Správanie manžela na dovolenke bez manželky: Je to správne?
Hneď na úvod chcem požiadať o slušnú diskusiu. Na útočné komentáre nereagujem.
S manželom sme mali pol roka zakúpenú dovolenku, samozrejme poistenie storna dovolenky pre každý prípad. 3 dni pre odletom mladšia dcéra dostala kiahne. Predtým ako sme zavolali do cestovky a poisťovne mi manžel oznámil, že on so staršou dcérou pôjde. On sa na dovolenku tešil, že nech zostanem ja doma s mladšou. Vraj ako odškodné môžeme íst na víkend na Liptov. Vraj čo keď nám nevrátia peniaze, poisťovne klamú atď. Každý rok si platíme poistenie, že keď ktokoľvek z nás štyroch ochorie, vrátia 90 percent zaplatenej sumy.
Navrhla som mu, že môžeme ísť na nejaký last minute v auguste celá rodina. Vraj to nemám komplilovať, pobalili sa a na druhý deň ráno odleteli.
Občas poslali foto alebo správu kde mi akože zo srandy napísal ako sa mi varia obedy na Slovensku v takých horúčavách a tiež aké pekné ženy sú tam. Tiež ako sa mu páči dovolenka bez manželky a už bude chodievať len sám. Mám zmysel pre humor ale jeho slová mi veľmi vtipné neprišli. Popri starostlivosti o choré dieťa a domácnosť.
My absolvujeme každý rok len jednu spoločnú dovolenku. Peniaze za nás dve nám vrátili. Manžel z toho vydelil na Liptov a zvyšok vraj odložíme na budúci rok. Boli by ste sklamané z jeho správania?
Je to divne, ale medzi vami - snad ste spolu komunikovali predtym, ako odleteli.
@anonym_50e183 Na názor sa ma nepýtal. Len mi oznámil, že on ide lebo čo keď nám nevrátia peniaze a aj tak prídeme o 10 %.
Nebola by som sklamaná z toho, že so staršou dcérou išiel ale z tých správ. Neboli vtipné ani náhodou. Trápny pokus o vtip. Raz ešte ok, napr. s tým varením ale to ostatné...hm.
Ja by som mu napísala, že som si tiež vsimla, že sused aký je fešák, ešteže je preč
Bola by som sklamaná a budem hnusná, ale pri najbližšej príležitosti by som išla niekam aj bez neho.
tak my sme manzelmi uz 25 rokov ak nemozem ist ja ci dieta "nutim" manzela nech ide na dovcu aspon on, vsak sa na nu tesil, psychicky pripravil, vybavil v praci volno.... preco by som ho o to mala oberat? najma ak zvyknem s dietatom ostat vzdy dom a ja ak je chore. hadam sa poznate a viete co od seba navzajom mozete ocakavat. a co ti vlastne vadi, z coho si sklamana? ze ta nevzal? ze ta poslal na liptov a odlozil zvysne peniaze? ze tam ocumoval ine zeny (no hold v plavkach sa tomu nevyhnes), ze mu tam viac chutilo jest? ze si oddychol a ty nie? ..... naprv si poloz podobne otazky a potom to s nim prediskutuj pravdepodobne ta nieco zranilo a ani sama nevies co. alebo vsetko?? treba spravit kompromis. ak ste neboli na dovce chod s dcerou ty hoci aj na ten last minut vsak peniaze na to mas len to nebude rodinna dovolenka. ale dolezite je aby ste si obaja oddychli a nacerpali silu do dalsej praci. drzim palceky
@anonym_50e183 Na názor sa ma nepýtal. Len mi oznámil, že on ide lebo čo keď nám nevrátia peniaze a aj tak prídeme o 10 %.
@anonym_autor žiadny víkend na Liptove by sa nekonal, vrátené peniaze by som použila na last minute dovolenku v auguste s mladšou dcérou ❤
Ja by som bola nie ze sklamana, ale nasrata a to poriadne! A nesla by som na Liptov, ani omylom, ale zobrala by som po vyzdraveni mladsiu a isla sama s nou niekam aj na 2 tyzdne! A vypisovala mu, aki su tu chlapi uzasne prijemni, ako mi je dobre bez neho, ze mozeme to takto robit odteraz uz stale!
Nebola by som sklamaná z toho, že so staršou dcérou išiel ale z tých správ. Neboli vtipné ani náhodou. Trápny pokus o vtip. Raz ešte ok, napr. s tým varením ale to ostatné...hm.
@monro On má taký zvláštny zmysel pre humor. Aj keď som mu povedala, že mi to vadí.
@anonym_autor žiadny víkend na Liptove by sa nekonal, vrátené peniaze by som použila na last minute dovolenku v auguste s mladšou dcérou ❤
@anonym_f5725b mam to rovnako ako Ty, presne.
A ty čo? Len tak sklopis uši a urobíš co povie? Zoberiem si peniaze a idem na akú dovolenku chcem ja a nie akú mi vyberie on
Ale je dosť podstatný rozdiel, či je alebo nie je možnosť ísť neskôr spolu. U autorky taká možnosť bola. Ak by nebola, tak aj ja by som ho poslala samého so staršou.
@monro On má taký zvláštny zmysel pre humor. Aj keď som mu povedala, že mi to vadí.
@kacena4 Ty sa fakt pytas, co jej vadilo??? No mne by vadilo v prvom rade to, ze jej sa na nazor nepytal, iba on ma.pravo si oddychnut, iba on sa tesil na dovolenku? A ona co? Si nezaaluzi oddychnut? A este posmesky s tym varenim? Ved to je cista provokacia, tak ona im vyvara cely rok, v tychto horucavach je to o hubu, do toho chore dieta a on sa jej spyta, ako sa jej vari, hahaa? Strasne prijemne toto. On jej tymto vlastne povedal, ze sa z nej vysmieva a este, ked ona trpi a maka jak fretka, tak on si ocumuje ine zenske n aplazi. Mohol aspon drzat hubu! To nie je ze vsimnes si v plavkach...
@anonym_autor toto nie je humor, kokos...
určite by ma to sklamalo
bola by som sklamana, keby sa vratil kupila by som si na tvojom mieste last minute bez slov
Fu tak toto by si za klobuk nedal. Preco hrdina neostal doma s mladsou on?
Odisla by som po jeho navrate minimalne na tyzden s kamoskou alebo aj sama a nechala mu obe dcery.
@anonym_f5725b mam to rovnako ako Ty, presne.
@anonym_884b5a jasné veď, logickejšie riešenie v tomto prípade neexistuje. Manžel si k tomu užije 2 dovolenky na ich úkor, je totálny sebec.
Ach tento trápny akože humor. Ak si trufas ísť s malou sama, tak si choďte užiť more. Liptovský víkend si môžeš spraviť kedykoľvek.
To, ze isiel sam s dcerou je v poriadku. Ale v poriadku nie je, ze vy uz na ziadnu dovolenku nemate ist.
K tym spravam: Nie je to prvy raz, co ta ranil jeho humor, vsak to sama pises, ze pre to nemas pochopenie. To, ze nie su partneri na rovnakej komunikacnej vlne sa stava, to, ze sa neviete jeden druhemu prisposobit je vas dlhodoby problem, ktory sa tie spravy z dovolenky len vyhrotili ale nie je to nic, co by sa nedialo aj mimo dovolenky, vsak?
Riešili sme niečo podobné, ale ja som bola tá, čo musela zostať doma. Posielala som ich samých bezo mňa, muž nechcel ale kvôli deťom že sa obetuje, po cceste na letisko dcéra plač, že nejde bezomňa, tak sa otočili všetci. Išli sme neskôr spolu na last minute za peniaze z poistenia (preplatili celú sumu).
Najčudnejšia je podľa mňa veta na konci príspevku - že vydelil z peňazí sumu na víkend - na tvojom mieste by som išla na last minute s dcérou (prípadne oboma) a kašľala na neho. Alebo aspoň poriadny wellnes týždeň.
tak my sme manzelmi uz 25 rokov ak nemozem ist ja ci dieta "nutim" manzela nech ide na dovcu aspon on, vsak sa na nu tesil, psychicky pripravil, vybavil v praci volno.... preco by som ho o to mala oberat? najma ak zvyknem s dietatom ostat vzdy dom a ja ak je chore. hadam sa poznate a viete co od seba navzajom mozete ocakavat. a co ti vlastne vadi, z coho si sklamana? ze ta nevzal? ze ta poslal na liptov a odlozil zvysne peniaze? ze tam ocumoval ine zeny (no hold v plavkach sa tomu nevyhnes), ze mu tam viac chutilo jest? ze si oddychol a ty nie? ..... naprv si poloz podobne otazky a potom to s nim prediskutuj pravdepodobne ta nieco zranilo a ani sama nevies co. alebo vsetko?? treba spravit kompromis. ak ste neboli na dovce chod s dcerou ty hoci aj na ten last minut vsak peniaze na to mas len to nebude rodinna dovolenka. ale dolezite je aby ste si obaja oddychli a nacerpali silu do dalsej praci. drzim palceky
@kacena4 Mne manžel povedal, že peniaze sa odkladajú, žiadny last minute nebude. Peniaze sa odkladajú a bodka. Som sklamaná, že odleteli sami lebo 3 týždne v auguste budeme ešte spolu doma a mohli sme ísť spolu niekam. Načo si platíme storno? Tiež z tých jeho ironických správ.
To, ze isli oni dvaja je za mna ok. Jeho spravy by ma vsak rozladili a aj to, ze by mi vydelil peniaze. Ved nech je k dispozicii vsetko, co vratili - uz to bolo urcene na dovolenku - a sla by som na dovcu s tou mladsou na nejaky last minute. Preco on moze mat normalnu dovolenku a ty nie? Nech predlozi argumenty.
@kacena4 Som sklamaná že sa ma nepýtal na názor. Celý august sme ešte obaja doma. Mohli sme ísť na last minute spiločne niekam. K tomu tie vtípky. Peniaze odložil na budúci rok. Ja k jeho účtu nemám prístup.
@kacena4 Mne manžel povedal, že peniaze sa odkladajú, žiadny last minute nebude. Peniaze sa odkladajú a bodka. Som sklamaná, že odleteli sami lebo 3 týždne v auguste budeme ešte spolu doma a mohli sme ísť spolu niekam. Načo si platíme storno? Tiež z tých jeho ironických správ.
@anonym_autor ty pracujes? lebo take by sa u nas nekonalo, ze by mi zakazal, isla by som a hotovo
Asi mate viac toho vo vztahu v neporiadku, ked takto komunikuje...on rozhoduje a ty cusis
Však nebuď taká ťuťumuťu. Vráť mu že ideš na kúpalisku pozerať sa na vyšportované fešáky. Alebo si zarezervuj niečo na august a choď s druhou dcerou a nejakou kamoškou. Neviem nepracuješ nemáš vlastný účet či čo ? On ťa živí ?
@anonym_autor to čo povie manžel je svate? Bože, veď to sú spoločne peniaze. Máš take iste právo o nich rozhodovať

Je to divne, ale medzi vami - snad ste spolu komunikovali predtym, ako odleteli.