Správanie manžela na dovolenke bez manželky: Je to správne?
Hneď na úvod chcem požiadať o slušnú diskusiu. Na útočné komentáre nereagujem.
S manželom sme mali pol roka zakúpenú dovolenku, samozrejme poistenie storna dovolenky pre každý prípad. 3 dni pre odletom mladšia dcéra dostala kiahne. Predtým ako sme zavolali do cestovky a poisťovne mi manžel oznámil, že on so staršou dcérou pôjde. On sa na dovolenku tešil, že nech zostanem ja doma s mladšou. Vraj ako odškodné môžeme íst na víkend na Liptov. Vraj čo keď nám nevrátia peniaze, poisťovne klamú atď. Každý rok si platíme poistenie, že keď ktokoľvek z nás štyroch ochorie, vrátia 90 percent zaplatenej sumy.
Navrhla som mu, že môžeme ísť na nejaký last minute v auguste celá rodina. Vraj to nemám komplilovať, pobalili sa a na druhý deň ráno odleteli.
Občas poslali foto alebo správu kde mi akože zo srandy napísal ako sa mi varia obedy na Slovensku v takých horúčavách a tiež aké pekné ženy sú tam. Tiež ako sa mu páči dovolenka bez manželky a už bude chodievať len sám. Mám zmysel pre humor ale jeho slová mi veľmi vtipné neprišli. Popri starostlivosti o choré dieťa a domácnosť.
My absolvujeme každý rok len jednu spoločnú dovolenku. Peniaze za nás dve nám vrátili. Manžel z toho vydelil na Liptov a zvyšok vraj odložíme na budúci rok. Boli by ste sklamané z jeho správania?
Asi mate viac toho vo vztahu v neporiadku, ked takto komunikuje...on rozhoduje a ty cusis
@sisa_s tiež si myslím, že tuto nefunguje viacero veci a toto je len taka jedna z mnohych čerešniciek
Manzel tak bol s 10r.a 12r.na poznavačke,ja s babetkom doma,nevadilo mi to. Sice splesnete rezne som vyberala z tašky spolu so spinavymi gaťkami a radsej som nechcela vediet vsetko, ale dcery na to doteraz spominaju. Bud muzovi veriš alebo nie. A jeho zmysel pre humor uz asi davni poznaš. Nerob somára z komára.Sranda skonci,ked aj starsia tam kiahne dostane.
Asi mate viac toho vo vztahu v neporiadku, ked takto komunikuje...on rozhoduje a ty cusis
@sisa_s suhlasim. Neviem si predstavit, ze by sa manzel ku mne takto spraval. Pri rozhodovani sme team.
@anonym_autor ktovie, ako by to zvládal, keby on sám ostal doma s dieťaťom.
Iste by som chcela ísť na dovolenku, hocilen na dvojdňový pobyt v termalparku, niekam proste tiež. Chápem, že ti ostalo divne. A ešte ťa takto provokuje träpnym kvázi humorom...
Pohodička.. evidentne ste spolu už viac rokov, takže sama musíš vedieť či mu veríš, alebo nie. Nebuď drama queen, ber to s nadhľadom, užije si s dcérou dovolenku, a potom si môžeš ty rovnako užiť s mladšou dcérou. U nás to funguje takto dlhé roky, jeden rok ide žena s deťmi a ja sám, a potom naopak druhý rok.. a nevieme si to vynachváliť..
@anonym_autor žiadny víkend na Liptove by sa nekonal, vrátené peniaze by som použila na last minute dovolenku v auguste s mladšou dcérou ❤
@anonym_f5725b oresne tak teraz autorka s mladsou ..
Pohodička.. evidentne ste spolu už viac rokov, takže sama musíš vedieť či mu veríš, alebo nie. Nebuď drama queen, ber to s nadhľadom, užije si s dcérou dovolenku, a potom si môžeš ty rovnako užiť s mladšou dcérou. U nás to funguje takto dlhé roky, jeden rok ide žena s deťmi a ja sám, a potom naopak druhý rok.. a nevieme si to vynachváliť..
@anonym_2a4fb7 prosím ťa, a tiež vypisuješ z dovolenky manželke, aké krásne ženy sú tam, prípadne, či je jej super doma pri sporáku?
A tiež rozhoduješ o dovolenkách výlučne iba ty? Tak ako manžel autorky?
Zjavne si vôbec nepochopil, v čom je problém v tejto téme.
Môj syn dostal kiahne 5 dní pred dovolenkou. Odišiel s dcérou sám, ja som ostala doma so synom. Môj muž si potreboval oddýchnuť, nevravím, že ja nie, ale ja som to brala ako čas s mojím synom, aj keď doma. A že to sú veci, čo proste nevieme ovplyvniť. Môj muž je tiež vtipálek, ale nie je tupelo, aby mi posielal správy, že sú tam pekné ženy a že mu je bezomňa lepšie.
Fuuuuu. Toto by bola u nas riadna hadka. To, ze isli, by mi nevadilo, ale tie pripomienky/provokacie.. uuuf. Ak mas za co, chod s kamoskou niekam a jeho nechaj s dcerami aspon 3dni doma. Nech si to uzije.
@monro On má taký zvláštny zmysel pre humor. Aj keď som mu povedala, že mi to vadí.
@anonym_autor no zjavne co sa tyka zmyslu pre humor sa nezhodnete. On si myslel aky je vtipny ale velmi vtipne to ozaj nebolo. Napis mu ze na Liptove si poobzeras svarnych mladencov 😁
@anonym_2a4fb7 a ako si to uzije s mladsou dcerou, ked jej vydelil peniaze na 2 dni na Liptove, zatialco on bol 2t pri mori? To ma byt fer?
@monro On má taký zvláštny zmysel pre humor. Aj keď som mu povedala, že mi to vadí.
@anonym_autor ak opakovane robí to čo vie že ti vadí nie je to náhoda ale vzorec správania a zámer spôsob ktorym si dokazuje že má nad tebou moc. Normalny človek ktorému na tebe záleží sa bude snazit nerobiť to čo ti nerobi dobre. To čo on stvára nie je humor ani sranda ale pasívna agresivita a písať niekomu ako sa mu vari v horúčave kým on si užíva dovolenku poslat ťa niekam na tri dni kým on si užil komplet dovolenku písať ti že sú tam pekne ženy toto nie je humor ani vtipné ale slová človeka ktorý si ťa nevazi a zhadzuje ťa tak šikovne ze to vyzerá že ty si moc citlivá a nezvladnes srandu. Pritom on sa chová ako chumaj. Bolo to nevhodne a asi je toto jeho bežné správanie a ok to nie je. Vadilo by mi to. A ako ti tu radia za vrátené peniaze chod s dcérou keď vyzdravie niekam na last minute. Asi manžel bude prskat a nebude sa mu to páčiť ale prečo by mal ísť iba on. A peniaze ti vydelil iba teraz alebo to je vždy tak že on rozhoduje o peniazoch?
@anonym_autor Odpoviem hromadne. Ja tiež pracujem. Ale máme oddelené účty a peniaze za nás dve prídu na účet muža lebo z jeho účtu sme tp zaplatili. Ja nemám toľko eur na účte aby som mohla ísť na last minute s mladšou a nechcem to robiť z trucu keď s vrátia. My chodíme každý rok na jednu spoločne. Chápem, že niektorým vyhovuje každý sám ale ja tam nepatrím. Príde mi nefér, že manžel toto leto absolvuje dve dovolenky a ja jednu trojdňovú aby sa nepovedalo. Stačilo stornovať celú dovolenku a v auguste hľadať last minute. Ďakujem všetkým za názory.
@anonym_autor a ty si nesvojpravna? Nevieš si kúpiť dovolenku pre teba a dcéru sama?
Žiadne také, že pán na dovolenke bol a ty nemusíš. A nie, on nemá taký humor, on je taky chuj. A to je rozdiel
@lienka.7 to nie je humor ale pasívna agresivita
@anonym_autor Odpoviem hromadne. Ja tiež pracujem. Ale máme oddelené účty a peniaze za nás dve prídu na účet muža lebo z jeho účtu sme tp zaplatili. Ja nemám toľko eur na účte aby som mohla ísť na last minute s mladšou a nechcem to robiť z trucu keď s vrátia. My chodíme každý rok na jednu spoločne. Chápem, že niektorým vyhovuje každý sám ale ja tam nepatrím. Príde mi nefér, že manžel toto leto absolvuje dve dovolenky a ja jednu trojdňovú aby sa nepovedalo. Stačilo stornovať celú dovolenku a v auguste hľadať last minute. Ďakujem všetkým za názory.
@anonym_autor my chodíme ako rodina a teda vadilo by mi keby sa len tak zoberie s dieťaťom a mňa sa na názor nepýta. My by sme dovo zrušili a vybrali iný termín. Mala si ho predbehnúť a ísť to stornovať bez neho. Z toho čo píšeš mi vyplýva, že asi je toho veľa v domácnosti podľa neho a ty hráš druhé husle. Ja som chcel toto, ja idem, ja ti dovolím Liptov.......Otvorene by som sa s ním po návrate porozprávala, že takto sa situácie neriešia, že aj ty máš právo vybrať čo ako bude a že si si poznámky na cudzinky v bikinách doma s chorou dcérou vôbec neužila. Myslím, že tvoj muž je sebec.
@anonym_2a4fb7 a ako si to uzije s mladsou dcerou, ked jej vydelil peniaze na 2 dni na Liptove, zatialco on bol 2t pri mori? To ma byt fer?
@simsalabim to som nikde nenapísal, že si užije Liptov..myslené to bolo tak, že nech ide s mladšou tiež k moru a vybavené. A teda sme predsa dospelí, takže nie sú žiadne moje, tvoje ale naše peniaze. Ak so sebou takto nechá manipulovať žena, že jej muž “zadelí” peniaze, tak niekde asi bude chyba..
@anonym_2a4fb7 prosím ťa, a tiež vypisuješ z dovolenky manželke, aké krásne ženy sú tam, prípadne, či je jej super doma pri sporáku?
A tiež rozhoduješ o dovolenkách výlučne iba ty? Tak ako manžel autorky?
Zjavne si vôbec nepochopil, v čom je problém v tejto téme.
@anonym_e6fc45 tak akože nemám už 25 ani 30, takže takéto ptákoviny jej určite nevypisujem, len stručne či je všetko OK, a že sú decká v pohode. Nič viac netreba, decká s ňou komunikujú takže neriešim blbosti..a neprovokujem, pri 2 deťoch nato nemám čas ani náladu 😂
Ja by som mu napísala, že som si tiež vsimla, že sused aký je fešák, ešteže je preč
@anonym_a7d37c ....a už tri krát bol u nás, lebo opravoval kvapkajúci vodovod. 😝
@anonym_autor ak opakovane robí to čo vie že ti vadí nie je to náhoda ale vzorec správania a zámer spôsob ktorym si dokazuje že má nad tebou moc. Normalny človek ktorému na tebe záleží sa bude snazit nerobiť to čo ti nerobi dobre. To čo on stvára nie je humor ani sranda ale pasívna agresivita a písať niekomu ako sa mu vari v horúčave kým on si užíva dovolenku poslat ťa niekam na tri dni kým on si užil komplet dovolenku písať ti že sú tam pekne ženy toto nie je humor ani vtipné ale slová človeka ktorý si ťa nevazi a zhadzuje ťa tak šikovne ze to vyzerá že ty si moc citlivá a nezvladnes srandu. Pritom on sa chová ako chumaj. Bolo to nevhodne a asi je toto jeho bežné správanie a ok to nie je. Vadilo by mi to. A ako ti tu radia za vrátené peniaze chod s dcérou keď vyzdravie niekam na last minute. Asi manžel bude prskat a nebude sa mu to páčiť ale prečo by mal ísť iba on. A peniaze ti vydelil iba teraz alebo to je vždy tak že on rozhoduje o peniazoch?
@anonym_8083e7 O väčších výdavkoch rozhoduje manžel, odôvodňuje to tým, že zarába podstatne viac ako ja. Nechce mi dať ani prístup na jeho účet. Keby sa mu niečo stalo, nemala by som prístup k peniazom do dedičského. Hádali sme sa kvôli tomu veľa krát ale nedal si povedať. Nie som nesvojprávna, len som nekonfliktný typ človeka a manžel môj opak, sebabedomia má na rozdávanie
@sisa_s tiež si myslím, že tuto nefunguje viacero veci a toto je len taka jedna z mnohych čerešniciek
@anonym_70ff01 tiež mám pocit že tu nie je problem dovolenka ale divny celý vzťah. On zaplatil zo svojho účtu takže išiel za svoje peniaze na dovolenku s dcérou čo mu vrátili to si vzal veď jeho peniaze niečo jej dal že keď si nešla chod na víkend cely týždeň dva ti nezaplatim zbytok si nechám pôjdeme na rok všetci bude to do toho. Keď to všetkým vyhovuje ok. Ale tie trápne provokačné reči ako si on uziva a je mu lepšie samému a či jej nie je doma teplo si mohol odpustiť to ako 13 r zlomyselny puberťák
@anonym_8083e7 O väčších výdavkoch rozhoduje manžel, odôvodňuje to tým, že zarába podstatne viac ako ja. Nechce mi dať ani prístup na jeho účet. Keby sa mu niečo stalo, nemala by som prístup k peniazom do dedičského. Hádali sme sa kvôli tomu veľa krát ale nedal si povedať. Nie som nesvojprávna, len som nekonfliktný typ človeka a manžel môj opak, sebabedomia má na rozdávanie
@anonym_autor preto vám to funguje. Ty si nekonfliktna on diktátor. Ako je to u vás ak ste manželia s bsm? Tiež on predsa nie je tvoj otec aby rozhodoval. Ako partneri by ste mali o výdavkoch rozhodovať spolu ako team. Ak to tak nie je a jeden veli nie je to ok. Predsa mate deti a keď sa niečo stane ostaneš bez peňazí? To mu nevadí ? Nebolo by dobré sa poradiť s právnikom?
Tvoj manžel je obrovský blb. Neskutočný primitív
@anonym_autor mas co si chcela. S tymto nastavenim by som s tym clovekom nebola. Lebo v manzelstve je vsetko spolocne. Lenze Ti to asi vyhovuje, kedze si to neriesila doteraz. Tak si to ries v rodine, ake mate financne nastavenie a nevypisuj na diskusne fora, ked aj tak nevies nic zmenit. Co Ti tu popiseme? Ze je to cele hlupost, ze je to buran, ze ostanes bez centa, ked sa nieco stane? Jeho peniaze, tvoje peniaze, on ma svoj ucet, kam ako manzelka nemas pristup. Uz len toto je zle. A jeho chovanie pubertaka ani nebudem komentovat. Ze zmysel pre humor, toto nie je humor, to je primitivne chovanie burana.
mne manžel dáva teda zabrať, takže som zocelená, ale toto by zabolelo
@anonym_autor fuuu tak toto je už moc. Akože ja s manželom mame tiež oddelene účty, ale v žiadnom príprave o väčších výdavkoch nerozhoduje len on. Plus ten jeho trapnucky humor….😑🙄
Mne nepride divne, ze siel sam so starsou, ja by som im to priala, nech sa aspon oni zabavia. Vadilo by mi skor, ze by ma “nepustil” k moru s mladsou. Ale vyzera, ze si nesvojpravna, tak dalej suchaj nohami…
@anonym_autor áno, je to divné. Chápem, že šiel so staršou, prvá polovica toho príspevku mi prišla ok... Ale ako si písala tie jeho komentáre a podrývačky - to si mohol odpustiť. Ďalší krát zober ty staršiu dcéru na predĺžený víkend a nechaj ho doma s mladšou, ako sa mu bude páčiť sedieť doma, zatiaľ čo ty sa necháš obskakovať fešnymi čašníkmi... To bude iná storka potom
@anonym_autor Poznáš ho a zrejme ti je jasné, že ťa rád naťahuje.Momentalne si z toho smutná, čo viem pochopiť, ale ja by som mu nedopriala tú "radosť,, vidieť ma smutnú a sklamanu

@kacena4 Som sklamaná že sa ma nepýtal na názor. Celý august sme ešte obaja doma. Mohli sme ísť na last minute spiločne niekam. K tomu tie vtípky. Peniaze odložil na budúci rok. Ja k jeho účtu nemám prístup.
@anonym_autor a ty si nesvojpravna? Nevieš si kúpiť dovolenku pre teba a dcéru sama?
Žiadne také, že pán na dovolenke bol a ty nemusíš. A nie, on nemá taký humor, on je taky chuj. A to je rozdiel