Som ženatý a mám mladšiu priateľku: Čo ďalej?
Našiel som o 10 rokov mladšiu priateľku, ja som ešte ženatý ale zvažujem rozvod. Dve deti a manželka neprístupná. S touto žienkou si veľmi rozumieme, je to vzájomne. Chcem s ňou žiť a zdieľať všetko krásne. Ako neublížil manželke? Myslím že sama vie že to už dlhodobo nie je v poriadku v našom vzťahu.
@liv1 tu je sex len zámienka. Takíto ľudia, ci zeny ci muži si nájdu rôzne výhovorky, ze prečo začali podvádzať. Začnú problémy tak si najskôr nájdu náhradu a potom utecu. Ich manželstvo skončilo a ten chudácik obet migreny jeho ženy si zaslúži presne tú ktorú si vybral aby na konec dostal co si zaslúži ☝️
Cim skor jej to oznam, spravodlivo rozdel majetok a poctivo sa staraj o deti, to jej teraz pomoze najviac.
Ahoj autor, pozri sa sex nie je prvotny, ale je dolezitý, ak nemate sex lebo druhy je napr.onkopaciet, tak si myslim, ze je to svinstvo, ale ked dvaja zdravy ludia nemaju sex, to nie je dobre.
Ja si myslim, ze rozvodom, davas sancu novej laske a manzelke sancu najst si vztah. Ked zena nema sex s muzom, tak je to preto, lebo jej sex nie je s tym muzom dobry, resp.uz ju ten muz nepritahuje.
Mala som kolegynu ktorej manzel mal milenku, boli tak ako vy skor ako surodenci, kolegyna vedela ale neprezradila nechcela sa rozviest kvoli detom a manzel aspon nechcel doma sex. Takto fungovali par rokov, nakonec sa ona dala dokopy s inym a rozviedli sa. Zdravy ludia aj po 2 detoch a x rokoch manzelstva maju sex.
Minule som citala dobry clanok, tak toto opisovali, ze ked 1 z manzelstva odmieta sex tak aj to je forma porusenia manzelskeho slubu to vsak kazdy respektuje, ale ked druhy je neverny na toho uz ukazuju.
@liv1 absolutne s tebou suhlasim. Tej zene proste musi byt jasne, ze ked s muzom nebude mat sex a nie je schopna a ochotna to riesit, raz to rupne. A zbytocne dufa, ze to tak nebude, je to proste casovana bomba. Alebo to mozno robi aj naschval, lebo nechce byt ta, ktora rozbila rodinu, tak si pekne pocka, kym to urobi chlap, aby ju vsetci lutovali.
@pochod ale to nám je všetkým jasné, ako by to malo vyzerať, no v živote to často býva inak. Nikdy si nikam nevedúci vzťah neukončil po tom, čo ti niekto prišiel do cesty? Podvádzať je svinstvo, to absolútne odsudzujem, no možno to bol akt zúfalstva, potreba lásky, intimity po rokoch zúfalých snáh, rokoch nešťastného, smutného života. Možno.. , máme len jednu verziu.
@vikimed tak vyraznejsi ako mat milenku si neviem predstavit, ale asi mam slabu fantaziu
Ja si myslím,že by si sa mal rozviesť a dopriať svojej žene lepší a krajší život.Bude mať menej roboty ,deti už veľké,to znamená,že si môže nájsť zajačika ,vtedy bolesť hlavy zvykne ustúpiť.Možno namiesto starania sa o manžela ,sa bude môcť začať starať o seba ,napr.bude mať čas čítať knihy alebo chodiť na jogu.A ty si uži s milenkou a modli sa ,aby si raz nenašla mladšieho od teba.Lebo taký 60-tnici zvyknú radšej spať v tomto veku, kdež to také zachovalé ženy 50-tničky si ešte radi užívajú sex …najlepšie z mladšími a výkonnejšími. Good luck🍀
@vikimed všimol som si, ze tieto činy "ospravedlnuju" stále ľudia ktorí uz nejakým spôsobom podrazili s inou osobou svojho partnera. Nedpodvadzaj ani keby tvoj muz mal pol roka hnačky a nemal chuť na sex, neskus hľadať u suseda milostne hratky! Nebojíte sa pekla? 🧐 Lebo ak nie, karma aj tak príde kym ste ešte tu 👹
@pochod ach tieto náboženské kecy. Nenávidím takéto správanie, je to pre mňa tá najväčšia zrada, akú môže človek urobiť. Na druhej strane odsudzujem aj model fungovania, keď sa stanú z manželov spolubývajúci. To dlhodobo nemôže fungovať a vedie to k rozpadu rodiny, trpia manželia, aj deti. Zdraví ľudia potrebujú lásku a intimitu, bez toho nemôžu byť šťastný.
Juliana 30 👍👍👍
S manželkou sme si už roky cudzí a nemá o mňa záujem. A to som aj schudol, aj som jej povedal že si nájdem jednorazovku a povedala že dobre, že môžem. Nespravil som to. Teraz som po čase spoznal milú slečnu s ktorou si veľmi rozumieme, spoznali sme sa v práci. Po kamarátskom vzťahu to prerástlo do niečoho hlbšieho.
O deti sa postarám, tam problém nie je. Deťom sa venujem na 100% stále. A manželka mala vždy priestor pre seba.
Ja som zástancom modelu , že zodpovednosť za rodinu má muž , za rodinu ako celok . Žena má zodpovednosť za seba a deti , muž za rodinu . Tam kde muž dlhodobo funguje iba ako zdroj peňazí a nič viac, sa rodina rozpadá . Takže pokiaľ ten chlap nie je schopný tú ženu neničiť , nezraňovať a pokiaľ je schopný sa o ňu zaujímať, počúvať , komunikovať a riešiť problémy , má aj dostatok sexu ( ak je ten sex dobrý ).
Daj žene lásku , úctu , rešpekt, určitý druh komfortu , pohliadaj na ňu ako na slabšiu nádobu nie menejcennú , vráti ti to 100 násobne.
autor ako sa ty venuješ manželke ? Kde mala priestor ona u teba v tvojom čase ? Kde si ju zobral naposledy ? Kedy si s ňou naposledy hovoril alebo ju počúval so záujmom čo ti hovorí ? Kedy si jej naposledy kúpil len tak kvety, čokoládu alebo niečo viac ? Zásadnú chybu ktorú si urobil , že si prestal venovať pozornosť svojej žene. Ona mala byť v tom manželstve pre teba prioritou , nie deti , nie dvor okolo domu . Ak by si toto robil , žena by ti to vrátila násobne aj v sexe, dôvere, náklonnosti a tvoje deti by mali zrejme rodičov pokope.
@prasiatko30 presne tak, moja reč. Nech si budúca macocha užije radosti aj starosti rodinky. Nie len sa pokruti okolo chlapa a užíva si. Nech vyskúša pol roka starostlivosť o rodinu. Aj tebe mladý panko sa páči taký bezstarostný život však? Doma si dúfam zahájil, že nejes už čo žena navarí ani nečakas, že ti operie, keď už sa flakas s mladou žabou vsak? Či sa ešte necháš obskakovať doma? Veď čo sa staráš, či jej ublížis, keď už dávno je to spadnuté? Ono to asi až tak spadnuté nie je, ako nám chces nabulikat do hlavy však? Joj, chlapi, vy ste niekedy tak spr@sty. Miesto toho, aby si zachraňoval svoju rodinu, deti, ktoré ťa potrebujú, ty si si našiel ďalšiu. No máš ju podvádzať, tak buď frajer, zbal si svoje caky páky, zavolaj svoju novú priateľku, predstáv ju žene aj deťom, žena aby videla, kto sa bude starať o deti a deti aby videli, čo za tetu im bude variť a vypĺňať voľný čas, odovzdaj kľúče od bytu a bez.
Tiež by ma veru nebavilo,ak by som bola považovaná len za objekt "vychádzania sa" a ostatné je nepodstatné. Veď akože splnila svoj svadobný sľub a iné pozornosti, náklonnosti sú už v manželstve nepodstatné a zbytočné 🤭. Fakt by zaujímalo, či má o ňu aj romantický záujem,nie len sexuálny.
@pochod tak si nechaj chutiť. Ja potrebujem k intimite dlhodobú dôveru a lásku, musím toho človeka poznať, ako seba. Takže zase varíš z vody. To však neznamená, že si budem zastávať model rodiny, kde lásku a starostlivosť už dostávajú len deti a manžel má zdravé ruky, ako tu niekto uviedol.
Och ako si tu všetci zastávajú len tú ženu.Existuje veľa žien čo majú doma pracovitých chlapov čo im zarábajú peniaze,starajú sa o deti a oni si to nevážia a je im celý chlap ukradnuty .Prečo by mal byť vždy chlap ten zlý čo hľadá niečo pekné u "mladej pipenky".Nie všetky sú len zlatokopky čo chcú muža o všetko osklbat.(Nie nemám 20 ,nie som zlatokopka a mám tiez deti 😃)
Na druhej strane keď už s niekým niečo riesis a vieš že nie si spokojný , treba si to doma najprv dať doporiadku.Drzim palce, treba žiť tak aby si aj ty bol šťastný 🙂
Autor ked tvoja zena takto zareagovala na to, ze si najdes jednorazovku, tak si nemyslim, ze ju rozvodom zranis.
Ja som dieta, rozvedenych rodicov, nie ich rozvod ma poznacil, ale to ze viac boli pohlteni tym, aby sa navzajom nenavideli, namiesto toho, aby mna milovali. Otec odomna cakal, aby som nenavidela matku a matka zas opacne. Mala som pocit, ze ani jeden ma nelubi, len preto ze lubim toho druheho.
Chcela som tym povedat, ze sice to deti nebudu mat lahke, ale preziju to.
Tak už neskoro, ublížil si veľmi aj manželke aj deťom, keď že ích podvadzaš... Problémy sa takto neriešia.
@simona20201309 Preco striedavu? Lebo mi je tych deti luto, ze sa im rozpadne rodina. Tvrdi, ze byval a je dobry otec, tak podla mna stoji za to skusit striedavu. Mne je vzdy luto, ked sa rozpadne rodina, najma kvoli detom. Ze to ti dospeli nezvladli, su ich sracky, ale deti by nemali prist o otca. Ak deti nebudu chciet striedavu, tak nebude. V mojom pripade to tak bolo, ale poznam mniho rozvedenych, kde to funguje dobre.
@dadis áno aj mne je ľúto tých deti, ale ešte viac mi je ľúto keď ich vidím každý piatok ťahať za sebou kufrik. Cele detstvo precestuju hore dolu .... ani nemôžem napísať ako nejaké šteňatá lebo toto sa nerobí ani so zvieratami. Kolko dospelých by bolo ochotných striedať sa v jednej domácnosti? S tým, aby deti bývali stále v tom istom dome a striedal by sa otec s mamou?
Nerozumiem, prečo si všetci zastávate manzelku. Veď na vzťahu by mali pracovať obaja a na vine sú vždy dvaja. Ja som sa snažil už pridlho a stačilo.
Vy by ste zotrvávali vo vzťahu bez sexu a lásky?
@simona20201309 Tie deti co poznam, tak kufre so sebou neberu a maju zariadene dve domacnosti, vsetko nakupene 2x, beru si len skolsku tasku. Deti, ak by neboli spokojne, daju vediet, moje to skusili a mali presne taketo pocity,,.

@subartic ano, suhlasim, takto by som to mala aj ja, podla mna teda, mnoho zien.