Spoločné účty vo vzťahu
Ahojte ako to mate doma s manzelom ked obaja pracujete mate spolocny jeden ucet? Alebo kazdy svoj ?dost ma to zaujima ja som skor ze kazdy svoj alebo manzel by chcel jeden spolocny a pre toto do mna furt rype 🤦♀️
@anonym_autor Kazdy svoj a jeden spolocny. Nikdy by som sa financne bezhranicne neodovzdala.
@anonym_autor oddelene. Nevidim dovod na spolocny ucet, takto ak by sa jednemu nedajboze nieco stalo, tak ten druhy ma stale pristup aspon k svojim financiam. Ake su manzelove pohnutky k spolocnemu uctu?
@anonym_autor mame každý svoj , ale mame obaja k ním prístup ak potrebuje jeden alebo druhý peniaze nie je žiadny problém a o väčších položkách zasadne rozhodujeme spolu a vieme si obaja poslať aj navzájom peniaze z jeho mobilu nemáme žiadne tajnosti
Mame každý svoj, ale mame povolené prístupy, výbery u toho druhého
To využívam len ja 🤣
A prečo chce mat 1 spoločný? Veď dva sú sj bezpečnejšie
@anonym_autor do spolocneho uctu by som nikdy nesla.
@anonym_autor Kazdy svoj a jeden spolocny. Nikdy by som sa financne bezhranicne neodovzdala.
@anonym_04abb8 veď si sa už odovzdala. Nie sú peniaze v manželstve spoločné? Darmo ich máš na svojom účte.
Každý svoj a tiež jeden spoločný.
U nás zase ja by som chcela mať spoločný účet, lebo čo ja som v živote videla zase že dcéru posielali si hore dole že ktorý jej to zaplatí a potom ten druhý vyvrieskoval že čo on zaplatil viac 😄tak ja som za spoločný, moji rodičia tiež mali takže asi aj od nich som tak zvyknutá. Asi každý to vníma no inak. Je to na dohode ako sa vy dohodnete.
@anonym_04abb8 veď si sa už odovzdala. Nie sú peniaze v manželstve spoločné? Darmo ich máš na svojom účte.
@anonym_dac111 Teoreticky ano, realita moze byt ina. Ked nic ine. Dnes si tu a zajtra nemusis. Ako disponent sa k peniazom nedostanes a ani ine poplatky nebudu uhradene.
@anonym_dac111 teoreticky su spolocne, ale prakticky ju aspon nikto nemoze zrazu odstrihnut od financii napr tym, ze vybieli spolocny ucet. Tiez ked sa jednemu nieco stane, tak ten druhy nemusi mat hned pristup k spolocnym peniazom.
Každý svoj
Mame každý svoj, ale mame povolené prístupy, výbery u toho druhého
To využívam len ja 🤣
A prečo chce mat 1 spoločný? Veď dva sú sj bezpečnejšie
@pribinak neviem vraj preto.aby sme mali prehlad kde idu peniaze ,ale ja viem kde idu peniaze aj sme sa teraz dohodli ze kazdy mesiac z vyplaty rovnaku čiastku odlozime. Zvysne vyberiem na zivobitie a taketo veci a ostatok nechavam na ucte na poplatky, snazime sa rovnako tak ja nechapem naco 1 ucet no ja s tym nesuhlasim.A k tomu este chce aby sme si robili kazdy mesiac taky rozpis naco idu peniaze a vsetko si zapisovali ako potraviny,drogeria a vsetko co sa kupi to sa mi tiez zda zbytocne lebo kazdy mesiac sa minie inak
Každý zvlast
@pribinak neviem vraj preto.aby sme mali prehlad kde idu peniaze ,ale ja viem kde idu peniaze aj sme sa teraz dohodli ze kazdy mesiac z vyplaty rovnaku čiastku odlozime. Zvysne vyberiem na zivobitie a taketo veci a ostatok nechavam na ucte na poplatky, snazime sa rovnako tak ja nechapem naco 1 ucet no ja s tym nesuhlasim.A k tomu este chce aby sme si robili kazdy mesiac taky rozpis naco idu peniaze a vsetko si zapisovali ako potraviny,drogeria a vsetko co sa kupi to sa mi tiez zda zbytocne lebo kazdy mesiac sa minie inak
@anonym_autor Je to az do oci bijuce ako chce mat financie pod kontrolou. A po exelovskej tabulke bude co? Halierove vyrovnanie? Kto komu ma dat/dal?
@anonym_autor no vediet kam idu peniaze iba schvalujem. Aj ked sa to trocha bude lisit budete mat vseobecny prehlad
@anonym_autor my to mame takto:
kazdy ma svoj ucet, potom mame spolocny ucet na bezne mesacne vydavky typu potraviny, drogeria,veci pre deti,benzin a spolocny ucet kde setrime peniaze - kazdy posiela proporcne zo svojho platu.
Mame 1,tam chodia obe vyplaty,5ty den pracovny, 10teho na kompletku vsetko poodchadza,potom tam pride este rodicak,ale uz posledny.
Mame obaja karty z neho,spolu chodime na nakupi,muz uklada do vozika,ja platim svojou kartou.Nam to takto vyhovuje,muz ma ib v jeho mobile,ja zase sms v mojom mobile.
@anonym_autor my to mame takto:
kazdy ma svoj ucet, potom mame spolocny ucet na bezne mesacne vydavky typu potraviny, drogeria,veci pre deti,benzin a spolocny ucet kde setrime peniaze - kazdy posiela proporcne zo svojho platu.
@amelia89 ved aj my to mame podobne ,kazdy prispieva cca rovnako a deti maju zvlast peniaze ...mame vacsinou vsetko podelene tak nechapem naco toto
@amelia89 ved aj my to mame podobne ,kazdy prispieva cca rovnako a deti maju zvlast peniaze ...mame vacsinou vsetko podelene tak nechapem naco toto
@anonym_autor ja si myslím ze to chce preto, lebo vidí ze on dáva oveľa viac ako ty, a to sa mu nepáči.
@anonym_autor to je dobrá blbosť. Veď aj takto vieš, kde idu peniaze
Toto mi smrdí kontrolou
@anonym_autor to je dobrá blbosť. Veď aj takto vieš, kde idu peniaze
Toto mi smrdí kontrolou
@pribinak aj ja si to najskor myslim,mam ten pocit
@anonym_autor máme dva účty, ku každému dve karty. Z jedného platíme dom, úver, a všetky povinné platby, z druhého žijeme. Zriadili sme si ich počas manželstva, takže su spoločne, bez ohľadu na to, na koho je účet písaný. Pred svadbou sme mali každý svoj, ale on na môj posielal koľko trebalo na účty a zvyšok si nechával.
My máme spoločný a ja by som nemenila. Všetko je manželstve spoločné.
Máme 2 karty a raz platí jeden, raz druhý. A neriešime, kto kedy a za čo..
Oddelené účty, ku ktorým máme obaja prístup. Financie máme spoločné.
@anonym_autor sice neviem aký je tvoj muž, ale ja vediem podrobnú evidenciu výdavkov, uz keď som bola sama som viedla a aj potom po svadbe až dodnes. Za mňa parádna vec, presne viem , kam idú peniaze, a zdanlivé prkotiny za pár eur, vedia narobiť stovky eur ani nevies ako. Odporúčam každému všetkými desiatimi. Účty máme síce dva, ale na oboch máme približne rovnako peňazí, veď sme manželia.
@anonym_autor kazdy mame svoj a jeden spolocny na vydavky domacnosti, tam posielame kazdy mesiac kazdy z nas ciastku xy s z nej sa financuju spolocne vydavky.
A financie mame oddelene (hoc BSM), nam to takto vyhovuje.
@anonym_autor máme oddelene. Ale ak sa jemu minú peniaze, bez problémov mu dám moju kartu, alebo pošlem peniaze…nedelíme to na moje a jeho
@pribinak aj ja si to najskor myslim,mam ten pocit
@anonym_autor prečo má zrazu zakúto požiadavku? Ako ti to odovodnil? Má pocit, že veľa rozhadzuješ? Aká je výška jeho príjmu voči tvojmu? Ak obaja dávate rovnakú čiastku na domácnosť, na tvorenie finančnej rezervy, nevidím dôvod, aby kontroloval, čo robíš s ostatnými financiami. Spravdlivejšie by bolo, aby ste na spoločné výdavky dávali určité percento z platu, o deti a domácnosť sa asi nestaráte 50:50, či?
My máme spoločný a ja by som nemenila. Všetko je manželstve spoločné.
Máme 2 karty a raz platí jeden, raz druhý. A neriešime, kto kedy a za čo..
@didush27 len keby sa nedajbože jednému z vás niečo stalo a účet je písaný na toho druhého, tak ho zablokujú a ty sa k peniazom nedostaneš

@anonym_autor každý máme svoj