jednoducho makať a držať hubu. No a zrazu vraj treba vypočuť aj druhú stranu. Že sa toto nevyžaduje aj vtedy, keď ženy prezentujú svoje problémy vo vzťahu. Je pekné navrhnúť randenie, kino, reštiku, no veľa párov si to pri malých deťoch nemôže dovoliť ani finančne, ani časovo. Buď každý z nich urobí maximum pre vzťah a neupína sa len na prácu, či deti, alebo vzťah končí tak, ako v tomto prípade. Vzťah je totiž ťažká a dlhodobá práca.

mamamasama
27. okt 2024

Chuďatenko. Tá tvoja bola príliš dobrá. Keby bola ako ja, nemal by si čas na milenku.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
simona20201309
27. okt 2024

@dharmasanata jeeej toto je aká krásna konšpiracia 😀
Tak o tomto ja zatiaľ neviem, ale obaja sme rodinne založení a mňa hlava nebolieva 😉

vikimed
27. okt 2024

@1ryba ak je jeden s deťmi, druhý si vie urobiť program. Nevieme, či je milenka na prachy. Z vlastnej skúsenosti je ale randenie pri malých deťoch, ak nie sú starí rodičia ochotní pomôcť s deťmi, veľmi problematické. Nevieme však, čo je dôvodom absencie sexu. Podľa autora to dlhodobo nefungovalo a nepomohli ani rozhovory.

retatka
27. okt 2024

Za mňa si obyčajný vychcanec.Keď ste mali nefunkčný vzťah, nefunguje intimita prečo si sa nerozviedol?Načo ste sa naďalej obaja trápili?Či keby ti žiadna žena do cesty neprišla aj manželka by ušla?Život máte len jeden, deti odídu a s človekom ktorý je pre mňa ako cudzí by vás čakal smutný život ktorý by ste si v starobe vyčítali .Pamätaj si, staviaš šťastie na nešťastí iného a to nemusí dobre dopadnúť.Nekomentujem tu novú milenku, ktorá si s tebou začala počas vzťahu, charakter to nebude nič moc.

dankanka
27. okt 2024

@eliska13 jasne. Kolac, cista domacnost, vychovane deti, este nech domov slusne peniaze nosi a vecer roztiahne nohy. Je uplne jedno, co potrebuje zena.. laska a sex su vedmo. Zena ktora odmieta sex, vacsinou neciti lasku, podporu, oporu. Este raz sa pytam, ked on daval zo seba vsetko, kedy mal cas na milenku?

kristinka92
27. okt 2024

najsmutnejšie na tomto a jemu podobnych príbehoch je, že presne tie šťastne chvíle, intimitu, oddych s partnerom na rande atď by si najviac zaslúžila zažiť s tebou práve tá manželka…ale ty a tebe podobní si ich prežívate s milenkami a žena doma možno práve robí úlohy aj s tvojim dietatom, beží na nakup potravín, vari pečie zmýva dlážku a jedine čo za to dostane je nôž do chrbta…jediná spravodlivosť na tomto väčšinou je, je že tej manželke deti časom podrastú, ženy sa aj po rozvode vedia neuveriteľne dať dokopy, schudnúť, keď sú deti v striedavke tak konečne zistia čo je to volny čas pre seba a rozkvitnú, zatiaľ čo exmanzelia si s milenkou spravia dieta a chlapi si prežívajú tie náročne novorodenecke obdobia v podstate odznova a sú tam kde boli…

ela_79
Autor odpoveď zmazal
vikimed
27. okt 2024

@kristinka92 myslím, že si to trafila, preto je to väčšinou chyba oboch. Aj ženy pri nových partneroch dokážu znovu prejavovať intimitu, schudnúť, byť zase sexy, kým doma je to zväčša starostlivosť o deti a domácnosť. Obaja sa musia dohodnúť na podmienkach, aby mohli byť šťastný. Prečo sa to zväčša darí až v novom vzťahu, je mi záhadou.

ela_79
Autor odpoveď zmazal
eliska13
27. okt 2024

@ela_79 kde píše, že frajerka má 20 r???

prasiatko30
27. okt 2024

@vikimed hej ak pride chlap domov a vyhubuje preco nie je oprate, navarene a nakupene a deti oriadene, s ulohami naucenymi a v tichu a klidku, lebo vsak otecko sa ide venovat rodine - tak to ma dost narvany program ta zena aby zacala aj ku kadernikom chodit, do gymu si pravidelne skocit a s kamoskami na kavu aby sa odreagovala domov dosla kludnejsia - preto nesedia pocty -“aj doma pomaham, aj detom sa venujem, aj na vylety s nimi chodim” 😂😂😅😅

vikimed
27. okt 2024

@prasiatko30 ja myslím, že normálny chlap, ak má nejaké požiadavky, musí byť schopný aj na ústupky a vychádzanie v ústrety. Autor nespomína, čo všetko navrhoval, príp. jeho manželka, aby sa stav zlepšil. Vieme len, že sa to nepodarilo a výsledkom je rozpad rodiny.

timea301196
27. okt 2024

Tieto uvedomelé zeny.. 😂 autor rozved sa a mas pokoj. Ja sa ti čudujem sex vo vzťahu treba a nech si tu každá píše čo chce… keby môjho manžela bolela hlava 1 a viac tiež by som asi mala bočné úmysly… chvala bohu problémy takéto nemáme. 🙂 nemyslí na ňu, očividne jej je tiež jedno že ti týmto ubližuje.

prasiatko30
27. okt 2024

@vikimed vsak to je v poriadku, ale ked uz ma druhu tak to laskavo oznam manzelke a odid. Nehraj dvojaku hru - priznaj sa a znasaj dosledky, nie povedat, ze nechce ranit svoju spolubyvajucu/manzelku. Ja neviem ci rozpravam po cinsky - vztah medzi nim a jeho zenou je uz pase tak bud chlap a ukonci to

personality
27. okt 2024

Za mňa je takýto chlap nula. Nie preto, že chce zmeniť partnerku, ale preto, ze je dosraty to naozaj urobiť!!!!!!!!!

ela_79
27. okt 2024

@eliska13 prepac ešte raz som čítala tu prvú stranu a tam píše ze "nema 20" tak som sa vrátila sem, zmazala príspevok a potom som si všimla aj tvoju odpoveď. Mnou napísané beriem späť.

sante81
27. okt 2024

Tiež som bola neschopná, nervózna, nevyspata, nebola vždy chuť na intímny život pri 2 malých deťoch a tak môj úžasný milujúci manžel našiel ,,prístav,, u kamarátky 🙂
Dnes po rokoch mu ona perie osrate slipy, chodí okolo zadku mojim detom každý druhý víkend a ja užívam pokoj, pohodu . A som vďačná že ma takého hovada zbavila.
Možno sa v tom nájde aj tvoja žena.
Ak vám manželstvo nefunguje dlhodobo, mal si poriešiť rozvod, a potom kefovat mimo domu

simona20201309
27. okt 2024

@eliska13 ,,Iba SA rozhodne, že NECHCE emocionálne živoriť a CHCE byť trocha šťastný....
Ale tu už nejde len o neho.
Co urobil preto aby to zmenil?

kristinka92
27. okt 2024

@vikimed na tom nie je nič záhadne. muži “zarábajú” dojdu večer, žena po celom dni s detmi vyflusnuta, každý sa tvári že keď je na materskej tak cela domácnosť deti je len na nej a jej povinnosť…úprimne ruku na srdce, koľko chlapov naozaj príde po praci a vezme deti von, spraví nakup? minimum. tak sa nečudujem že žena keď nemá čas na seba tak vyzerá jak zbity pes a je nervózna.

pinkmamba
27. okt 2024

neskutočne zbabele

pochod
27. okt 2024

Nuz.. Si bez charakterny človek, ale neboj o xy rokov sa ti to všetko vráti s touto novou.. Karma si dáva na čas, ale príde stále 😉.. Spomeň si ked nastane cas a budes trpieť pre túto novú ako pes 🫡

komplikovana
27. okt 2024

ako neublizit, na to zazracny recept nefunguje. Mal by si odvahu sa rozviest aj keby si nemal milenku? Ak si na 100% rozhodnuty, mysli predovsetkym na deti aby boli co najmenej zasiahnute, lebo to budu oni co budu pravdeporobne trpiet naviac. Navyse nevies aka bude reakcia manzelky. Je mozne, ze bude klast polena pod nohy co sa tyka stretavania s detmi.

vikimed
27. okt 2024

@prasiatko30 jasné, že normálne je najskôr ukončiť vzťah, až potom začať nový, no väčšinou sa čaká na nejaký výrazný impulz, aby sa k tomu človek odhodlal. Je to síce smutné a odsúdenia hodné, no nie neobvyklé.

vikimed
27. okt 2024

@kristinka92 mňa by zaujímalo, či to jeho manželka navrhla. Počuj, zober po práci deti von a náš intímny život sa zlepší. Neviem si predstaviť chlapa, ktorý by také niečo odmietol. Škoda, že sa autor odmlčal.

pochod
27. okt 2024

@vikimed ona bude mať chlapa ktorý nemá problém podvádzať manželku. A on bude mať partnerku ktorá spáva so zenatymi. Zaslúžia si jeden druhého a snáď sa po rokoch príde autor pochváliť ake svinstva si s tou novou porobili 🤣

zuzanita1609
27. okt 2024

@pochod trefné. Vrana k vrane sadá... 😁

vikimed
27. okt 2024

@pochod to bezpochyby, morálne hľadisko ani radšej nehodnotím. Smutné je, že takýchto prípadov je mnoho a väčšinou sa končia takto, z kratšej cesty, pretože obnova vzťahu sa zdá byť nemožná.

liv1
27. okt 2024

To si naozaj zeny aj muzi myslia, ze ak dlhodobo odmietaju sex a situacia sa neriesi, ze partner zostane do smrti v celibate? Ano, mali by to najprv ukoncit a potom si niekoho hladat. Ale v zivote to tak malokedy funguje. Kedze problemom a to obrovskym byva prave ta komunikacia, to je prve co by som kazdemu poradila. Otvorene sa rozpravat o potrebach jedneho aj druheho. A ked ani to nepomoze, tak sa nemozu cudovat, ze si najdu bokovky. Ci muz, ci zena. A neverim, ja ozaj neverim, ze existuje viac ako 1 zo 100, kto sa najprv rozide a az potom hlada niekoho noveho.