icon

Spoločné účty vo vzťahu

6. jan 2026

Ahojte ako to mate doma s manzelom ked obaja pracujete mate spolocny jeden ucet? Alebo kazdy svoj ?dost ma to zaujima ja som skor ze kazdy svoj alebo manzel by chcel jeden spolocny a pre toto do mna furt rype 🤦‍♀️

anonym_8eed74
6. jan 2026

Spolocny ucet ponuka uz iba mBank. Z bezpecnostneho hladiska mame kazdy svoj ucet, kde tie peniaze delime cca pol na pol (aby zostatky boli tak pol na pol)... zelezna rezerva kazdy vlastnu na vlastnom sporiacom ucte. Vydavky platime spolocne, kedze vsetky peniaze su aj tak spolocne..

autor
7. jan 2026
@anonym_65b4c4

@anonym_autor máme oddelene. Ale ak sa jemu minú peniaze, bez problémov mu dám moju kartu, alebo pošlem peniaze…nedelíme to na moje a jeho

@anonym_65b4c4 no mne keby ze sa minuli tak peniaze to by bolo bombardovanie a ako je to mozne atd

sense
7. jan 2026

Tak majte jeden spoločný kam pošlete dohodnutú sumu a aj každý svoj. Ja by som do spoločného nešla.
A po tvojom poslednom momente, to nie že zaváňa ale smrdí kontrolou

stanislavicenka
7. jan 2026

@anonym_autor staci odpoved, ze dnes nie je mozny spolocny ucet. Majitelom bude vzdy len jeden

natalka13
7. jan 2026

Kazdy ma svoje ucety.
1 spolocny na mna, muz disponent.
Platime kto co prave kupuje, velke vydavky muz.

anonym_65b4c4
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_65b4c4 no mne keby ze sa minuli tak peniaze to by bolo bombardovanie a ako je to mozne atd

@anonym_autor my bežne ideme do 0. Raz muž, raz ja. Postavili sme si domček. 😉 vieme, kam tie € idú.

anonym_f455d8
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor boze ti chlapi niektori su taki hnupi, prepac.. chlap ma byt ten co sa dokaze postarat rodinu a nie snorit naco minas svoje peniaze.. ich predstava je ze zena bude rodit, starat sa o deti a domacnost, chodit do roboty a este budu mat aj oni nad vsetkym kontrolu.. uz by sa mohli spamatat

bomba36
7. jan 2026

Keď to to isté chce po chlapovi žena, každá jej tu radíte spoločný účet alebo neobmedzený prístup ku chlapovmu a spisovať zoznam výdavkov. Teraz to chce chlap, už z neho robíte chorobného lakomca. Chlap má na to možno aj dôvod, utorka by mohla povedať aj to "b", nie len to "a". Ale to sa samozrejme nestane.

anonym_8eed74
7. jan 2026
@stanislavicenka

@anonym_autor staci odpoved, ze dnes nie je mozny spolocny ucet. Majitelom bude vzdy len jeden

@stanislavicenka mbank ma

sense
7. jan 2026
@bomba36

Keď to to isté chce po chlapovi žena, každá jej tu radíte spoločný účet alebo neobmedzený prístup ku chlapovmu a spisovať zoznam výdavkov. Teraz to chce chlap, už z neho robíte chorobného lakomca. Chlap má na to možno aj dôvod, utorka by mohla povedať aj to "b", nie len to "a". Ale to sa samozrejme nestane.

@bomba36 spisovať zoznam výdavkov je fajn, reap vedieť kto koľko platí , aj mať prístup k účtu nemusí byť zle, ak to obom vyhovuje. Výčitky prečo jeden kúpil to alebo ono, alebo prečo má na účte len toľko alebo až toľko a druhý už nie. Už v poriadku nie je.

A teda čo som si všimla aj keď je to v opačne veľa žien radi oddelený účet, alebo jeden spoločný plus oddelené. A kde píšu o prístupe k účtu je vtedy keď žena z rodicaku platí všetko, nemá pomaly ani na vložky a muž chodí do práce dostane výplatu a ona nemá ani šajnu kam tie peniaze idú

lienka.7
7. jan 2026

@anonym_autor nakoľko.som svojpravna, od VS mam svoj vlastný účet. Ani na tom nič meniť nemienim.

lienka.7
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak preto spolocny a bude ta pekne kontrolovať a selektovat. Otázne sú vaše príjmy a teda naco si to minula.
Kamoška ma doma takého ch..a co jej vyčlení limit a bodka. U mňa by sme už boli dávno rozvedení.

anonym_eb5704
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor navrhujem ti urobit si den masáž nechty kaderník a nieco pekne si kúp alebo detom. On nech sa aj na hlavu postavi. Nenechaj sa buzerovat a kontrolovať lebo ak na toto kývnes pojde dalej

anonym_eb5704
7. jan 2026

@anonym_autor podla mna v preklade to znamená, ze chce mat účet iba na svoje meno a ty aby si si pytala vreckové a spovedala sa na co potrebujes peniaze

anonym_f455d8
7. jan 2026
@bomba36

@bomba36 ano radime lebo pri detoch je vacsinou zena ta co taha za kratsi koniec a spolocny ucet je vo vacsine pripadov pre nu vyhodnejsie riesenie.. pokial vsak maju partneri vhodne vyriesene delenie vydavkov tak na to nevidim dovod

zmrzlinka2021
7. jan 2026

@anonym_autor

Kazdy z nas ma vlastny ucet, ale je jedno, kolko uctov par ma, peniaze su spolocne - neskryvame pred sebou ani jedno euro, o ktorom by ten druhy nevedel - ziadne tajne sporenia.

Bud to ludia vo vztahu myslia vazne, alebo nie a vtedy je lepsie to ukoncit - idealne pred vstupom do manzelstva.

lienka.7
7. jan 2026
@anonym_f455d8

@bomba36 ano radime lebo pri detoch je vacsinou zena ta co taha za kratsi koniec a spolocny ucet je vo vacsine pripadov pre nu vyhodnejsie riesenie.. pokial vsak maju partneri vhodne vyriesene delenie vydavkov tak na to nevidim dovod

@anonym_f455d8 prečo by mala žena ťahať za kratší koniec? Pokial je na MD alebo RD, ma sa o rodinu starať otec. Ona nemá "zit" a platit účty. Z rodicaku už tobôž nie. Co sa tyka platu, pokial ma nižší plat, opäť predsa nebude všetko platit ona. Ci všetko plati len žena muz si svoju výplatu šetrí? Ci kde je problém? Ja fakt nechápem.

kosime_kopanice
7. jan 2026

@anonym_autor my máme každý svoj, ale žena má kartu aj od môjho účtu a všetko platí výhradne touto kartou... Ale aspoň vidím čo kupuje 😁

anonym_594861
7. jan 2026

@anonym_autor máme dva účty, na ktorých držíme rovnakú sumu. Keby existoval ucet s dvomi majiteľmi, tak máme len jeden. Ale takto žiaľ treba dva, kvôli prípadnému úmrtiu jedného z nás.

rozculena
7. jan 2026
@lienka.7

@anonym_f455d8 prečo by mala žena ťahať za kratší koniec? Pokial je na MD alebo RD, ma sa o rodinu starať otec. Ona nemá "zit" a platit účty. Z rodicaku už tobôž nie. Co sa tyka platu, pokial ma nižší plat, opäť predsa nebude všetko platit ona. Ci všetko plati len žena muz si svoju výplatu šetrí? Ci kde je problém? Ja fakt nechápem.

@lienka.7 práve si ten problém opísala.Málo je tu príbehov o tom,že žena je s deťmi doma a nemá za čo kúpiť plienky alebo oblečenie pre deti?

lienka.7
7. jan 2026
@rozculena

@lienka.7 práve si ten problém opísala.Málo je tu príbehov o tom,že žena je s deťmi doma a nemá za čo kúpiť plienky alebo oblečenie pre deti?

@rozculena napisala som, že sa o nich v tom období ma postarať muz. Kde je teda problém? Stále neviem.
Tieto, co tu vypisujú mali v drvivej väčšine "oblubeny model" 50:50, pričom doma robia služky 24/7, aj tomu chlapovi. Ich problém, že si to takto zariadili. Druhá vec je ta, ze byt 3 roky doma nie je povinnosť, ale možnosť. Pokial rodina nema peniaze, tak žiaľ nesedkam doma, ale idem jednoducho do prace. Riešenie sa dá nájsť vždy, len treba chcieť. A nie potom vyplakavat.

misanthropicdann
7. jan 2026

@anonym_autor každý máme svoj, potom jeden spoločný čisto len na fixné náklady. Neviem si predstaviť mat jeden spoločný účet.

martinadomianova
7. jan 2026

@anonym_autor u nás je jeden účet a to na moje meno. Priateľ je disponent, má kartu, ale doteraz ju nepoužil. Takže všetko čo sa týka financií je na mne.

betulinka1
7. jan 2026

@anonym_autor mame jeden spolocny + dve karty, kde kazdy posielame dohodnutu sumu, z toho sa plati vsetko. Byvanie, nakup, výlety …..a kazdy mame svoj, kde si nechávame svoje vreckove. Za mna super. My zme to zaviedli, ked sme neboli manzelia a po svadbe sme to nezmenili.

margotka17
7. jan 2026

@anonym_autor máme každý svoj účet aj spoločný a spoločnú hotovost, ak niečo vieme vyplatiť z ktorychkolvek peňazí. Vieme pin toho druhého, nemáme žiadne tajnosti a do firemného účtu vidíme tiež obaja. Väčšinou spisem nákup a muž odbehne z práce nakúpiť, poplatime INKASO, ostatné platby a fungujeme normálne. Takto sme spokojný a vyhovuje nám to.

solvina88
7. jan 2026
@anonym_autor

@pribinak neviem vraj preto.aby sme mali prehlad kde idu peniaze ,ale ja viem kde idu peniaze aj sme sa teraz dohodli ze kazdy mesiac z vyplaty rovnaku čiastku odlozime. Zvysne vyberiem na zivobitie a taketo veci a ostatok nechavam na ucte na poplatky, snazime sa rovnako tak ja nechapem naco 1 ucet no ja s tym nesuhlasim.A k tomu este chce aby sme si robili kazdy mesiac taky rozpis naco idu peniaze a vsetko si zapisovali ako potraviny,drogeria a vsetko co sa kupi to sa mi tiez zda zbytocne lebo kazdy mesiac sa minie inak

@anonym_autor ale zasa tu zeny panikaria...ja som to tiez urobil. Vola sa to audit rozpoctu a zistis kde minas zbytocne peniaze... Nie je to na kontrolu jedneho ci druheho ale na kontrolu vydavkov celej domacnosti. Co ak by ste to optimalizovali a zrazu by ste vedeli o 100 alebo nech aj o 50 eur mesacne viac odlozit? Nemusite mat len spolocny ucet, mozete mat kazdy svoj +spolocny....pokial nema clovek nejake defky alebo neviem ake tajne uchylky tak 2-3mesiace sledovat vydavky a mat sa v buducnosti lepsie a byt spokojnejsi za to snad stoji ci?pripadne nasetne deckam na skolu... Poznam aj opacne pripady kde bola iniciator zena,aby ste neboli hned dotknute

nelka93
7. jan 2026

@anonym_autor mame 2 účty, na jeden chodia obe výplaty a na druhy sa posiela čiastka, ktorá sa tam šetrí a odchádzajú z neho inkasa. Nam to vyhovuje takto

princezna_bosorka
7. jan 2026

@anonym_autor 4 ucty - manzelov, moj, moj firemny (podnikam ako sro) a moj sporiaci (podmienka banky, aby sme mali lacnejsiu hypo).

matab19
7. jan 2026

@anonym_autor Obaja máme svoj...ale navzájom sme disponenti...plus manžel má podnikateľský...k tomu mám tiež prístup...a presúvam peniaze podľa potreby.... rodinný rozpočet mám pod palcom ja....ale ak sa opýta,že sa akosi moc míňa...v pohode mu všetky výdavky vymenujem...zatiaľ nebol problém...a to sme spolu už pekných pár rokov 😉asi je to aj o tom,čo tvojho muža vedie k nátlaku na teba...možno chce mať iba prehľad...možno až prílišnú kontrolu...treba sa o tom v kľude porozprávať...aby ste sa navzájom pochopili a predišli zbytočným nedorozumeniam a hádkam

gab1sol
7. jan 2026

@anonym_autor každý máme svoj účet, ale financie máme spoločné - nedelíme sa, neprispievame rovnakou čiastkou, proste raz platí jeden, raz druhý (v našom prípade viac manžel, lebo viac zarobí). Muž platí hypotéku, ja platím veci okolo detí, ja mám viac šetriacich účtov/podúčtov, muž pokrýva vyššie výdavky (dovolenky, či domácnosť). Ja robím často malé nákupy, keďže máme potraviny v rámci budovy v mojej práci. Proste si nedelíme peniaze, aj keď máme každý svoj účet. Tak je to jednoduché, aj keď si kupujeme darčeky, napr. teraz na Vianoce, či narodeniny.
Ale zasa sledovať si a zapisovať výdavky, to kvitujem, ak je cieľom naozaj len kontrola, kam peniaze odchádzajú. Aspoň rok, dva vydržať a budete mať dobrý prehľad. Ja už teraz viac-menej sledujem len cez spending report v IB. Ak je však cieľom toho všetkého, aby ťa manžel kontroloval po finančnej stránke, to ok nie je.