icon

Splodil dieťa a odišiel k bývalej

27. nov 2021

Mám 31 rokov, som vydatá a mám 5 mesačného synčeka. Manžel má 38 rokov. S manželom som sa zoznámila keď som mala 25 , on mal 32 rokov a bol po jednom rozvode, lebo jeho manželka nechcela deti , vedel o tom keď vstupoval do toho manželstva a myslel si že si to rozmyslí , ale ona si to nerozmyslela a dodnes jeho exmanželka deti nemá . On deti veľmi chcel , po 4 rokoch sme sa zobrali a v manželstve sa nám narodil syn . Syn je náročné uplakané nespavé bábatko , večne nespokojné. Manžel bol z neho nervózny, čo furt reve prečo nespí nervy mal nadranc. Viackrát mi povedal že hlboko ľutuje že splodil decko , keby mohol vrátil by to späť. Pred týždňom sa zbalil a odišiel odo mňa k bývalej žene , vraj zistil že nie je otcovský typ , že mu to je ľúto , ale on proste potrebuje svoj kľud , pohodu, posedenie s priateľmi a to sa pri malom decku nedá . Včera mi jeho bývalá žena poslala dva vyškerené škodoradostné smajlíky s extom Trpezlivosť ruže prináša.
Psychicky som v koncom , takto som to veru nechcela . Bola som presvedčená že manžel deti chce stále hovoril čo bude s nimi robiť , kam chodiť , keď som bola tehotná obskakoval ma ako kráľovnú . Naviac k tomu príčinou jeho prvého rozvodu bolo to že manželka deti nechce. Obidve strany rodiny sú z jeho správania zhrození , svokra mi radí počkať a neriešiť to rok , dať mu čas a potom začať konať ( rozvod ). A ja neviem čo spraviť. Moja mama mi vraví , vypráskaj mu všetky veci pred dom , oznám mu to , vymeň zámky ( dom je môj zdedený ) , urob hrubú čiaru a viac sa neobzri . Ale dá sa to keď svojho muža mám stále rada ?Veď to nie je že zahodím špinavé ponožky do prádla.

qetka
28. nov 2021

@vedorka a zit bude z coho, ked bude za 2 mesiace dostavat rodicovsky? Ked jej nic neposle tak spravi co?

vedorka
28. nov 2021

@qetka ved autorka pisala, ze uz teraz jej dal a bude davat.

miadi
28. nov 2021

Ten maly bude revat len par mesiacov a tvoj muz ho raz uvidi casom ked uz bude vypiplany samostatny rozpravat .. taky 3-4rocny a vravis ze sa nanho podoba ten tvoj nevyzrety panko zas zmeni nazor. Je Strasne vela takych otcou ako on co babatka nemusia nemaju na ne nervy trpezlivost, kasli na deti kym su male ( ci uz su doma so zenou ci su mimo) krv nie je voda. On len mal idealisticku predstavu ake to bude s babom jednoduche no vyfasovali ste narocne babo . Pri ktorom treba vela trpezlivosti a lasky. Co on v sebe nema. Ale ked.Bude vsetko jednoduchsie zas zmeni nazor. Kludne nech si potom buduje vztah s dietatom ale u teba by uz nemal mat sancu. Co opustil ked si ho potrebovala.

janickacrazy
28. nov 2021

@miadi najväčšia sranda by bola, keby tá jeho bývalá a zároveň súčasná teraz neplánovane otehotnela, neviem kam by ušiel potom 🧐

qetka
28. nov 2021

@vedorka a ked jej buduci mesiac nic neda, tak spravi co? Nemoze si narokovat na nic, zil. Ved je to chrapun, syna nechce, tak ktovie co mu napdne, alebo co vymysli ta jeho staronova hviezda. Ked zene v tejto situacii napisala, co napisala, tak ti dvaja su uplne dno.

oblecenie99
28. nov 2021

Nestačí, že bývalú ženu opustil, lebo chcel mať rodinu, ale novú, s ktorou má tú vytúženú rodinu a vlastné dieťa opustí, lebo si to rozmyslel a je ešte taký pohodlný, že sa rovno vráti k bývalej. Normálne mi z neho prišlo zle. On len tak urobil dieťa, lebo CHCEL, a potom odíde, lebo si to rozmyslel, pošle prachy a ešte to zaklincuje tým, že nemá o dieťa ani v budúcnosti záujem? Takýmto prajem, aby toto raz veľmi veľmi ľutovali pripadne aj boli odkázaní na to dieťa, ktoré vtedy už rovnako nebude mať záujem. Rieš oficiálne výživné, na pekne sľuby o tisícke mesačne by som sa nespoliehala, lebo tam už bude mať slovo aj jeho staronova partnerka, tak nech to je na papieri co najskôr, kým si nerozmysli aj toto, lebo podľa všetkého ma celkom slušný nábeh na radikálnu zmenu názorov. Drz sa a veľa síl prajem.

miadi
28. nov 2021

@janickacrazy k maminke 😆

danielinaa
28. nov 2021

@miadi maminka na vnucati ocividne lipne, mozno by mu zavrela dvere za to ze mu ublizil. :D

danielinaa
28. nov 2021

@janickacrazy taka hyena ako ona, lebo len hyena posle spravu aku autorke poslala, by urcite isla na potrat.:(

bosorka2302
29. nov 2021

este by som pochopila, ze nezvladol dieta a plac a odisiel prec. Ale ak odisiel prec rovno k ex to je uz silna kava. To bude daky narcista, sebec, psychopat...

tomas115
29. nov 2021

Jasne, kazdy kto robi "nelogicke" veci je "narcista a psychopat" :D

bosorka2302
29. nov 2021

@tomas115 tak crty poruchy osobnosti tam su

tomas115
29. nov 2021

@bosorka2302 To je velmi subjektivne tvrdenie. Clovek robi pod tlakom a emociami niekedy zvlastne veci a sprava sa uplne inak ako ked je v klude. Btw. moja byvala ma tiez nazvala psychopatom a potom mi este pol roka pisala, ci sa k sebe nevratime. Zeny tieto slova miluju a podla nich je kazdy , kto ma iny nazor psychopat.

Jedine co sa da z tohto dedukovat, ze zrejme to s byvalou tahal paralelne uz dlhsie, inak by sa nestalo ze sa zdvihol a siel rovno k nej.

Co je velmi divne, ze nechce vidiet nikdy svojho syna. Raz to bude lutovat, pretoze to ze sa dvaja ludia rozidu z dovodov, ze si nerozumeju,, neznamena ze ma zahodit aj svojho potomka, ktory ho ma rad a ma voci nemu len tie najcistejsie emocie. Plus je to jeho krv samozrejme.. Zvlastny pripad, ale take zivot semtam pise :(

bosorka2302
29. nov 2021

@tomas115 lenze ja robim v odbore uz dost rokov na to aby som vedela posudit. Byvala ze ta tak nazvala to mozno bola sprska emocii. Pochopila by som kebyze odisiel prec od dietata lebo situaciu nezvladol. Ale odist k ex a menit zeny ako ponozky co dokaze len citovo oplosteny clovek

sashabb
29. nov 2021

@vedorka nevidiš dôvod? tak to potom nechápem.
Veď ju viditelne podvádza resp. podvádzal určite skôr, odišiel k druhej, o dieťa nemá záujem.
Ak toto nieje vážny dôvod na rozvod tak už neviem. Nechcela by som mať s takýmto človekom nič spoločné. Urýchlene by mal doručené rozvodové papiere a všetko s tým spojené, a nie také, že nebudem mu to ulahčovať a nebudem sa rozvádzať.

vedorka
29. nov 2021

@sashabb Podla mna nic netreba riesit horucou hlavou... O vyzivne poziadat moze, s rozvodom by som ja osobne pockala. Vzdy pri rozvode zavazi, kto ho podal prvy. Nech si ho poda on, ta jeho ho aj tak bude do toho tlacit.

dadis
29. nov 2021

@vedorka Ako myslis, ze to zavazi, kto podal ziadost?

vedorka
29. nov 2021

@dadis. Ano, myslim si, ze ano pri rozvode. Sudca sa rozhoduje na zaklade nejakych informacii, rozvod celkovo nebude s malym dietatom jednoducha zalezitost

sashabb
29. nov 2021

@vedorka ako horúcou hlavou? toto by som použila jedine v prípade ak by sa rozhodovala či ano či nie. Tuna sa ale nemá prečo rozhodovať. A nemyslím si, žeby si nejako poškodila návrhom na rozvod. Veď sa popisuje situácia, prečo podáva daný návrh a sudca nieje hádam debil.
Či myslíš, že pri tomto všetkom ich budú posielať do manželskej poradne a budú sa snažiť aby si urovnali manželstvo? veď to nieje banalita, žeby sa pohádali na blbosti.

oblecenie99
29. nov 2021

Ešte si dovolím takú malú poznámku, že pánko sa vrátil na istotu, pochybujem, že jeho bývalá mu dala do prenájmu izbu v byte, aby sa chudák mohol vyspať. Inými slovami povedané: autorku pravdepodobne už podvádzal pekne dlho s bývalou, keď sa mal kam vrátiť.

oblecenie99
29. nov 2021

@vedorka Práveže by som to riešila čo najskôr, kým si to chlap nerozmyslí a je tam ochota aspoň prispievať a dobre, aby bolo čo najmenej naťahovania, teraz to ešte vyzerá na dohodu, čiže by to bolo hladké. Pojednávania sa odročujú vzhľadom na situáciu, aká je, ešte aj tie, kde by to malo byť čo najrýchlejšie, lebo sa sleduje záujem maloletých, preto by som s návrhom ja osobne nečakala, ak je to už definitívne. Čo najskôr riešiť predbežne výživné, potom rozvod. Sudca, ktorý sa venuje rozvodom, má toto na tácke každý deň, sú mestá, kde si rozvádzajúci ľudia "podávajú kľučku" v pojednávačke, verte mi, že si neprečíta nič nové, čo by predtým nevidel. Je to úplne jedno, kto podal návrh na rozvod.

simca06022011
29. nov 2021

Nedala by som mu ani den, rozviedla by som sa hned s riadnym vyzivnym, minimalnym stretavanim s malym dietatom. To ze odisiel k byvalej (podla mna aj boli v kontakte predtym, kto vie ci nedopomohla k tomu "ze chce mat klud, a "decko" ti reve a bude obmedzovat. Ziadna normalna "Ex" by si zo dna na den nenastahovala byvaleho k sebe). Taktiez ak by bol jediny problem plac dietata a ze nema svoj klud, odide k rodicom a "oddychne si" a ide spat. On usiel k byvalej, daal mu plece, potapkala ho, ze "vidis moj, pravdu som mala", este je aj charakterna, ze ti napise spravy o tom.

Urcite to je hrozny sok, ale bud rada. Skor ma mrzi to, ze on sa preberie, ked bude dieta vacsie a uz nebude "revat" a "potrebovat vsetko mozne", a s tym rata podla mna aj svokra, ze ty si odskaces tazke casy a on potom rpide do "hotoveho",ked sa pozabava s byvalou a zacne mu chybat rodina.

simca06022011
29. nov 2021

@oblecenie99 no presne.. kaleraby mu pchala urcite davno do hlavy.

brembo
29. nov 2021

Autorka najskor by mala riešiť to výživné,pretože aky skvely charakter má,tak to čo jej slubil,si može roznyslieť už na druhý deň. A on,chúďa bude musieť riešiť,že z čoho uživí seba i dieťa. Rozvod potom,beztak je čakacia doba na rozvodové konanie pomerne dlhá.

nominativ
29. nov 2021

Super, vyhrala si športku. Vieš koľké sa takého blbca nemôžu zbaviť?

kingstonka
29. nov 2021

Ten mail, ktorý ti on poslal, že ma vo všetkom jasno a nechce vidieť syna vyrastať, si pekne odlož a raz keď on dôjde za svojím odrastenym, pekným šikovným synom, ktorého som si istá,že ty vychovas , bez jeho pričinenia, by by som mu ten ten mail "obuchala o hlavu" ☹ !!! Som veľmi nahnevaná, keď to len čítam, neverím, že to urobil 38 ročný chlap...raz rozvod, lebo chce deti, potom lebo nechce...o neho by už nemala zakopnut žiadna žena. (K jeho ex a jej sms len toľko:IQ tykve).

dadis
29. nov 2021

@vedorka Hej tomuto rozumiem, ze sudca sa rozhoduje na zakalde skutocnosti. Len mi nie je jasne, ako to zavazi, ze kto podal o rozvod, ak autorka ma dokaz, ze pan z domu odisiel, nechce dieta vidiet vyrastat....co tam sudca matke bude "vycitat", alebo ako ju bude "trestat". Fakt uprimne ma to zaujima. Lebo ja sa rozvadzam a podavala som o rozvod ja, ale sudcu to vobec nezaujimalo...zaujimali ho to len informacie, ci manzelstvo je alebo nie je rozvratene a ci obe strany suhlasia s rozvodom. Vobec sa nerozoberali dovody, vina a pod. A samozrejme najdolezitejsia cast rozvodu bola, co s detmi...Nemam pocit, ze by som bola v nevyhode, ze som o rozvod ziadala.

beronsche
29. nov 2021

ten email si poriadne odloz a do ziadosti o rozvod napis presne to iste..
aby sa debil este nespamatal o rok dva a nebojoval o striedavku...
drzim palce a zelam vela sil!

simca06022011
29. nov 2021

@vedorka otec odisiel k inej zene, co tam nebude jednoduche? Znamu rozviedli na jednom sedeni (mozno rarita, neviem) a to mali doma male deti dve... Stacilo ze ukazala, ze chlap chodi za inymi, doma sa nestara, nezvlada to, robil on dokonca aj nejaky cirkus raz - ona nema zaujem viac s nim spolunazivat aj keby nebodaj chcel nejaku "pomoc" a vratit sa. Dovera je fuc. Ona ma dokaz, odisiel, napisal jej este krasny email. Ak na sude bude protestovat, tak samozrejme, bude sa to riesit dalej.. ak bude suhlasit, nebude...

pribinak
29. nov 2021

@vedorka toto nie je pravda. Podstatne sú príčiny, nie kto podal prvý. Je to uplna blbosť